Rusko

Odpovědět
Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 11 zář 2020, 20:37

Ministerstvo obrany navrhlo vyškrtnout bojové jedy ze seznamu zakázaných
Ministerstvo obrany navrhlo vyloučit koncept „chemických bojových látek“ ze seznamu zakázaných pro volný prodej. Návrhy změn prezidentského dekretu z roku 1992 byly zveřejněny na federálním portálu normativních právních aktů.

Oddělení vysvětlilo, že všechny zásoby chemických zbraní uložených v Rusku byly zničeny a je zakázáno vyrábět nebo vyvíjet nové.

V tomto ohledu je vhodné vyloučit bojové jedy ze seznamu, uvádí se v vysvětlující poznámce.

Současně se navrhuje přidat náhradní díly a součásti do prostředků ochrany proti chemickým zbraním.

Podle autorů dokumentu, absence takového zákazu umožňuje možnost nákupu těchto prostředků pro sabotáže a teroristické útoky pomocí toxických chemikálií.
https://russian.rt.com/russia/news/7825 ... ady-zapret
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 11 zář 2020, 22:32

skflanker_ píše:
04 zář 2020, 21:55
Podľa týždennej infografiky ktorú zverejnili noviny «Красная звезда» od piatka 28.08.2020 do štvrtka 03.09.2020...
Podľa týždennej infografiky ktorú zverejnili noviny «Красная звезда» od piatka 04.09.2020 do štvrtka 10.09.2020:
+ Ruská PVO svojimi prostriedkami sledovala 41 prieskumných pilotovaných lietadiel (minule 43) a 6 prieskumné bezpilotné lietajúce aparáty (minule 3) iných krajín letiacich v blízkosti štátnej hranice Ruska.
+ Za uvedené obdobie bolo realizovaných 8 hotovostných vzletov stíhačov PVO (minule 5).
+ V rámci modernizácie techniky boli do Ruskej armády zaradené nové / modernizované kusy techniky: bojové mašiny pechoty BMP-3
Zdroj - Infografika http://redstar.ru/vooruzhyonnye-sily-ro ... delyu-112/ + http://мультимедиа.минобороны.рф/multim ... otoGallery z piatka 11.09.2020


k ↑ brífing vrchného veliteľa ruských vzdušných síl Sergej Surovikin (Сергей Суровикин) pre zahraničných vojenských atašé v Rusku

https://youtu.be/2E6gtm78TMA zverejnené 11.09.2020, dĺžka videa 11:45 min.
Prepis do textu https://function.mil.ru/news_page/count ... 777@egNews z 11.09.2020
O leteckých aktivitách v okolí Ruska, o nácvikoch USAF B-52H raketových útokov proti Rusku, o navýšení aktivít v okolí Ruska o 30% len za 08/2020, o preletoch USAF B-52H ponad Ukrajinu a ďalšie, uvedené presné dátumy, trasy letov, počty, a info o radaroch. Prieskum 15km od hranice sleduje 600km do vnútrozemia.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Rusko

Příspěvek od petrp » 12 zář 2020, 09:11

O předvolání mimořádného a zplnomocněného velvyslance Spolkové republiky Německo v Moskvě G. von Geyra na Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace

Ve středu 9. září 2020 byl na Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace v Moskvě předvolán mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Spolkové republiky Německo v Ruské federaci G. von Geyr.

„Velvyslanci byl vyjádřen rázný protest v souvislosti se vznesením Vládou SRN neopodstatněných obvinění a ultimát proti Rusku v kontextu nemoci a hospitalizace ruského občana A. Navalného, a rovněž kvůli zjevnému zneužití Berlínem situace kolem něj jako záminky pro diskreditaci naší země na mezinárodní scéně. Byl zopakován požadavek neodkladně na pozadí této hysterie poskytnout věcnou a podrobnou odpověď německé strany na oficiální žádost Generální prokuratury Ruské federace ze dne 27. srpna 2020 se všemi zdravotními daty, včetně biomateriálů, výsledků lékařských posudků a odebraných vzorků za účelem jejich komplexního zkoumání a ověření odborníky," je napsáno ve zprávě.

