Rusko

Odpovědět
Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Rusko

Příspěvek od petrp » 31 črc 2017, 06:55

Velitel pozemních sil RF: Rusko pozvalo členy NATO, aby si zasoutěžili v Armádních hrách
Rusko odeslalo pozvánku členským zemím NATO na Mezinárodní armádní hry. Ruští vojáci jsou připraveni utkat se s tankisty ze Severoatlantické aliance, prohlásil vrchní velitel ruských pozemních sil Oleg Saljukov. „Rozeslali jsme pozvánky do 78 zemí včetně zemí NATO. Když se mě na to ptají, tak žertuji, že na to možná ještě nejsou připraveni. My ale k čestné soutěži připraveni jsme," citují ruská média Saljukova. Podle něj ruští vojáci jsou schopni dosáhnout dobrých výsledků v jakékoliv disciplíně a předvést výtečnou bojovou přípravu. „Bohužel okolnosti tomu příliš nepřejí, ale my jsme připraveni, a jak říkal ministr, jsou pozváni," dodal generál.

https://cz.sputniknews.com/svet/2017073 ... to-armada/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

225bar
Redaktor
Příspěvky: 240
Registrován: 07 úno 2017, 20:57

Jak skončí „sankční“ válka USA s Ruskem, EU i zbytkem světa?

Příspěvek od 225bar » 31 črc 2017, 09:16

Obrázek

Čím delší seznam nepřátel -- skutečných, strategických nebo jen z ješitnosti vymyšlených -- si někdo vytvoří, tím víc ve výsledku zůstane sám.

Vztahy mezi Ruskem a USA se znovu o něco přiblížily konfrontaci – Moskva v pátek oznámila, že konečně odpoví na prosincové, tedy ješ „Obamovo“ vyhoštění 35 ruských diplomatů a zabavení dvou ruských diplomatických objektů v USA. Tehdy Washington podle všeho počítal s tím, že Rusko zareaguje recipročně a hned na počátku tak zhorší vztahy s nastupujícím Donaldem Trumpem, kterého američtí demokraté už více než rok označují za „ruskou loutku“, aniž by to uměli nějak dokázat. Kreml nicméně nereagoval nijak a Donald Trump byl v Rusku – ještě donedávna – populárnější než Barack Obama (jedinou druhou takovou zemí na světě je Izrael).

http://www.literarky.cz/politika/svet/2 ... tkem-svta-

225bar
Redaktor
Příspěvky: 240
Registrován: 07 úno 2017, 20:57

Nová ruská víceúčelová korveta Gromkij byla spuštěna na vodu

Příspěvek od 225bar » 31 črc 2017, 09:17

Obrázek

Gromkij je součástí programu Projekt 20380 (třída Stěreguščij). Gromkij je víceúčelová korveta vznikající v rámci Projektu 20380. V pátek byla slavnostně spuštěna na vodu. Gromkij byl postaven v amurské loděnici, která pro ruské námořnictvo staví čtyři korvety. Tři z nich mají být předány ruské flotile v roce 2018, 2019 a 2020.

http://www.securitymagazin.cz/defence/n ... 56894.html

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Rusko

Příspěvek od WuVirr » 31 črc 2017, 16:47

Americké skladovací prostory v Moskvě po ruské reakci na americké sankce (původně to bylo LIVE vysílání)

1stCLJan
Samostatný redaktor
Příspěvky: 2950
Registrován: 07 úno 2017, 20:33

Re: Rusko

Příspěvek od 1stCLJan » 31 črc 2017, 21:39

Rusové zveřejnili protiruskou činnost diplomatického sboru USA v Rusku, Zachtělo se jim mimo jiné Uralské republiky , kde dělali takovou proti Ruskou agitku, až se tomu nedá věřit co si dovolí v cizí zemi, všude jinde by s nima dávno zatočili, dokonce si Američani přivedli i poradce z Ukrajiskýho majdanu !!

Hlavní zprávou posledních dnů je rozhodně V. V. Putinem podpořená reakce MZV Ruska na další vlnu protiruských sankcí. To znamená srovnání počtu amerických diplomatů na území Ruska na objektivní a spravedlivé, což se rovná počtu ruských diplomatů v USA, to činí 455 lidí.
Jak se ukázalo, za několik desetiletí amerického tlaku na Rusko počet jejich diplomatického sboru třikrát převyšoval počet našeho, to už je druhá otázka.

