Německo

Odpovědět
classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Německo

Příspěvek od classix » 20 lis 2019, 17:49

Smrt syna exprezidenta Weizsäckera: Narušený útočník se chtěl mstít

Tvrzení, že útočil ze msty, mluvčí kanceláře berlínského státního zástupce ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. Vyšetřovatelé pouze sdělili, že u vraha šlo „pravděpodobně o klamnou představou obecné nechuti vůči rodině oběti”.

Podle zjištění týdeníku potvrdil zadržený svou nechuť vůči roli, kterou sehrál otec oběti Richard von Weizsäcker v šedesátých letech jako ředitel firmy Böhringer Ingelheim. Ta dodávala pobočce firmy Dow Chemical roztok trichlorfenylu, který se používal při výrobě defoliantu Agent Orange nasazeném ve vietnamské válce k odlistění porostu, pod kterým se ukrývali partyzáni a severovietnamští vojáci. Agent Orange je rakovinotvorný, jeho součástí je i dioxin.

Richard von Weizsäcker, který stál v čele státu v letech 1984 až 1994, v minulosti uvedl, že o dodávkách chemikálií nic nevěděl.

Protože Richard von Weizsäcker zemřel v roce 2015, rozhodl se muž zabít jeho syna, primáře interny na klinice Schlosspark v berlínské čtvrti Charlottenburg. Zaútočil na něj během veřejné přednášky o ztučnění jater. Na akci přišlo asi dvacet lidí. Byl mezi nimi i policista v civilu, který se snažil pachatele zadržet a byl vážně zraněn.
Útočníka nakonec přemohlo několik dalších posluchačů přednášky a krátce poté ho předali policii. Zraněný policista byl ve středu operován a je mimo ohrožení života.
Útočník si akci naplánoval, o přednášce věděl, v Porýní Falci si koupil nůž a pak přijel do Berlína vlakem.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... a-40304319
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 21 lis 2019, 12:14

Občanské iniciativy v Německu úspěšně blokují stavby nových větrných elektráren

Výstavba nových větrných elektráren se v Německu téměř zastavila. Stojí za tím čím dál organizovanější síť občanských iniciativ. Na souši stojí v Německu skoro třicet tisíc „větrníků“ (vývoj podle roků). Podle programu přechodu na obnovitelné zdroje by jich mělo dále rychlým tempem přibývat, kromě toho je nutno nahrazovat zařízení stará, protože i když odhadovaná životnost větrné elektrárny je 20-25 let, některé komponenty selhávají již podstatně dříve.
Hlavním důvodem, proč se expanze větrné energetiky zastavila, je čím dál průbojnější jednání občanských iniciativ, které novou výstavbu napadají všemi možnými právními prostředky. Momentálně je jich přes tisíc a dohromady vytvořily zastřešující organizaci Vernunftkraft (zhruba přeloženo: Energie s rozumem), která pomáhá dalším obcím a občanům bránit se proti výstavbě nových větrných elektráren ve svém okolí. Pro zelenou část politické scény je to nepříjemné překvapení. Toto je přeci taktika, kterou svého času oni dovedli k dokonalosti při boji proti výstavbě jaderných elektráren nebo dálnic, ještě v dobách, kdy tvořili něco jako opozici. A kterou německý právní řád umožňuje používat s velkým účinkem.
Primární problém je na úrovni klasického sporu města a vesnice. Německá města jsou volební baštou Zelených, ve venkovských oblastech jsou Zelení daleko slabší. A postup „ve městech si odhlasují větrné elektrárny a pak je postaví daleko od sebe, zato nám kousek od domovů“ se začíná obyvatelům menších obcí poněkud zajídat.
To není úplně malý problém, ale uvažování fanoušků je někde jinde. Docela dobře jej vystihuje komentář, zařazený ve Spiegelu do sekce „Wissenschaft“, čili věda: Svými žalobami ničíte naši budoucnost! Ach, ještě jedna, možná nesouvisející drobnost na závěr: na celoněmeckém sjezdu Zelených, který proběhl před pár dny v Bielefeldu, vzešla myšlenka ztížit budoucí výstavbu rodinných domků. Prý se na ně spotřebuje příliš mnoho materiálu.

https://literarky.cz/civilizace/540-obc ... elektraren

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 24 lis 2019, 18:19

Znepokojení z Německa roste. Před bankami varuje tamní centrální banka i agentura Moody’s

