https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/lekov ... er/1979877Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) povolila využívání šesti dávek vakcíny Pfizer/BioNTech z jedné lahvičky místo dosavadních pěti. Agentura to dnes oznámila na svém webu. Očkovací kapacita první vakcíny používané v zemích Evropské unie se tím zvýší o pětinu. Stejný krok učinilo české ministerstvo zdravotnictví již koncem loňského roku.
SARS-CoV-2 (COVID-19)
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
Re: SARS-CoV-2 (COVID-19)
Léková agentura EU povolila větší využití lahviček vakcíny Pfizer
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
-
- Výkonný redaktor
Situáciu na Slovensku zhoršuje infekčnejšia mutácia koronavírusu z Anglicka. Mutácia spôsobuje vysoký nárast infikovaných aj počtu pacientov v nemocniciach, povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.
https://dennikn.sk/minuta/2216872/?ref=mpm
https://dennikn.sk/minuta/2216872/?ref=mpm
Be Brave Like Ukraine!
- Tomas BB SK
- Senior redaktor
Rakusky ustavny sud opat zrusil handry na ksichtoch u skolakov... ticho zavidime...
https://advokatnidenik.cz/2020/12/28/ra ... 1rAZanSyMM
https://advokatnidenik.cz/2020/12/28/ra ... 1rAZanSyMM
Poznej, co máš před svou tváří, a co je ti skryto, se ti odhalí. Neboť nic
není skrytého, co nebude odhaleno. Poznej sám sebe ...
- martanus
- Redaktor - závislák :-)
Lékař Miami umírá po obdržení první dávky vakcíny Pfizer
https://www.zerohedge.com/covid-19/miam ... ose-pfizefDoktor začal pociťovat neobvyklé příznaky a tři dny po očkování se na nohou a rukou Gregoryho Michaela začaly objevovat malé skvrny. V reakci na to šel na pohotovost na hoře Sinaj. Protože jeho krevní obraz nebyl v normálním rozmezí, byl přijat na JIP, řekla jeho žena Sputniku. Krátce poté utrpěl mrtvici a zemřel.
A : "Kdo jednou poznal světlo, už nikdy nechce žít ve tmě"
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
- petrp
- Šéfredaktor
Další várka dat MZČR
.
Počet testů, počet pozitivních detekcí - celkový souhrn Počet testů, počet pozitivních detekcí - denní souhrn Poměr počet testů / počet pozitivních detekcí Počet úmrtí - denní souhrn https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19
.
Počet testů, počet pozitivních detekcí - celkový souhrn Počet testů, počet pozitivních detekcí - denní souhrn Poměr počet testů / počet pozitivních detekcí Počet úmrtí - denní souhrn https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Zrození je ortel smrti, odložený na neurčito. Johann Nepomuk Nestroy
Lepší s Parkinsonem rozlít, než s Alzheimerem zapomenout vypít...
- petrp
- Šéfredaktor
Chřipková sezona bude podle odborníků zřejmě mírná, virus nebyl zatím v Česku zaznamenán
V Česku zatím v nynější zimní sezoně nebyl zaznamenán virus chřipky. Podle odborníků se dá očekávat, že chřipková sezona bude letos mírná a výskyt tohoto viru nevýznamný. Vyplývá to z informací, které poskytla Klára Doláková z tiskového oddělení Státního zdravotního ústavu (SZÚ). V předchozích letech přitom v lednu či únoru Česko zpravidla zasáhla chřipková epidemie.
Loni bylo kolem poloviny ledna nemocných s akutními infekcemi dýchacích cest asi 1050 na sto tisíc obyvatel.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/32 ... im-v-cesku

V Česku zatím v nynější zimní sezoně nebyl zaznamenán virus chřipky. Podle odborníků se dá očekávat, že chřipková sezona bude letos mírná a výskyt tohoto viru nevýznamný. Vyplývá to z informací, které poskytla Klára Doláková z tiskového oddělení Státního zdravotního ústavu (SZÚ). V předchozích letech přitom v lednu či únoru Česko zpravidla zasáhla chřipková epidemie.