Nyní bych na příkladu Sverdlovské oblasti chtěl objektivně ukázat, čím se mimo jiné zabývali naši západní „přátelé a partneři".
— V dubnu 2014 při vrcholu ukrajinského Majdanu se americký velvyslanec Otto Maarssen v Jekatěrinburgu účastnil setkání příznivců Majdanu a zároveň porušil mezinárodní úmluvu, když Ministerstvo zahraničních věcí nebylo informováno o schůzce s opozičními organizacemi. Účastníci setkání vyjadřovali podporu protagonistům Euromajdanu, zprošťovali vinu ukrajinských nacionalistů a odsuzovali akce Ruska. Zdroj.

— červenec 2014. Schůzka Otty Maarssena s islámskou společností Uralu, ale tady je třeba zmínit přítomnost přívrženců radiálního islámu. Takové neformální kontakty opět neodpovídají přijatým diplomatickým normám chování. Zdroj.

— srpen 2014. Velvyslanec USA Otto Maarssen vystoupil s protiruskou řečí před úředníky Jekatěrinburgu. Video. Situace byla natolik do nebe volající, že reagoval dokonce Dmitrij Rogozin.

— září 2014. Aktivace výměnných programů, činnost se školáky, ale k tomu se ještě vrátíme.

— říjen 2014. Už po úspěšném převratu na Ukrajině v Jekatěrinburgu probíhá konference o organizaci „oranžových revolucí" (technologie Soft Power) s pozvaným „odborníkem" z Ukrajiny.


- listopad 2014. Pokračování činnosti s univerzitami a rozvoj výměnných mládežnických programů nehledě na komplikace ve vztazích Ruska a USA kvůli Ukrajině. Zdroj.
— prosinec 2014. Večírky doma u konzula, samozřejmě se zástupci opozice a přívrženci Uralské republiky.

— únor 2015. Do Jekatěrinburgu pracovně přijíždí Tim Timmons, který je velmi uzavřen pro média a sociální sítě a prý je to odborník na opětovné vytváření vztahů s elitami, který má velké zkušenosti z Iráku a Afghánistánu.

— říjen 2015. To už není na Urale, je to Moskva a pracuje tam samotný velvyslanec USA John Tefft. Jak oznámila oficiální mluvčí MZV Ruska Maria Zacharovová, dnes velvyslanec USA v Moskvě John Tefft rozeslal řadě médií informace o tom, že údajně obětmi operace Ruska v Sýrii jsou civilisté. Jak poznamenala Zacharovová, Tefft se odvolával na britskou skupinu, která sleduje lidská práva v Sýrii. Zacharovová uvedla, že tato informační kampaň probíhá na pozadí připravované schůzky ve Vídni.

„Současné agitace, jinak to nazvat nemohu" řekla Zacharovová. Zdroj.
… Dobře, vraťme se k Uralu.

— říjen 2015. Do Jekatěrinburgu dorazila Caitlyn Kavaleková, zástupkyně Victoria Nulandové, za účelem uzavřené schůzky s podnikateli, ale situaci byla zveřejněna (video).

- říjen 2015. Jekatěrinburg navštívil tiskový mluvčí velvyslanectví USA v Moskvě William Stevens kvůli uzavřenému brífinku, o jehož obsahu přítomní samozřejmě nemohli mluvit. Nahrávka.
— listopad 2015. V bytě nového konzula USA v Jekatěrinburgu Marcuse Mikkeliho John Tefft provádí uzavřenou schůzku s účastníky zakázaného výměnného programu FLEX. Zdroj. Obsah schůzky zůstal neznámý, oficiální komentáře Tefft nevydal.

— prosinec 2015. Uzavřená schůzka konzula USA Marcuse Mikkeliho s místními poslanci. Video.

— únor 2016. Do Jekatěrinburgu přijíždí asistentka Johna Teffta Lynn Tracyová. Uzavřené schůzky s podnikateli, cestování po městě v autech s tónovanými skly a bez poznávacích značek atd. Zdroj.

- září 2016. Konzulátem USA organizovaná výstava Vězeňské dny Ruska pro školáky na Uralu. Foto.
Od tohoto momentu možná kvůli námi zajištěnému zveřejňování vůči prováděných konzulátem USA akcí nebylo o Marcusi Mikkelim nic slyšet, až do jeho tichého odvolání.
… A teď to sesumírujeme. Všimněte si, že kromě dvou výjimek jsem popsal pouze situace na Uralu.

Na síti se již objevilo lamentování a naříkání na téma vyhoštění diplomatů.

Moje odpověď zní, aby všechno výše uvedené bylo mnohokrát menší. Minimálně. Pokud k tomu dojde a Američané skutečně budou vyhoštěni (všimněte si, že jich bude stejně, kolik je Rusů v Americe) o něčem to mluví, to je geopolitické vítězství.

Pozdě samozřejmě. Ale lepší pozdě než nikdy.

