USA

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 26 říj 2017, 18:56

„Učíme se moc o bílých.“ Studenti v Cambridge chtějí „dekolonizovat“ angličtinu

Profesorka matematiky z University of Illinois věří, že algebra a geometrie protahují „privilegia bílých“, protože ta řecká terminologie dává Kavkazanům (antropologické označení bělochů) nezasloužené zásluhy za tento předmět.
To však není jediná stížnost této profesorky na daný předmět. Ta si totiž myslí, že hodnocení matematických dovedností protahuje diskriminaci proti studentům z řad menšin, když ti si vedou hůře než jejich bílí spolužáci.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11339-am ... rasisticka

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 26 říj 2017, 21:49

Kdo vyfoukl strýčku Samovi uran?

No přece Putin, kdo jiný by to mohl být. Ale v tomto případě je to dokonce pravda.
Nedokázal ten husarský kousek sám, tak geniální zase není. Svým způsobem a ve vlastním zájmu přiložilo ruku k dílu pár šikovných lidí jako je bývalý americký prezident, žena která chtěla být prezidentkou a devět největších akcionářů v kanadské společnosti Uranium One. Jde o propletenec zosnovaný protřelými zametači stop, záměrně tak zamotaný, že se člověk v něm ztrácí jako v Korintském labyrintu. Abychom se v něm trochu orientovali, nahraďme Ariadninu nit časovým sledem klíčových událostí.

Jakou úlohu hrál Bill Clinton, když doprovázel kanadského miliardáře Guistru na obchodní návštěvě v Kazachstánu? Oba muži se poprvé setkali při nějaké trachtaci pro dobročinné účely a okamžitě v sobě našli zalíbení. Sbližoval je zájem o historii, geopolitiku a hudbu—Guistra hraje na trubku a Clinton na saxofon. Kanaďan se pak velmi často objevoval v Američanově společnosti....

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... amovi-uran

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: USA

Příspěvek od Svarboj » 27 říj 2017, 11:21

55 procent bílých Američanů si myslí, že jsou rasově diskriminováni

Více než polovina bílých Američanů, přesně 55 procent, tvrdí, že jsou v současné Americe rasově diskriminováni. Vychází to najevo z nové studie, kterou společně financovalo National Public Radio, Robert Wood Johnson Foundation a Harvard.

https://stredoevropan.cz/2017/10/26/55- ... iminovani/
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 27 říj 2017, 14:13

Trump odmítl zveřejnit část dokumentů k atentátu na Kennedyho

Americký prezident Donald Trump ustoupil tlaku zpravodajských služeb a ponechal "pod zámkem" část dokumentů o vraždě prezidenta Johna Kennedyho. Prezident schválil zveřejnění pouze 2 800 z celkem 3 810 dokumentů FBI a CIA, informovala agentura AP. Podle pátečních informací amerického tisku se šéf Bílého domu o zablokování části utajovaných spisů rozhodl na poslední chvíli. Největší námitky mělo prý vedení CIA a FBI. O definitivním osudu utajovaných dokumentů se má rozhodnout během příštích 180 dnů.

https://zpravy.idnes.cz/usa-prezident-t ... anicni_mok


Trump: Britům přerůstá přes hlavu islámský extremismus. USA posilují kontroly letů z království

Minulý týden se prezident USA Donald Trump nechvalně vyjádřil k Spojenému království Velké Británie a Severního Irska, když řekl, že za tamním nárůstem kriminality stojí především islámští extremisté. Týden na to přichází opatření. Lety z Británie do USA budou podléhat přísnějším bezpečnostním opatřením. A budou velmi přísná.
Cestující tak při pochybnostech vůbec nemusí odletět. Situace připomíná měsíce po teroristických útocích 11.9.2001.

http://www.czechfreepress.cz/amerika/tr ... vstvi.html

Or-Hor
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1015
Registrován: 08 dub 2017, 07:47

