MH17

Odpovědět
Uživatelský avatar
palo satko
Sponzor fóra
Příspěvky: 7611
Registrován: 16 úno 2017, 07:51

Re: MH17

Příspěvek od palo satko » 10 bře 2020, 20:23

Zle som si to pamätal.
Nechce sa mi to hladat, ale nakoniec im vyslo, ze sa mal vratit cez oblast kontrolovanu Ukrajincami a cez prechod pod kontrolou Ukrajiny.
Nie že išli mimo oblast, ale že išli uplne hlupo. mapy su tu http://johnhelmer.net/malaysia-airlines ... of-faking/
"Ego sum rex Romanus et super grammaticam" Žigmund - liška ryšava v Kostnici. Nie som cisar, ale gramatiku tiež nezvladam. :)

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 11 bře 2020, 07:33

To jednak napovídá tomu, že datování je špatně, probíhá sledování spolupracovníky SBU v oblasti jednoho transportu. Kdy se to snaží expost smontovat, tak jak chtějí, že se to děje až v den sestřelu 17.7, to je stejný, jak ten zfalšovaný a SBU smomtovaný odposlech, kdy se velice snaží, aby to vypadalo, že Bezler mluvil o sestřelu MH17 a to byl jeden z hlavních důkazů. Klíčový je podle mého názoru, ale ten svědek z fotky z okna s tahačem před panelakem v Torezu, ten tvrdí, že tam ten tahač s Bukem prostě nestál 17.7, jak urputně tvrdí tyto mapy, JIT a SBU, on tvrdí, že tam stál den před tím.

Tak když vezmeme zrušení stíhání Bezlera z jasného důvodu, že SBU ten odposlech o sestřelu vyrobyla a hlavně antidatuje, je to tak průhledné, že už to nechce používat ani hlavní holandský žalobce, protože by mu to podrazilo nohy. Když vezmeme tohoto svědka z fotky s Bukem v Torezu, koukajici na něj z okna paneláku, který v nedávnem rozhovoru tvrdí, že 17.7 tam rozhodně nestál, ale bylo to o den dříve. Tak už to jsou dvě závažné indície těžkého kalibru, že SBU se z nějakého neznámého důvodu urputně v celé kauze MH17 snaží vyrábět hlavní důkaz o sestřelu (to je ten smontovaný odposlech Bezlera) a antidatovat i pohyb Buku na tahači a nejen na tahači, kterého sama sleduje, a antidatovat to vše z 16.7 až na den sestřelu MH17 - 17.7. Tento důvod musí být extrémně důležitý, protože tím kryjí něco velice zásadního a nechtějí, aby se vědělo, co se konkrétně dělo 16.7 ohledně Buků a jejich operací (SBU), a kdokoliv si to pak mohl logicky spojit i se sestřelem MH17 následující den, proto tyto dvě klíčové indicie SBU antidatuje a falšuje pro vyšetřování JIT.

Teď je zásadní otázka, proč by jste něco takového dělali, pokud nemáte máslo na hlavě a vůbec jste se nijak na sestřelu MH17 nepodíleli? To by nemělo ze strany SBU žádnou logiku a vůbec žádný smysl zfalšovat a defakto si na míru vyrobit hlavní důkaz - odposlech Bezlera, kde se zadokumentuje, jakože hlavní důkaz o sestřelu MH17. Antidatovat pohyb jednoho Buku na tahači i po vlastní ose v terénu až na 17.7, který prý jediný mohl sestřelit MH17, zase dle verze SBU. Celé toto hodně smrdí, a velice brzo se to stočí k roli SBU k velké radosti JIT, kdy to rozjedou další cílené úniky dokumentů z JIT přes Bonanza Media.

