Írán

Odpovědět
Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 07 led 2020, 08:30

Íránský parlament schválil návrh zákona, který označuje celou americkou armádu za „teroristickou entitu“, což dále komplikuje mírové vyřešení napětí se Spojenými státy. Informuje o tom íránská státní televize Press TV.
https://sptnkne.ws/AVwQ

Ministr íránské rady pro národní bezpečnost Ali Shamkhani: Máme 13 scénářů pro pomstu za zabití Sulejmaního "nejmírnější z nich je historická noční můra pro USA"
https://twitter.com/AmichaiStein1/statu ... 1049679872

2x B-52H na Diego Garcia už je na cestě z USA - teď jsou někde nad Středozemním mořem
Obrázek
https://twitter.com/ADSB_not_ACDC/statu ... 9595373569

Teherán od teď považuje americkou armádu za teroristickou organizaci.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... paHnN.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 07 led 2020, 16:19

Pompeo má tiskovku k Íránu - popřel tam slova[2] iráckého premiéra, že Sulejmání cestoval do Bagdadu na diplomatické misi.


Velitele IRGC generálmajor Salami řekl v Kermanu: „Právě teď říkám poslední slovo, pomstíme se, a pokud učiní další krok, spálíme je tam, kde se jim to bude líbit (Izrael); vědí, co tim myslím"
https://twitter.com/A7_Mirza/status/1214516618769899520

V případě, že USA stáhnou své síly a Írán bude pokračovat na své cestě přes Irák a Sýrii, Izrael se nakonec ocitne ve válce po celé své severní hranice, varuje představitel IDF.
https://twitter.com/Jerusalem_Post/stat ... 4936889346

Íránská státní televize uvádí, že 56 lidí bylo ušlapáno při pohřbu generála Sulejmáního.
https://twitter.com/APDiploWriter/statu ... 2667505668

Ministr obrany Spojeného království hovoří o Blízkém východě po zabití Sulejmáního


Írán: „Ukončení“ přítomnosti USA v západní Asii „začalo“, říká ministr zahraničí Zarif
The end of the US presence in western Asia "has begun" amid Iran's unfolding response to the killing of Quds Force General Qassem Soleimani, Iran’s Foreign Minister Mohammad Javad Zarif said in Tehran on Tuesday. He made the comments at the 'Tehran Dialogue Forum; 23rd International Persian Gulf Conference.'

"America, by assassinating a senior military official, has opened the gates to a course of action which, sooner or later, will come to haunt it across the globe," he said.

"Just to put it in one sentence, the termination of the vicious presence of the US in the region of western Asia has begun," Zarif added.

The Iranian foreign minister also responded to the reported US decision to deny him the visa needed to attend a UN Security Council meeting in New York on Thursday.

“The foreign minister of the US in his call to the United Nations secretary-general announced that 'we have not had enough time to issue the visa, therefore, we will not issue the visa,'" Zarif said.

The UNSC is to discuss the upholding of the UN Charter at a meeting on Thursday that was planned before the recent spike in tensions between Iran and the US. "The special meeting of the UN Secretary Council to support the charter was an opportunity to talk about the US' crimes," said Iran's top diplomat.

Zarif went on to say that the decision of the US to deny him the visa "demonstrates the bankruptcy of the US government and Trump regime."

"In fact, a government that threatens others with state terrorism, economic terrorism and also threatens war crimes and threatens humanity, does not care about violating the provisions of the UN headquarters agreement," he stated.

Under the headquarters agreement the US is required to permit access to the UN HQ in New York City for UN diplomats. However, the DC reportedly says it can deny visas under certain circumstances, linked to security and threats of 'terrorism.'

Soleimani and the deputy leader of Iraq's Popular Mobilization Forces (PMF) Mohammed Ali Ebrahimi, also known as Abu Mahdi al-Muhandis, were killed in a US drone strike near Baghdad's airport on Friday.