Re: USA

Příspěvek od Or-Hor » 28 říj 2017, 08:34

Americký soud ve Virginii poslal na 20 let do vězení Mohamada Khweise, který se na Blízkém východě připojil k teroristickému hnutí Islámský stát. Khweis je podle agentury AP jediným občanem USA, kterého dosud americká justice odsoudila za vstup do řad IS. Sedmadvacetiletý Khweis v prosinci 2015 odjel na území Sýrie a Iráku, které tehdy bylo pod kontrolou IS. Tam také obdržel oficiální dokumenty dokazující příslušnost k teroristickému hnutí, poznamenala AP. Khweisovi se ale velmi brzy život mezi islamisty znelíbil a po několika měsících z regionu uprchl. Agentura Reuters poznamenala, že od roku 2014 bylo v USA obviněno ze spojení s IS přes sto lidí.
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/ ... 52257.html
Tam credere omnia vitium est quam nil credere

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 29 říj 2017, 22:35

Trump vyzval k zahájení vyšetřování proti Clintonové

Americký prezident Donald Trump prohlásil, že nikdy mezi republikány neviděl „tolik hněvu a jednoty“ kvůli tomu, že nebylo zahájeno žádné vyšetřování toho, jak na něj Clintonová nechala sepsat lživý spis, a vyzval, aby s tím někdo „něco udělal“.
„Nikdy jsem neviděl tolik republikánského hněvu a jednoty kvůli tomu, že nikdo nevyšetřuje lživý spis, za kterým stojí Clintonová (teď 12 milionů dolarů?)," napsal Trump na svůj Twitter.
Podle něj není to jediná věc, proč má být bývalá prezidentská kandidátka za demokratickou hnána k odpovědnosti. „Uranová dohoda s Ruskem, přes 33 tisíc smazaných emailů, manipulace (bývalého ředitele FBI Jamese) Comeyho a mnoho dalšího.

https://cz.sputniknews.com/svet/2017102 ... iintonova/

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 30 říj 2017, 19:57

Podvody i utajený lobbing. Zvláštní vyšetřování ruské aféry má první oběť, Bílý dům popírá podezření
Bývalý šéf Trumpovy prezidentské kampaně Paul Manafort je prvním obětí týmu zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera. Ten zkoumá tzv. ruskou aféru neboli údajné nezákonné kontakty týmu Donalda Trumpa s Rusy během loňské prezidentské kampaně v USA. Muellerova pondělní obžaloba proti Manafortovi má celkem 31 stran a federální žalobci v ní tvrdí, že se se svým společníkem Richardem Gatesem zabývali nezákonnými aktivitami od praní špinavých peněz přes tajný lobbing pro ukrajinskou vládu až po skryté bankovní účty v zahraničí.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/m ... 1506840924
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 30 říj 2017, 20:08

▲ +
Trumpovho bývalého volebného manažéra obvinili zo sprisahania
Prípad súvisí s vyšetrovaním údajných ruských zásahov do prezidentských volieb.
Bývalého šéfa volebnej kampane súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho bývalého obchodného partnera obvinili v súvislosti s vyšetrovaním údajného zasahovania Ruska do americkej predvolebnej kampane v dvanástich bodoch vrátane sprisahania proti Spojeným štátom...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/20684553/trumpov- ... l-fbi.html z 30.10.2017
Troch členov Trumpovho volebného štábu obvinili zo závažných zločinov
Obvinení boli Paul Manafort, Rick Gates a Georges Papadopoulos, ktorí sa rôznym spôsobom zapojili do aktivít volebného štábu budúceho prezidenta - prvý ho tri mesiace viedol, druhý bol zástupcom a tretí sa venoval kontaktom s cudzinou...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/44 ... o-ruk-fbi/ z 30.10.2017

Twitter zablokoval účet Trumpovmu dôverníkovi, nadával moderátorovi CNN
Jedovaté poznámky adresoval aj reportérke CNN Ane Navarrovej.
Za údajné urážlivé odkazy redaktorom televíznej stanice CNN zablokoval mikroblogovací portál Twitter účet dôverníkovi amerického prezidenta Donalda Trumpa Rogerovi Stoneovi.
Trumpov dlhoročný priateľ na svojom facebookovom účte ešte v sobotu 28.10.2017 oznámil, že Twitter jeho konto na tri hodiny suspendoval. Účet však nebol dostupný ani v nedeľu 29.10.2017, informovala agentúra DPA....
Zdroj https://svet.sme.sk/c/20683923/twitter- ... i-cnn.html z 30.10.2017

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8165
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: USA