Loni bylo kolem poloviny ledna nemocných s akutními infekcemi dýchacích cest asi 1050 na sto tisíc obyvatel.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/32 ... im-v-cesku
-
- Redakční rada
https://echo24.cz/a/SBUv4/komunisticka- ... u-vakcinou
Komunistická europoslankyně Konečná chce v Česku očkovat ruskou a čínskou vakcínou
Komunistická europoslankyně Konečná chce v Česku očkovat ruskou a čínskou vakcínou
Premiér Andrej Babiš (ANO) by se podle europoslankyně Kateřiny Konečné (KSČM) měl obrátit na Rusko a Čínu kvůli dodání jejich vakcín proti koronaviru do Česka. Řekla to v pátečních Událostech, komentářích na ČT24.
V číslech objednaných vakcín v EU je podle Konečné chaos. Lídři zemí ohlašují počty objednaných vakcín, které nesedí s oficiálními čísly Evropské komise. "Kde to všechno začalo? U členských států. Když se je v červnu Evropská komise ptala, kolik obyvatel chtějí proočkovat. Podle toho dělala první předběžné objednávky vakcín, které se tehdy jevily jako nejrychleji vyvinutelné. Některé členské státy včetně ČR řekly, že bude stačit 30 % proočkovanosti," řekla Konečná s tím, že vláda zaspala a nepředobjednala si dostatek dávek.
Proočkovanost české populace však bude potřeba mnohem vyšší. V listopadu v pořadu Otázky Václava Moravce ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) řekl, že proočkovanost populace proti novému typu koronaviru by kvůli účinnosti měla dosáhnout 65 až 70 procent. Psali jsme o tom zde.
Konečná zároveň zkritizovala premiéra, že se nesnaží do Česka zajistit ruskou a čínskou vakcínu. "Pro mě je otázka, proč jsme se nezamysleli nad tím, jak je to s vakcínou čínskou nebo ruskou, které používá řada států mimo tyto země a my se tomu pořád vyhýbáme. To byla ta moje kritika pana premiéra. Já jsem neslyšela, že by se chtěl bavit například o tom, že by stálo za to dohodnout se s Číňany nebo Rusy, jak by nám mohly být jejich vakcíny dodávány, protože vakcín je prostě málo," řekla v České televizi europoslankyně za KSČM.
Konečné však oponoval poslanec za hnutí ANO Jaroslav Bžoch. "Pokud se jedná o vakcínu z Ruska nebo z Číny, tak paní europoslankyně musí vědět, že si tu vakcínu sami nemůžeme schválit. Jsme součástí EU a musí projít schvalovacím procesem celé unie. Odpor k očkování je dosti vysoký a bojím se, že řekneme-li občanům, že je chceme očkovat Sputnikem 5, tak ten odpor bude ještě vyšší," reagoval vládní poslanec na Konečnou.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.
- petrp
- Šéfredaktor
Rakve a mrtvá těla ucpaly márnice a krematoria, děsí masmédia. “Jenže za to nemůže žádná pandemie,” říká šéf českých pohřebáků.
Děs a hrůzu vyvolala zpráva českých masmédií, že krematoria nestíhají, ač jedou pece na plný výkon a že jsou kvůli obrovskému množství zemřelých přeplněné márnice. Proti tomuto tvrzení se ostře ohradil předseda Asociace pohřebních služeb Jaroslav Mangl. „Za to nemůže pandemie. Je to dlouhodobý problém, na který jsme upozorňovali už před pěti lety, ale nikdo nás tehdy nevyslyšel,“ říká Mangl v rozhovoru pro portál iDnes. Tento portál se také podílel na šíření poplašné zprávy o zahlcených pecích krematorií. “Pohřební ústavy a krematoria nemají dostatečné kapacity chladicích zařízení pro zemřelé dlouhodobě. Situace, kdy musí být mrtvá těla převezena jinam, nebo třeba pohřbena později, je naprosto běžná a nesouvisí s pandemií,” vysvětluje předseda Asociace pohřebních služeb Jaroslav Mangl s tím, že se kolem toho v minulých letech jen nedělalo takové mediální divadlo.
