Irák

Odpovědět
IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7541
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Irák

Příspěvek od IgorT » 08 srp 2019, 06:54

Vláda začína tretiu fázu operácie na vykorenenie buniek IS .


Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Irák

Příspěvek od martanus » 09 srp 2019, 07:57

LUKOIL zvyšuje těžbu v Iráku
LUKOIL má dvě hlavní oblasti působení v Iráku. Hlavní část činnosti společnosti se odehrává na ropném poli West Qurna-2 a poté na jihu Iráku, kde byl průzkum v oblasti Eridu (blok 10), který byl největším objevem v Iráku za posledních 20 let.
https://www.pipelineoilandgasnews.com/i ... y-in-iraq/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Irák

Příspěvek od QVAK » 15 srp 2019, 21:17

SATELITNÍ FOTO: ÚČINEK VÝBUCHU VE SKLADU ZBRANÍ IRACKÝCH LIDOVÝCH MOBILIZAČNÍCH SIL V JIŽNÍ BAGDADU

12. srpna došlo k masivní explozi ve skladu zbraní Iráckých lidových mobilizačních sil (oficiální součást iráckých ozbrojených sil) v jižním Bagdádu. Výbuch údajně způsobil značné poškození místních struktur.
1-102-768x432.jpg
2-9.jpg
Je zajímavé poznamenat, že izraelské a americké zdroje nadále uvádějí, že jednotky Lidových Mobilizačních sil jsou íránským zástupcem. Pokud někdo přijme toto hledisko, měl by věřit, že významnou součástí iráckých ozbrojených sil je „Irácká mobilizačních síla“. https://cs.wikipedia.org/wiki/Lidov%C3% ... _s%C3%ADly

https://southfront.org/satellite-image- ... n-baghdad/

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Irák

Příspěvek od puma » 17 srp 2019, 20:23

Hlavním důvodem irácké žádosti na USA a jejich spojence k zastavení všech vojenských letů koalice proti IS op. InherentResolve nad Irákem je to, že F-35I izraelského letectva použil volací značky a kódy IFF USAF F-35A během svého leteckého útoku proti základně PMU 19. července
https://twitter.com/BabakTaghvaee/statu ... 2903741440

Irácký premiér Abdul-Mahdi ve čtvrtek „nařídil zakázat všechny neautorizované lety nad celou zemi, pokud je nepovolí velitel ozbrojených sil“ po výbuchu na vojenské základně v Bagdádu v pondělí
https://twitter.com/jseldin/status/1162423475144994816

Proamerická koalice vedená USA uvádí, že dodržuje nová letová omezení v Iráku
...
Předseda vlády Adil Abd al-Mahdí ve čtvrtek uvedl, že ruší „zvláštní povolení“ pro letadla operující v iráckém vzdušném prostoru, které od roku 2014 zahrnovalo koaliční letadla bombardující IS.

"Autorizace letu bude výhradně na veliteli ozbrojených sil," uvedl jeho úřad.

Toto opatření by se vztahovalo na průzkumné operace, stíhací letouny, vrtulníky a bezpilotní letouny a zahrnovalo by „všechny irácké i jiné ne-irácké entity“. Nezmiňuje se konkrétně o letech provozovaných koalicí.

Každé letadlo létající bez řádného schválení „bude podle pokynů Abda al-Mahdího považováno za nepřátelské letadlo a bude okamžitě řešeno naší protivzdušnou obranou“.

Koalice uvedla v pátek, že její vedoucí představitelé se setkali s iráckými představiteli obrany, aby toto rozhodnutí projednali, kdy trvala na tom, že funguje „v Iráku na žádost a pod ochranou irácké vlády“.
https://www.thebaghdadpost.com/en/Story ... ght-limits
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Irák

Příspěvek od puma » 21 srp 2019, 10:53

Včerejší exploze na základně PMU v Iráku poblíž letecké základny Balad
https://twitter.com/no_itsmyturn/status ... 2430687232

Irácká rozvědka má podezření, že explozi na základně způsobil dron
https://twitter.com/AlArabiya_Brk/statu ... 2084298752

Člen iráckého parlamentního výboru pro bezpečnost a obranu Karim Alaiwi Mayadeen: Nedávné nálety provedly izraelské letouny
https://twitter.com/guyelster/status/11 ... 5986936832

Několik výbuchů zasáhlo v úterý pozici iráckých šíitských polovojenských skupin vedle letecké základny Balad severně od Bagdádu, uvedl irácký vojenský činitel a zdroj v polovojenské skupině.
Jedná se o jednu z řady explozí v posledních týdnech na skladech zbraní, základnách nebo pozicích patřících do frakcí v rámci populárních mobilizačních sil (PMU), převážně šíitských muslimských polovojenských skupin.