A ještě velice jedna zajímavá věc do mozaiky tu je, pokud připustíme, že sestřel Su-25 ruským letectvem zpoza hranice 16.7 okolo 19h, za pomocí IR naváděné PLŘS středního dosahu R-27T za použití IRST - verze SBU z odposlechu radiokomunikace ruského pilota MiGu-29, pokud je zapojení ruského letectva vymyšlené a ona rádiokomunikace pilota ruského MiGu-29 zfalšovaná, ale část informací z té tiskovky se aspoň trochu zakládá na pravdě a jde o tu část o "protiraketových manévrech pilota", která je zjevně technicky zcela nelogická a vůbec do toho příběhu o použití pasivní PLŘS R-27T a pasivního IRST nezapadá, tak by to zas jasně ukazovalo na to, že letoun musel být postřelován PLŘS s radarovým naváděním. Pak už je otázkou jen jestli to byla PLŘS vzduch-vzduch s radarovým naváděním z toho MiGu-29 a nebo ten vymyšlený sestřel ruským letectvem s R-27T a IRST (tiskovka je až den po MH17) jen kryje použití PLŘS země-vzduch středního dosahu s radarovým naváděním o kterém Kyjev věděl a přesto neuzavřel večer 16.7 vzdušný prostor pro civilní lety.
puma píše:
23 črc 2019, 12:36
Zde je tiskovka z 18.7 (den po MH17), kde NSDC detailně rozebírá ten sestřel Su-25 ruskou stíhačkou MiG-29 a předkládá důkazy - odposlechy komunikace ruského pilota.

ENG
Je fakt zvláštní, že na logiku, že když se toto stalo 16.7 kolem 19h, tak to muselo znamenat skoro okamžité uvedení PVO UA do bojové pohotovosti u hranic s RF a byla to ta poslední příslovečná kapka, a další konsekvence z toho vyplývající i pro vyšetřování následného sestřelení MH17, že to snad nikoho ani nenapadlo a vyšetřovatele z JIT už asi vůbec.

Otázkou je, jestli to byl opravdu ruský stíhač MiG-29 - údajně pilot dostal rozkaz používat pasivní IR PLŘS R-27T středního dosahu a vzdálenost mezi letouny byla 35-40km , nebo s ním jen Kyjev kryl něco jiného, ale ať lhal o něm nebo ne, vyplývají z toho dost klíčové závěry. Pokud by o tom MiGu-29 lhal, tak by velice pravděpodobně musel s ním krýt nasazení Buků-M1 před veřejností na straně separatistů (jelikož už několik dní probíhá speciální operace SBU, co minimálně sleduje na Donbasu jejich přesuny a jeden přesun je sledován a zadokumentováván velice detailně), s kterými sestřelili ten Su-25 večer na tak velké výšce, když sestřel byl prvně udáván na výšce 8250m, pak to až po sestřelu MH17 sníží na 6250m, ale i tak to vypadá jak zametání stop, aby tato konstrukce nikoho nenapadla.

Na této tiskovce (18.7) ještě Lysenko uvádí výšku zásahu Su-25 po 19h 16.7 na 8250m (ta výška je potvrzená i z odposlechu UA vojenské kontrarozvědky - ruského pilota MiGu-29 (který tam uvádí výšku cíle) sám byl na výšce 8850m, co střílel po té Su-25 s R-27T). Lysenko tam tvrdí, že pilot Su-25 s letounem dokázal přistát, protože R-27T zasáhla jen trysku motoru, což je nesmysl, protože ten letoun spadl, pilot se katapultoval a byl přepraven do bezpečí - uvádí zpráva MO UA z 17.7 a 13h.
Další nesmysl s kterým tam Lysenko operuje je ten, že ruské velení nařídilo pilotu MiGu-29 použít pasivně naváděné IR R-27T, tak aby ukrajinský letoun Su-25 se nemohl o tom, že je postřelován dozvědět, protože tento typ rakety nemůže být detekován systémem SPO-15, který detekuje radarové ozařování letounu a ani satelitními zpravodajskými a sledovacími prostředky při střelbě.

A pak tam Lysenko řekne >5:55, že za použití IR optického lokátoru letounu MiG-29 zamkl cíl a provedl jeden útok s PLŘS R-27T po ukrajinském letounu Su-25. Díky mistrovství ukrajinského pilota, který vykonával protiraketové manévry nedošlo k přímému zásahu letounu a jeho zničení.Raketa explodovala nedaleko motoru a pilot provedl nouzové přistání.