https://www.arfa.cz/rakve-a-mrtva-tela- ... _nf9tfPzCM
Děs a hrůzu vyvolala zpráva českých masmédií, že krematoria nestíhají, ač jedou pece na plný výkon a že jsou kvůli obrovskému množství zemřelých přeplněné márnice. Proti tomuto tvrzení se ostře ohradil předseda Asociace pohřebních služeb Jaroslav Mangl. „Za to nemůže pandemie. Je to dlouhodobý problém, na který jsme upozorňovali už před pěti lety, ale nikdo nás tehdy nevyslyšel,“ říká Mangl v rozhovoru pro portál iDnes. Tento portál se také podílel na šíření poplašné zprávy o zahlcených pecích krematorií. “Pohřební ústavy a krematoria nemají dostatečné kapacity chladicích zařízení pro zemřelé dlouhodobě. Situace, kdy musí být mrtvá těla převezena jinam, nebo třeba pohřbena později, je naprosto běžná a nesouvisí s pandemií,” vysvětluje předseda Asociace pohřebních služeb Jaroslav Mangl s tím, že se kolem toho v minulých letech jen nedělalo takové mediální divadlo.
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
... a potvrzuje to i hlavní hygienička Rážová...petrp píše: ↑09 led 2021, 17:56Rakve a mrtvá těla ucpaly márnice a krematoria, děsí masmédia. “Jenže za to nemůže žádná pandemie,” říká šéf českých pohřebáků.
Rážová: Krematoria mají dostatečnou kapacitu. Ostrava má problémy i mimo covid
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ra ... d-40347274Počty zemřelých za poslední týdny jsou rekordní. To dělá problém českým krematoriím, která nestíhají. Podle hlavní hygieničky Jarmily Rážové jsou ale kapacity dostatečné a problém je pouze v Moravskoslezském kraji. Tam prý bývá kritická situace i mimo covid.
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
- petrp
- Šéfredaktor
Jeden příběh, nejen k zamyšlení...
Člověčinou navoněná káva v restauraci za dob celosvětové pandemie
Hospody a kavárny vládními nařízeními ztratily hosty a s nimi lidské příběhy, které spolu s nimi přicházely. Přesto se v nich občas něco odehraje i teď. Jako tato člověčí historka.
....
K pultu se došoural starší pán. Měl na sobě starý šedivý plášť, kterým by udělal terno v obchodě s retro oblečením. Pod teplou bekovkou mu neustále padala ušmudlaná látková rouška pod nos. Celkově působil značně zanedbaně.
„Slečno,“ oslovil servírku nejistým hlasem. „Mám na vás prosbu.“ Všiml jsem si, že se mu po vrásčité tváři skoulela slza a zapadla někam hluboko pod zmuchlaný plášť.
Servírka se zeptala: „Zdravím vás, copak potřebujete?“
Pán sklopil hlavu a zašeptal: „Prosím, nechte mě tady chvíli posedět. Udělejte mi kávu.“
„Jenže já nemůžu. Je to zakázané. Kdyby mě někdo udal, dostaneme pokutu a majitel mě vyhodí.“
„Slečno,“ pokračoval pán a celý se chvěl. „Vy víte, proč sem čas od času zajdu. Před rokem mi zemřela manželka, chodili jsme sem spolu. Tady je místo, kde na ni mohu zavzpomínat. Támhle jsme sedávali." Napřáhl ruku a ukázal směrem ke stolu v rohu restaurace.
Dívka se ošívala. „Přece vás znám. Já bych opravdu strašně ráda, ale...“
„Teď sedím pořád doma u okna. Nemám kam jít. Jsem sám. Většina kamarádů se bojí, že onemocní a nikam nechtějí chodit. Už je mi fakt všechno jedno." Z oka mu stekla další slza. Kutálela se dolů, nečekaně rychle, jako když se v lese najednou odněkud z nebe spustí prťavý pavouček.
