Česká republika

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 14 srp 2019, 17:24

Zeman komplikuje Babišovi vládu. Šmardu ministrem nejmenuje

Prezident Miloš Zeman nadále komplikuje situaci na ministerstvu kultury. Předsedovi koaliční ČSSD Janu Hamáčkovi vzkázal, aby mu navrhl jiného kandidáta než Michala Šmardu, který má podle požadavku ČSSD starého už několik měsíců nahradit odvolaného ministra Antonína Staňka (ČSSD). Michal Šmarda se podle Zemana nikdy problematikou české kultury nezabýval, a proto není odborně kompetentní vykonávat funkci ministra kultury. Podle Hamáčka ústava nezná možnost, že by prezident hodnotil odbornost kandidáta a Zeman by se podle toho měl zachovat. Premiér Andrej Babiš bude situaci se šéfem ČSSD řešit po své dovolené.

https://echo24.cz/a/Sij28/zeman-komplik ... -nejmenuje

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 15 srp 2019, 10:41

viewtopic.php?f=8&t=21&start=1470#p106514
Že se nejedná o ojedinělý exes ale o běžnou praxi a způsob jejího zametání pod koberec
Případ Postoloprty: Bradáčová vylučuje podání kárné žaloby, podle ní je věc promlčená

Podle vedoucí Vrchního státního zastupitelství v Praze (VSZ) Lenky Bradáčové uplynula lhůta pro podání kárné žaloby na státní zástupkyni, která dozorovala a žalovala soudem později zproštěné zastupitele města Postoloprty. Vyplývá to z její odpovědi starostovi města Zdeňku Pištorovi, který se na ni obrátil s podnětem ke kárnému řízení.
Vedoucí VSZ Bradáčová dokonce vylučuje podání kárné žaloby na lounskou státní zástupkyni Radku Pavlišovou i v případě ostatních potenciálních kárných žalobců, tedy vedoucího krajského i nejvyššího státního zástupce a ministryně spravedlnosti. V případě Pavlišové, která se mezitím dokonce stala šéfkou lounského OSZ, totiž podle jejího názoru uplynula šestiměsíční subjektivní lhůta, kterou jsou kární žalobci vázáni pro podání žaloby od chvíle, kdy se o potenciálním kárném skutku
dozví.
Je třeba podotknout, že svérázný výklad judikatury NSS není ze strany vedoucí Bradáčové ojedinělý. Například v případě mnohonásobně překročené lhůty pro rozhodnutí o stížnosti proti usnesení o zahájení trestního stíhání v případu soudce Vrchního soudu v Praze Ivana Elischera byla konstantní judikatura kárného soudu, který vyvozuje kárnou odpovědnost i při překročení lhůty o dny, naopak ignorována zcela.

Případ Postoloprty: Policie i státní zástupkyně ignorovaly důkazy ve prospěch obžalovaných, od počátku byly pochybnosti o klíčovém důkazu https://www.ceska-justice.cz/2019/04/pr ... em-dukazu/

https://www.ceska-justice.cz/2019/08/pr ... promlcena/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 15 srp 2019, 12:33

Katastrofa na Šumavě: Stromy řeší veterinář.
Sousloví kůrovcová kalamita se dnes zmiňuje nejen ve spojitosti se suchem a klimatickými změnami, ale také se jménem bývalého ministra Martina Bursíka, který získal pozici na pražském magistrátu. A právě o Národním parku Šumava a kůrovcové kalamitě hovořil Jan Štrobl, lesní inženýr s 30letou praxí. Prý už je čas hovořit o katastrofě a bude se muset použít chemie. Tam, kde se hospodaří, je prý vše v pořádku. Globální oteplování za kůrovce prý nemůže. Zato prý kůrovec může za sucho v Česku. A kdo je za to zodpovědný?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ach-592466
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 16 srp 2019, 14:16

Zpráva o extremismu(ministerstva vnitra): Hnutí SPD se úspěšně snaží vyvolávat dojem, že je ČR ohrožena islamizací