Zarif: Budeme bránit své vlastní území, budeme bránit své lidi. Spojené státy mohou bránit Spojené státy, ale Spojené státy nemohou ani tvrdit, že brání Spojené státy ve vzdálenosti 7 000 kilometrů od domova.
https://twitter.com/ASimplePatriot/stat ... 1304238080
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3953
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Írán

Příspěvek od El Diablo » 07 led 2020, 18:22

Írán kvůli lidem ušlapaným v davu odložil pohřeb Sulejmáního
Dnes 8:21 – Kermán • Aktualizováno 13:22Novinky, ČTK
V ulicích íránského města Kermán se v úterý sešly davy lidí. Ve městě měly být pohřbeny pozůstatky generála Kásima Sulejmáního, který zemřel při pátečním raketovém útoku USA. V tlačenici bylo ušlapáno 50 lidí, uvedla íránská televize. Zraněných je 213. Kvůli tomu byl pohřeb odložen, nový termín ale nebyl zveřejněn.
viewtopic.php?f=19&t=6
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 07 led 2020, 18:29

Íránský ministr zahraničí Javad Zarif.
Odepření víza je porušení dohody 1947 UNHQ, ale nic v porovnání s:
- Pompeovou hrozbou hladovějících Íránců (zločin proti lidskosti)
- Trumpův zájem o kulturním dědictví (válečný zločin)
- Ekonomický terorismus
- Zbabělá vražda
- Ale čeho se doopravdy bojí? Pravdy?
https://twitter.com/JZarif/status/1214532694547271680

Vysloužilý generálmajor James „Spider“ Marks mapuje, kde jsou americké jednotky umístěny na Středním východě, a možné důsledky, pokud budou přemístěny v této oblasti.
https://twitter.com/NewDay/status/1214516359121571845

Zajímavé, bizjet Qatar Executive letí z Teheránu
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 5682338820

Mnoho neznámých amerických vojenských letadel nad Středozemním mořem AE67CB / AE684C / AE6799 / AE6788 / AE6799 ??? Prý to mohou být P-8A hledající ponorky? to spíše chekují obchodní lodě. Vlastně někde se tam pohybuje ta USS Bataan mířící od Maroka k Suezu.
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 2783198215

USAF E3 AWACS 78-0577 WSLR52 nad perským zálivem
https://twitter.com/maleshov/status/1214578591196946437
Naposledy upravil(a) puma dne 07 led 2020, 18:51, celkem upraveno 2 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Mixoun
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 28 úno 2017, 15:44

Re: Írán

Příspěvek od Mixoun » 07 led 2020, 18:45

Vyjádření Karla Schwarzengerga k aktuální situaci:
"Zdivočelý svět.
Íránský velitel Solejmání byl zabit v Iráku americkou raketou. Všichni dnes diskutují, jaké to bude mít politické následky a jak to ovlivní vývoj v Íránu a v Iráku, kde se parlament usnesl, že vykáže všechna cizí vojska, tedy i Američany ze země a Írán oznámil, že se přestává řídit závazky jaderné dohody.
Nicméně, málo se mluví tom skutku jako takovém. Že totiž jeden stát zabil představitele druhého státu na území třetího státu. Je pravda, že Solejmání velel oddílům Islámských revolučních gard, které se soustředily na boje v zahraničí a podporoval nejrůznější šíitské ozbrojené teroristické skupiny od Iráku přes Sýrii, Libanon až po Jemen. Dělal to jako generál a oficiální představitel íránského státu. Důležitá byla ale také jeho role v bojích s Islámským státem.
Já jsem ještě vyrostl v době, kdy se válka vyhlašovala. Teď se ale začíná střílet, bombardovat a odpalovat rakety, aniž by nějaký takový formální krok proběhl. Mě tento vývoj děsí. Překračujeme všechny meze mezinárodního práva. Někteří politici jsou očividně toho názoru, že stojí nad zákonem a nad právem a že mají tak jako legendární James Bond uděleno právo zabíjet kdekoliv na světě. Ovšem je něco poněkud jiného, jestli se jedná o film, nebo o skutečnost.
Dle mého názoru se vydáváme na velmi, velmi nešťastnou cestu. Samozřejmě, i jiné mocnosti páchají podobné činy, které k takovým výsledkům vedou. Zde je třeba připomenout zabití a pokus o zabití bývalých ruských rozvědčíků v Anglii. Už to bylo překročení jistých mezí, ale ještě to byla spíše válka tajných služeb. Teď se ovšem stalo to, že ten, který tento útok nařídil, tak to ještě hrdě oznámil svému národu a celému světu. Pokud si zvykneme, že můžeme kdekoliv a kdykoliv zabíjet, je to hrozivý vývoj.
Přiznávám, že jsem po celý život byl příznivcem Američanů, je to veliká demokratická země, která nám může být v mnoha věcech vzorem. Ale tyto činy prezidenta Trumpa podle mého názoru jsou, říkám otevřeně, zločinné. Nikdo nesmí překračovat mezinárodní právo, ani prezident Spojených států.
Pamatuji si, jak se mnozí u nás pobuřovali, když prezident Havel kdysi prohlásil v souvislosti s vyhnáním našich Němců po válce, že jsme se sami nakazili nacismem. Já mám teď obavy, že se někteří čelní světoví politici nakazili terorismem."
https://www.facebook.com/karel.schwarzenberg/