„Velvyslanci bylo sděleno, že absence výše uvedených materiálů bude považována za odmítnutí vládou SRN zjistit pravdu v rámci objektivního vyšetřování a její předchozí a další kroky v souvislosti s A. Navalným – za hrubou nepřátelskou provokaci vůči Rusku hrozící následky pro rusko-německé vztahy a komplikacemi mezinárodní situace," je dále uvedeno ve zprávě.

„Veškerá odpovědnost za důsledky této politiky bude na vládě SRN a jejích spojencích v NATO a Evropské unii," je napsáno na závěr zprávy uvedené na webu Ruské ambasády v Praze.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/polit ... zahranici/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 12 zář 2020, 11:22

zajímavé

Maria Pevchikh, která žije v Londýně, měla přístup k osobním věcem Navalného a možnost získat jedy a toxiny injikované kůží

google překlad
Vydání Pravda.ru ve svém vlastním šetření zjistilo, že žena by mohla být Navalného trávitelkou. Vlastní zdroj novin jim poskytl informace o tom, že Pevchikh je Navalnyho prostředníkem v Londýně, a poskytl mu informace pro jeho vyšetřování. Bylo také oznámeno, že během cesty strávili noc ve stejné místnosti. Žena však neletěla s bloggerem do Moskvy, ale zůstala v Tomsku. A po zprávě o Navalnyho hospitalizaci šla autem do neznámého muže do Novosibirsku a odtud se dostala do Omsku letadlem. Možná se snažila odvrátit podezření od sebe tím, že zvolila takové pohybové schéma. Odletěla do Německa ve stejném letadle jako Navalny, i když tam jeho vlastní manželka nebyla povolena.

Zpočátku němečtí odborníci věřili, že Alexej Navalny byl otráven svým spodním prádlem. V takovém případě se zdálo, že k tomu mají zpěváci měla Pevchikh přístup. Později se při vyšetřování začala objevovat láhev jedu. Byli to také Pevchikh, zpěváci, kteří která to mohli dát Němcům.
https://politikus.ru/events/131231-mari ... ndona.html

Obrázek

preklad opravil Alch.
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 13 zář 2020, 22:17

Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Rusko

Příspěvek od Svarboj » 13 zář 2020, 23:00

Dějiny podle Ruska. Kriminální ústředna si posvítí na „překrucování faktů“

Ruská kriminální ústředna vytváří zvláštní oddělení, které bude vyšetřovat zločiny související s překrucováním dějin a pokusy o rehabilitaci nacismu. O rozhodnutí předsedy Vyšetřovací výboru Alexandra Bastrykina informovala agentura TASS.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_bro
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 14 zář 2020, 09:24

Černý kůň z Londýna. Co je známo o Navalného společnici, která po otravě odjela do zahraničí
Internet nadále diskutuje o tajemném společníci Alexeje Navalného, ​​která s ním byla v den otravy. Jmenuje se Maria Pěvčichová. Žije v Anglii, ale nyní je zjevně v Berlíně, kde je Navalný léčen.

Maria je „černým koněm“ Antikorupční nadace v čele které stojí Alexej. Ani zaměstnanci FBK o ní nechtějí nic říkat.
Zároveň je zřejmé její spojení s Evropským establishmentem a ruskou emigrantskou skupinou v Londýně. Ruská média ji obviňují z vazeb na britskou rozvědku.

Dostupné informace o Marii Pěvčichové.
Tato 33 letá žena vede spíše uzavřený životní styl. Nevystupuje na sociálních sítích nebo tam spíše vystupuje pod falešným jménem. Z toho, co je známo - Pěvčichová v roce 2010 absolvoval sociologickou fakultu Moskevské státní univerzity. Je to uvedeno na webových stránkách univerzity.

Maria vedla ruskou studentskou delegaci na summitu G8 v roce 2010. Na usnesení je její podpis.

Poté se přestěhovala do Londýna a začala tam studovat - na London School of Economics. Její jméno je na seznamu studentů.

Proč se o tuto ženu zajímat?
Maria Pěvčichová je jediným Navalného společníkem z jeho osudové cesty po Sibiři, která policii neposkytla výpověď.

Ruská policie minulý pátek oznámila, že se žena vyhnula výslechu a odletěla stejným letadlem, které vezlo Navalného z Omsku do Berlína.

Zajímavé je, že tento let zaplatil britský miliardář Rus Boris Zimin. Vzhledem k tomu, že let byl soukromý, cestující na něj byli pouštěni, pochopitelně ne na letenky.