Trend nárůstu nenávistných projevů vůči lidem pro jejich politické přesvědčení ve druhém čtvrtletí pokračoval. Uvádí to čtvrtletní zpráva o extremismu, kterou zveřejnilo ministerstvo vnitra. Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) podle zprávy upozadilo tradiční extremistické strany, volby do evropského parlamentu ukázaly jeho dominanci mezi xenofobně laděnými subjekty. Podle předsedy SPD Tomia Okamury ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) otevřeně zneužívá ministerstvo k politickému boji.
Xenofobním politikům, aktivistům a dezinformačním médiím se nadále dařilo rozdělovat společnost, uvádí dokument. Terčem předsudečné nenávisti se podle něj stále častěji stávají i skupiny s odlišným politickým smýšlením. „Velmi nebezpečným fenoménem se stávají útoky proti konkrétním zástupcům těchto skupin. V naprosté většině se zatím jedná o verbální agresi, evidována jsou ovšem i fyzická napadení,“ píše se ve zprávě.
Terčem útoků tak nejsou jen zástupci národnostních, etnických, náboženských a sexuálních menšin nebo bezdomovci a lidskoprávní aktivisté, nýbrž i politici neextremistických stran a novináři.
Policisté a státní zástupci se tak stále častěji zabývají projevy předsudečné nenávisti u lidí, kteří nepatří k žádnému extremistickému uskupení. Ti často neví, že se svými výroky dopouštějí trestné činnosti a mají tendenci je bagatelizovat. Někteří politici na celostátní úrovni, ale i zástupci malých měst a obcí, pak označují své rasistické a xenofobní výroky za „vlastenectví“ nebo „konzervatismus“, uvádí zpráva.

P.S. Bolševik používal pro to samé pojem ideologická diverze dnes předsudečná nenávist. Obé vyšetřovali tehdy i dnes policie tehdy s prokuraturou dnes SZ a odsuzovali soudy.

https://www.ceska-justice.cz/2019/08/zp ... slamizaci/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 16 srp 2019, 18:36

Migranti jako invazivní druhy. Policie vyšetřuje poslankyni Maříkovou kvůli jejím výrokům

Policisté vyšetřují poslankyni SPD z Karlovarského kraje Karlu Maříkovou kvůli jejím výrokům o migrantech. ČTK vyšetřování potvrdila krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí, jméno vyšetřované ženy neřekla. Maříková v lednu na svém profilu na sociální síti facebook přirovnala migranty k invazivním druhům rostlin a zvířat, jimž by měl být zakázán vstup do Evropské unie. Policie se věcí zabývá pro podezření z přečinu Podněcování k nenávisti.

https://echo24.cz/a/SrsmP/migranti-jako ... im-vyrokum

false_flag
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 9078
Registrován: 27 čer 2017, 23:20

Re: Česká republika

Příspěvek od false_flag » 17 srp 2019, 09:19

Za Česko zelenější. Vláda připravuje zdanění uhlí a plynu.

Čtenáři v diskusi uporonují na český absurdistán. Nejprve kotlíkové dotace na ekologický plyn, poté zdanění.

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/e ... nomika_rts
Pokud mým příspěvkům nerozumíte, jsou pro Vás urážlivé, či kolidují s Vaším viděním světa. Nerozčilujte se.
Není třeba reagovat. Klid. Vše je v pořádku. Ignorujte je. Nejsou určeny Vám.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 19 srp 2019, 17:54

Chybný názor? Takový termín se v ČR nepoužívá, vzkázalo vnitro Číňanům

V České republice se od roku 1989 nepoužívá termín chybné názory. V reakci na víkendové vyjádření čínské ambasády v Praze to dnes na twitteru uvedlo Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám (CTHH), které spadá pod ministerstvo vnitra. Číňané označili ve svém prohlášení za chybná vyjádření některých politiků a institucí o demonstracích v Hongkongu.
CTHH dnes na twitteru sdílelo čínské prohlášení a přidalo komentář, že v Česku se od roku 1989 termín chybné názory nepoužívá. „Listina základních práv a svobod naopak v článku 17 zavedla používání termínu ‚svoboda projevu‘. V ČR používejte prosím výhradně českou ústavní terminologii a důsledně respektujte pravidla stanovená ústavou,“ vzkázalo centrum ambasádě.
CTHH vzniklo na základě doporučení auditu národní bezpečnosti schváleného vládou. Od roku 2017 se věnuje tzv. hybridním hrozbám, které spadají do oblasti vnitra. Jedná se například o otázky terorismu, útoky na tzv. měkké cíle či bezpečnostní aspekty migrace. Věnuje se i dezinformačním kampaním(a i zahraniční politice státu?).

https://www.ceska-justice.cz/2019/08/ch ... o-cinanum/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 19 srp 2019, 20:16