Podle německé centrální banky (Deutsche Bundesbank) se zvyšují rizika pro německý finanční systém. Mohou za to nízké úrokové sazby, zpomalování německé ekonomiky či nejistota kolem brexitu. Informuje o tom například list Financial Times. Rizikovému sektoru nepřispěla ani agentura Moody‘s, která nyní německým bankám snížila výhled ze stabilního na negativní s tím, že očekává jejich oslabení. Tato silná varování z konce uplynulého týdne vyvolávají ohlas až opožděně, hrozící problém rozebírá například o víkendu také francouzský ekonomický deník Les Echos.
K varování německé centrální banky dochází poté, co se dva největší domácí bankovní ústavy Deutsche Bank a Commerzbank, které se už dříve v tomto roce snažily neúspěšně o spojení, rozhodly šetřit a zvýšit tak zisk. Za prvních devět měsíců roku 2019 zaznamenala Deutsche Bank ztrátu 4,1 miliard eur (cca 105 miliard Kč), Commerzbank se pak za stejné období propadl zisk o 9 % oproti roku minulému. Napříč širším bankovním sektorem v Německu se zisk propadl o 31 %, vyplývá z dat centrální banky. „Zranitelnost ze zvýšila,“ varovala ve čtvrtek viceprezidentka německé centrální banky Claudia Buchová.
Rizikem pro banky by mohly být i dlouhodobé hypotéky. Problémem je také politika prakticky nulových úrokových sazeb, která panuje v eurozóně od roku 2016. Pokud chtějí banky ukládat své peníze u Evropské centrální banky, vyžaduje po nich negativní úrok 0,5 %.

https://echo24.cz/a/ScRGa/znepokojeni-z ... ura-moodys

senil
Redaktor
Příspěvky: 127
Registrován: 20 pro 2017, 08:10

Re: Německo

Příspěvek od senil » 25 lis 2019, 09:08

Německo má peníze na migranty, ale na vlastní občany už ne.
https://www.epshark.cz/clanek/3507/neme ... domovectvi

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Německo

Příspěvek od Juraj » 28 lis 2019, 20:14

Nemecko napadlo rozhodnutie Europskeho sudu, ktorym sa obmedzil pristup Gazpromu k plynovodu Opal. V roku 2016 Europska komisia povolila vyuzivat pre plynovod Nord Stream prakticky plnu kapacitu plynovodu Opal, ktorym sa rusky plyn dostava dalej do europskej plynovodnej siete. Toto rozhodnutie sanepacilo Polsku a Ukrajine, kedze ich to pripravilo o transportné poplatky. Na zaklade staznosti Polska potom ES v septembri rozhodol. To vzbudilo v Polsku nadsenie, podla polskych predstavitelov bola odvratena hrozba, ze Poliaci budu mat malo plynu
https://www.kommersant.ru/doc/4173677

senil
Redaktor
Příspěvky: 127
Registrován: 20 pro 2017, 08:10

Re: Německo

Příspěvek od senil » 02 pro 2019, 11:28

Německá kancléřka Angela Merkelová říká, že svoboda projevu musí být omezena, aby byla společnost svobodná.
https://www.epshark.cz/clanek/3625/merk ... yt-omezena

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Německo

Příspěvek od Aaron Goldstein » 03 pro 2019, 18:56

Německá prokuratura prohledala sídlo Volkswagenu
Německá prokuratura dnes v rámci vyšetřování skandálu dieselgate podnikla razii v sídle automobilky Volkswagen ve Wolfsburgu. Výrobce vozů podle deníku Bild zásah potvrdil a uvedl, že se týkal kauzy nástupnické verze motoru, kvůli kterému původně skandál vypukl.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/nemec ... nu/1828280
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 05 pro 2019, 15:35

Nastoupí Německo na řeckou cestu k zadlužování?

