MH17

Odpovědět
Uživatelský avatar
bacil
Redakční rada
Příspěvky: 2817
Registrován: 08 úno 2017, 04:04

Re: MH17

Příspěvek od bacil » 19 srp 2019, 00:15

Záznamy z US družic existují neboť tam zrovna měli trasu, ale problém u nich je s autorskými právy a klasifikací (tvrdí USA). Protože tam outsourcovaní korporáti jsou v tajných službách zadrápkovaní, tak tento důvod chápu, ikdyž se mnohým zdá nesmyslný. Pokud korporát nedá souhlas ke zveřejnění, tak to prostě nemůžou udělat, leda jako Snowden.

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8171
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: MH17

Příspěvek od Skeptik » 19 srp 2019, 07:19

Fakt nevidíte jak absurdně to zní?

Kdykoliv se USA pokusily jimi vyfabulované obvinění prokázat "důkazy" byla z toho blamáž a ostuda.

"Na této fotce vidíte továrnu na chemické zbraně, kterou jsme museli vybombardovat." ... a ejhle, vona je to fabrika na průmyslová hnojiva :eek:

"V této ampulce vidíte viry pravých neštovic vyráběné tím darebáckým státem, který jsme prostě museli napadnout" ... a ejhle on to byl prášek na praní :eek:

"Na této fotce vidíte budovu centra pro vývoj chemických zbraní na které dopadla našich 72 úžasných Tomahawků, které nikdy neminou cíl." ... co? Jaká výroba inzulínu a výzkum onkologické léčby? :eek:

Prostě obviňovat bez důkazů ... pokud nejsou pravé ... není dobrý nápad.
Že nám, nejmocnějšímu z mocných, zakáže zveřejnění nějaké fotky nějaký Franta z korporátu sice není nejlepší výmluva, ale jak jinak z toho ven, když už jsme tu blbost o fotkách plácli ???

To že někudy letí satelit ještě neznamená, že se mu podaří udělat fotku přesně toho okamžiku kdy byla střela odpálena. Maximálně mohou mít fotku toho, jak se u Zarošenskoje rozmisťují BUKy 1M ukrajinské armády. Ale že tam byli se ví.
Pokud by měli fotku, byť jen toho, že u Snižne stojí něco jako BUK, už by byla venku. Nemají. Kecaj.
A stejně tak kecá ten Němec. Jen se pokouší vydělat na již jednou prezentované lži.
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: MH17

Příspěvek od Juraj » 19 srp 2019, 09:55

Ide mozno o biznis, aj ked v trocha komplikovanejsom prevedeni. Moze ist o akciu v navaznosti na tvrdenie Malajzie. Podla tohto ide o dokazanie pochybenia Ukrajiny, ktora nezakazala prelety nad nebezpecnou oblastou. Uplne staci, ked sa dokaze pritomnostou ukrajinskych Bukov pred zostrelom. Na to mozu kludne stacit aj fotky rozmiestnenia baterii par dni pred tragediou. Potom je nepochybne, ze Ukrajina priestor povazovala za nebezpecny a mala ho uzatvorit pre prelety civilnej aviacie. Naslednym krokom moze byt zaloba Malajzie na Ukrajinu, kde ich obvinia nielen z uvedeneho aktu, ale aj z utajovania dokazov a marenia vysetrovania. Svedectvo nemeckeho vysetrovatela moze byt potom sucastou pripravy pravnej bitky s prislusnym podielom na predpokladanom zisku. Rozhodne nepojde o stovky tisic eur na pozostaleho, pri takto koncipovanej operacii by islo minimalne o miliony a celkove nahrady aj s pravnymi poplatkami by sa splhali do stoviek milionov eur/dolarov. Ak by bolo svedectvo sucastou obzaloby, ktora by nakoniec tie stovky milionov vymohla, moze si vyziadat slusny balik minimalne v jednotkach milionov.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: MH17