Ministerstvo kultury: Do konce roku chceme mít měřitelné cíle kulturních aktivit

Ministerstvo kultury tvrdí, že nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) ve své kontrole peněz rozdělovaných na kulturu pomíjí skutečnost, že "kulturní a umělecké obory jsou v systému státní správy velmi specifickou oblastí".
"Pokud se má podpora cílit efektivně, k potřebám každého oboru, je třeba nadefinovat podrobně specifika tohoto oboru, což bude do jisté míry vždy znamenat roztříštěnost požadavků na jednotlivé dotační okruhy a obtížnost při stanovení společných cílů," píše se v tiskové zprávě ministerstva kultury reagující na kontrolní závěry týkající se dotací na kulturu.

https://literarky.cz/civilizace/214-min ... ch-aktivit

Filmový festival Karlovy Vary nevrátil minimálně 27 milionů korun do státního rozpočtu, tvrdí NKÚ
Minimálně ve stejných letech FSF Karlovy Vary každoročně vypracoval dvě verze vyúčtování, přičemž v opravných verzích neodůvodněně krátil příjmy projektu. Podle původních vyúčtování dosáhl vždy zisku a podle opravných verzí naopak vždy zaznamenal ztrátu. "Celkem za roky 2013 až 2017 vykázal FSF Karlovy Vary v původních vyúčtováních zisk ve výši 87,8 milionu Kč. Rozdíl ve zdrojích financování mezi původním a opravným vyúčtováním činil za roky 2013 až 2017 celkem 112,3 milionu Kč," zjistil NKÚ.
Podle organizátorů MFF Karlovy Vary kontrolní úřad nesprávně vyhodnotil povahu festivalu. "Jsme přesvědčeni, že jsme při vyúčtování dotace postupovali zcela správně.

https://literarky.cz/civilizace/213-fil ... -tvrdi-nku

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 20 srp 2019, 18:02

Babiš ČSSD předběhl. Jak to teď bude? Hamáček to udělá jinak... Erik Best promluvil
ČSSD mohla nominací Michala Šmardy původně sledovat něco úplně jiného, než pouhé obsazení resortu kultury. Politický analytik a komentátor Erik Best, který má letitý vhled od českého politického zákulisí, nastínil, co se pokusili socialisté rozehrát. Nakonec jim to překazil pro ně nečekaný moment, zpráva, že jejich vlastní poslanci podrží Babiš, pokud strana skončí v koalici.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/p ... vil-593123

Ústecká ČSSD vyzvala předsedu Hamáčka k odstoupení. Důvodem je neúspěšné angažmá ve vládní koalici
Sociální demokraté v Ústeckém kraji vyzvali Jana Hamáčka k rezignaci na funkci předsedy strany. Důvodem jsou podle nich snahy o vyloučení poslance Jaroslava Foldyny (ČSSD) pro jeho politické názory a neúspěšný projekt zapojení ve vládě. Usnesení přijatá na jednání krajského předsednictva Ústeckého kraje poskytl krajský předseda ČSSD Miroslav Andrt.

https://www.lidovky.cz/domov/ustecka-cs ... _domov_rkj
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 20 srp 2019, 19:51

Doplnění o široký rozbor:
Miloš Zeman měl právo nejmenovat Michala Šmardu ministrem kultury
V roce 2002 Poslanecká sněmovna tajnou volbou řádně navrhla ke jmenování viceprezidentem NKÚ Františka Brožíka, bývalého místopředsedu Poslanecké sněmovny a člena prezídia Fondu národního majetku (FNM). Prezident Václav Havel jeho jmenování odmítl. Zdůvodnil jej pochybností vhodnosti této osoby vzhledem k pověstech o jeho zkorumpovanosti. V případě Brožíka nikdo nemluvil o ústavní krizi nebo porušování Ústavy prezidentem. Nestalo se nic. Sněmovna prostě zvolila jiného kandidáta a ten byl poté prezidentem Havlem jmenován do funkce.
https://literarky.cz/civilizace/215-mil ... em-kultury

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 21 srp 2019, 01:09

Senátoři schválili usnesení na základě nepravdivých informací. Čerpali prý z „otevřených zdrojů“