Hlavní nesmysl v tom je ten, že prvně používá argumentaci o tom, že je třeba použít pasivně IR naváděnou PLŘS R-27T s pasivním IR lokátorem letounu místo radaru na přímý rozkaz ruského veleni pilotu MiGu-29, tak aby UA letoun/pilot nevěděl o tom, že po něm letí nějaká raketa. Ale v dalších větách Lysenko tvrdí, že pilot prováděl protiraketové manévry, jenže ty by mohl provádět jen proti radarově naváděné PLŘS o které by věděl a měl o ní informaci, že po něm letí z RWR SPO-15 Berjoza, ale o na něj letící IR pasivně naváděné PLŘS by nemohl mít žádné informace, tedy by ani neměl důvod, proč provádět jakékoliv protiraketové manévry.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 11 bře 2020, 11:43

Nový uniklý dokument MH17: Nizozemské státní zastupitelství (OM) zápasí se svědky
Prostřednictvím nizozemského novináře Maxe van der Werffa a ruské (bývalé RT) novinářky Yany Erlashovové z nezávislého Bonanza Media se v posledních týdnech opakovaně objevují nové úniky dokumentů z vyšetřování JIT ve věci MH17. Bonanza Media oznámila, že toho zveřejní ještě více. Noviny NRC Handelsblad spekulují, že zdrojem těchto úniků bude ruská tajná služba. Ale nemohou to dokázat.

Poslední „únik“ zveřejnil Bonanza Media minulou sobotu během tiskové konference v hotelu Carlton Beach v Scheveningenu. Nizozemská média tam zcela chyběla.

Nizozemské státní zastupitelství (OM) dnes potvrdilo, že se jedná o pravý dokument.

Minulou sobotu zveřejnili iniciátoři tohoto webu nové dokumenty. Jednalo se o dokumenty z interních konzultací JIT. Tyto dokumenty ukazují, o čem jsme psali dříve: že mezi zeměmi v JIT byla koordinace ohledně toho, kam má být vyšetřování směřováno.
...
https://www.ongehoordnederland.nl/nieuw ... -getuigen/

A další zásadní věc s kterou si OM (Nizozemské státní zastupitelství) samo naběhlo včera.
Také se ukázalo, že separatista Igor Bezler není stíhán. V odposlechnutém hovoru v den havárie mu „pozorovatel“ hlásí: „přichází malý pták“. „Pták“, vyšetřovatelé dříve měli podezření, že by to mohl být MH17. "Ale doba mezi touto konverzací a sestřelením MH17 byla tak krátká, že otázkou je, zda tato konverzace se týká MH17," řekl státní zástupce Ward Ferdinandusse.
https://www.ad.nl/mh17/dit-moet-je-wete ... ~ab033653/

Protože oni zrušili obvinění proti Bezlerovi, formálně ne z důvodu toho, že by SBU ty odposlechy Bezlera zfalšovala (i když detailní nezávislá analýza audiozáznamu ukazuje jasnou manipulaci a stříhaní), ale protože doba mezi touto konverzací a sestřelením MH17 byla tak krátká, což jinými slovy mezi řádký znamená, o čem tedy v času sestřelu MH17 (dle OM) "pozorovatel" Bezlerovi mluví a předává informaci - "přichází malý pták", to by logicky znamenalo, že se přímo v době sestřelu MH17 ještě dle výkladu OM "že otázkou je, zda tato konverzace se týká MH17", pohybuje v oblasti Donbassu nějaký UA vojenský taktický letoun, kdy v tom odposlechu Bezlera se používá označení "přichází malý pták" a nebo je milovníkem ornitologie a zrovna pozoruje přílet malého ptáka na hnízdiště v času sestřelu MH17.

Logicky, pokud OM zcela neznevěrohodní tento odposlech SBU Bezlera a informace v něm obsažené (tím ale by zcela znevěrohodnila další důkazy SBU dodané JIT, i ty anonymní svědky, které také "dodává" SBU) a defakto i vlastní argumentaci Nizozemského státního zastupitelství, proč jej zbavují obvinění, budou mít s tím "přichází malý pták" v čase sestřelu MH17, ale dle OM to není let MH17 - velice vážný problém, protože jim to automaticky nabourává další věrohodnost "důkazů" dodávaných ukrajinskou stranou hlavně o tom, že v té době nebylo nad Donbassem ani jedno vojenské letadlo Ukrajiny, všechny přehledové radary PVO VSU byly vypnuté okolo Donbassu, všechny posádky PVO VSU jsou na trvalých místech své dislokace (v kasárnách) - přitom pár dní před MH17 vysílá UA vojenský TV kanál z Donbasu od baterie Buku-M1 v terénu s zapnutým a otáčejícím se přehledovým radarem, atd... Pak když SBU zfalšovala odposlech Bezlera o sestřelu MH17, tak proč a co tím sledovala? A už se to začne stáčet k roli SBU, do toho přijdou další úniky dokumentů z Bonanza Media z vyšetřování JIT, kdy ten tlak na roli SBU v celém případu bude extrémně narůstat.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 11 bře 2020, 14:20

Putin čelí soudnímu řízení za vydání povolení používat Buk na Donbasu
Právník Jerry Skinner podal žalobu proti Rusku a jeho prezidentu Vladimirovi Putinovi jménem 40 rodin příbuzných obětí havárie MH17 u Evropského soudu pro lidská práva, jak informovala Deutsche Welle.