Příspěvek od QVAK » 19 srp 2019, 16:37

Navíc může i být, nejspíše je předskokanem který znevěrohodňuje "vyšetřování" JIT před avizovaným zveřejněním státního vyšetřování Malajců jež by min. způsobilo revizní vyšetřování ICAO. + platitel sporů o náhradu škod pozůstalým i Malajcům. Austrálie(stát i privát), spoluúčastník v JIT je po odmítnutí Předběžné zprávy svým soudem za důkaz od této doby naprosto potichu. Nejspíše čeká na to jak vše dopadne a bojí se možná až panicky aby se v kauze neušpinila(a s ní nepřímo, vzdáleně i Královská rodina, její hlava. Jeden Gibraltar ji bohatě stačil).

k42
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 5811
Registrován: 09 úno 2017, 07:11

Re: MH17

Příspěvek od k42 » 19 srp 2019, 18:09

Předložená "předběžná zpráva ICAO" byla totální šaškárna, psaná stylem, jako by to nepsali letečtí odborníci, ale nějací najatí novináři. O troskách rakety tam nebylo ani slovo, a jediný "důkaz BUKu" byly 4 zcela neprůkazné fragmenty. Trosky rakety s číslem se objevily zázračně až o mnoho let později, nahrávky z radarů a ŘLP se pro změnu ztratily úplně... Přitom normálně je předběžná zpráva kompletní aspoň v katalogizaci trosek, dějů a událostí.

Prostě celá událost nebyla vůbec vysvětlena, ani bezprostřední sestřel, ani předchozí a následné děje. Naprostá fraška. Takže je dopředu jasné, že soudní projednávání bude ještě větší fraška. Celé je to ještě ostudnější, z hlediska ICAO, než například vyšetřování TWA800.

Cele to "poněkud Skřípe", jako Skřípalovci. No nakonec, skoro se zdá, že hlavním vyšetřovatelem (nejčastěji žumpou citovaným) byl slavný Bellingcat. U MH17, Skřípalů, Assadových chemických útoků... už jenom z toho je jasné, wocogo.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: MH17

Příspěvek od Rado Info » 04 zář 2019, 19:18

LIVE | Případ Zemach: svoboda vězňů nebo soudní proces s Putinem? | Radio Donbass Realities
Host ve studiu: Kirill Mikhailov (Кирилл Михайлов), expert na vyšetřovací komunitu týmu Conflict Intelligence Team.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: MH17

Příspěvek od Alchymista » 04 zář 2019, 19:30

:sipka: kanál Радіо Свобода = Radio Sloboda (stanica platená USA), všetky rádiá uvedené hneď na začiatku sú ukrajinské propagandistické, vysielajúce predovšetkým na/pre Donbass.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: MH17

Příspěvek od QVAK » 10 zář 2019, 18:19

Německý detektiv je připraven projednat s Malajsií předání informací týkajících se MH17

Německý detektiv Josef Resch je připraven projednat s malajsijskými úřady otázku předání materiálů ve věci havárie letadla na lince MH17 na Ukrajině po prohlášení premiéra Mahathira Mohamada v interview pro Sputnik, že je ochoten přijmout jeho důkazy.
„Vycházíme z toho, že se malajsijská vláda na nás osobně obrátí prostřednictvím svého velvyslanectví nebo pověřeného advokáta. Aby (tito zástupci mohli) potom informovat malajsijskou vládu o tom, jak je vše naplánováno, jestli budou podmínky splněny,“ sdělil Resch Sputniku v odpovědi na otázku, jestli je ochoten předložit malajsijské vládě materiály svého vyšetřování.
https://cz.sputniknews.com/svet/2019090 ... h-se-mh17/

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 11 zář 2019, 19:11

Nizozemsko tvrdí, že Cemach je nyní podezřelým v případu MH17
Nizozemsko změnilo status občana Doněcké lidové republiky Vladimira Cemacha, který byl dříve považován za „osobu zájmu“ . Společný vyšetřovací tým (JIT) a nizozemský státní zástupce rozeslali dopisy, v němž se uvádí, že Cemach je nyní považován za jednoho z podezřelých.
https://tass.com/world/1077742
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: MH17