Servírka se podívala na kolegu, kterého scéna ze života zaujala, takže na chvíli zapomněl na chytrý telefon. Zavrtěl hlavou: „Na mě se nedívej.“ Sklopil zrak zase k mobilu. Dívka se rozhodla. „Pojďte,“ odstrčila o kousek dál stůl s várnicemi, aby se dalo projít. Vzala pána za loket a dovedla k jeho oblíbenému stolu. Potom přešla k baru, sundala z kávovaru igelit, který jej zakrýval a chránil před prachem. Za chvíli přístroj zavrčel a v celém prostoru se rozvoněla káva. „Pojď sem!“ Křikla na číšníka, který se lekl. Sdělila mu pokyny a strčila do ruky bankovku. Kluk někam odběhl. Za chvíli se vrátil zpátky a v ruce důležitě nesl na tácku nadýchaný větrník, zřejmě od okénka z cukrárny naproti. „Na,“ podal dívce tácek, „ty to pěkně schytáš, jestli na to šéf přijde.“
Pán chvíli poseděl u kávy. Přes třesoucí se ruce si poměrně obratně porcoval větrník dezertní vidličkou. Mezi sousty hleděl do dálky a usmíval se. Věděl jsem, že jeho manželka právě teď sedí s ním. Jakmile dojedl, utřel si ústa ubrouskem. Přišel k servírce a zaplatil. Když mu předávala účtenku, sundal si roušku a uchopil ruku dívky do své. Sklonil se a lehce ji políbil. „Moc děkuji,“ zašeptal a odešel.
...
https://jansik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763624
Člověčinou navoněná káva v restauraci za dob celosvětové pandemie
Hospody a kavárny vládními nařízeními ztratily hosty a s nimi lidské příběhy, které spolu s nimi přicházely. Přesto se v nich občas něco odehraje i teď. Jako tato člověčí historka.
....
K pultu se došoural starší pán. Měl na sobě starý šedivý plášť, kterým by udělal terno v obchodě s retro oblečením. Pod teplou bekovkou mu neustále padala ušmudlaná látková rouška pod nos. Celkově působil značně zanedbaně.
„Slečno,“ oslovil servírku nejistým hlasem. „Mám na vás prosbu.“ Všiml jsem si, že se mu po vrásčité tváři skoulela slza a zapadla někam hluboko pod zmuchlaný plášť.
Servírka se zeptala: „Zdravím vás, copak potřebujete?“
Pán sklopil hlavu a zašeptal: „Prosím, nechte mě tady chvíli posedět. Udělejte mi kávu.“
„Jenže já nemůžu. Je to zakázané. Kdyby mě někdo udal, dostaneme pokutu a majitel mě vyhodí.“
„Slečno,“ pokračoval pán a celý se chvěl. „Vy víte, proč sem čas od času zajdu. Před rokem mi zemřela manželka, chodili jsme sem spolu. Tady je místo, kde na ni mohu zavzpomínat. Támhle jsme sedávali." Napřáhl ruku a ukázal směrem ke stolu v rohu restaurace.
Dívka se ošívala. „Přece vás znám. Já bych opravdu strašně ráda, ale...“
„Teď sedím pořád doma u okna. Nemám kam jít. Jsem sám. Většina kamarádů se bojí, že onemocní a nikam nechtějí chodit. Už je mi fakt všechno jedno." Z oka mu stekla další slza. Kutálela se dolů, nečekaně rychle, jako když se v lese najednou odněkud z nebe spustí prťavý pavouček.
