Rakousko

Odpovědět
Or-Hor
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1015
Registrován: 08 dub 2017, 07:47

Re: Rakousko

Příspěvek od Or-Hor » 10 črc 2017, 11:47

Rakousko zakázalo tureckému ministrovi hospodářství Nihatu Zeybekcimu, aby se v alpské republice zúčastnil akce k výročí loňského nezdařeného puče v Turecku. Rozhlasové stanici ORF to sdělilo rakouské ministerstvo zahraničí. Rakousko učinilo podobné kroky jako Nizozemsko, které v pátek prohlásilo, že turecký vicepremiér Tugrul Türkeş není v zemi vítaný. Ten se chtěl zúčastnit akce s tamními krajany, která bude připomínkou loňského potlačení pokusu o státní převrat v Turecku.
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/a ... 37617.html
Tam credere omnia vitium est quam nil credere

225bar
Redaktor
Příspěvky: 240
Registrován: 07 úno 2017, 20:57

Rakousko ukončí provozování letadel Eurofighter Typhoon

Příspěvek od 225bar » 10 črc 2017, 12:25

Obrázek

Rakouské ozbrojené síly se rozhodly ukončit provozování bojových letounů Eurofighter Typhoon. Mělo by se tak stát v roce 2020. V témže roce by měl být ukončen též provoz cvičných strojů Saab 105. Místo obou uvedených typů mají být pro vojenské letectvo získány zcela jiné letouny, a to nákupem nebo pronájmem. Počítá se asi s osmnácti bojovými stroji - patnácti jednomístnými a třemi dvoumístnými a přiměřeně velkou skupinou cvičných letadel.

http://www.militarybox.cz/news/rakousko ... r-typhoon/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rakousko

Příspěvek od QVAK » 14 črc 2017, 11:12

RAKOUSKÉ MĚSTO ZAKAZUJE VEPŘOVÉ VE ŠKOLKÁCH, ABY TAK VYHOVĚLO MUSLIMSKÝM DĚTEM

Salzburg zakázal vepřové v městem vedených školkách, což místní činitelé hájí tvrzením, že to vyhovuje potřebám muslimských dětí.

Zákaz nebyl inzerován ani oznámen a už nějakou dobu platil, než si rodiče dětí navštěvujících městské školky všimli, že na školním menu není nikdy vepřové. Činitel Salzburgského úřadu starosty řekl, že zákaz vepřového byl jak zdravý, tak rozumný a „mj. kvůli potřebám muslimských dětí,“ hlásí Kronen Zeitung. Kancelář vice-starostky ze sociálně demokratické strany (SPÖ) Anja Hagenaue tato obvinění potvrdila s tvrzením, že ač levicová vláda nevydala žádný oficiální příkaz, tak ten zákaz platí zhruba pět let. Paní Hagenaue dodala, že děti mají radši kuřecí a mrkvičku než vepřové. Salzburg je druhou regionální metropolí Rakouska, co zakazuje ve školních menu vepřové, kdy první byl Bregenz v nejzápadnějším rakouském regionu Voralburg.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/10713-ra ... uslim-deti

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rakousko

Příspěvek od QVAK » 20 črc 2017, 14:47

Boj proti migrantům zabírá? V Rakousku se dějí věci, které by dříve neměly šanci

Krajně pravicová strana FPÖ získává před blížícími se volbami cenné body. Tato pravicově-populistická strana z Rakouska průběžně nabírá nové hlasy od začátku migrační krize z roku 2015. Její výhled na volby v polovině letošního října je tak lepší, než kdy jindy.
Radikální pravice z nedalekého Rakouska sílí. Kopíruje tak úspěchy francouzské strany FN, mírnějšího britského UKIPu nebo strany SD ze Švédska. Rostoucí popularita Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) lze přičíst stále probíhající migrační krizi.
V Rakousku se proti migraci začaly profilovat i další dvě strany - sociální demokraté a Rakouská lidová strana.

Zdroj: http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/1955 ... ely-sanci/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rakousko

Příspěvek od QVAK » 28 črc 2017, 09:57

Kern sleduje Brusel a hrozí Polsku a Maďarsku, že nedostanou peníze

Rakouský kancléř Christian Kern pohrozil Polsku a Maďarsku krácením unijních prostředků, pokud nebudou dodržovat pravidla Evropské unie. Stejně nepřijatelné je však podle něj odmítání relokace uprchlíků, řekl německému deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Ostře se Kern ve dnes otištěném rozhovoru vyslovil také pro přerušení rozhovorů s Tureckem o vstupu do EU a související pomoci. Evropská unie by podle něj nikdy nestrávila ekonomický dopad přičlenění Turecka. „Dnem D bude příští rozpočet,“ pohrozil Polsku a Maďarsku politik, který je zároveň předsedou Sociálnědemokratické strany Rakouska (SPÖ). „Kdo nedodržuje pravidla, nemůže být čistým příjemcem ve výši 14 nebo šesti miliard eur, jako jsou Polsko a Maďarsko,“ prohlásil šéf rakouské vlády s tím, že Němci nebo Rakušané se na takových nákladech nebudou chtít podílet.