Ruská média připisují Pěvčichové dvě verze: údajně Maria byla s Navalným v pokoji hotelu Xander v Tomsku. A také s ním byla na palubě letadla, v němž se opozičnímu politikovi udělalo špatně.

Tyto dohady se začaly objevovat před několika dny. Sama Pěvčichová je přitom nevyvrátila. "Medúza" - jediné médium, které se jí podařilo kontaktovat - Maria řekla jen to, že jí nikdo z ruské policie nekontaktoval. Slíbila, že svou pozici zveřejní později.

Přitom ona sama se do Ruské federace nevrátila a momentálně je v zahraničí. Podle ruských médií je nyní v Berlíně spolu s manželkou Navalného Julijí.

Podle několika zpráv v médiích Maria pracovala jako asistentka pro několik členů britského parlamentu.

V britském hlavním městě vlastní mladá žena řetězec knihkupectví a věnuje se specifickému sportu - trénuje v rámci programu US Navy SEALs. Je také spojená s luxusními apartmány v centru Londýna s výhledem na Tower Bridge.

Noviny „Komsomolskaja pravda“ našli muže, o kterém tvrdí, že je otec Marie Pěvčichové. Jmenuje se Konstantin Pěvčich, studoval ve Spojených státech a vlastní společnost NIOBIS, která pěstuje viry pro výrobu vakcín.

"V poslední době jeho společnost propaguje na trhu inovativní přístup k bezbolestnému podávání léků přes kůží, SkinPort. Tato moderní "injekční stříkačka" obsahuje velký počet mikrojehel, které mohou pod kůži vložit cokoli, “ píše KP a naznačuje, že to může být vodítko, které vede k otravě Navalného.

Na Facebooku však tento muž nemá žádné údaje o svém vztahu s Marií. Na fotografii na jeho účtu jsou děti mladší než 33 letá Pěvčichová.

Co dělala Pěvčichová s Navalným?
Podle Meduzy, která je považována za opoziční médium vůči ruským úřadům, je Maria Pěvčichová autorkou většiny vyšetřování, která byla vedena jménem Protikorupční nadace v čele s Navalným.

Dělá to od roku 2011. A hlavně v zahraničí: Rusko navštěvuje žena 2-3 krát ročně.

Vzhledem k tomu, že informace pro tato vyšetřování jsou často utajované a exkluzivní, mnozí se domnívají, že informace Pěvčichové poskytují britské zpravodajské služby. Mluvíme o majetku ruských oligarchů a úředníků v zahraničí.

Předpokládá se, že Maria dobře zná londýnského podnikatele Jevgenije Čičvarkina i bývalého oligarchu Michaila Chodorkovského, který sponzoruje ruskou opozici.

Zná také jiného emigranta z Ruské federace - bývalého ředitele jednotky Alfa Vladimíra Ašurkova, který Navalnému pomohl vytvořit jeho protikorupční fond.

Zde je fotografie, na kter Maria v roce 2013 vede Navalného na setkání s expremiérem Belgie Guyem Verhofstadtem a poradcem litevského prezidenta pro zahraniční politiku Renaldasem Weisbrodasem. Je tam také Ašurkov. Fotografie byla pořízena v jednom z moskevských hotelů (Pěvčichová je první vlevo). To znamená, že Maria vykonávala další důležitou funkci - představovala Alexeje evropským politikům.

Souvisí Marie s otravou?
Neexistuje žádný přímý důkaz, že Pěvčichová byla zapojen do otravy.

Existují pouze určitá podezření - objevila se po rychlém zmizení Marie, které vypadá jako evakuace. Navíc ji odvezli letadlem placeným z Británie.

Vzhledem k biografii této dívky, její finanční situaci a zjevné souvislosti s britským establishmentem to vyvolává otázky ohledně její role v incidentu s Alexejem Navalným. Některá ruská média naznačila, že pracuje pro britskou zpravodajskou službu MI6.

Podezření vyvolává skutečnost, že Pěvčichová se k ničemu nevyjadřuje. A také téměř úplná absence stop o ní na internetu: to se stává, když jsou informace cíleně tajeny. A vůbec taková uzavřenost není zdaleka běžnou praxí protikorupčních aktivistů.

Přitom sami zaměstnanci Nadačního fondu proti korupci Navalného nic o Pěvčichové nikdy neřekli a její nepřítomnost v Rusku nijak nekomentovali.