Nový spolupředseda SPD Norbert Walter-Borjans je s dluhy velký kamarád a vyrovnané hospodaření mu vadí. Principu vyrovnaného rozpočtu se v Německu říká schwarze Null čili černá nula. Jeho velkým zastáncem byl zejména bývalý ministr financí Wolfgang Schäuble. Postupem času se „černá nula“ stala ústřední devízou politiky CDU/CSU a akceptovali ji i někteří politici sociální demokracie, například Schäubleho nástupce Olaf Scholz.
Německý spolkový rozpočet dosáhl „černé nuly“ poprvé roku 2014, předtím si německý stát bral nové dluhy nonstop od roku 1969. Německo poslední léta svoje dluhy naopak splácí (dluhové hodiny eurozóny najdete zde https://www.smava.de/eurozone-schulden-uhr/) a jeho zadlužení coby procento HDP se pomalu blíží maastrichtskému kritériu šedesáti procent. Sice shora, ale blíží. V silně zadlužené západní Evropě je to jedna z významných výjimek.
To ale neznamená, že se s myšlenkou rozpočtové disciplíny ztotožňují všichni. Nově zvolený spolupředseda SPD Walter-Borjans rozhodně ne. Tento pán byl už v letech 2010–2017 ministrem financí spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko (NRW) a v této funkci ukázal, jak si hospodaření představuje.
- Walter-Borjans se chlubí úspěšností svého boje proti daňovým podvodníkům – prostřednictvím ukradených CD se seznamy Němců, kteří ulili peníze před německým berňákem do Švýcarska, která nakoupil, a kvůli kterým jej Švýcaři zažalovali za krádež a přechovávání kradeného zboží. Skutečně z nich vymáčkl cca 2,4 miliardy eur, ale přitom zároveň ve svém úřadě vytvořil dluhy ve dvacetkrát (!) větší výši.
- Zadlužení země totiž vzrostlo ze 123,3 miliard eur roku 2009 (zdroj, PDF) na 174,4 miliard eur roku 2017 (zdroj), i když je nutno přiznat, že ke konci funkčního období se situace o pár procent zlepšila. Nebyla to ovšem úplně tak zásluha pana ministra.

https://literarky.cz/civilizace/588-nas ... adluzovani

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Německo

Příspěvek od petrp » 08 pro 2019, 22:15

TRAGÉDIE V AUGSBURGU
V pátek 6.12. okolo jedenácté hodiny večer se v bavorském Augsburgu vracely dva manželské páry z návštěvy vánočního trhu. Když přecházely náměstí Königsplatz, tak se setkali se sedmičlenou skupinou mladých mužů. Došlo k hádce, kvůli tomu, že mladíci byli příliš hluční. Oba muži byly těžce zraněni na hlavě a jeden z nich (49 let) zemřel před očima své ženy a druhý (50 let) byl masivně zraněn na hlavě. Obě ženy byly ušetřeny.

Na místě činu jsou kvůli rostoucímu počtu násilností již skoro rok instalovány tucty videokamer. Bezpečnostní orgány sice měly prakticky okamžitě k dispozici video-záznamy z místa činu, ale přesto policie oznámila, že kvůli “vyšetřovací taktice neoznámí podrobnosti o pachatelích.” V tomto tajuplném duchu informovala také německá média. Zaujal mě Bild-Zeitung, který mluví o tom, že se na místě činu dnes dopoledne ke smuteční tryzně sešli místní hasiči, k nimž oba napadení patřili. Podtitulek zněl: Sešli se v hlubokém smutku nad svým zemřelým kamarádem:” Takže ten člověk nebyl zabit, ale jenom zemřel. To je obvyklé neobratné mlžení, typického proto, jak média o podobných zločinech informuji.

Až v neděli ve čtvrt na čtyři policie oznámila, že zatkla hlavního pachatele a jeho pravděpodobného komplice. Oběma je sedmnáct let jsou policejně známí z minulosti. A veřejnost se také konečně směla dozvědět trošinku více o tom, kdo to je. Hlavní pachatel je prý narozen v Augsburgu, ale má vedle německé ještě “další státní příslušnosti”. Druhý zatčený má “jihoevropskou státní příslušnost”. Takto “rafinovaně” se úřední místa a média snaží uhýbat, aby nemusela vyslovit to, co občany stejně napadlo již v sobotu ráno. Ale politici a médie se zřejmě opravdu domnívají, že komunikace “po kapkách” domácí obyvatele uklidní.

https://pravyprostor.cz/tragedie-v-augsburgu/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Německo

Příspěvek od puma » 12 pro 2019, 13:42

Plánované sankce USA proti projektu plynovodu Nord Stream 2 se v Německu setkávají s velkým odporem. Ministr zahraničí Maas uvedl, že o evropské energetické politice se nebude rozhodovat v USA.
https://www.deutschlandfunk.de/nord-str ... 39.de.html
https://twitter.com/dw_politics/status/ ... 3530778624
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Německo

Příspěvek od Juraj » 19 pro 2019, 06:26

Jedinou špionážnou hrozbou je - Amerika

Spoločnosť Telefonica Germany poslala v novembri poslancom Bundestagu neverejný list. V ňom sa vyjadrila k téme zákazu Huawei, ktorý požadujú USA, kvôli rizikám úniku dát pri zavádzaní sieti 5G. Spojené štáty tvrdia, že 5G siete postavené na zariadeniach Huawei sú nabúrateľné a môžu obsahovať zadné dvierka pre prieniky čínskych tajných služieb.