Názor autora nemusí shodovat s názorem redakce

Odkazy na videa a zdroje si budete muset spustit v originále
https://sptnkne.ws/fbEX

danny1691
Sponzor fóra
Příspěvky: 3004
Registrován: 06 úno 2017, 02:09

Re: Rusko

Příspěvek od danny1691 » 01 srp 2017, 11:10

Co se bude dít v Rusku, bude nadále ovlivňovat události a trendy v Evropě i ve světě. Putin má určité diktátorské rysy, Rusko ale není totalitní stát, říká editor The Economist Arkady Ostrovsky. Putin má sice spoustu pasivních stoupenců, není ale jasné, jestli ho budou bránit až se začne režim hroutit, dodává.
https://video.aktualne.cz/dvtv/ostrovsk ... 5900fea04/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rusko

Příspěvek od QVAK » 01 srp 2017, 15:33

Tři mrtví po přestřelce u moskevského soudu

Divoká přestřelka se dnes strhla v budově moskevského oblastního soudu při eskortování skupiny osob obžalovaných ze série vražd a loupežných přepadení. Při pokusu o útěk byli tři vězňové zabiti a dva zraněni, střelná zranění rovněž utrpěli dva policisté a jeden příslušník Národní gardy.
Před soudem měli stanout členové devítičlenné skupiny, kteří podle obžaloby v letech 2012-14 terorizovali řidiče na silnicích v okolí Moskvy a ve městě Kaluga jihozápadně od metropole. Zastavovali vozidla s pomocí bodců na silnici a řidiče zabíjeli a okrádali. Obviněni jsou ze sedmnácti vražd, dvou pokusů o vraždu, z loupežných přepadení a nezákonného držení zbraní. Všichni obžalovaní jsou podle agentury TASS přistěhovalci ze zemí střední Asie.

http://echo24.cz/a/wXUPg/tri-mrtvi-po-p ... keho-soudu

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rusko

Příspěvek od QVAK » 01 srp 2017, 21:00

Obrovský blackout. Statisíce lidí na Dálném východě postihl výpadek proudu

Statisíce lidí na ruském Dálném východě dnes postihl výpadek v dodávkách elektřiny. Havárii podle úřadů způsobilo přetížení přenosové sítě na jedné z vodních elektráren – pak už následovalo rozsáhlé odpojování, které podle ministerstva pro mimořádné situace postihlo více než 600.000 lidí. Tyto údaje ale podle ruských médií zahrnují pouze dva ze čtyř zasažených krajů. Bez elektřiny tak nejspíš zůstalo ještě více lidí.

http://echo24.cz/a/iBjBa/obrovsky-black ... dek-proudu

Uživatelský avatar
Polite
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6448
Registrován: 07 úno 2017, 21:48

Re: Rusko

Příspěvek od Polite » 02 srp 2017, 12:52

Na medzinárodnych Armádnych hrách v súťaži minometcikov 1.kazachstan,2.Bielorusi, 3. Kirgyzi
Zaujímavosťou je že 100% trefu mali minometcici zo Zimbabwe, avšak na cudzie terče! 😀
http://rusvesna.su/news/1501665905
Len dodám včera alebo predvcerom pri vysadku v tajge sa výsadkári zo Zimbabwe stratili. Podľa ich slov sa pripravovali 4 mesiace avšak nie v lesoch, lebo tie doma nemajú...
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 02 srp 2017, 13:52

Dnes je v Rusku sviatok - День Воздушно-десантных войск - Deň VDV (2.8.)
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Rusko

Příspěvek od lasib » 02 srp 2017, 15:14

Moldavská vláda dnes na svojom zasadnutí prijala rozhodnutie o vyhlásení viceprezidenta RF a splnomocneneho zástupcu prezidenta RF pre Pridnestrovsko Dmitrija Rogozina za "personu non grata" na území Moldavska ...
https://censor.net.ua/news/450115/rogoz ... _non_grata

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Rusko

Příspěvek od WuVirr » 02 srp 2017, 15:36

VDV: nikdo, kromě nás! - k 87 výročí Letecko-výsadkových vojsk Ruska

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 03 srp 2017, 08:03

QVAK píše:
01 srp 2017, 15:33
Tři mrtví po přestřelce u moskevského soudu
Divoká přestřelka se dnes strhla v budově moskevského oblastního soudu při eskortování skupiny osob obžalovaných ze série vražd a loupežných přepadení. Při pokusu o útěk byli tři vězňové zabiti a dva zraněni, střelná zranění rovněž utrpěli dva policisté a jeden příslušník Národní gardy.
Před soudem měli stanout členové devítičlenné skupiny, kteří podle obžaloby v letech 2012-14 terorizovali řidiče na silnicích v okolí Moskvy a ve městě Kaluga jihozápadně od metropole. Zastavovali vozidla s pomocí bodců na silnici a řidiče zabíjeli a okrádali. Obviněni jsou ze sedmnácti vražd, dvou pokusů o vraždu, z loupežných přepadení a nezákonného držení zbraní. Všichni obžalovaní jsou podle agentury TASS přistěhovalci ze zemí střední Asie.