Je také zajímavé, v jakém vztahu byla Pěvčichová s Navalným. Média podporující ruské úřady píší, že byly spolu v Tomsku v jednom pokoji na hotelu.

Ruský opozičník Oleg Kašin přitom tvrdí, že kdyby mezi Navalným a Pěvčichovou něco bylo, o ženě by se začalo mluvit mnohem dříve. A teď se stala známou až po otravě. Je přesvědčen, že Navalný manželku Juliji nepodvádí, protože "není takový člověk".
https://strana.ua/news/289473-marija-pe ... ndona.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 14 zář 2020, 14:32

Macron v rozhovoru s Putinem uvedl, že Francie sdílí zjištění EU o otravě Navalného. Jak poznamenal francouzský prezident, Rusko musí situaci vyjasnit „důkladným a transparentním vyšetřováním“.
Francie vyzývá Rusko, aby provedlo důkladné vyšetřování s cílem objasnit incident s Alexejem Navaľným. To bylo oznámeno v pondělí v Elyzejském paláci po telefonickém rozhovoru mezi francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem a jeho ruským protějškem Vladimírem Putinem.

„Prezident republiky vyjádřil hluboké znepokojení nad trestným činem proti Alexeji Navalnému," uvedl prezidentský úřad. „Zdůraznil, že nyní je nesmírně důležité okamžitě objasnit okolnosti tohoto pokusu a najít odpovědné osoby."

Podle Macrona „Francie na základě vlastního výzkumu sdílí závěry řady evropských partnerů ohledně skutečností otravy při použití látky Novičok v rozporu s mezinárodními normami o používání chemických zbraní.“ Paříž, jak je uvedeno v Elyzejském paláci, „vyjadřuje plnou solidaritu s Německem ohledně nezbytných kroků a závěrů z této situace.“
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/9451597

Telefonický rozhovor s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem
Z iniciativy francouzské strany vedl Vladimir Putin telefonický rozhovor s prezidentem Francouzské republiky Emmanuelem Macronem

Současná situace kolem „případu A. Navalného“ byla důkladně projednána. Vladimir Putin v této souvislosti zdůraznil nevhodnost neopodstatněných obvinění ruské strany. Zdůrazňuje se, že za účelem objasnění skutečných okolností incidentu je nutné převést biomateriály německých specialistů do Ruska, což je oficiální závěr založený na výsledcích analýz A. Navalného, ​​jakož i navázat společnou práci s ruskými lékaři.

Bylo dohodnuto pomoci určit parametry možné interakce s evropskými partnery v tomto ohledu.

Během výměny názorů na Bělorusko byl potvrzen principiální ruský postoj k nepřípustnosti jakýchkoli pokusů zasahovat do vnitřních záležitostí tohoto suverénního státu a vnější tlak na legitimní úřady. Obě strany projevily zájem o co nejrychlejší normalizaci situace v republice, řešení krize mírovými prostředky, prostřednictvím konstruktivního dialogu.

Během debat o vnitroukrajinském konfliktu byly vyjádřeny obavy z nedostatečného pokroku v provádění minských dohod z roku 2015, které zůstávají nesporným základem pro urovnání. Vladimir Putin upozornil zejména na pokusy Kyjeva interpretovat tyto dohody vlastním způsobem a selektivně přistupovat k dodržování převzatých závazků, a to i v rámci normandského formátu.

Rovněž se debata dotkla libyjské otázky, zdůraznila se zejména potřeba dalšího společného úsilí o provedení rozhodnutí berlínské konference (leden 2020) zakotvená v rezoluci Rady bezpečnosti OSN 2510.
http://kremlin.ru/events/president/news/64032

Lavrov: Ruská federace zatím nemá právní důvody k zahájení trestního řízení týkajícího se situace s Navalným
Západní partneři v situaci kolem Alexeje Navalného překročili všechny hranice rozumu. Uvedl to ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro televizní kanál RTVI.

"Pokud jde o tuto situaci, zdá se mi, že naši západní partneři prostě překročili veškerou slušnost, rámec rozumu," komentoval situaci kolem Navalného.

Ministr poznamenal, že Ruská federace se toho nemůže chopit a zahájit trestní řízení týkající se této situace, neexistují pro to žádné právní důvody.