Avšak podľa listu jediné známe úniky boli spôsobené americkymi tajnými službami, ktore sú napojené na nosné vedenia, backbone Internetu. Čínske spoločnosti a špeciálne Huawei žiadne podobné incidenty na svedomí nemajú.

Telefonica tiež uvádza, že zákaz Huawei na nemeckom trhu by spôsobil vážne problémy, keďže zariadenia 5G vyrába a dodáva len 5 spoločností na svete. Pritom ostatné spoločnosti zaostávajú v investíciách do vývoja a výskumu. Huawei je nielen lídrom na trhu 5G sieti, ich zariadenia sú tiež energeticky najefektívnejšie, čo pri množstve staníc potrebných pre 5G siete znamená gigantickú úsporu.

https://www.golem.de/news/telefonica-de ... 45514.html

Predstaviteľ Vodafonu nemeckým poslancom predniesol podobné stanovisko. Vysvetlil, že mobilné siete postavené na zariadeniach jednej firmy, nie je možné len tak vymeniť. Ak by sa zakázali zariadenia Huawei, oneskorenie pri zavádzaní 5G sietí v Nemecku by mohlo byť až 5 rokov. Zopakoval aj stanovisko spoločnosti Telefonica o energetickej úspornosti, čo pre politikov sústredených na "zelené" riešenia bude zrejme významný argument.

Čo sa týka bezpečnosti, Vodafone je podľa neho dnes nastavený tak, že je schopný identifikovať a zabrániť možným hrozbám. Najmä v nekritických oblastiach, napríklad v prístupovej sieti, nevidí žiadne riziko použitia čínskych komponentov teraz alebo v budúcnosti pri inštalácii 5G sietí. Telekomunikačné spoločnosti chcú pokračovať v spolupráci s Číňanmi, zvlášť za situácie, keď USA nie sú schopné doložiť svoje tvrdenia o bezpečnostnej hrozbe a svoje požiadavky si vynucujú vyhrážkami.

https://www.golem.de/news/5g-ausbau-vod ... 45494.html

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Německo

Příspěvek od skflanker_ » 25 pro 2019, 18:18

Prieskum: Nemci považujú Trumpa za najväčšiu hrozbu pre svetový mier
Prezident USA Donald Trump je v Nemecku vnímaný ako väčšia hrozba pre svetový mier než ruský prezident Vladimir Putin, severokórejský vodca Kim Čong-un, iránsky duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí a čínsky prezident Si Ťin-pching. Vyplýva to z výsledkov prieskumu inštitútu YouGov pre tlačovú agentúru DPA, ktoré boli zverejnené v stredu 25.12.2019.
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/53 ... tovy-mier/ z 25.12.2019

Nemci považujú konzervatívneho Trumpa za najväčšiu hrozbu pre svetový mier s priepastným rozdielom medzi ním a Putinom
...To, že Trump je najväčšou hrozbou pre svetový mier spomedzi týchto 5-tich osobností, si myslí 41% respondentov. Kim Čong-una považuje za hrozbu 17%, Putina 8% a Chameneího a Si Ťin-pchinga 7% opýtaných. Prieskum sa uskutočnil od 16. do 18.12.2019 sa na vzorke 2024 osôb.
Podobne dopadol prieskum inštitútu YouGov minulý rok 2018, v ktorom sa však porovnávali iba Trump, Kim Čong-un a Putin. Šéfa Bieleho domu vtedy považovalo za najväčšiu hrozbu pre svetový mier z tejto trojice 48% opýtaných, 21% si vybralo Kima a 15% Putina ...
Zdroj https://www.hlavnespravy.sk/nemci-povaz ... er/1998564 z 25.12.2019

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 28 pro 2019, 09:34

BABIČKA JE EKOLOGICKÁ SVINĚ.
Asi nejhorší věc, co kromě islamizace je v Německu k vidění.
Vystoupení dívčího dětského sboru přidruženého k německé veřejnoprávní televizi a rozhlasu, regionálního vysílání v Dortmundu, stanice WDR. Píseň je na motivy klasické žertovné německé písně z roku 1922.
Píseň reaguje na změnu klimatu...