Servírka se podívala na kolegu, kterého scéna ze života zaujala, takže na chvíli zapomněl na chytrý telefon. Zavrtěl hlavou: „Na mě se nedívej.“ Sklopil zrak zase k mobilu. Dívka se rozhodla. „Pojďte,“ odstrčila o kousek dál stůl s várnicemi, aby se dalo projít. Vzala pána za loket a dovedla k jeho oblíbenému stolu. Potom přešla k baru, sundala z kávovaru igelit, který jej zakrýval a chránil před prachem. Za chvíli přístroj zavrčel a v celém prostoru se rozvoněla káva. „Pojď sem!“ Křikla na číšníka, který se lekl. Sdělila mu pokyny a strčila do ruky bankovku. Kluk někam odběhl. Za chvíli se vrátil zpátky a v ruce důležitě nesl na tácku nadýchaný větrník, zřejmě od okénka z cukrárny naproti. „Na,“ podal dívce tácek, „ty to pěkně schytáš, jestli na to šéf přijde.“
Pán chvíli poseděl u kávy. Přes třesoucí se ruce si poměrně obratně porcoval větrník dezertní vidličkou. Mezi sousty hleděl do dálky a usmíval se. Věděl jsem, že jeho manželka právě teď sedí s ním. Jakmile dojedl, utřel si ústa ubrouskem. Přišel k servírce a zaplatil. Když mu předávala účtenku, sundal si roušku a uchopil ruku dívky do své. Sklonil se a lehce ji políbil. „Moc děkuji,“ zašeptal a odešel.
...
https://jansik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763624
- petrp
- Šéfredaktor
Ruská vakcína je sofistikovanější než AstraZeneca, uznal Prymula.
„Ta vakcína je velmi kvalitní z hlediska skladby a mechanismu působení. Je sofistikovanější než AstraZeneca, protože používá dva různé vektory. Pokud jsme se setkali s adenovirem v rámci běžné respirační sezóny, tak ta účinnost vakcíny je nižší. To se zřejmě projevilo v tom, že první studie vakcíny AstraZeneca ukázaly pouze 70 %. Účinnost Sputniku je kolem 91,4 %, protože další posilující dávka je založena na jiném typu adenoviru. To je možná důvod, proč spolu firmy chtějí spolupracovat a tuhle vakcínu použít,“ řekl Prymula.
https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... -na-cesko/
„Ta vakcína je velmi kvalitní z hlediska skladby a mechanismu působení. Je sofistikovanější než AstraZeneca, protože používá dva různé vektory. Pokud jsme se setkali s adenovirem v rámci běžné respirační sezóny, tak ta účinnost vakcíny je nižší. To se zřejmě projevilo v tom, že první studie vakcíny AstraZeneca ukázaly pouze 70 %. Účinnost Sputniku je kolem 91,4 %, protože další posilující dávka je založena na jiném typu adenoviru. To je možná důvod, proč spolu firmy chtějí spolupracovat a tuhle vakcínu použít,“ řekl Prymula.
https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... -na-cesko/
- petrp
- Šéfredaktor
„Solidarita“ v praxi. Německo se vybodlo na EU a bez jejího souhlasu si koupilo své vakcíny
Státy 27-cítky se volky-nevolky dohodly, že nákup vakcín pro ně EU zajistí centrálně, a nebudou sjednávat vlastní konkurenční paralelní kontrakty. Německo se však na tuto dohodu vybodlo a sjednalo si ještě vlastní kontrakty. Solidarita jako prase. A to ti Němci školí východní Evropu o solidaritě. Navíc je to porušení právního pořádku jako je to vyčítáno Polsku a Maďarsku a komisařka Jourová by měla nastoupit a zahájit s Německem řízení o zamezení přístupu k fondům a nepodílení se na hlasování ve společných věcech. Co ale platí pro kmána, neplatí pro pána, a tak mluvčí Evropské komise vyhýbavě odpověděl, že svévolnost Německa neohrozila dodávky ostatním členským zemím… „Primadóna kopne vedle, následky to nemívá, já když pípnu, letí hnedle na mě láhev od píva“, tak nějak už kdysi zpíval Ivan Mládek. A na situaci se adaptovalo už Dánsko, které avizovalo, že si rovněž objedná vakcíny po vlastní linii...