Taková zbraň, jako je raketový systém Buk, s kterým byl sestřelen let MH17, nemohla opustit území Ruska bez povolení úředníků." Pravděpodobně uvedeme jména poradců blízkých Putinovi, kteří udržovali úzké vztahy s aktéry na východě Ukrajiny. Věřím, že se o Putinovi dozvíme. Podle mého názoru by taková výkonná a high-tech zbraň nemohla opustit území Ruské federace, pokud by to nebylo schváleno na nejvyšší úrovni. Stalo se tak, jak se stalo. Proto k tomu Putin udělil svolení. Můžeme to s jistotou říct, “ řekl Skinner.
https://twitter.com/112NewsFeed/status/ ... 9137808386

Bonanza Meida včera: Chtěli bychom se dozvědět více o dvou lokacích (VSU) Buk TELARů (odpalovací vozidlo s PLŘS a střeleckým radarem) uvedených v uniklém dokumentu MIVD. Lokace 7 a lokace 8.
https://twitter.com/bonanzamedia2/statu ... 4374266882

Je to 130km a druhá lokace 90km západně od Doněcku. Naznačují, že tyto dvě baterie byly přesunuty k frontě?
To bude ještě hodně zajímavé s těmi úniky z JIT.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 11 bře 2020, 15:00

Připomínka: Bonanza Media "nadále tvrdí", že zveřejněné telefonní odposlechy MH17 jsou zmanipulované a expertíza o 143 stránkách od zvukového forenzního experta Akasha Ahenhena to prokazuje, což zůstává bez povšimnutí od 17. července 2014.
https://twitter.com/bonanzamedia2/statu ... 8540722178
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 12 bře 2020, 14:36

Zakharova: Pokud bude soud skutečně nezávislý a nestranný. Bude muset podrobně analyzovat kroky nebo nečinnost ukrajinských orgánů, ověřit autentičnost fotografií, videí a zvukových materiálů předložených státním zastupitelstvím.
https://twitter.com/MID_RF/status/1238092229635444737


Bonanza Media: Kdo koho dezinformuje? Nizozemská prokurátorka nálepkuje BonanzaLeaks jako "ruské dezinformace". Přitom publikujeme originální dokumenty JIT.
https://twitter.com/bonanzamedia2/statu ... 8338810880

JIT musí být z Bonanza Media na prášky, protože pokud pustí většinu materiálů z vyšetřování na veřejnost, bude to mediální tsunami.
Naposledy upravil(a) puma dne 12 bře 2020, 19:10, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 12 bře 2020, 19:10

Korespondent BBC volal Gorkinovi a zeptal se ho na MH17
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 13 bře 2020, 09:35

V roce 2014 Rusko vyslalo dva protilietadlové raketové systémy „Buk“ do ukrajinských oblastí Donbassu - a plánovalo vyslat další. V Haagu to uvedl zakladatel mezinárodní skupiny investigativních novinářů z Bellingcat Elliot Higins, uvádí Ukrinform.

"První dorazil několik dní před sestřelením MH17, ale rozbil se při přepravě a vrátil se do Ruska. V té době se Rusko pokusilo poslat další dva v noci 17. července, ale pouze jedno vozidlo překročilo hranici, protože tam neměli tahače, které by Buky přepravili," - cituje agentura Higinse.
https://www.5.ua/suspilstvo/bellingcat- ... 10181.html