Příspěvek od Skeptik » 30 říj 2017, 20:38

Důležitější jsou jiné části. Například:
Obvinenia voči Manafortovi napríklad zmieňujú, že Manafort spolu so svojím spoločníkom Gatesom cez svoje služby pre ukrajinských činiteľov získali desiatky miliónov dolárov a že peniaze od roku 2006 až najmenej do minulého roka prali cez mnoho amerických i zahraničných spoločností.
Manafort, ktorý je obvinený aj z toho, že sa v USA neregistroval, keď poskytoval lobbovacie služby zahraničným činiteľom, využíval svoj majetok na okázalý spôsob života, dane z príjmov však neplatil, uvádza vyhlásenie.
Takže standard.
Začali vyšetřovat manipulaci amerických voleb ruskými hackery a zjistili .... že politici a jejich podporovatelé KRADOU.

No, to je objev :klanim
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 30 říj 2017, 23:03

Soud zablokoval Trumpův dekret zapovídající transsexuálům službu v armádě

Federální soud ve Washingtonu v pondělí zakázal prezidentu Donaldu Trumpovi měnit pravidla armádní služby pro lidi se změněným pohlaví. Oznámila to agentura Reuters. Prezident letos v srpnu zakázal přijímat osoby se změněným pohlavím do armády. Zastavil rovněž využívání vládních fondů k financování operací měnících pohlaví vojáků v aktivní službě. Rozhodnutí prezidenta vyvolalo rozhořčenou reakci lidí s menšinovou sexuální orientací a obhájců jejich práv.

https://www.novinky.cz/zahranicni/ameri ... rmade.html

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 31 říj 2017, 08:36

Miliony Američanů neumějí číst a psát. Negramotnost ničí celé generace
Šestnáct milionů dospělých Američanů neumí číst ani psát. Negramotných je tak přes osm procent americké populace, což je víc než v kterékoliv jiné rozvinuté zemi na světě. Podle dalších zdrojů může být mezi americkými občany dokonce až 32 milionů analfabetů.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/negramotnost-s ... anicni_kha
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 31 říj 2017, 21:02

Google: RT a další ruská média neporušují pravidla YouTube!
Google uvedl, že v rámci platformy YouTube nenašli důkazy o manipulaci kanálem RT a jinými ruskými státními médii. „RT a všechna ostatní média financovaná státem se stále podřizují našim standardním pravidlům," uvedl ve zprávě Google. Pro vnímavé čtenáře nebude jistě překvapením, že poměrně krátká zpráva Google nebude českým mediálním mainstreamem, který jinak mechanicky papouškuje „protiruskou fóbii“ amerických médií, jednoduše zamlčí.
Dříve se společnosti Facebook a Twitter zavázaly poskytnout americkému senátu údaje o účtech, které by mohly být spojeny s Ruskem. Facebook také zpřísnil pravidla politické reklamy a Twitter zakázal reklamy z účtů vlastněných společností RT a Sputnik.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... a-youtube/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

danny1691
Sponzor fóra
Příspěvky: 3002
Registrován: 06 úno 2017, 02:09

Re: USA

Příspěvek od danny1691 » 31 říj 2017, 22:40

New York - Řidič nákladní dodávky dnes na jihozápadě newyorského Manhattanu zabil údajně sedm lidí a 15 dalších svým autem zranil. Oznámila to místní média s odvoláním na očité svědky. Policie incident označila za teroristický útok, pachatele postřelila a zadržela.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/udajny ... la/1545500

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 31 říj 2017, 22:54

Řidič na Manhattanu zabil dodávkou osm lidí, starosta mluví o terorismu
31. října 2017 20:56, aktualizováno 22:51
Nejméně osm lidí zabil a dalších více než dvanáct zranil na jihozápadě Manhattanu řidič nákladní dodávky, který vjel do chodců a cyklistů. Počet obětí upřesnil starosta New Yorku Bill de Blasio. Podle něho to byl „zvláště zbabělý teroristický čin“. Policie pachatele postřelila a zadržela.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/strelba-manhatt ... anicni_mpl
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Or-Hor
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1015
Registrován: 08 dub 2017, 07:47