Děti zpívají:

"Moje babička řídí motocykl, každý měsíc projezdí 1000 litrů super, moje babička říká, že motocykl je super, opravdu cool, používá ho v domově důchodců, jako invalidní vozík,
Moje babička, je stará ekologická svině."

"Moje babička jede k lékaři v SUV, k lékaři, k lékaři,
pak si jede koupit maso, protože je zlevněné a nestojí skoro nic, moje babička je rafinovaná,
Moje babička, je stará ekologická svině."
Je zcela evidentní, že v Německu už byla překročena hranice normality a blížíme se k tomu, co už jsme zažili. Učit vnučky nadávat na babičky, že jezdí autem pro zlevněné maso a k doktorovi, je jen krůček od toho, aby vnučky virtuálně (zatím) posílaly svoje babičky do koncentračních táborů, se kterými mají Němci i celá Evropa určité zkušenosti.
Video s písní zde

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 02 led 2020, 20:15

Výběr toho "nejlepšího" z německé politiky 2019. Pozor, tohle není Silvestrovská edice!
kompilace obsahuje autentické výroky, proto dávám do ostrého vlákna

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 02 led 2020, 20:24

Německá sociální demokracie hodlá zlomit prudce vzrůstající odpor občanů proti další výstavbě větrníků, který hrozí tím, že se německé vládě nepodaří uskutečnit její zelené cíle. Přichází tedy s návrhem na jakousi finanční větrníkovou prémii, kterou by obdržely obce, případně i jednotlivci, kteří se doposud brání výstavbě větrníků za svými humny. Pravidlo, kterého se doposud německá vláda drží je, že sloupy nesmí být od bytové zástavby vzdáleny méně než 1000 m. Nyní se jedná o to, aby bylo možné tuto vzdálenost zmenšit a postiženým nabídnout finanční kompenzaci, znemožňující však poté soudní obranu.

https://www.t-online.de/nachrichten/deu ... eugen.html

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Německo

Příspěvek od skflanker_ » 04 led 2020, 18:14

Nadpis:
Nemecko má menej ako 10 vrtuľníkov Tiger a 12 vrtuľníkov NH90 pripravených na boj
Ani zmena ministerky nepomohla - je to dlhí článok, iba výcuc kde je už presnejšie info ako uvádza nadpis:
- Nemecko obviňuje firmu Airbus z nízkej letovej spôsobilosti vrtuľníkov
- podľa zverejnenej správy (stav k 11/2019) Nemecká armáda má iba 15% (8ks z 53 ks) plne funkčných bojových vrtuľníkov Tiger a iba 12% (12ks z 99ks) transportných vrtuľníkov NH90 (v roku 2018 to bolo 12ks Tiger a 13ks NH90)
- Tigre sa začali dodávať v roku 2005, NH90 sa začali dodávať v roku 2006
- Tiger vyžaduje každých 400 letových hodín servisnú prehliadku (phase maintenance process), NH90 vyžaduje každých 600 letových hodín servisnú prehliadku = skoro za všetky servisné prehliadky je zodpovedná firma Airbus (pre Tiger na 100%, pre NH90 na 90%)
- u NH90 sú časté problémy s chvostovým rotorom
- katastrofa z roku 2017 - Nemecký bojový vrtuľník Tiger havaroval v Mali (Afrika) - dôvod = nesprávny servis od Airbus
- staré dobré lietadlá rodiny Tornádo = v roku 2017 prevádzkyschopnosť na 35%, výdavky na obranu od vtedy len klesali a klesali
- spomínajú tam ponorky triedy Type 212A + fregaty Type 125
- na záver článku - Nemecko nedáva 2% HDP na obranu ako požadoval US prezident Trump
Zdroj https://www.thedrive.com/the-war-zone/3 ... for-combat z 02.01.2020 + oveľa viac info

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9846
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Německo