https://www.eurabia.cz/Articles/44738-- ... kciny.aspx
Státy 27-cítky se volky-nevolky dohodly, že nákup vakcín pro ně EU zajistí centrálně, a nebudou sjednávat vlastní konkurenční paralelní kontrakty. Německo se však na tuto dohodu vybodlo a sjednalo si ještě vlastní kontrakty. Solidarita jako prase. A to ti Němci školí východní Evropu o solidaritě. Navíc je to porušení právního pořádku jako je to vyčítáno Polsku a Maďarsku a komisařka Jourová by měla nastoupit a zahájit s Německem řízení o zamezení přístupu k fondům a nepodílení se na hlasování ve společných věcech. Co ale platí pro kmána, neplatí pro pána, a tak mluvčí Evropské komise vyhýbavě odpověděl, že svévolnost Německa neohrozila dodávky ostatním členským zemím… „Primadóna kopne vedle, následky to nemívá, já když pípnu, letí hnedle na mě láhev od píva“, tak nějak už kdysi zpíval Ivan Mládek. A na situaci se adaptovalo už Dánsko, které avizovalo, že si rovněž objedná vakcíny po vlastní linii...
https://www.eurabia.cz/Articles/44738-- ... kciny.aspx
- petrp
- Šéfredaktor
Přestaňte lidi strašit. Přetažená struna praskne, varuje radní Petrov. A pak se budeme hodně divit
Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov prohlásil, že média a část odborníků jako parazitolog Jaroslav Flegr, biochemik Jan Konvalinka, imunolog Václav Hořejší a jim podobní šíří v Česku strach, ale lidé už toho začínají mít dost. Proto by s tím, podle Petrova měla média i uvedení odborníci přestat, než definitivně praskne struna.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... vit-649889
Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov prohlásil, že média a část odborníků jako parazitolog Jaroslav Flegr, biochemik Jan Konvalinka, imunolog Václav Hořejší a jim podobní šíří v Česku strach, ale lidé už toho začínají mít dost. Proto by s tím, podle Petrova měla média i uvedení odborníci přestat, než definitivně praskne struna.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... vit-649889
-
- Redakční rada
https://www.zdravotnickydenik.cz/2021/0 ... -opatreni/
Ekonomické problémy i únava pandemií vedou k nedodržování protiepidemických opatření
Ekonomické problémy i únava pandemií vedou k nedodržování protiepidemických opatření
Přesvědčit veřejnost, aby spolupracovala na dodržování protiepidemických opatření, lze jen těžko, pokud případný pozitivní výsledek testu znamená citelný propad příjmů. Česko na rozdíl od řady jiných zemí OECD nemotivuje občany k tomu, aby se dobrovolně nechali testovat a spolupracovali při trasování svých kontaktů. Výsledkem je, že velká část pozitivních není zachycena a stále dochází k šíření infekce, což dál zhoršuje epidemickou situaci a prodlužuje nutnost trvání protiepidemických opatření. Jak ale zlepšit spolupráci veřejnosti v situaci, kdy převládá celospolečenská únava a vyčerpání?
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
- petrp
- Šéfredaktor
Demonstrovala s židovskou hvězdou, přišla o flek
Vedení Liberce odvolalo Tarabovou s okamžitou platností z pozice seniorské ombudsmanky. Podle náměstka primátora Liberce Ivana Langery bylo důvodem zneuctění židovské symboliky ve chvíli, kdy si dnes již bývalá ombudsmanka na demonstraci proti totalitářským covidovým opatřením připnula žlutou Davidovu hvězdu s textem „Neočkovaný“. „Připnutí žluté židovské hvězdy s nápisem Neočkovaný je pro mě jako původem historika absolutně neakceptovatelné jednání,“ řekl Langr a dodal: „V takové situaci nemohu nadále paní Tarabovou podporovat ve funkci seniorské ombudsmanky, to už není o svobodě myšlení a vyjadřování. Ombudsman je jedinečná pozice, která musí být spojena i s vysokou morální účastí ve veřejném dění.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... lek-649922
Vedení Liberce odvolalo Tarabovou s okamžitou platností z pozice seniorské ombudsmanky. Podle náměstka primátora Liberce Ivana Langery bylo důvodem zneuctění židovské symboliky ve chvíli, kdy si dnes již bývalá ombudsmanka na demonstraci proti totalitářským covidovým opatřením připnula žlutou Davidovu hvězdu s textem „Neočkovaný“. „Připnutí žluté židovské hvězdy s nápisem Neočkovaný je pro mě jako původem historika absolutně neakceptovatelné jednání,“ řekl Langr a dodal: „V takové situaci nemohu nadále paní Tarabovou podporovat ve funkci seniorské ombudsmanky, to už není o svobodě myšlení a vyjadřování. Ombudsman je jedinečná pozice, která musí být spojena i s vysokou morální účastí ve veřejném dění.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... lek-649922
- Tomas BB SK
- Senior redaktor
negativne nasledky celoplosnych opatreni a lokdavnov... situaciu zhorsuju... stoji za precitanie. Donald Henderson - clovek ktory vykynozil kiahne...