http://echo24.cz/a/wwspn/kern-sleduje-b ... nou-penize

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rakousko

Příspěvek od QVAK » 06 srp 2017, 09:08

NOVÁ STUDIE UKAZUJE POPULACI V ROCE 2046: KAŽDÝ TŘETÍ OBYVATEL VÍDNĚ BUDE MUSLIM, ALE MÁ TO JEDEN HÁČEK

Rakouští odborníci zkoumající náboženství zveřejnili novou studii. Odhalují v ní populační a náboženské trendy příštích 30 let. Výsledky by někoho mohly překvapit. Když by se zvýšila migrace z Blízkého východu a Afriky do Rakouska, ve Vídni by o třicet let mohl být každý třetí obyvatel muslim.
Za pár let mohou být ve Vídni největší náboženská skupina muslimové. Tvrdí to studie Vídeňského ústavu demografie na Rakouské akademie věd, kterou cituje rakouský portál krone.at.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/10838-no ... dne-muslim

V Rakousku se zdvojnásobil počet muslimů

V Rakousku roste počet vyznavačů islámské víry. Podle studie Vídeňského institutu demografie se k islámu hlásí na 700 tisíc rakouských občanů. Od posledního průzkumu v roce 2001 se počet muslimů v zemi zdvojnásobil ze čtyř na osm procent. O studii informuje rakouský server Der Standart.
Ze studie vyplývá, že až 8 % rakouské populace se hlásí k islámu. Nejvíc Rakušanů se sice stále hlásí k římskokatolickému vyznání (64 % obyvatel), ale jejich počet se od posledního průzkumu snížil. Server Der Standart uvádí, že v roce 2001 se k němu hlásily tři čtvrtiny obyvatelstva, kdežto nyní již pouze dvě třetiny.

http://echo24.cz/a/ixD68/v-rakousku-se- ... et-muslimu

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rakousko

Příspěvek od QVAK » 11 srp 2017, 23:33

Přímo za našimi hranicemi: Islám musí zvítězit, právo podle šaríe, vtipy o muslimech zakázat. Rakouský ministr pro integraci se zhrozil nad průzkumem mezi imigranty

Deník Kronen Zeitung zveřejnil výsledky studie Dunajské univerzity v Kremži, která zkoumala postoje více než tisíce muslimských přistěhovalců. Některá zjištění jsou skutečně velmi alarmující.
Výzkumu Petera Filzmaiera a Flooh Perlota se zúčastnilo přesně 1129 uprchlíků, přistěhovalců a muslimů narozených v Rakousku. Mezi respondenty tak byli zahrnuti Syřané, Turci, Bosňané, Afghánci, Iráčané, Íránci, Somálci a Čečenci. Přičemž jsou rozdíly v postojích příslušníků jednotlivých národností značně odlišné. „Například za nejvíce zbožné sami sebe považují somálští a čečenští muslimové,“ říká Filzmaier.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... nty-499598

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rakousko

Příspěvek od QVAK » 26 srp 2017, 12:42

Rakousko prodlouží kontroly na hranicích na dobu neurčitou. Navzdory Bruselu

Rakousko bude po dobu neurčitou pokračovat v kontrolách na svých hranicích, které zavedlo kvůli nelegální migraci. Řekl to ministr vnitra Wolfgang Sobotka v rozhovoru pro nejnovější vydání německého nedělníku Welt am Sonntag, z něhož citovala agentura DPA. Evropské komisi se to nelíbí, v minulosti opakovaně Rakousko i další země za prodlužování kontrol na hranicích kritizovala.

http://echo24.cz/a/wCnyH/rakousko-prodl ... ry-bruselu

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Rakousko

Příspěvek od El Diablo » 29 srp 2017, 22:33

Rakousko zavedlo kontroly na hranicích se Slovenskem
Rakouská policie a armáda zahájila od pondělí kontroly na hraničních přechodech. Rakousko tak reagovalo na údajný příliv nelegálních migrantů.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... nskem.html
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Rakousko