Už to z nich leze. :snaha: Vůbec je SBU nesledovala před 17.7? a ten dotažený Buk od cca 13-15.7 se jako na potvoru porouchal při transportu a mazal hned zpět za hranici? hmm, nebo sestřelovala UA bojové letouny v té době? a SBU pořád o ničem neví? a odkud to teda Bellingcat může vědět - pokud si to teda nevymyslel, když ne od tajných služeb, co přes něj teď rozjíždí určitou novou strategii, jak nad MH17 udržet informační kontrolu? Protože přeci podle oficiální verze SBU a JIT, Rusové přepravují na Donbass je jedno odpalovací vozidlo 17.7, které následně hned sestřeluje MH17 a SBU o žádných jiných Bucích operujících už dny na Donbassu nic neví, a nejde tu jen o Buk, ale i PVO komplexy krátkého dosahu OSA-AKM, protože jejich nasazení by logicky přitáhlo maximální pozornost SBU.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
Grif
Sponzor fóra
Příspěvky: 4090
Registrován: 07 úno 2017, 13:04

Re: MH17

Příspěvek od Grif » 23 bře 2020, 16:04

Další jednání v procesu se čtveřicí podezřelých ze sestřelu letadla malajsijských aerolinií v létě 2014 nad proruskými separatisty ovládanou východní Ukrajinou bylo odročeno na červen. Dnešní krátké řízení v nizozemském Haagu se kvůli koronaviru konalo bez publika a novinářů, ale bylo přenášeno online.
Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/ses ... .fc6e8eb2/
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: MH17

Příspěvek od puma » 29 dub 2020, 19:00

Generál Burlaka alias Vladimir Ivanovič podle vyšetřovatelů poslal raketu na Donbas a 298 cestujících na smrt
https://denikn.cz/350590/general-burlak ... h-na-smrt/

"podle vyšetřovatelů"... zjistil tým Bellingcatu a Insideru :blbec:

https://twitter.com/bellingcat/status/1 ... 8296292353
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: MH17

Příspěvek od lasib » 29 dub 2020, 20:24

:sipka:
Hlasová analýza , vykonaná na žiadosť BBC, ukázala zhody aj niektoré nezhody v hlase gen. plk. Burlaky z Pohraničnej služby FSB a "Vladimíra Ivanoviča" ... Bellingcat nezávisle vlastným vyšetrovaním taktiež zistil :roll: , že Burlaka môže byť Vladimir Ivanovič :roll:
Фоноскопическая экспертиза, сделанная по запросу Би-би-си, показала как сходства, так и некоторые различия в голосе генерала Бурлаки и "Владимира Ивановича"... Расследовательская группа Bellingcat провела анализ технических данных и независимо от Би-би-си также пришла к выводу , что Андрей Бурлака и "Владимир Иванович" могут быть одним человеком
https://www.bbc.com/russian/amp/features-52439476

Najlepšie v članku je, ako si Borodaj pýta od Vladimíra Ivanoviča utok vrtuľníkov v Marjinke..
Бородай - российский политтехнолог и первый глава самопровозглашенной ДНР, покинувший этот пост в августе 2014 года - прим. Би-би-си) рассказывает о военной поддержке. Бородай обращается к нему "Владимир Иванович" и спрашивает, могут ли "наши" вертолеты совершить атаку возле Марьинки".

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: MH17

Příspěvek od skflanker_ » 14 kvě 2020, 21:50

Podozrivého zo zostrelenia letu MH17 zadržiavajú úrady v Donecku
Charčenka zatkli, aby bol izolovaný a aby sa eliminovalo riziko únosu.
Proruské úrady v ukrajinskom Donecku zadržali ešte v 03/2020 jedného z mužov obvinených v prípade zostrelenia malajzijského dopravného lietadla nad Donbasom. Uviedli to zdroje ruskej redakcie rozhlasovej stanice BBC. Zadržaným je podľa správy Ukrajinec Leonid Charčenko...Podľa BBC Charčenka zadržali 11.03.2020 v blízkosti jeho domu v Donecku. Momentálne je vo vyšetrovacej väzbe v zadržiavacom zariadení ministerstva spravodlivosti samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) v Donecku...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/22404655/podozriv ... necku.html z 14.05.2020