Když už sem dáváš citaci, tak to aspoň přelož gůglem! b.
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/do ... 1&type=pdfExperience has shown that
communities faced with epidemics or other adverse
events respond best and with the least anxiety when the
normal social functioning of the community is least disrupted. Strong political and public health leadership to
provide reassurance and to ensure that needed medical
care services are provided are critical elements. If either
is seen to be less than optimal, a manageable epidemic
could move toward catastrophe.
Když už sem dáváš citaci, tak to aspoň přelož gůglem! b.
Zkušenost to ukázala komunity čelící epidemii nebo jiným nepříznivým dopadům události reagují nejlépe as nejmenší úzkostí, když normální sociální fungování komunity je nejméně narušeno. Silné politické a veřejné zdraví vedoucí k poskytnout ujištění a zajistit, aby bylo nutné lékařské kritické prvky jsou poskytovány pečovatelské služby. Pokud ano je považována za méně než optimální, zvládnutelnou epidemii se mohla pohnout směrem ke katastrofě.
- petrp
- Šéfredaktor
Nastoupíme do nemocnic, vzali Babiše za slovo organizátoři demonstrace na Staromáku
Premiér Andrej Babiš si vzal do úst demonstranty ze Staroměstského náměstí. Prý nereprezentativní vzorek, jen divní lidé a zkrachovalí politici, třeba Klaus. Ale dostalo se mu pádné odpovědi. Iniciativa Chcípl PES je připravena okamžitě vyslat výpomoc do nemocnic. Jak Babiš odpoví?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... aku-649926
Premiér Andrej Babiš si vzal do úst demonstranty ze Staroměstského náměstí. Prý nereprezentativní vzorek, jen divní lidé a zkrachovalí politici, třeba Klaus. Ale dostalo se mu pádné odpovědi. Iniciativa Chcípl PES je připravena okamžitě vyslat výpomoc do nemocnic. Jak Babiš odpoví?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... aku-649926
- martanus
- Redaktor - závislák :-)
Je to placený článek, ale důležitý je tam graf na počátku
Neochota Čechů k očkování si vyžádá 25 tisíc obětí a další lockdown
https://domaci.ihned.cz/c1-66866440-neo ... i-lockdown
Podle modelu HN čeká Čechy koncem letošního roku další vlna koronaviru, které by se ale při větší ochotě k očkování dalo vyhnout.
Chřipka 2016 - 2020, Takže všichny, počítají že COVID má chovaní Chřipky
Neochota Čechů k očkování si vyžádá 25 tisíc obětí a další lockdown
https://domaci.ihned.cz/c1-66866440-neo ... i-lockdown
Podle modelu HN čeká Čechy koncem letošního roku další vlna koronaviru, které by se ale při větší ochotě k očkování dalo vyhnout.
Chřipka 2016 - 2020, Takže všichny, počítají že COVID má chovaní Chřipky

A : "Kdo jednou poznal světlo, už nikdy nechce žít ve tmě"
- Tomas BB SK
- Senior redaktor
kam zmizla chripka? Oficialne zdovodnenie najdeme v oficialnom dokumente Uradu verejneho zdravotnictva SR:
https://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vy ... 9_2020.pdfJe potrebné konštatovať, že počas chrípkovej sezóny 2019/2020 došlo k výraznému
zníženiu počtu vyšetrení na chrípku z viacerých dôvodov:
- od 11. kalendárneho týždňa 2020 pozastavilo diagnostiku chrípky až do odvolania vo
svojom laboratóriu NRC pre chrípku, OLM RÚVZ Banská Bystrica a OLM RÚVZ Košice
v diagnostike ešte pokračovali.