Lavrov se rovněž domnívá, že Moskva má právo pochybovat o čestnosti a profesionalitě Západu, pokud jde o případ Navalný.

Podle šéfa ministerstva zahraničních věcí by Západ přišel s dalším důvodem pro sankce proti Ruské federaci, pokud by se nestalo co se děje.

„Souhlasím s těmi z našich politologů, kteří jsou přesvědčeni, že pokud by neexistoval Alexej Navalný, že by jako důvod pro zavedení dalších sankcí vymysleli něco jiného,“ řekl Lavrov.
https://tass.ru/politika/9453791
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Rusko

Příspěvek od Svarboj » 14 zář 2020, 23:52

Rusko snížilo dovozy zemědělských výrobků, jejich vývoz roste

V letošním roce se dovozy zemědělské produkce do Ruska snížily o 30 %. Exporty například vepřového, hovězího nebo mléčných výrobků rostou.

http://casopisargument.cz/?p=31393
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 15 zář 2020, 10:09

Naryškin uvedl, že všechny zásoby Novičoku v Rusku byly zničeny
Zdůraznil také, že tělo Navalného neobsahovalo v době odletu ze země žádné toxické látky.

https://tass.ru/politika/9459127

„Sám jsem celý den dýchal. Líbilo se mi to.“ Navalný po otravě zveřejnil první příspěvek na Instagramu
Obrázek
https://strana.ua/news/289806-navalnyj- ... nitsy.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 15 zář 2020, 20:11

Evropská unie navrhla pojmenovat nové sankce po Navalném
Globální sankční režim za porušování lidských práv a humanitárního práva, který se v Evropské unii vytváří, by mohl být pojmenován po Alexeji Navalném , uvedl vysoký představitel EU pro zahraniční a bezpečnostní politiku Josep Borrell.

"Pokud jde o možnost sankcionování Ruska analogicky s Magnitskym seznamem: od svého nástupu do funkce jsem zahájil režim všeobecných sankcí proti porušování lidských práv, humanitárního práva, o kterém se hovořilo také na posledním zasedání ministrů zahraničí EU,“ - uvedl na plenárním zasedání Evropského parlamentu.
https://ria.ru/20200915/sanktsii-1577281610.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 16 zář 2020, 12:57

Experta na chemické zbraně posoudil fotografii Navalného, ​​který se probral z kómatu
Bývalý člen Komise OSN pro chemické a biologické zbraně Igor Nikulin posoudil fotografii Alexeje Navalného, který se probudil z kómatu, slovy „rozhodně to nebyl Novičok“. Podle odborníka vypadá pacient zcela normálně. Uvedl to v rozhovoru pro Komsomolskaja pravda.

Takže možná žádná otrava? Pokud nenastala, pak pacient vypadá zcela normálně. Pokud proběhla, pak skutečnost, že se nejen probral, ale také vypadá dobře - to není normální, " - řekl Nikulin.

Expert navíc připomněl otravu bývalého agenta GRU Sergeje Skripala a jeho dcery v britském Salisbury. Nikulin zdůraznil, že Skripalu byla pomoc poskytnuta mnohem rychleji, než Navalnému, ale Skripal byl ve vážném stavu mnohem déle, a nakonec se neukázal ani na veřejnosti.

Buď to nebyl "Novičok" nebo to nebyla otrava, shrnul Nikulin.
https://lenta.ru/news/2020/09/15/expert/
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 16 zář 2020, 17:26

Poslanci Evropského parlamentu vyzvali k přehodnocení vztahů s Ruskem a „pokračování v izolaci“ na pozadí toho, co se stalo Alexeji Navalnému.
Poslanci navrhli v usnesení provést strategické přehodnocení vztahů mezi Evropou a Ruskem, pokračovat v bojkotu Moskvy na mezinárodních fórech (G7 a dalších), přezkoumat interakci na různých platformách a také zahájit mezinárodní vyšetřování incidentu s Navalným za účasti EU, OSN , Rady Evropy a OPCW .
https://ria.ru/20200916/izolyatsiya-1577330691.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 16 zář 2020, 20:59

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... la-otrava/
Ruský expert: Buď to nebyl "Novičok" nebo to nebyla otrava!
Bývalý člen Komise OSN pro chemické a biologické zbraně Igor Nikulin ocenil vzhled bloggera Alexeje Navalného na zveřejněné fotografii na německé klinice.
Expert zapochyboval, že byl Navalnyj otráven "Novičokem". Připustil také, že k otravě vůbec nedošlo.