Příspěvek od skflanker_ » 12 zář 2017, 22:05

Rakúsko vydá Rusku údajného šesťnásobného vraha
Ešte v roku 2015 viedenský súd rozhodol o prípustnosti vydania Aslana G. na trestné stíhanie do Ruskej federácie.
Údajného šesťnásobného vraha Aslana G., o ktorého vydanie žiada Generálna prokuratúra Ruskej federácie, dnes opäť zadržali vo Viedni. Informáciu internetového vydania denníka Kronen Zeitung potvrdili pre tlačovú agentúru APA policajné zdroje...
Zdroj http://www.aktuality.sk/clanok/520686/r ... eho-vraha/ z 12.09.2017

Or-Hor
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1015
Registrován: 08 dub 2017, 07:47

Re: Rakousko

Příspěvek od Or-Hor » 16 zář 2017, 03:21

Rakouští politici dostali před volbami islámský dotazník. Iniciativa rakouských muslimů (IMÖ) vůbec poprvé v historii vyzvala rakouské politické strany, aby před nadcházejícími parlamentními volbami jasně deklarovaly svůj vztah k islámu. Politici by tak měli podle IMÖ odpovědět například na otázku, co pro ně osobně znamená islám, zda toto náboženství patří k Rakousku nebo jak se staví k zahalování muslimských žen na veřejnosti. Takových a podobných otázek dostaly centrály celkem deset, přičemž odpovědět by na ně měly nejpozději do 22. září. Ze 700 tisíc rakouských muslimů má rakouské občanství a tedy i právo volit zhruba třetina. V Rakousku dnes žije oficiálně 8,77 milionu obyvatel, z toho 5,1 milionu (59 % obyvatelstva) se hlásí ke katolické víře. Muslimů je pro srovnání 700 tisíc, což představuje osmiprocentní podíl. Následují vyznavači různých ortodoxních křesťanských církví (500 tisíc) a a evangelíci (300 tisíc). Židů žije v Rakousku oficiálně jen 15 tisíc.
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/e ... 46404.html
Tam credere omnia vitium est quam nil credere

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rakousko

Příspěvek od QVAK » 17 zář 2017, 16:21

90% RAKOUSKÝCH ŽADATELŮ O AZYL KONČÍ NA DÁVKÁCH A PŘETĚŽUJE SYSTÉM, UVEDL MINISTR VNITRA

Rakouský ministr vnitra Wolfgang Sobotka odporuje snahám EU zvednout této zemi migrační kvóty, kdy tvrdí, že 90 procent žadatelů o azyl v Rakousku končí na dávkách a přetěžuje systém.
Rakouský ministr vnitra opětovně vykolejil pokusy Evropské unie poslat do Rakouska více migrantů, kdy říká, že velká většina skončí na dávkách, hlásí Kronen Zeitung. Sobotka říká, že „Rakousko si nabralo hlavní zátěž meze léty 2014 až 2017. Náš systém je prostě přetížený.“ K tomu dodal: „Když se na ty žadatele o azyl podíváte, uvidíte, že 90 procent jsou migranti zaměření na dávky v nouzi,“ a řekl, že nesmírnou důležitost má pořád udržet bezpečnost hranic.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11086-90 ... str-vnitra

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rakousko

Příspěvek od martanus » 19 zář 2017, 08:27

Volby v Rakousku: Průzkumy, které rozčílí Brusel do nepříčetnosti
Příští měsíc se budou konat parlamentní volby nejenom v České republice, ale také v sousedním Rakousku.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... sti-504651
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Rakousko

Příspěvek od martanus » 01 říj 2017, 18:46

Od neděle platí v Rakousku zákaz burek. Za porušení hrozí zadržení a pokuta
Rakouská policie od neděle posílí svou přítomnost na vídeňském letišti. V platnost totiž vstoupí nový rakouský zákon zakazující zahalování celého obličeje, upozornila agentura APA. Opatření se týká například žen nosících burky a nikáby, tedy oděvy, které muslimkám zakrývají celé tělo a ponechávají jen mřížku nebo úzký průhled pro oči. Při příletu do Rakouska je podle nového zákona musí sundat, jinak jim hrozí zadržení a pokuta.
http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalost ... ta-1338038
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Rakousko

Příspěvek od classix » 01 říj 2017, 18:52

Rakouská policie kontroluje dodržování zákona pod pokutou 150€

Obrázek
Obrázek

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... stria.html
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Rakousko

Příspěvek od QVAK » 04 říj 2017, 18:27

„Ani jí nestáhnul kalhoty. Jistě ji nechtěl znásilnit.“ Rakouský soudce hájí afghánského násilníka