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: MH17

Příspěvek od skflanker_ » 21 kvě 2020, 21:40

Rambo z Donbasu prijíma „morálnu zodpovednosť“ za zostrelenie boeingu
Tretí mesiac ho v neprítomnosti súdia za 298-násobnú vraždu. Jemu i trom spoluobžalovaným hrozí v prípade usvedčenia doživotné väzenie. Do Holandska, kde sa proces koná, sa Igor Girkin (49), plukovník ruskej tajnej služby FSB v zálohe, síce nechystá, žalobcom však poskytol bohatý materiál. Bývalý vojenský veliteľ donbaských separatistov, známy pod krycím menom Strelkov, sa v 4-hodinovom rozhovore s ukrajinským novinárom Dmitrijom Gordonom prihlásil k zostreleniu malajzijského boeingu nad východnou Ukrajinou. Vzápätí aj pre britský denník Times prevzal za tragédiu z júla 2014 zodpovednosť, síce nie priamu, ale aspoň "morálnu“...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/55 ... e-boeingu/ z 21.05.2020
a realita - celý rozhovor:
Rado Info píše:
18 kvě 2020, 22:05
Girkin (Strelkov). Donbass, MH17, Haag, FSB, polomrtvý Putin, Surkov, Boží soud. GORDON (2020)
https://www.youtube.com/watch?v=hf6K6pjK_Yw

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: MH17

Příspěvek od Alchymista » 08 čer 2020, 11:17

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... o-zalobce/
Dokumenty k pádu MH17 rozbíjejí verzi nizozemského žalobce!
V pondělí 8. června by mělo u okresního soudu v Haagu pokračovat trestní řízení týkající se obvinění občanů Ruska a Ukrajiny z účasti na pádu Boeingu letu MH17.

Ruská Federální zpravodajská agentura zveřejnila materiály o práci Mezinárodní komise pro vyšetřování tragédie. Ty byly shromážděny nezávislými zástupci čtyř zemí a nezapadají do rámce obvinění nizozemského státní zastupitelství.

Co se nehodí do verze haagského státního zástupce
Jednoduchá verze laika o použití bojového komplexu protivzdušné obrany se zdá být nemožná na pozadí citlivé kontroly vzdušného prostoru za jeho hranicemi silami NATO. Zpráva ze dne 21. září 2016 od Informační a vyšetřovací služby nizozemského právního oddělení zveřejnila seznam aktivních raketových systémů protivzdušné obrany v červenci 2014 v Rusku a na Ukrajině. Registrace byla provedena pomocí stacionárního radaru 9A310M1 a několika jednotek vojenské techniky. Jedna nizozemská agentura podávala druhé zprávu o činnosti ruské protivzdušné obrany pouze na území Ruské federace mimo zasaženou oblast a o souřadnicích pěti aktivních bodů protivzdušné obrany Ukrajiny v oblasti zasaženého dopravního letadla.
Datování vojenských informací naznačuje, že už týden před tiskovou konferencí Mezinárodní vyšetřovací skupiny, která oznámila možné zapojení Ruska do leteckého incidentu, neexistovaly 28. září 2016 žádné informace o ruském systému protivzdušné obrany na Ukrajině.

Jaksi se nehodící zpráva o umístění "Buků"
Za zmínku stojí také odborná zpráva z 2. července 2015 pod číslem AFP 567342 nezávislých australských policejních odborníků Tima Jonese a Seana Ellisona, která vyplynula ze studie o pravosti fotografie raketometu, kterou údajně pořídil francouzský fotograf Alfred de Montesquieu v blízkosti místa havárie.

Ohromující dokumenty nizozemské rozvědky k tragédii MH17!
Odborníci jasně uvedli, že rámcová metadata jsou zkreslená: datum změny elektronických fotografií předchází datu jejich vytvoření a liší se jejich velikost. To znamená, že obrázky byly upraveny. Zdá se, že tam se lze zastavit, ale je zvláštní a zajímavé, že francouzský fotograf Alfred de Montesquieu, který se identifikoval jako autor, přiznal zkreslení informací a uvedl, že fotografii pořídil řidič reportérské skupiny, kterého nelze najít. Není možné získat původní obrázky, aby se konečně potvrdilo padělání.

Výslechy svědků v tomto procesu slibují, že nebudou o nic méně zajímavé. Dne 28. června 2015 provedl nizozemský policejní důstojník rozhovor s nezávislým ukrajinským svědkem, který nahlásil přítomnost dvou stíhacích letadel manévrujících nad městem ve vzduchu v oblasti havárie Boeingu a ukázal na bílé vodorovné inverzní stopy a bílé stužky padající z nebe. Ty pak vyšetřovatelé identifikovali jako „textilní role“ z letadla.