"Pokud tomu tak nebylo, pak pacient vypadá docela normálně. Pokud se to stalo, pak skutečnost, že nejen přišel k vědomí, ale také dobře vypadá, prostě není zcela normální," řekl Nikulin demíku "Komsomolskaja pravda".

Vysvětlil, že kdyby byl blogger otráven „Novičokem“, byl by dlouho „v rozkladu“.

„Jak dlouho jsme byli informováni o vážném stavu „otráveného Skripala“, který se nakonec nikomu nikdy neulázal? Ne dva nebo tři týdny - mnohem déle. A je nepravděpodobné, že by s ním bylo zacházeno hůře v Británii než s Navalným v Německu,“ dodal.

Německý poslanec o reakci vlády na jeho dotaz o „Novičoku"

Nikulin rovněž zdůraznil, že v případě Sergeje Skripala, který byl údajně otráven "Novičokem", byla pomoc poskytována mnohem rychleji, protože nevyžadovala přistání letadla.

„Buď nebyl žádný "Novičok", nebo vůbec nedošlo k otravě,“ uzavřel expert.

Německé úřady s odkazem na laboratoře ve Francii a Švédsku uvedly, že ve vzorcích Navalného byly nalezeny stopy "Novičoku". Ovšem žádné jiné upřesnění nenásledovalo.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 16 zář 2020, 21:03

https://cz.sputniknews.com/svet/2020091 ... -navalnym/
Rusko Evropské unii položilo několik otázek o obviněních v situaci s Navalným
Stálé zastoupení Ruska při Evropské unii Evropskému parlamentu odeslalo dopis s otázkami o situaci s ruským opozičním aktivistou Alexejem Navalným. Diplomaté se domnívají, že obvinění, která jsou Moskvě předkládána, obsahují mnoho mezer. Komentář byl zveřejněn na webu ruské mise.

V dokumentu je uvedeno, že nutnost takové publikace vyvolala silná informační kampaň v médiích a oficiálních kruzích Evropské unie (pozn. proti Rusku). Komentář také obsahuje výzvu, aby celý incident byl vyšetřen maximálně průzračně.

Nelogičnost obvinění
Ruští diplomaté zvláště zdůraznili nelogičnost obvinění na adresu Moskvy.

Stálé zastoupení pokládá otázku, „jestli existuje nějaké vysvětlení předpokládaného rozhodnutí ruských orgánů ‚otrávit´ Navalného látkou vojenské třídy v ruském městě s půlmilionovým obyvatelstvem a poté udělat všechno možné, aby byl zachráněn a následně ho pustit na léčbu do Německa, kde mohou Novičok identifikovat“.

Další faktem je to, že úroveň podpory politiky „sotva dosahuje dvou procent“. Stálé zastoupení RF se přitom odkazuje na údaje Levada centra z července 2020. Navíc autoři nechápou, proč Navalného v Berlíně doprovázeli policisté a agenti tajných služeb.

Autoři dokumentu také dodali, že německá strana odmítá spolupracovat s Ruskem a nezveřejňuje ve volném přístupu výsledky toxikologických expertíz. Navíc diplomaté zdůraznili, že Rusko navrhovalo vytvoření společné komise na vyšetření daného incidentu, Německo to však odmítá.

Ve stálém zastoupení také upozornili na ignorování skutečnosti, že řadu let západní specialisté a experti NATO vyvíjeli chemické látky spojené se skupinou Novičok, zejména v USA vydali přes 150 patentů na jejich použití. Diplomaty také zajímá, proč se všude uvádí pouze to, že tento jed je údajně vyvinut v SSSR.

Nepolitizovat situaci
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov ze své strany v úterý vyzval německého kolegu Heiko Maase, aby Německo dále nepolitizovalo situaci s Alexejem Navalným. Ruské ministerstvo o tom informovalo po telefonickém rozhovoru obou ministrů.

Co se týče Organizace pro zákaz chemických zbraní, kam Německo odkazuje Moskvu ve věci získání informací, nesmí to bránit budování dvoustranné spolupráce obou zemí jak v rámci organizace, tak i cestou kanálů právní pomoci, uvádí se ve zprávě ruského ministerstva zahraničí.