Senátní zahraniční výbor pod vedením Pavla Fischera přijal usnesení na základě nepravdivých informací. Senátoři totiž uvedli, že informace o kybernetickém útoku na ministerstvo zahraničí získali od Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Úřad to však popřel a vyloučil jakoukoliv komunikaci se Senátem. Někteří členové výboru přiznávají, že čerpali informace pouze z otevřených zdrojů.
Senátní zahraniční výbor v minulém týdnu přijal usnesení, ve kterém „se znepokojením konstatuje, že nejnovější incident, který kyberneticky napadl ministerstvo zahraničí, je podle informací NÚKIB útokem cizí státní moci“. To však odmítl samotný úřad, podle kterého žádné informace senátorům neposkytl. To nyní přiznávají i někteří členové výboru.
„Většina členů čerpala z otevřených zdrojů. Tohoto útoku byla plná média. Někdo ze členů měl i informaci z vnitřku úřadu.(kontrašpionážního orgánu státu, nedopustili se oba závažného trestného činu špionáže?)

https://echo24.cz/a/SA3bv/senatori-schv ... ych-zdroju

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 21 srp 2019, 16:20

Za ministra kultury chceme Zaorálka, oznámil šéf ČSSD. Zeman souhlasí

Řešení jsme nalezli, hlásí ČSSD. Jejím druhým kandidátem na ministra kultury je exministr zahraničí a poslanec za ČSSD Lubomír Zaorálek. Ve středu odpoledne to v Lidovém domě oznámil předseda ČSSD Jan Hamáček. Zaorálek je druhé jméno, které ČSSD pro post navrhuje. Místopředseda Michal Šmarda nominaci vzdal po kritice prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše (ANO). Zeman podle České televize s novým návrhem souhlasí.(nabídnutá ruka ke smíru a další jméno proti kterému bude protestovat Milion chvilek)

https://echo24.cz/a/SPxAN/za-ministra-k ... n-souhlasi

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 21 srp 2019, 20:38

„Hanba vládě.“ Při výročí okupace kritici Babiše a Zemana vyšli do ulic

Spolek Milion chvilek pro demokracii svolal na dnešek další akci. Pochodem v Praze k připomínce událostí z 21. srpna 1969 chce poukázat na současné politické problémy. Pochod svolali kritici premiéra Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Miloše Zemana na středeční podvečer. V horní části Václavského náměstí se kolem 18. hodiny sešlo odhadem několik tisícovek lidí. Organizátoři očekávali účast tří až pěti tisíc lidí. Lidé na náměstí měli transparenty a volali hesla jako například „Hanba vládě“ a pískali(naprosto originální pieta zatím v Čechách po tisíciletí nepoznaná).
Akce k výročí se ale kromě Prahy koná na několika dalších několika místech Česka. Například v Dobřejovicích vystoupí senátor Jiří Drahoš. K pondělnímu datu se k iniciativě přihlásili pořadatelé akcí v osmi desítkách obcí, někde se odehrají pochody, jinde bude mít demonstrace podobu shromáždění.
https://echo24.cz/a/S2cv7/hanba-vlade-p ... li-do-ulic

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 23 srp 2019, 07:39

Progresíny český? novinár idnes v priamej akcii (18+ a len pre silnejšie povahy)
https://tv.idnes.cz/domaci/nevestinec-s ... nestv_smls
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 23 srp 2019, 14:43

Policie obvinila Blahuta kvůli hospodaření ÚZSI

Policie dnes obvinila bývalého náměstka Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Zdeňka Blahuta z podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby v souvislosti s hospodařením úřadu. Podle informací Ekonomického deníku si detektivové pro exšéfa úřadu Jiřího Šaška a Blahuta přišli domů. Podle některých informací se policie zajímá i o sociálnědemokratického exministra vnitra Milana Chovance.
„Vrchní státní zastupitelství v Praze sděluje, že státní zástupce Městského státního zastupitelství v Praze zahájil dnešního dne pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Praze v souvislosti s trestním oznámením týkajícím se hospodaření ÚZSI trestní stíhání jedné osoby pro zločiny podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby,“ uvedl Marek Bodlák z VSZ. Státní zástupce dodal, že další informace nelze poskytnout kvůli utajení.
Blahut byl náměstkem civilní rozvědky do loňského ledna. Šašek byl zproštěn výkonu služby loni v květnu, právě kvůli prověřování hospodaření úřadu. Tehdejší ministr vnitra Lubomír Metnar (za ANO) uvedl, že z kontroly vyplynuly skutečnosti, které nasvědčují opakovanému porušování vnitřních předpisů při provádění, evidování, účtování zpravodajské činnosti a nedostatky při řízení zpravodajské činnosti.