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 07 led 2020, 19:15

Americký viceprezident Pence rozloží íránskou politiku v projevu příští pondělí
Americký viceprezident Mike Pence vystoupí příští pondělí s rozpravou o vládní politice vůči Íránu, uvedl úředník Bílého domu poté, co USA zabily nejvyššího íránského generála vyvolaly protesty napříč zemí Středního východu.

Pence uvede projev na summitu Národní bezpečnosti nadace pro obranu demokracií ve Washingtonu a očekává se, že se zaměří na rozdíly mezi íránským lidem a jejich vládou, uvedl úředník, odmítl nabídnout další podrobnosti o obsahu a hovořil pod podmínkou anonymity.
https://www.reuters.com/article/us-usa- ... SKBN1Z5265

Spojené státy „nechtějí zahájit válku s Íránem, ale jsme připraveni jednu dokončit,“ řekl ministr obrany USA Mark Esper.
To, co by jsme chtěli vidět, je aby situace de-eskalovala a po Teheránu, aby si s námi sednul a začal diskusi o lepší cestě vpřed.”
https://twitter.com/CNNnewsroom/status/ ... 6038010883
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 07 led 2020, 21:23

Zdá se, že 8x C-130J překročí Atlantik, má někdo zprávy o novém nasazení na Blízký východ nebo do Evropy..
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 5093528583

Trump: Sulejmání byl monstrum. „A už to není monstrum. Je mrtvý.“
https://twitter.com/WhiteHouse/status/1 ... 9463220230

Trump: Měli jsme velmi dobré setkání s princem Khalidem bin Salmanem Al Saudem (náměstkem ministra obrany Saúdské Arábie). Diskutovali jsme o obchodu, vojenství, cenách ropy, bezpečnosti a stabilitě na Středním východě!
https://twitter.com/realDonaldTrump/sta ... 4724466689
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 07 led 2020, 23:00

IRGC odhalilo okolnosti atentátu na generála Sulejmáního
Írán pohrozil Spojeným státům odvetnými údery proti cílům v Iráku, odkud podle jejich údajů probíhala operace na likvidaci velitele IRGC.

Úder Spojených států, který zabil velitele speciálních sil Al-Quds Sulejmáního a iráckého polního velitele Abu Mahdiho al-Mahándise, byl veden spíše z vrtulníku amerického letectva než z dronu, jak bylo dříve oznámeno. Uvedl to zástupce íránského IRGC, generál Murtada Karbani.