Incident s Navalným
Bloger Alexej Navalnyj byl 20. srpna hospitalizován v Omsku poté, co se mu udělalo špatně v letadle. Podle závěrů vyšetření mu místní lékaři diagnostikovali metabolickou poruchu, která způsobila prudkou změnu hladiny cukru v krvi. Co bylo příčinou, není zatím jasné, ale podle údajů omských odborníků jedy v krvi a moči Navalného nalezeny nebyly.

Primář Omské pohotovostní nemocnice č. 1, ve které léčili Navalného, Alexandr Murachovskij poznamenal, že diagnóza hovořící o „otravě“ byla hlavní po hospitalizaci pacienta, laboratorní testy ji však nepotvrdily. Později byl Navalnyj letecky přepraven do Berlína.

Německá vláda s odkazem na vojenské zdravotníky učinila prohlášení, že byl prý otráven látkou Novičok. V Kremlu prohlásili, že ruská strana nebyla oficiálně informována o těchto závěrech, a zdůraznili, že Moskva očekává od německých úřadů odpověď na oficiální dotaz o dané situaci.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov zdůraznil, že Berlín ignoruje oficiální žádosti o poskytnutí dat „v reakci na konkrétní otázky“ ruské generální prokuratury. Kromě toho Rusko s odkazem na lékaře z Omsku tvrdí, že nemá důkazy o tom, že by byl Navalnyj otráven Novičokem.

Připomeňme také, že v den, kdy byl Navalnyj hospitalizován, začalo státní zastupitelství a policie provádět šetření. Vyšetřovací výbor RF již dříve zaslal prohlášení stoupenců Navalného o tom, ​​že se na něj údajně připravoval atentát, aby jej prověřila západosibiřská správa. Tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov poznamenal, že vyšetřovací akce týkající se situace s Navalným de facto probíhají, a pokud bude potvrzena přítomnost jedovaté látky, bude vyšetřování zahájeno a de iure.

Za zmínku stojí i to, že studie organofosfátových látek z řady Novičok, včetně metod jejich přípravy a škodlivých vlastností, provádí od poloviny 90. let 20. století asi 20 západních států, včetně Velké Británie, USA, Švédska a České republiky. V souladu s výnosem prezidenta Ruské federace z roku 1992 zastavilo Rusko sovětský vývoj v oblasti chemických zbraní. V roce 2017 dokončila Ruská federace zničení všech dostupných zásob chemických zbraní, což potvrdila i oprávněná mezinárodní Organizace pro zákaz chemických zbraní.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7538
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Rusko

Příspěvek od IgorT » 17 zář 2020, 06:37

Ruské stíhačky Su-27 a Su-30 tento týždeň zadržali nad Čiernym morom tri bombardéry amerického letectva.

Centrum pre správu národnej obrany ruského ministerstva obrany uviedlo: „Sily PVO v južnom vojenskom regióne Ruska detekovali tri vzdušné ciele, ktoré sa blížili k vzdušnému priestoru Ruska nad Čiernym morom a prichádzali zo strany Ukrajiny.“

Za účelom identifikácie vzdušných cieľov boli nasadené stíhačky Su-27 a Su-30 a ich posádky identifikovali tri americké strategické bombardéry B-52H.

Po incidente s Čiernym morom sa objavilo video tik-tok, ktoré ukazuje, ako blízko sa ruské stíhačky dostali do cesty bombardérom B-52H, čo ich viedlo k núdzovému manévru.

https://twitter.com/i/status/1306228350822813697

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Rusko

Příspěvek od Rado Info » 17 zář 2020, 13:25

Navalnyj byl otráven už v hotelu v Tomsku vodou z lahve, tvrdí jeho tým. Zveřejnil i video
Ruský opoziční předák Alexej Navalnyj byl otráven jedem v lahvi v hotelu v ruském Tomsku, usoudil jeho tým. Ten se dříve domníval, že Navalnyj do bezvědomí upadl kvůli chemické látce přidané do jeho čaje na letišti v témže městě.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 17 zář 2020, 17:40

Boj proti narušitelům hranic: Ministerstvo obrany je připraveno přitvrdit. Ministerstvo obrany navrhuje provádět nálety na narušitele ruských hranic.
Ruské ministerstvo obrany navrhlo povolit vojenskému letectvu provádět varovné bombardování plavidel, které naruší státní hranici, aby je varovalo před úmyslem na ně zaútočit, uvádí novela zákona „O státní hranici Ruské federace“, kterou připravilo ministerstvo.