Příspěvek od Alchymista » 11 zář 2019, 19:36

https://rusvesna.su/news/1568218997
«Украина не сдержала обещание»: Нидерланды назвали командира ПВО ДНР подозреваемым по делу «Боинга» МН17
ukrajin nedržala sľuby: holandania nazvali veliteľa PVO DNR podozrivým vo veci "boingu" MH17
Moskovská požiadavka vydať jej Cemacha naznačuje zodpovednosť Ruskej federácie v katastrofe MH17, povedala holandská poslankyňa.

Holandsko preklasifikovalo Vladimíra Cemacha, ktorý bol predtým považovaný za kľúčového svedka v prípade zničenia malajského lietadla MH17 nad Donbassom ako podozrivého. To v rozhovore s DW v stredu, 11. septembra, povedala holandská poslankyňa Katie Piri.

Podľa nej medzinárodný vyšetrovací tím (JIT) a holandsky prokurátor rozoslali list, ktorý hovorí, že podľa posledných informácií, ktoré sa objavili v lete, je teraz Cemach považovaný za jedného z podozrivých.

Kati Piri bola autorom otvoreného listu podpísaného 4. Septembra 40 poslancami EP, v ktorom vyzvali ukrajinského prezidenta Vladimíra Zelenského, aby zabránil vydaniu Vladimíra Cemacha do Moskvy. Podľa Piri, Ukrajina zaplatila príliš vysokú cenu za návrat svojich občanov.

Podľa Piri, rozhodnutie Kyjeva zahrnúť Cemacha do zoznamu pre výmene väzňov s Ruskom bolo veľmi bolestivé pre Holandsko a pre príbuzných obetí zostrelného MH17.

"Z medzinárodného hľadiska, Ukrajina má povinnosti, ktoré požaduj úplnú spoluprácu v snahe nájsť osoby zodpovedné za zostrelenie MH17. A vydaním jedneho z podozrivých do Moskvy, Ukrajina nedodržala svoj sľub, — povedala poslankyňa Európskeho parlamentu.

Naliehanie Ruska na to, aby jej vydali Cemacha naznačuje, že Moskva priznáva svoju vinu pri havárii letu Boeing MH17, tvrdí Kati Piri. Teraz nie je prakticky žiadna šanca, že Medzinárodný vyšetrovací tím JIT bude môcť vypočúvať Cemacha, povedala.

"Samozrejme, môžeme požiadať Rusko, aby ho poskytlo na vypočúvanie. Ale nie sme takí naivní. Ak by Moskva chcela, aby bol predvolaný na výsluch, nebolo by zdôraznené, že je potrebné jeho vydanie. Preto sa obávam, že Cemach sa nikdy neobjaví na súde ako svedok, " verí poslanec Európskeho parlamentu.
dura. Inak sa to povedať nedá.
Čo vlastne bráni samozvaným vyšetrovateľom samozvaného JIT prísť do Moskvy alebo lepšie - do Donecka - a za prítomnosti advokátov Cemacha vypočuť? Alebo čo v takom kroku bráni holandskému prokurátorovi?

Aha... ono na vydávanie podozrivých do zahraničia existujú vo všetkých civilizovaných samostatných a nezávislých štátoch nejaké tie zákonné pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať... A procedúru "vydanie svedka do cudziny" tuším nepozná žiadny samostatný a nezávislý štát...
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
palo satko
Sponzor fóra
Příspěvky: 7611
Registrován: 16 úno 2017, 07:51

Re: MH17

Příspěvek od palo satko » 11 zář 2019, 19:52

Alchy, brani v tom to, že vypočutia musi byt pritomny rusky vyšetrovatel a že musia vopred ruskemu vyšetrovatelovi odovzdat zoznam otazok. Keby sa jednalo o obyčajny trestny čin - žiaden problem, ale pri MH17 je to problem. Rusi by vedeli, čo Holandania vedie a čo nevedia a nakoniec by mohli najst aj inu cestu k označeniu vinnika.
"Ego sum rex Romanus et super grammaticam" Žigmund - liška ryšava v Kostnici. Nie som cisar, ale gramatiku tiež nezvladam. :)