Baladská základna hostí americké síly a kontraktory a nachází se asi 80 kilometrů severně od Bagdádu. Nedaleko se nachází skupina PMU podporovaná Íránem.

Vojenský činitel uvedl, že cílem výbuchů se stalo postavení skupiny poblíž základny. Zdroj z polovojenských zdrojů řekl, že na skladiště zbraní jeho skupiny bylo konkrétně zaútočeno leteckým bombardováním.

Krátce po incidentu navštívil irácký ministr obrany Najah al-Šammari a informoval iráckou státní televizi, že došlo k požáru v důsledku výbuchu a že některý vojenský personál utrpěl drobná zranění.
https://uk.reuters.com/article/uk-iraq- ... KKCN1VA1R7
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Irák

Příspěvek od puma » 21 srp 2019, 19:51

Irák má důkaz, že Izrael útočil na polovojenské základny
Výbuchy, které otřásly dvěma iráckými vojenskými základnami v držení šíitských polovojenských jednotek v zemi, byly výsledkem izraelských bezpilotních leteckých úderů, uvedl člen výboru pro bezpečnost a obranu v iráckém parlamentu, Karim Alaiwi.

"Máme důkaz, že izraelské letectvo zasáhlo několik cílů v Iráku, včetně základen al-Saqr a Amerli." Izrael tvrdí, že lidové síly pro mobilizaci mají spojení s Íránem a libanonským Hizballáhem, “prohlásil zákonodárce.

Podle Alaiwi se židovský stát pokouší oslabit milice prostřednictvím těchto leteckých úderů a dokonce zabít jejich členy. Poznamenal, že irácký vzdušný prostor je řízen americkým letectvem, což naznačuje, že Izrael nemohl zasáhnout základny, aniž by to Washington nevěděl.

Irácké letouny však nedokázaly odhalit drony na obloze nad základnami, uvedl.

Dříve al-Mayadeen uvedl, citujíc své zdroje, že tři bezpilotní letouny byly spatřeny těsně před výbuchem na základně al-Saqr.
https://www.almasdarnews.com/article/ir ... re-attack/

USA přepravují izraelské bezpilotní letouny do Ázerbájdžánu, aby odsud útočily na Irák a Írán: uvedl velitel Hashd Al-Shaabi
"Máme přesné a potvrzené informace, že v letošním roce Američané přepravili do Ázerbájdžánu čtyři izraelské bezpilotní letouny, aby operovali v rámci americké flotily, aby provedli bojové akce zaměřené na irácké vojenské velitelství," pokračoval Mohandis.

"Máme také další informace, mapy a záznamy všech typů amerických letadel, kdy vzlétli, kdy přistáli, a počet hodin letu," uvedl velitel Hashd Al-Sha'abi a dodal: "V Iráku jsem nedávno byly sledování IS, co prováděl průzkum našeho velitelství a shromažďoval informace a údaje týkající se brigád koalice a skladů jejich vybavení a zbraní, a my jsme to předložili bratřím ve společných operacích a protivzdušné obraně. “

Mohandis, který je již dlouho velitelem polovojenské skupiny, je USA sankcionován a je považován za klíčového spojence Íránu.
https://www.almasdarnews.com/article/us ... commander/
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Irák

Příspěvek od puma » 23 srp 2019, 09:33

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ve čtvrtek řekl, že armáda operuje v Iráku a dalších zemích Středního východu, kde Írán „zřizuje základny proti Izraeli“.
https://twitter.com/IsraelGazaICN/statu ... 1346720768

The New York Times: Velitelství, které bylo bombardováno severně od Bagdádu, používala Revoluční garda k přepravě zbraní do Sýrie.
https://twitter.com/AlMayadeenLive/stat ... 7398786048
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Irák