Před použitím zbraně k likvidaci je nutné jasně varovat před záměrem ji použít.

„Třetí odstavec článku 35 se za slova„ varovné výstřely “ doplňuje slovy„ (pro dělostřelectvo a ruční palné zbraně), jakož i varovné bombardování za pomoci leteckých bomb vpřed podél směru námořního (říčního) plavidla porušujícího státní hranici, “uvádí se v dokumentu.

Hlasitý mezinárodní skandál ohledně nelegálního překročení ruských hranic vypukl 25. listopadu 2018, kdy tři lodě ukrajinských námořních sil porušily řád průchodu válečných lodí teritoriálními vodami Ruské federace, když pluli z Černého moře do Azovského moře. Jak uvádí FSB, ruská pohraniční stráž požadovala zastavení ukrajinských námořníků, ale ti to ignorovali a ve vodní oblasti podnikli nebezpečné manévry. Z tohoto důvodu byli ruští vojáci nuceni používat zbraně. Tři ukrajinští vojáci byli zraněni a dostali lékařskou pomoc.
https://www.gazeta.ru/army/2020/09/17/13253911.shtml

Evropský parlament vyzval EU, aby zahájila „demokratizaci“ Ruska
Evropský parlament (EP) přijal usnesení v souvislosti se situací kolem blogera Alexeje Navalného, ​​ve kterém navrhl orgánům EU přijmout „demokratizační strategii“ pro Rusko a požadovat zrušení dodatků k ruské ústavě.

„Evropský parlament vyzývá Radu EU, aby přijala strategii na podporu ruských disidentů, nevládních organizací, nezávislých médií, plného využívání mechanismů ochrany lidských práv a vytvoření ruské univerzity v exilu v jedné ze zemí EU,“ cituje dokument agentura TASS.

Evropský parlament dále vyzval k vytvoření široké škály pobídek „k posílení ruského hnutí směrem ke svobodě a demokracii“.
https://vz.ru/news/2020/9/17/1060941.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Rusko

Příspěvek od puma » 18 zář 2020, 09:13

Volodin uvedl, že za situací s Navalným stojí zahraniční tajné služby
Předseda Státní dumy vyzval Bundestag v rámci parlamentního mechanismu, aby „znovu diskutovali o tom, jak jsou jejich speciální útvary a úředníci zapojeni do tohoto dění“.

Prohlášení Evropského parlamentu naznačují, že za situací s Alexejem Navalným stojí zahraniční speciální služby. Toto stanovisko v pátek vyjádřil předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin, jehož slova cituje tisková služba Dumy.

"Po prohlášeních Evropského parlamentu můžeme říci, že za situací s Navalným jsou tajné služby cizích států. A pokud používají západní země takové pojmy jako demokracie, mezinárodní právo a právo, měly by převzít odpovědnost za ty, kdo takové události provádí "vyšetřují", - řekl Volodin.
https://tass.ru/politika/9491309
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 18 zář 2020, 20:41

skflanker_ píše:
11 zář 2020, 22:32
Podľa týždennej infografiky ktorú zverejnili noviny «Красная звезда» od piatka 04.09.2020 do štvrtka 10.09.2020...
Podľa týždennej infografiky ktorú zverejnili noviny «Красная звезда» od piatka 04.09.2020 do štvrtka 10.09.2020:
+ Ruská PVO svojimi prostriedkami sledovala 44 prieskumných pilotovaných lietadiel (minule 41) a 10 prieskumné bezpilotné lietajúce aparáty (minule 6) iných krajín letiacich v blízkosti štátnej hranice Ruska.
+ Za uvedené obdobie bolo realizovaných 5 hotovostných vzletov stíhačov PVO (minule 8).
+ V rámci modernizácie techniky boli do Ruskej armády zaradené nové / modernizované kusy techniky: bojové mašiny pechoty BMP-3 + bojové vrtuľníky Mil Mi-28
Zdroj - Infografika http://redstar.ru/vooruzhyonnye-sily-ro ... delyu-113/ + http://мультимедиа.минобороны.рф/multim ... otoGallery z piatka 18.09.2020

Odpovědět