http://echo24.cz/a/wXUPg/tri-mrtvi-po-p ... keho-soudu
Zásah ochranky súdu - príslušníkov "Rosgvardie"


Post mortem (18+)
Z vyšetrovania vrážd "bandy GTA"
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rusko

Příspěvek od QVAK » 03 srp 2017, 10:29

USA VYHLÁSILY PLNOHODNOTNOU EKONOMICKOU VÁLKU, PROHLÁSIL MEDVEDĚV O NOVÝCH AMERICKÝCH SANKCÍCH

USA vyhlásily Rusku plnohodnotnou ekonomickou válku, prohlásil ruský premiér Dmitrij Medveděv, když komentoval podepsání americkým prezidentem Donaldem Trumpem balíku nových protiruských sankcí.
„Americkým prezidentem podepsaný nový sankční zákon proti Rusku vytváří několik následku.
Zaprvé končí naděje na zlepšení našich vztahů s novou americkou administrativou.
Zadruhé byla Rusku vyhlášena plnohodnotná ekonomická válka.
Zatřetí administrativa Trumpa předvedla úplnou nemohoucnost tím, že nejvíce ponižujícím způsobem předala svou výkonnou moc Kongresu.
Mění to rozložení sil v politických kruzích USA," napsal na své stránce na Facebooku.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/10827-us ... a-medvedev

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14394
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rusko

Příspěvek od martanus » 03 srp 2017, 16:06

Zajímavé

Rosneft received proposals on the Eastern Petrochemical Complex from the US partners but the company is more interested in cooperation with China
Rozněft obdržel nabídku na spolupraci na Východním Perochemickém komplexu od partnerů z USA. Ale společnost více zajímá spolupráce s čínou.

http://tass.com/economy/958948

:dobre:
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

225bar
Redaktor
Příspěvky: 240
Registrován: 07 úno 2017, 20:57

RS-28 Sarmat: Rusko sází na jaderné zbraně

Příspěvek od 225bar » 04 srp 2017, 10:50

Obrázek

V médiích se objevily nové informace o vyvíjené ruské těžké mezikontinentalní balistické raketě ICBM (Inter-Continental Ballistic Missile) RS-28 Sarmat. Střela v ruské armádě nahradí starší střely R-36M2 Vejvoda (SS-18 Satan) a/nebo UR-100N (SS-19 Siletto). Vývoj ICBM RS-28 potvrzuje důležitost jaderného odstrašení pro ruskou bezpečnostní strategii.

http://www.armadninoviny.cz/rs-28-rusko ... brane.html

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 05 srp 2017, 10:08

EÚ rozšírila protiruské sankcie za dodávku turbín na Krym
Európska únia rozšírila sankcie proti Rusku o ďalšie tri osoby, vrátane námestníka ministra energetiky, ako aj o tri firmy. Podieľali sa na dodávke štyroch plynových turbín nemeckej spoločnosti Siemens na anektovaný Krym, oznámila v piatok v tlačovej správe Rada EÚ...
Zdroj http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clano ... n-na-krym/ z 04.08.2017
alebo http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4463081 z 04.08.2017

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Rusko

Příspěvek od WuVirr » 05 srp 2017, 11:31

Komplexní porada pod vedením ministra obrany RF Sergeje Šojgu

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rusko

Příspěvek od skflanker_ » 06 srp 2017, 12:11

Ruský prezident Putin na dovolenke = PR

http://youtu.be/-qohHGOFGW0 zverejnené 05.08.2017, dĺžka videa 05:50 min.

Článok http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 6-r576.htm + video

Klasické PR pre voličov, ale krajina / príroda je tam nádherná ...
A reakcie / paródie = plný You Tube :lol: = stačí v You Tube hľadať "ПУТИН НА РЫБАЛКЕ" / "ПУТИН в Туве" ...
Naposledy upravil(a) skflanker_ dne 07 srp 2017, 08:09, celkem upraveno 1 x.

danny1691
Sponzor fóra
Příspěvky: 3004
Registrován: 06 úno 2017, 02:09

Re: Rusko

Příspěvek od danny1691 » 06 srp 2017, 21:45

Další posun práce na mostě

Odpovědět