Příspěvek od homer » 05 led 2020, 12:58

Německo: Parlament schválil novelu zákona o zbraních, místo pouhé implementace zavedeny restrikce daleko za požadavky směrnice
Pátek 13. prosince 2019 se pro legální německé držitele zbraní proměnil v hodně nešťastný den. O pouhé dva dny dříve vláda v parlamentu předložila ke schválení návrh novely zákona o zbraních. Byť vláda dlouhodobě tvrdila, že návrh bude představovat pouze implementaci minimálních požadavků zbraňové směrnice, nastal přesný opak. Finální schválné znění dokonce obsahuje více restrikcí, než utajovaná pracovní verze, jejíž únik v lednu 2019 vyvolal mezi německými držiteli zbraní naprosté zděšení. Návrh byl 13. prosince ve sněmovně schválen pohodlnou většinou a stejně tak byl následně 20. prosince potvrzen také Spolkovou radou. Němečtí držitelé zbraní novelu překřtili na “opičí zákon“.
Hlavní části novely německé zbraňové legislativy:
Omezení počtu zbraní pro sportovní střelce
Rozšíření možnosti vytyčování bezzbraňových zón a nožová omezení
Posuzování spolehlivosti a věrnosti ústavně
V české zbraňové legislativě si spolehlivost spojujeme s posouzením ve vztahu k přestupkům či užíváním alkoholu a návykových látek. V Německu je oproti tomu prováděno velmi široké zkoumání, které může zahrnovat také například otázku politických názorů žadatele či okruhů osob, se kterými se stýká.
Nově budou úřady povinně provádět zhodnocení spolehlivosti a věrnosti ústavě při pořízení každé zbraně, při prodloužení loveckého povolení, či nejpozději co tři roky. Což znamená, že místo cílených provádění zhodnocení spolehlivosti u osob, které z nějakého důvodu přivodily zájem úřadů, bude policie muset každý rok provést přibližně 450.000 takových prověrek (velkou část z toho v březnu, kdy jsou prodlužovány lovecké lístky).
Omezení zásobníků
Opakované hodnocení potřeby držet zbraň
Při žádosti o získání zbrojního průkazu a také povolení k nabytí a držení samonabíjecí zbraně Němci musí prokazovat její potřebu. Součástí toho je také prokázání, že již vlastněná zbraň tuto potřebu nedokáže uspokojit (tj. nelze si pořídit dvě stejné pistole, atp.).
Nově budou muset držitelé sportovních zbrojních průkazů prokazovat trvání potřeby k držení konkrétní zbraně, a to po pěti a po deseti letech od získání první krátké/dlouhé samonabíjecí zbraně .
Bonus – žádný full-auto airsoft
https://zbrojnice.com/2020/01/05/nemeck ... jc9BE3YQ78

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 14 led 2020, 14:46

Počet salafistů v Německu se od roku 2011 ztrojnásobil na 12.150 osob. Jen v minulém roce jejich počet stoupl o 850 osob, napsal Tagesspiegel s odvoláním na bezpečnostní kruhy.

https://www.welt.de/newsticker/news2/ar ... hland.html

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Německo

Příspěvek od skflanker_ » 14 led 2020, 22:20

V Nemecku prebehli razie proti čečenským islamistom
Sú podozriví z plánovania vážnych násilných trestných činov.
Nemecká polícia v utorok 14.01.2020 prehľadala 9 objektov v štyroch spolkových krajinách pre podozrenia, že skupina Čečencov tam hľadala vhodné miesta na spáchanie teroristických útokov. Cieľmi mali byť aj synagóga či nákupné centrum, informovala agentúra AP s odvolaním sa na berlínsku prokuratúru. 5 podozriví vo veku 23 - 28 rokov sú podľa prokuratúry obvinení z "hľadania miest na (spáchanie) možného útoku motivovaného islamizmom". Nateraz však nijaký útok nehrozí, dodala prokuratúra...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/22301772/v-nemeck ... istom.html z 14.01.2020

V Nemecku sú piati muži z Čečenska podozriví z plánovania islamistického útoku
...Na zásahoch v hlavnom meste Nemecka, ako aj v spolkových krajinách Brandenbursko, Severné Porýnie-Vestfálsko a Durínsko, sa zúčastnilo 180 policajtov. Hovorca berlínskej prokuratúry Martin Steltner uviedol, že policajné zložky začali konať po tom, ako v mobilnom telefóne jedného z podozrivých objavili fotografie vrátane synagógy a nákupného centra. Podozrivý muž však odmietol povedať, kde boli fotografie urobené. Zhromaždené dôkazy voči 5 mužom však podľa prokuratúry na vydanie zatykača nepostačujú...
Zdroj https://www.hlavnespravy.sk/nemecku-su- ... ku/2016666 z 14.01.2020

Marfil
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1462
Registrován: 18 úno 2017, 14:08

Re: Německo

Příspěvek od Marfil » 28 led 2020, 19:54

Podľa nemeckej mainstreamovej mediálne žumpy už Osvienčim oslobodila americká armáda.
1580234514_epnvyzyx4ai5wyi.jpg
1580234514_epnvyzyx4ai5wyi.jpg (66.1 KiB) Zobrazeno 7715 x

Odpovědět