Zdůraznil také, že Teherán ví, z jaké základny tento vrtulník vzlétl, a připomněl, že Írán má vysoce přesné zbraně a může kdykoli zaútočit na jakýkoli cíl.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire ... Jiu9R.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 08 led 2020, 02:37

FAA právě vydala tři NOTAMy, které zakazují americké operace (letečtí dopravci USA, letadla registrovaná v USA, licencovaní letci) nad Íránem, Irákem, Perským zálivem a Ománským zálivem
https://twitter.com/ethanklapper/status ... 7361891329
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 08 led 2020, 04:22

Íránský ministr zahraničí Javad Zarif: Írán přijal a uzavřel přiměřená opatření v oblasti sebeobrany podle článku 51 Charty OSN zaměřující se na základnu, ze které byl zahájen zbabělý ozbrojený útok proti našim občanům a vyšším představitelům. Neusilujeme o eskalaci nebo válku, ale budeme se bránit před agresí.
https://twitter.com/JZarif/status/1214736614217469953

Ukrajinský Boeing 737 havaroval po vzletu z letiště v Teheránu. 180 lidí na palubě. Technické potíže.
https://twitter.com/farnazfassihi/statu ... 2952143872

Let PS752
https://www.flightradar24.com/data/flig ... 2#23732569

Záběry hořícího ukrajinského letadla v Teheránu, které narazí do země a exploduje.
https://twitter.com/NewsBreaking/status ... 4324606977


Zemětřesení o síle 4,9 v blízkosti íránské jaderné elektrárny v Búšehru. Hloubka a epicentrum naznačují, že to byla přirozená událost a nesouvisí s večerními událostmi. Podobné zemětřesení zasáhlo oblast koncem prosince.
https://twitter.com/StratSentinel/statu ... 8141024256
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3953
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Írán

Příspěvek od El Diablo » 08 led 2020, 06:20

Íránská odveta. Na americké základny v Iráku dopadly balistické střely

8. ledna 2020 0:35, aktualizováno 2:04
Írán zahájil útok na síly pod vedením USA v Iráku, informovala v noci z úterý na středu americká armáda. Teherán podle ní odpálil více než tucet balistických střel z íránského území na nejméně dvě irácké základny s vojáky koalice vedené Spojenými státy. Pentagon potvrdil, že terčem útoku se staly letecká základna Ajn al-Asad v centrálním Iráku a základna v kurdském Irbílu na severu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/iran ... omaci_elka
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Írán

Příspěvek od martanus » 08 led 2020, 11:48

Zemětřesení v Íránu: Otřesy zasáhly oblast u jaderné elektrárny Búšehr
Oblast na jihozápadě Íránu nedaleko jaderné elektrárny Búšehr zasáhla ve středu ráno dvě slabší zemětřesení o síle 4,5 a 4,9 stupně. Podle místních představitelů si otřesy nevyžádaly oběti na životech a nezpůsobily žádné významné škody, napsala agentura AFP s odvoláním na íránskou státní agenturu IRNA.
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizk ... i-40309229
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 08 led 2020, 13:14

Kuvajtský ministr obrany: Od velitele amerických sil v Kuvajtu jsme dostali zprávu, že Spojené státy stáhnou své síly během příštích tří dnů ze základny Arifjan
https://twitter.com/SkyNewsArabia_B/sta ... 3319263234

Reuters s odvoláním na Kunu: Kuvajtský ministr obrany říká, že obdržel oficiální dopis od velitele základny Arifjan v Kuvajtu, v němž deklaruje bezprostřední stažení všech amerických sil do 3 dnů
https://twitter.com/PressTV/status/1214863318642503681

Kuvajtský ministr obrany: Rozhodnutí o stažení bylo překvapivé a jsme v kontaktu s ministerstvem obrany USA a ústředním velením armády USA v regionu
https://twitter.com/SkyNewsArabia_B/sta ... 5324120064

Kuvajtská vláda oznamuje, že účet tiskové agentury v Kuvajtu byl předmětem hackerského útoku, a popírá zprávu o americkém stažení ze základny Arifjan v Kuvajtu
https://twitter.com/SkyNewsArabia_B/sta ... 6813850624

Saudský tanker Giant Bahri pozastavil svůj tranzit přes Hormuzskou úžinu
https://twitter.com/SanamF24/status/1214860319224410117

Saúdskoarabský tanker Gigant Bahri pozastavil tranzit přes Hormuzský průliv, uvedl v úterý Wall Street Journal. Podle zprávy pozastavili plavbu přes úžinu i další velké tankery včetně Petrobrasu.
https://www.fxstreet.com/news/saudi-tan ... 2001081031