https://www.ceska-justice.cz/2019/08/ek ... -rozvedky/

Hamáček k (vysvětlení)pojmu předsudečná nenávist: Extremisté už se obávají otevřeně hlásit k neonacismu

Předsudečnou nenávistí lidí, kteří ani netuší, že se dopouštějí trestné činnosti, už se zabývá policie i státní zastupitelství. Vyplývá to z poslední zprávy o extremismu. Na zavedení kategorie chování předsudečné nenávidění a na sledování předsudečné nenávisti mezi lidmi se shodly policie, Nejvyšší státní zastupitelství a zpravodajské služby s podporou expertů. Nový oficiální druh nenávisti se stal součástí zprávy o extremismu, ale je také obsahem interpelace ministra vnitra.

https://www.ceska-justice.cz/2019/08/ha ... eonacismu/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 24 srp 2019, 08:40

Minář asi chyběl ve škole. Doučování z Ústavy od známého právníka. A výčet nepříjemných Havlových „hříchů“
Právník Zdeněk Koudelka se vyjádřil k hnutí Milion chvilek pro demokracii a k jeho lídrovi Mikuláši Minářovi, který na výročí okupace 21. 8. roztrhal naši Ústavu. Hnutí zároveň také obviňuje dle jeho slov prezidenta republiky Miloše Zemana z porušování Ústavy, což je však podle Koudelky projev politické nenávisti. „Miloš Zeman Ústavu neporušuje,“ tvrdí Koudelka.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... chu-593489
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 24 srp 2019, 08:57

https://rusnext.ru/news/1566625340
V Prahe navrhli Rusku zobrať si pamätník maršála Koneva
Глава администрации района Прага-6 Ондржей Колар, где расположен памятник советскому маршалу Ивану Коневу, считает нецелесообразным восстанавливать памятник после очередного обливания краской и готов отдать его в Россию.
Hlava administratívneho rajonu Praha-6 Ondřej Kolar, v ktorom sa nachádza pamätník sovietskeho maršála Ivana Koneva, považuje za zbytočné opravovať pamätník po ďalšom obliatí farbou a je pripravený ho odovzdať do Ruska.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 24 srp 2019, 13:38

viewtopic.php?p=107683#p107603
Státní zástupci mi zamezili spojit se s klientem, říká o zatčení v kauze rozvědky advokát Trojan

Státní zástupci znemožnili advokátovi a členovi prezídia Unie obhájců Lukášovi Trojanovi po dnešním zatčení kontakt s jeho klientem – bývalým náměstkem civilní rozvědky Zdeňkem Blahutem. Blahut při policejní akci svému obhájci volal, ten ale nemohl, a ozval se mu později, telefon už byl ale hluchý. Poté, co se Trojan z médií dozvěděl o Blahutově zadržení, se on a jeho kolegové snažili marně kontaktovat státní zástupce, kteří vyšetřování údajného zneužití pravomoci a podvodu vedou.
Advokáti následně zaslali žalobcům Blahutovu plnou moc a žádost, kde klienta seženou. „Na to už jsme nedostali žádnou reakci, tak se kolega sebral a došel tam osobně. Ale nikoho tam nenašel. To samé a vice versa se opakovalo s Vrchním státním zastupitelstvím v Praze,“ pokračuje Trojan. Opakoval se telefonát, informace, že po telefonu nebudou sděleny žádné informace, písemná žádost, plná moc, osobní návštěva. „S výsledkem: nikdo tam není, nikdo se s námi nebaví,“ kroutí hlavou Trojan(praxe soudruhů z StB, Prokuratory byla přidělení obhájce ex offo až při začátku procesu soudem. Že by recyklace osvědčených postupů?).
Aktuální vyšetřování má podle informací Ekonomického deníku ze struktur státního zastupitelství vést žalobce Městského státního zastupitelství v Praze Ondřej Šťastný. Ten pracoval před nástupem na státní zastupitelství v deníku Mladá fronta Dnes v reportérském oddělení v letech 2003 až 2011. Psal především o domácí politice. Novinářskou kariéru Šťastný ukončil, když vystudoval práva na Karlově univerzitě. Posléze nastoupil jako státní zástupce na Prahu 2, odkud se raketovou rychlostí vyhoupl na Městské státní zastupitelství, kde vyšetřuje trestnou činnost ozbrojených složek. Mimo jiné je mluvčím Unie státních zástupců a Unii obhájců.

https://www.ceska-justice.cz/2019/08/st ... at-trojan/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 25 srp 2019, 15:08

Bolí rána tureckým policejním obuškem méně než ruská?