Potvrzují to informace z části „K“ v dodatcích k nizozemské zprávě o tragédii.
Podle svědectví německého novináře Billyho Sixe, kterého se dotazovala australská policie 12. října 2015, má k dispozici 79 fotografií od července až srpna 2014. Svědčí o útocích ukrajinské pravidelné armády na místo dopadu Boeingu pomocí těžkých zbraní, včetně raketometu Grad. Ukrajinská strana tak očividně zničila věcné důkazy o okolnostech havárie. Podle svědků tehdy v Grabově nebyli žádní opolčenci DLR. Ve svědectví se zmiňuje přítomnost raketových zbraní ukrajinskou stranou v oblasti havárie letadla.
zprava_o_mistech_buku[1].jpeg
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
Grif
Sponzor fóra
Příspěvky: 4090
Registrován: 07 úno 2017, 13:04

Re: MH17

Příspěvek od Grif » 08 čer 2020, 15:29

Asi na starém AK byl článek kde si členka vyšetřovací komise při sběru trosek MH17 stěžovala,že musí místo opustit pro neustálé odstřelování místa dopadu MH17 Ukrajinci.Chválila Opolčence za pomoc při sběru trosek.
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.

Uživatelský avatar
Polite
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6448
Registrován: 07 úno 2017, 21:48

Re: MH17

Příspěvek od Polite » 08 čer 2020, 18:08

Соединённые Штаты отказались рассекретить по запросу прокуратуры Нидерландов спутниковые данные «о запуске ракеты» по самолёту «Малайзийских авиалиний», который следовал рейсом MH17 и был сбит над Донбассом летом 2014 года.

Об этом сегодня сообщили в ходе заседания суда по делу о крушении самолёта.

Однако отмечается, что США дали возможность представителю нидерландской прокуратуры ознакомиться со снимком и спутниковыми данными, , чтобы сверить эту информацию с изложенной в меморандуме о крушении. Прокурор при этом подтвердил, что всё описано верно.
Суд заявил, что дополнительных данных от США относительно катастрофы не будет.
Источник: https://rusvesna.su/news/1591625529
USA odmietli žiadosť Hol.prokuratury odtajniť sat. zábery zostrelu MH17 zaznelo dnes na súde.
USA však dali možnosť predstaviteľovi prokuratúry pozrieť si snímky a údaje aby bolo možné ich overiť s informáciami v memorande.
Prokurátor potvrdil, že všetko je opísané presne!😂😂👍
Súd potvrdil, že žiadne ďalšie doplňujúce dôkazy z USA nebudú!
😂😂😂
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...

Uživatelský avatar
Grif
Sponzor fóra
Příspěvky: 4090
Registrován: 07 úno 2017, 13:04

Re: MH17

Příspěvek od Grif » 09 čer 2020, 08:21

Na síti se objevilo nové video se svědky pádu malajského Boeingu letu MH17, které vrací do hry spekulací ukrajinské stíhačky.
Publikovala ho na YouTube Bonanza Media, platforma nezávislých novinářů a nabourává, jako řada dalších údajů, na Západě přijímanou verzi, že Boeing nad Donbasem byl v roce 2014 sestřelen opolčenci za pomoci ruské armády.
Jeden z nových očitých svědků, obyvatel vesnice Ochovčik, uvedl, že slyšel rány, a pak si všiml, jak stíhačka letěla směrem k Debalcevu.
„Později jsme se divili, proč ve zprávách říkali, že sestřelili (Boeing) raketou, a o letadlech nic neřekli," dodal.
Další svědek řekl, že v určitém okamžiku viděl, jak mu vojenské letadla začínají přelétávat nad hlavou, a pak zazněly silné rány.
„A viděl jsem, že za mraky už padal letoun. Padal jako listí ze stromu,“ řekl.
Jiný očitý svědek řekl, že do letadla zasáhla malá raketa, ale neviděl samotnou raketu, ale všiml si pouze stopy, které zanechala.
Video publikovali tvůrci platformy pro nezávislé novináře Bonanza Media, Jana Erlashova a Max van der Verff.
Katastrofa nastala v roce 2014 na obloze nad Donbasem, kde probíhaly střety mezi ukrajinskou armádou a opolčenci. Boeing 777, letící z Amsterdamu do Kuala Lumpur, byl sestřelen. Zabito bylo všech 298 lidí na palubě. Nizozemská prokuratura obvinila z katastrofy Rusko, a za základ přijala tvrzení, že letadlo sestřelil protivzdušný systém „Buk“, který byl na Ukrajinu dopraven z Ruska. To však tento výklad rozhodně odmítlo a poukázalo na „díry“ v důkazech jak mezinárodního vyšetřovacího týmu, tak nizozemské prokuratury.
Pozoruhodné přitom v této souvislosti je, že nyní nizozemský prokurátor potvrdil, že Spojené státy odmítly poskytnout údaje a záznamy o údajně stopě rakety vystřelené na Boeing letu MH17.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... padu-mh17/
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: MH17