Příspěvek od QVAK » 23 srp 2019, 22:18

US OFICIÁLNĚ POTVRZUJE, IZRAEL PROVEDL V IRÁKU ÚTOKY NA ZÁKLADNY PMU

Američtí představitelé potvrdili, že Izrael byl za řadou leteckých úderů které za poslední dva týdny cílily na základny a muniční sklady iráckých lidových mobilizačních jednotek (PMU), informoval New York Times 22. srpna. Hlavní agenturní zpravodaj z Blízkého východu také potvrdil, že letecké údery na PMU včetně útoku z 19. července byly provedeny Izraelem. Zdroj uvedl, že letecká úder 19. července zničila zásilku přesně naváděných střel které byly na cestě do Sýrie, a potvrdili, že útok byl proveden „z Iráku“. "Izrael posouvá hranice útoků do Iráku ... Letecké útoky by mohly dostat americkou armádu z Iráku," uvedl New York Times.
PMU potvrdil USA a Izrael odpovědné za útoky na základny a tvrdil, že izraelské drony byly rozmístěné v Iráku za pomoci USA. Informace poskytnuté New York Time jsou v souladu s těmito tvrzeními.
Několik hodin před vydáním zprávy New York Times zahájily jednotky protivzdušné obrany PMU palbu po neznámém dronu který bez povolení létal nad základnou poblíž Bagdádu. PMU se zavázala reagovat na jakýkoli budoucí útok na své základny se zbraněmi které již má a „na další vyspělé zbraně“. To znamená, že další útok Izraele by mohla zpochybnit americkou vojenskou přítomnost v Iráku.

https://southfront.org/u-s-officials-co ... s-in-iraq/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Irák

Příspěvek od QVAK » 01 zář 2019, 22:36

PEKELNÉ STROJE-NA KRAVÁCH VYBUCHLY VE VÝCHODNÍM IRÁKU

Při neobvyklém teroristickém útoku explodovaly 31. srpna ve vesnici al-Isláh ve východní irácké provincii Diyala dvě krávy jako v past. RT uvedla, že místní obyvatelé Al-Isláhu se hned vrhli na místo výbuchu aby zjistili, že je způsoben dvěma krávami naloženými výbušninami. "Dvě krávy použité jako pasti byly teroristy ISIS pravděpodobně odeslány z al-Isláhu ... Dvě krávy explodovaly uvnitř vesnice a podle prvních informací zranily jednoho z místních," uvedl irácký vojenský zdroj.
Zdroj dodal, že to bylo poprvé, kdy byly krávy použity k teroristickému útoku. I když to může být pravda, pokud jde o krávy, ISIS se předtím pokusil použít při takových útocích jiná zvířata. Před dvěma lety byli zabiti tři členové ISIS a osm dalších bylo zraněno, když se snažili chytit osla, který explodoval předčasně. Použití zvířat odráží zoufalství ISIS v Iráku. V posledních dvou letech provedly irácké vládní síly na teroristické skupiny velké útoky a neutralizovaly mnoho jejich buněk v celé zemi.

https://southfront.org/booby-trapped-co ... an-photos/

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Irák

Příspěvek od El Diablo » 10 zář 2019, 00:48

Nejsou lidi. Islamisté nasadili jako sebevražedné atentátnice krávy

9. září 2019 20:30
Islámský stát se potýká s nedostatkem dobrovolníků, kteří by se stali sebevražednými atentátníky. Vůbec poprvé proto místo nich skupina na konci srpna použila na východě Iráku krávy, kterým připevnila na tělo pás s výbušninami. Podezřelých zvířat si naštěstí včas všimli vojáci. Podobné případy ale budou pravděpodobně přibývat.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Irák

Příspěvek od Juraj » 10 zář 2019, 07:45

Mimoriadne zaujimavy clanok o poklese vplyvu Iranu v Iraku.
Po nalete Izraela podpredseda PMU deklaroval vytvorenie jednotky vzdusnych sil. Odisiel do Teheranu, aby tuto otazku prediskutoval s Iranom. Posilnenie PMU vsak v Iraku nikomu nevyhovuje a predseda irackej vlady Abdul Mahdi bol donuteny zacat konat, aby tieto aktivity prekazil. Nalet Izraela sice odsudili vsetci iracki politici, ale okrem toho kritizovali aj Iran, ze z ich krajiny robi proxy bojisko. Vacsinove stanoviske pozaduje suverenitu Iraku vo vsetkych otazkach. Od Iranu sa odvracaju aj jeho predchadzajuci spojenci v Iraku.
Zda sa, ze nakoniec nevznikne oficialna jednotka vzdusnych sil PMU. Je vsak pravdepodobne, ze Iran milicie potichu vybavi nejakymi systemami PVO. Vodcovia milicii mali zaujem o ekvivalent ruskeho S-300, iransky system Bavar-373. To je vsak evidentne prilis narocna poziadavka