Naše televize předvádí ukázkový příklad selektivního vidění. Policií ztlučení demonstranti na Rudém náměstí v Moskvě dostali neuvěřitelnou publicitu. Stejně jako několik stovek demonstrantů před Pražským hradem, kteří veřejně trhali Ústavu ČR a biti nebyli ani trochu. Ve stejnou chvíli turecká policie krvavě seřezala kurdské demonstranty, kteří protestovali proti odvolání tří řádně zvolených starostů a jejich nahrazení nucenými správci měst dosazenými z vládní strany z Ankary. Umíte si představit, jaký kravál by vyvolalo, kdyby nějakého českého starostu sesadil Miloš Zeman? To by asi praskly reproduktory televizí. Náš turecký NATO spojenec je však v našich médiích nekritizovatelný.
Tento týden byl u nás jednoznačně ve znamení boje za demokracii a Ústavu. Hnutí Milion chvilek za demokracii o sobě opět dalo vědět – shromáždění 21. srpna na Václavském náměstí sice nebylo nijak masové, asi 5–10 tisíc lidí, ale o to více bylo všude prezentováno. Dále přes provolávání o "rudých sviních" – což byl i Alexandr Dubček, mimochodem – až po trhání Ústavy hlavním představitelem nadějné mladé demokracie Mikulášem Minářem, kdysi lektorem prevence šikany na školách, který za účelem boje za demokracii a proti prezidentovi přerušil studia na VŠ.
Na celém tomto hnutí mi vadí především jedna věc – tunelové vidění. Všechno Zlo se soustředí na Babiše a Zemana, odtud vede pak přímá linka na Čínu a hlavně Rusko.
Ostatní svět neexistuje. Zrovna v době, kdy se u Hradu bojovalo za ohroženou demokracii a roztrženou Ústavu, probíhal a stále probíhá v Turecku puč proti zvoleným představitelům a starostům za levicovou prokurdskou stranu HDP. A zrovna 21. srpna se na Facebook dostala videa z policejních zásahů proti demonstrantům nejen ve zmíněných městech, ale i v Istanbulu, kde žije početná kurdská populace. Videa podobná těm z Paříže – vodní děla, mlácení lidí pokojně protestujících vsedě, zatýkání dětí, gumové projektily zblízka do obličeje. Zatčení více než 400 lidí včetně několika novinářů. "Quod licet Iovi, non licet bovi." Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi. Není obušek jako obušek – rány od těch "demokratických" či "spojeneckých" nebolí, a když už, tak je ti dotyční schytali "po právu".

https://literarky.cz/civilizace/230-bol ... -nez-ruska

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 27 srp 2019, 08:34

Říkáte neziskové organizace? Ne, jde o nájemné politické ziskovky
Vymývají mozky našich potomků, vnucují nám genderovou ideologii, znevažují zralost a zkušenost, cenzurují. Polykají miliardy a pracovní síly, jež chybí jinde.

Dnes a denně lamentují sociální manipulátoři, že nedostatek pracovních sil musíme vykrýt masivním přijímáním migrantů. Dnes a denně jsme svědky handrkování ministrů, kteří „hledají“ peníze do svých rezortů. A přitom jsme dnes a denně konfrontováni s aktivisty z celé řady náramně ziskových organizací, jež jsou napojeny na státní rozpočet a v zemi prosazují cizí politickou agendu, útočí na národní svébytnost a státní suverenitu.

Vymývají mozky našich dětí, vnucují nám genderovou ideologii, znevažují zralost a zkušenost, atomizují společnost. Usilují o omezení svobody slova, cenzurují a ostrakizují jinak smýšlející. Posluhují nadnárodním zájmům, přepisují dějiny a nabádají k lokajství a malosti. Za státní peníze suplují politické strany, aniž by získaly řádný mandát ve volbách. Tam jsou potřebné miliardy i špatně využité pracovní síly!

Nájemné politické ziskovky narušují náš politický systém a ústavní pořádek. Jsou často financovány ze zahraničních zdrojů a podle toho se také chovají. Je tedy naprosto nepřijatelné, aby byly navíc dotovány z veřejných rozpočtů. Jak dlouho ještě budeme poslouchat ohlušující parlamentní mlčení? Kdo už konečně odstřihne zemské škůdce?

http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/rikat ... -ziskovky/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Odpovědět