Příspěvek od lasib » 12 čer 2020, 12:22

Súd MH17 - vystúpenie prokuratora 1. časť (je to v ukrajinčine, - súdnoznalecké videa a foto pre dokazovanie žaloby nepoužili z trojrozmerného testovania vo Fínsku v roku 2015 pre nedostatky v kvalite, ale z roku 2016 z testov 3 rakiet typu 9M38М1 belg., hol. a ukajinskými expertmi na Ukrajine. Potom už ziskali kvalitné video-foto pre dokumentáciu žaloby ...
"В Фінляндії у 2015 році досліджували ракету типу 9M38М1, виконали тривимірне сканування та детонування (для виявлення траєкторії, швидкості, місць та форми ураження від боєголовки на алюмінієвих пластинах, встановлених навколо ракети). Але у Фінляндії не все вдалося зафіксувати якісними фото та відео. В 2016 році в Україні голландські, бельгійські та українські експерти розібрали ще 3 ракети 9M38М1. В Шостці їх детонували і отримали дуже якісні знімки та відео. Окремо провели тест боєголовки, окремо — цілої ракети"
https://censor.net.ua/resonance/3201485 ... ina_persha

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: MH17

Příspěvek od lasib » 24 čer 2020, 19:55

Advokátka Sabine ten Dusshate, ktora zastupuje v procese Olega Pulatova, požiadala o predvolanie cca 100 svedkov a ruských expertov Almaz-Antej. Tvrdí, že ukrajinska armada disponovala v zóne zostrelu 96 raketami ZRK BUK, ktoré mohli zostreliť MH-17. Súd sa vyjadrí k jej požiadavke 26.6.
https://m.censor.net.ua/news/3203918/de ... _26_iyunya

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: MH17

Příspěvek od petrp » 04 črc 2020, 09:45

Soud ke katastrofě MH17: Chce to americké satelitní snímky!
Soud v Nizozemsku se domnívá, že by bylo rozumné znovu kontaktovat USA ohledně satelitních snímků z místa pádu letu MH17 na východní Ukrajině v roce 2014. Uvedl to v pátek předsedající soudce Hendrik Steenhuis.

„Zájem o prohlédnutí satelitních snímků a jejich předložení k případu je zřejmý. Soud poznamenává, že od pádu roku 2016 se státní zastupitelství nepokusilo o ověření, zda mohou být tyto snímky zveřejněny v trestním řízení. Druhá žádost by byla oprávněná," poznamenal soudce. Na začátku tohoto měsíce požádala obhajoba o druhou žádost USA o satelitní data, která údajně zaznamenávala odpálení rakety na malajský Boeing. Prokurátor Theis Berger odpověděl, že státní zastupitelství nehodlá podat druhou žádost.

Bylo oznámeno, že Spojené státy informovaly Nizozemsko, že nemohou poskytnout další údaje k vypuštění rakety na Boeing k dokumentu, který zaslaly v roce 2014.Podle předsedy soudce Hendrika Steenhuise se soud zeptal americké strany, zda by bylo možné do případu přidat utajované satelitní snímky, které zaznamenaly vypuštění rakety a které byly převedeny nizozemské tajné službě. Státní zastupitelství odpovědělo, že žádost byla zaslána do Spojených států již v roce 2014, poté bylo přijato pouze memorandum bez obrázků.

Okolo amerických satelitních snímků panuje řada otazníků. Například tehdejší prezident Barack Obama krátce po zřícení letadla prohlašoval, že Američané zaznamenali „stopy“ vypuštěné rakety. O rok později britský novinář Tony Gosling uvedl, že americký prezident Barack Obama dostal zprávu vedení amerických výzvědných služeb o neúčasti ruské strany na tomto incidentu. Neochota Američanů předat satelitní snímky i nizozemské tajné službě, které by mohly naznačit místo odpalu rakety, pak vyvolává pochybnosti o tvrzení mezinárodní vyšetřovací skupiny (JIT), že se jednalo o odpal z území kontrolovaného opolčenci.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... ni-snimky/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Odpovědět