https://www.al-monitor.com/pulse/origin ... force.html

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Irák

Příspěvek od martanus » 10 zář 2019, 16:52

Moskva a Bagdád vyřešily problémy související se smlouvami uzavřenými Rosnefť a Iráckým Kurdistánem.
"Napětí bylo odstraněno, dnes nám nezbývají žádné otázky, o kterých bychom měli mluvit. Všechno bylo vyřešeno," řekl.

V letech 2017–2018 podepsala Rosneft a vláda iráckého Kurdistánu řadu dohod o spolupráci v oblasti průzkumu a těžby uhlovodíků. Strany zejména uzavřely dohodu o sdílení výroby (PSA) týkající se pěti bloků umístěných v iráckém Kurdistánu - Batil, Zawita, Qasrok, Harir-Bejil a Darato. Ruská společnost je provozovatelem projektů s 80 procentním podílem na dohodách o sdílení výroby.
https://tass.com/economy/1077496
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Irák

Příspěvek od martanus » 11 zář 2019, 09:35

Američané zveřejnili video z kobercového náletu v Iráku. Na islamisty shodili 36 tun bomb
Kobercový nálet zažil v úterý Irák. Američané zaútočili na bojovníky organizace Islámský stát, kteří se měli skrývat podél řeky Tigris v guvernorátu Salladín, napsal deník Daily Mail. Letouny F15 a F35 svrhly na území téměř 40 tun bomb.
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizk ... b-40296091

Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Irák

Příspěvek od QVAK » 20 zář 2019, 22:26

IRÁCKÉ VLÁDNÍ SÍLY ODHALILY ŘÍZENÉ STŘELY BĚHEM KOMBINOVANÉ OPERACE V AL-ANBAR (FOTOGRAFIE)

Irácké vládní síly provedly 19. září vyčišťovací operaci v blízkosti klíčového města Akashat v západní provincii al-Anbar.
"Pod vedením velením štábu Společných operací provedly síly 8. mechanizované divize za operačního velení al-Džazíry a Národní zpravodajské služby pátrání po skladech zbraní teroristů severovýchodně od Akashatu v poušti Shamiya," sděleno v oficiálním prohlášení.
Během operace irácké vládní síly nalezly a zničily dva úkryty s motocykly buněk ISIS. Irácké síly také nalezly sklad munice obsahující nejméně sedm bulharských protitankových řízených střel Fagot (ATGM) spolu s odpalovacím zařízením. Tento typ střel byl dodán USA se spojenci skupinám Svobodné syrské armády (FSA) v Sýrii.
Před několika týdny irácká armáda objevila rakety stejného typu během podobné pročesávací operace v al-Anbaru. Předtím byly ve stejné oblasti nalezeny dva přenosné systémy protivzdušné obrany Strela-2 (MANPADS).
Fota v odkazu:
https://southfront.org/iraqi-government ... -al-anbar/

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Irák

Příspěvek od El Diablo » 24 zář 2019, 21:26

Vládní čtvrť v Bagdádu zasáhly dvě rakety
Dnes 6:28 – BagdádČTK
Dvě rakety zasáhly v noci na úterý zelenou zónu v irácké metropoli Bagdád, kde sídlí vládní úřady a zahraniční ambasády. S odvoláním na bezpečnostní složky o tom informovala agentura Reuters. Jedna ze střel dopadla zhruba kilometr od americké ambasády, nejsou však hlášeny žádné oběti ani škody.
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizk ... y-40297497
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Irák