Francie se připojila k hlasům odsuzujícím íránské noční útoky.
https://twitter.com/SanamF24/status/1214861874929586181
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 08 led 2020, 14:20

Íránské ozbrojené síly varují, že jejich reakce bude drtivější, pokud se USA dopustí jakékoli další brutality, přičemž poznamenávají, že útok na americkou základnu včera byl jen malou ukázkou íránských schopností.
https://es.irna.ir/news/83625754/Las-Fu ... aplastante

Kandidát za Demokratickou stranu USA v prezidentských volbách 2020 a bývalý viceprezident Joe Biden označil vyostření napětí ve vztazích mezi USA a Íránem za svědectví nekompetentnosti hlavy státu Donalda Trumpa. Oznámila to agentura Associated Press.
Podle Bidenových slov bylo rozhodnutí o likvidaci generála Íránských revolučních gard Kásima Sulejmáního „nesystematické“.

Trumpovy akce ukázaly, že je „nebezpečně nekompetentní a neschopný světového vedení“, zdůraznil Biden.

Dříve bylo oznámeno, že několik vojenských objektů USA na území Iráku bylo vystaveno útokům Íránských revolučních gard.
https://sptnkne.ws/AWh2

Nějaké B-52 poletí přes Atlantik
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 3674305536

Porada na letecké základně Andrews skončila před hodinu - velitelé se rozlétají s rozkazy.
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 8989940736
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

dancostar
Výkonný redaktor
Příspěvky: 868
Registrován: 15 dub 2019, 10:07

Re: Írán

Příspěvek od dancostar » 08 led 2020, 17:17

Iránci útočili na Američanov len akože, tvrdí dánsky analytik
Iránske raketové útoky na dve vojenské základne v Iraku, ktoré využíva americká armáda, boli naschvál robené tak, aby pri nich pokiaľ možno nikto nezahynul
https://www.hlavnespravy.sk/iranci-utoc ... ik/2009971

sparkyyy
Redaktor
Příspěvky: 65
Registrován: 29 pro 2018, 21:38

Re: Írán

Příspěvek od sparkyyy » 08 led 2020, 17:30


Trump tvrdi, ze nebyli zadne ztraty.


edit:
Take tvrdil, ze Iranu zaplatil rakety Obama. Odpoved bude skrze nove sankce, ne vojenska.
Naposledy upravil(a) sparkyyy dne 08 led 2020, 17:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Írán

Příspěvek od puma » 08 led 2020, 17:35

:sipka: Trump:
- Írán nikdy nezíská jadernou zbraň
- Uvalíme na Írán velice tvrdé sankce
- Dnes požádám NATO, aby se více zapojilo do aktivit na Blízkém východě

- Zničili jsme 100% IS
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Írán

Příspěvek od martanus » 08 led 2020, 19:47

Když je pět tisíc centrifug málo. Jak daleko má Írán k jaderné bombě


Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ ... enstvi_mla
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alexus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1271
Registrován: 04 bře 2017, 03:29

Re: Írán

Příspěvek od Alexus » 08 led 2020, 20:59

Zajimavá analýza úrovně Iránské armády :

Úder na Írán? Žádná brnkačka. Na americké letouny čekají americké letouny
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/nato/iran-i ... r_nato_inc



Teda , až na přesvědčení analytika, že by do několika dnů ovládly USA vzdušný prostor...

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3953
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Írán

Příspěvek od El Diablo » 08 led 2020, 22:41

Pokud si ceníte života, neohrožujte Američany, vzkázal Trump teroristům

8. ledna 2020 17:00, aktualizováno 19:07
Při nočním íránském raketovém útoku na základny v Iráku nebyl zabit žádný Američan ani Iráčan. Prohlásil to ve středu v Bílém domě americký prezident Donald Trump. Trump znovu obhajoval páteční americký útok, při němž byl v Bagdádu zabit íránský generál Kásem Solejmání a kvůli němuž Íránci podnikli odvetnou akci.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Odpovědět