- všeobecní lekári pre dospelých ako aj všeobecní lekári pre deti a dorast v dôsledku
vyhlásenia pandémie a nedostatku osobných ochranných pracovných prostriedkov, prestali
odoberať biologický materiál od pacientov s respiračným infektom,
- počas vyhlásenia pandémie sa laboratórna diagnostika upriamila na diagnostiku
SARS-CoV-2 na úkor diagnostiky chrípky.
-
- Redakční rada
https://cz.sputniknews.com/svet/2021011 ... sputnik-v/
Palestina zaregistrovala jako první země na Blízkém východě vakcínu Sputnik V
Palestina zaregistrovala jako první země na Blízkém východě vakcínu Sputnik V
Ruský fond přímých investic oznámil, že palestinské ministerstvo zdravotnictví zaregistrovalo ruskou vakcínu proti koronaviru Sputnik V. První dávka vakcíny dorazí do státu do měsíce.
Registrace proběhla v rámci zrychleného postupu (emergency use authorization) bez provedení dalších klinických studií na území země. Podobným postupem byla vakcína zaregistrována například v Argentině, Bolívii, Srbsku či Alžírsku.
Dodávky Sputniku V do Palestiny jsou naplánovány na první čtvrtletí tohoto roku, první dávka vakcíny dorazí do státu do měsíce. Dodávky budou zabezpečeny díky mezinárodním partnerům Ruského fondu přímých investic v Indii, Číně, Jižní Koreji a dalších zemích.Ruská vakcína proti covidu-19„Vysoká kvalita a účinnost vakcíny Sputnik V vyvolává rostoucí zájem o ni ze stále více zemí. Vede to k rozšíření geografie její registrace, dodávek a výroby. Jsme rádi, že po Evropě, Asii, Latinské Americe a Africe bude Sputnik V představen i na Blízkém východě. Umožní to dodatečně spojit úsilí pro brzké společné vítězství nad koronavirovou infekcí poskytnutím přístupu k efektivní a bezpečné vakcíně velkému počtu států a jejich obyvatel,“ uvedl k věci Kirill Dmitrijev, šéf Ruského fondu přímých investic.
Dne 11. srpna Rusko jako první země na světě zaregistrovalo vakcínu proti covidu-19 vyvinutou v Ústavu epidemiologického a mikrobiologického výzkumu Nikolaje Gamaleji ve spolupráci s Ruským fondem přímých investic a Ministerstvem obrany. Vakcína dostala název Sputnik V.
Bezpečnost vakcíny byla potvrzena ve studii, která se skládala ze dvou fází a zahrnovala 38 dobrovolníků. Bylo zjištěno, že všichni ti, kteří vakcínu dostali, si vyvinuli imunitu vůči infekci. Ředitel Ústavu N. F. Gamaleji Alexandr Ginzburg uvedl, že používání vakcíny mezi občany bude povoleno po třetí fázi výzkumu přípravku. O vakcínu už projevilo zájem hodně jiných zemí, podle ruského ministra zdravotnictví musí být však nejdříve vyrobeno dost dávek pro vnitřní trh. Jako první získají možnost naočkovat se ti, kdo pracují s nemocnými covidem-19 a lidmi z rizikových skupin.
Hromadné očkování v Rusku začalo ve druhém prosincovém týdnu. Podle informací ze Státního rejstříku léčiv se přípravek vyrábí v podobě roztoku pro nitrosvalovou aplikaci. Očkování se plánuje provádět ve dvou etapách: nejdříve složkou I a o tři týdny později složkou II.
Jak oznámili na ruském ministerstvu zdravotnictví, toto dvojnásobné schéma umožní vytvořit dlouhodobou imunitu až na dva roky.
Uveďme, že účinnost tohoto přípravku je vyšší než 90 % a že vakcína poskytuje plnou ochranu před závažnými případy koronaviru. Cena této vakcíny je nižší než 10 amerických dolarů za injekci, což ji činí celosvětově dostupnou. V současné chvíli bylo Sputnikem V naočkováno již více než 1,5 milionu lidí.