Příspěvek od QVAK » 05 říj 2019, 19:02

Stovka mrtvých, tisíce raněných. V Iráku jsou masivní protivládní protesty

V Bagdádu se po zrušení dvoudenního zákazu nočního vycházení znovu demonstruje. Podle tiskových agentur jsou v centru irácké metropole slyšet výstřely. Úřady informovaly o smrti jednoho demonstranta, uvedla agentura Reuters. Protivládní protesty si od úterka vyžádaly stovku mrtvých a asi 4000 raněných, uvedla dnes agentura AFP s odvoláním na iráckou vládní komisi pro lidská práva. Její předchozí bilance čítala 73 mrtvých a 3000 raněných.
Většina obětí podle bilance pocházela z řad demonstrantů, protestujících od úterka proti korupci a přetrvávajícím ekonomickým a sociálním problémům. Mezi mrtvými je ale také nejméně šest policistů, dodala AFP s odvoláním na zdroje z řad zdravotníků a policistů. Podle zdravotníků většina demonstrantů byla zastřelena.
Vlivný šíitský duchovní Muktada Sadr vyzval k demisi kabinetu a k uspořádání předčasných voleb za mezinárodního dohledu(volby vyhrála strana protiUS a vláda se vymyká řízení US takže opět Arabské jaro).

https://echo24.cz/a/SaDaq/stovka-mrtvyc ... i-protesty

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Irák

Příspěvek od Alchymista » 06 říj 2019, 05:30

Protesty v Iraku - neznámi odstrelovači strieľajú na protestujúcich aj na policajtov.
brutálne 18+
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Irák

Příspěvek od Alchymista » 06 říj 2019, 05:33

COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Irák

Příspěvek od lasib » 08 říj 2019, 15:04

Turecké letectvo v spolupráci s tureckou službou MIT zabilo 13.9. prednú členku rady velenia PPK Ayfer Kordu v severnom Iraku ...
https://twitter.com/yirmidorttv/status/ ... 3656825857
https://www.bilgikahini.com/ayfer-kodu- ... ci-ve-kim/
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... raq-147218

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Irák

Příspěvek od QVAK » 23 říj 2019, 16:12

Irák a Írán: sektářská siamská dvojčata politického islámu

Prvního října jsme se stali očitými svědky zrodu lidového povstání v Iráku. Mladá generace se vzbouřila, a vyšla do ulic proti zkorumpovanému sektářsky náboženskému státnímu systému, který se prosadil po okupaci země v roce 2003. Již 16 let se země naprázdno točí kolem své osy.
V irácké společnosti již stěží existuje kultivovaná živá duše, která by ještě uvěřila, že tento nekompetentní civilizačně zdegenerovaný státní systém může dokázat nějaké pozitivní skutky. Zničená země si vyžaduje rekonstrukci a neobejde se bez přeměny politického systému. Však čím déle, tím dál je nový Irák politického islámu za hony vzdálen od demokracie, lidských práv a konjunktury.
Iráčané popisují vládnoucí nábožensko-politickou třídu jako spodinu společnosti bez morálních a kulturních hodnot, která vznikla pářením amerických a íránských genů. Tato cizokrajná garnitura k nevíře dokázala během 16 let dodělat zkázu státu a společnosti, kterou počali jejich předchozí páni okupanti. Noví panovníci proměnili zemi k obrazu svému, ve výstavu všeho ošklivého – kulturně nechutných děl. Jediný atribut vládnoucí třídy je slepá nenávist k diktátorovi Saddámu Hussainovi a pomsta sunnitům za mučednictví imáma Hussaina před 1400 lety. Dle nich sunnité, bývalí i dnešní, jsou odpovědni za zabití imáma Hussaina. Irák se stal znenadání příkladem nezdařeného státu, a to ve všech oblastech života bez výjimky.
Irácká nábožensko-politická vládnoucí třída, která se chopila moci po roce 2003 je především nestátotvorná, nedisponuje minimem manažerských schopností, vyznačuje se neschopností, bez kvalifikace a kompetentnosti. Vtipné aféry kolem stovek nejvyšších vládních politiků nevyjímaje ministrů s falešnými vysokoškolskými diplomy – obvykle doktorandské – jsou velmi dobře zaznamenané a dostupné na internetu. Vládní aparát spolu s poslanci parlamentu vždy po každém následném volebním období vykazují špičkovou organizovanost a hlubokou profesionalitu v korupčních praktikách, v rozkrádání státního majetku a vytunelování veřejných statků.

https://literarky.cz/civilizace/421-ira ... eho-islamu

Odpovědět