Bacil verit na Tartariu je rovnaka kvalita ako na Atlantidu. Existuju uplne jasne dejiny Euroázie a v nich sa samozrejme nachadzaju štane utvary, ktore su označene slovom "Tatar" - "Tartar" ale to čo sa piše o Tartarii je zlatanina ktora ma dva zdroje a pričiny. Bud je bluznenie nejaku nedovzdelaneho Rusa, ktoremu sa nepači vlastna historia a Tatarske jarmo, alebo je zapadna kravina, ktora ma "vysvetlit" odkial prameni moc Moskvy a nasledne carskeho Ruska.
Treba si prečitat Tajnu kroniku Mongolov aby človek pochopil, akym podivnym spôsobom sa dostalo slovo Tatar do povedomia ludstva. Uplne rovnako ako sa kedysi na Zapade Čechoslovakom vravelo Czech, a nie Slovak hoci aj Čechom vladol Gustav Husak
Jednoducho lepšim vojenstvom sa Mongolovi Džingischanovi podarili v niekolkych taženiach porazit ludnatejši narod Tatarov a mužov začlenit do svojho vojska. Tym padom ludia, ktori zažili vyboje ešte samotneho Džingisa označili najazdnikov podla toho koho prevažne videli: Ako utok Tatarov. Do vtedajšej Europy sa dostali skomolene udaje anamiesto Tatar sa použilo sa slovo Tartar, ktore bolo zname.
Dejiny Azie su pekne zamotane, plne dynamiky, ale naozaj neexistovala žiadna Tartaria. Označit tak rišu Mongolov je hlupost. Mongoli trake označenie nepoznali.
"Ego sum rex Romanus et super grammaticam" Žigmund - liška ryšava v Kostnici. Nie som cisar, ale gramatiku tiež nezvladam. :)