Rakouský deník Die Presse píše o přelíčení s afghánským migrantem, který letos v létě na festivalu Donauinselfest zaútočil na slovenskou studentku. Soud byl nakonec k sexuchtivému násilníkovi poměrně benevolentní.
K incidentu došlo 24. června kolem jedenácté hodiny večerní. Devatenáctiletý afghánský migrant si vyhlédl o dva roky starší slovenskou studentku a začal se jí „dvořit“. Nicméně místo obvyklého „jak se jmenuješ?“ začal poněkud zhurta. Po dívce se začal před tanečním pódiem sápat. Osahával ji a proti její vůli také líbal. Patrně jen kulturní a jazykové rozdíly způsobily, že bral odmítavé reakce Slovenky jako výzvu k pokračování ve svém konání.
Dívku nakonec zatáhl do křoví, kde s ní mrštil o zem. Naštěstí pro ni vše zpozorovali pořadatelé festivalu a dívku vysvobodili.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ika-506608

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Rakousko

Příspěvek od lasib » 04 říj 2017, 18:33

QVAK píše:
04 říj 2017, 18:27
„Ani jí nestáhnul kalhoty. Jistě ji nechtěl znásilnit.“ Rakouský soudce hájí afghánského násilníka

Rakouský deník Die Presse píše o přelíčení s afghánským migrantem, který letos v létě na festivalu Donauinselfest zaútočil na slovenskou studentku. Soud byl nakonec k sexuchtivému násilníkovi poměrně benevolentní.
K incidentu došlo 24. června kolem jedenácté hodiny večerní. Devatenáctiletý afghánský migrant si vyhlédl o dva roky starší slovenskou studentku a začal se jí „dvořit“. Nicméně místo obvyklého „jak se jmenuješ?“ začal poněkud zhurta. Po dívce se začal před tanečním pódiem sápat. Osahával ji a proti její vůli také líbal. Patrně jen kulturní a jazykové rozdíly způsobily, že bral odmítavé reakce Slovenky jako výzvu k pokračování ve svém konání.
Dívku nakonec zatáhl do křoví, kde s ní mrštil o zem. Naštěstí pro ni vše zpozorovali pořadatelé festivalu a dívku vysvobodili.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ika-506608
... Len jedno riešenie, ale treba mobil s kamerou - poľskí chu.i stretli v Nemecku migranta

Or-Hor
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1015
Registrován: 08 dub 2017, 07:47

Re: Rakousko

Příspěvek od Or-Hor » 10 říj 2017, 08:08

Video českého fotografa Tomáše Buska, na kterém cizinci u jezera nedaleko Vídně vyhrožují jeho polonahé přítelkyni znásilněním, se stalo v Rakousku hitem internetu. Podle některých ohlasů může pomoci stranám, které se vymezují vůči uprchlíkům. Video po dvou měsících od jeho natočení zveřejnil a vyvolal tím v Rakousku doslova poprask. Videonahrávku zhlédlo za pět dní takřka 700 tisíc lidí. A to také kvůli tomu, že Rakousko čekají už 15. října parlamentní volby, v nichž bude kromě jiného rozhodovat i postoj politiků k takzvané uprchlické krizi. Nahrávka může podle některých politiků rozdmýchat "nacionalistické vášně".Vedle tisíců komentářů, jejichž autoři volají po obraně národních zájmů a tvrdším postupu vůči uprchlíkům a cizincům, se v médií objevují i komentáře, které zpochybňují autenticitu nahrávky či motivy vedoucí k jejímu zveřejnění. Zatím totiž není jisté vůbec nic jiného než to, že existuje neověřená nahrávka, na níž nějací vousatí muži se špatnou němčinou vyhrožují ženě znásilněním, pokud je bude provokovat svou nahotou.
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/ob ... 49492.html
Tam credere omnia vitium est quam nil credere

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Rakousko

Příspěvek od El Diablo » 15 říj 2017, 12:59

Rakousko volí nový parlament. Pokud Kurz zvítězí, bude nejmladším kancléřem
15. října 2017 6:00
Rakousko od nedělní šesté hodiny ráno volí nové složení parlamentu. Favoritem voleb jsou lidovci, jejichž jednatřicetiletý předseda Sebastian Kurz by se v případě vítězství mohl stát nejmladším kancléřem v historii. Úspěch očekává také protipřistěhovalecká nacionalistická Svobodná strana Rakouska.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/parlamentni-volb ... anicni_ert
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

danny1691
Sponzor fóra
Příspěvky: 3004
Registrován: 06 úno 2017, 02:09

Re: Rakousko

Příspěvek od danny1691 » 15 říj 2017, 18:03

V Rakousku skončily volby, začalo přepočítávaní hlasů. Podle prvních odhadů Die Presse získali nejvíce hlasů lidovci Sebastiana Kurze (31,3%), za nimi svobodní (27,5%) a sociální demokraté drží třetí příčku (25,6%). Do parlamentu by se dostali ještě Zelení (4,1%) a Nové Rakousko a Liberální fórum (5,6%).

https://echo24.cz/a/peh5a/odhady-v-rako ... ni-maji-27

Odpovědět