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: MH17

Příspěvek od lasib » 11 zář 2019, 20:41

Jak je možné, že nikdo nedokázal dať relevantné podklady kyjevskemu súdu s Cemachom, aspoň pre väzobne stíhanie ? Ani ukrajinsky sudca nedokáže presadiť teórie Bellingcatu... Ukrajinský súd vie, že Ukrajina je členom medzinarodneho tímu...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: MH17

Příspěvek od Alchymista » 11 zář 2019, 21:27

palo satko píše:
11 zář 2019, 19:52
...
:evil_smile: Ako vtip by to bolo fakt dobré - zločin tak tajný, že ani obvinený nesmie vedieť, čoho sa dopustil.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: MH17

Příspěvek od lasib » 11 zář 2019, 21:49

Pali, keby len vyšetrovateľ, ale aj právny zastupca a ten si nepýta otazky, ale rovno podklady protistrany...

Uživatelský avatar
Tomas BB SK
Senior redaktor
Příspěvky: 3602
Registrován: 17 úno 2017, 18:33

Re: MH17

Příspěvek od Tomas BB SK » 11 zář 2019, 21:59

neviem ako v medzinarodnom fore, ale u nas by mal moznost nahliadnut do spisu, robit si poznamky a fotokpie... Toto je asi neziaduce, minimalne kym nebude sud v NL a najlepsie ani pocas sudu (holt, ked uz tu mame demokraciu a "čo sa dá robiť, henten mier")
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...

hexvonkei
Samostatný redaktor
Příspěvky: 2450
Registrován: 07 úno 2017, 09:14

Re: MH17

Příspěvek od hexvonkei » 11 zář 2019, 22:31

Já bych spíš řekl, že to Ukrajina zahrála dobře. Pravděpodobně rychle zjistili, že je to notorik a pohádkář, fakticky k ničemu. Teď ho ale bude muset vydat Rusko. To to neudělá z principu a faktu, že už dávno bude v DNR. DNR Holandsko žádat nebude, protože jej neuznává. Zlý a blokující spravedlnost tedy zůstane Rusko. A to jen šikovným popostrčením jednoho alkoholika přes čáru. V Kyjevě se nahlas smějí Putinovi, co že to v tom kšeftu s výměnou zajatců koupil.

Uživatelský avatar
kozlus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1827
Registrován: 07 úno 2017, 17:55

Re: MH17

Příspěvek od kozlus » 11 zář 2019, 23:18

Jestli to takhle Ukrajinci planovali, tak sem mooooc zvedavej, jak se jim to zase posere a obrati proti nim. Jako vzdycky.

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8171
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: MH17

Příspěvek od Skeptik » 11 zář 2019, 23:42

hexi
tentokrát s Tebou souhlasím prakticky ve všem, tedy až na jeden detail.
Pokud Rusko Cemachovi neudělí azyl a občanství, a pošlou ho tam, kde se má zdržovat dle soudního rozhodnutí ... tedy domů, do DLR ... pak bude opět spadat pod jurisdikci Ukrajiny.
A to bude znamenat nutnost dalšího únosu ... do kterého, dle mě, už Ukrajina nepůjde.
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

Uživatelský avatar
Polite
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6448
Registrován: 07 úno 2017, 21:48

Re: MH17

Příspěvek od Polite » 12 zář 2019, 08:56

Rusi by mali Cemacha ako slobodnú osobu nechať ísť kam chce. Teda domov. Fotka na hranici..pár fotiek doma v DNR, rozhovor pre miestne médiá a... potom ho odviezť do RF, kde sa stratí pod novou identitou
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: MH17

Příspěvek od Alchymista » 12 zář 2019, 10:08

To by nefungovalo - na to je v Rusku príliš veľa zradcov.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Odpovědět