Re: USA

Příspěvek od Or-Hor » 01 lis 2017, 07:04

Útočníkem, který v úterý na Manhattanu dodávkou zabil osm lidí, je podle amerických médií devětadvacetiletý Uzbek Sayfullo Saipov, který v USA žije od roku 2010. Americký prezident Donald Trump označil krveprolití za teroristický čin a prohlásil, že USA nesmí dovolit členům takzvaného Islámského státu dostat se na americké území. Do USA se dostal díky takzvané zelené kartě. Policisté vyšetřující newyorský útok našli vzkaz naznačující, že čin byl spáchán ve jménu teroristické organizace Islámský stát (IS). Uvedla to televize CNN s odvoláním na policejní zdroj, podle něhož byl anglicky psaný vzkaz v nákladní dodávce, kterou útočník porážel lidi na manhattanské cyklostezce.
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/ ... 52748.html

Senátoři za Demokratickou stranu v Kongresu navrhli zákon, který by hlavě státu zakázal zasadit z vlastní vůle první jaderný úder Severní Koreji. Návrh se objevil jen několik dní před cestou Donalda Trumpa do Asie, kde má navštívit i Korejský poloostrov. Zákon má Trumpovi a jakémukoli jeho následníkovi zamezit, aby jako první bez souhlasu Kongresu zaútočil na KLDR jadernou zbraní a aby na takový útok čerpal peníze z federálního rozpočtu. Podmínkou zasazení jaderného úderu je rovněž předchozí útok severokorejského režimu na Spojené státy. Republikáni mají převahu v obou parlamentních komorách a nelze očekávat, že hlasování o návrhu připustí. Není prý ale vyloučeno, že návrh se stane "přílepkem" některého z klíčových zákonů, jejichž schválení je pro chod státu nezbytné.
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/ ... 52735.html
Tam credere omnia vitium est quam nil credere

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 01 lis 2017, 08:58

El Diablo píše:
31 říj 2017, 22:54
Řidič na Manhattanu zabil dodávkou osm lidí, starosta mluví o terorismu
31. října 2017 20:56, aktualizováno 22:51
Nejméně osm lidí zabil a dalších více než dvanáct zranil na jihozápadě Manhattanu řidič nákladní dodávky, který vjel do chodců a cyklistů. Počet obětí upřesnil starosta New Yorku Bill de Blasio. Podle něho to byl „zvláště zbabělý teroristický čin“. Policie pachatele postřelila a zadržela.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/strelba-manhatt ... anicni_mpl
Muslimský vrah-řidič, který včera pokosil nejméně 19 lidí, přijel v rámci akce na obohacení USA. Vážně. Tady je to napsáno

Osm mrtvých z cyklostezky na Manhattanu v New Yorku je výsledkem dalšího řádění teroristů. Devětadvacetiletý islamista, pocházející z postsovětského Uzbekistánu, se přitom do USA dostal za prezidenta Obamy v rámci programu na „podporu diverzity obyvatelstva“, ve kterém se desetitisícům vylosovaných imigrantů jen s minimální kontrolou bianco rozdávala povolení k trvalému pobytu.
Televize CBS následně do vysílání sehnala bezpečnostního experta Frana Townsenda, který jí sdělil, že pachatel mohl podle dostupných důkazů patřit ke skupině Islámské hnutí Uzbekistánu, které se dlouhé roky samo definovalo jako odnož organizace Al-Káida, než se v roce 2015 přihlásilo ke spolupráci s Islámským státem. Obě organizace přitom nabádají své souvěrce, aby k útokům využívali právě neobyčejně efektivní metodu najíždění těžkými vozy do davů ve městech. Sám Saypov se měl podle médií hlásit k Islámskému státu.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ano-510522

TILLERSON VYZVAL KONGRES, ABY POVOLIL POUŽITÍ VOJENSKÉ SÍLY PO CELÉM SVĚTĚ

Ministr zahraničí USA Rex Tillerson vyzval Kongres, aby povolil administrativě používat proti teroristům sílu bez uvedení zeměpisných hranic jejího použití. Podle jeho názoru nemá být nové povolení používat vojenskou sílu omezeno zeměpisným rámcem. Stejný názor vyslovil také ministr obrany James Mattis.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11379-ti ... -cely-svet

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: USA

Příspěvek od WuVirr » 01 lis 2017, 15:57

IS dorazil do New Yorku: video z místa útoku

V úterý odpoledne projel nákladní automobil několika ulicemi na Manhattanu po cyklistické stezce a srážel cyklisty, a pak vrazil do školního autobusu.

Policisté řidiče zranili. Podle nejnovějších údajů zahynulo v důsledku incidentu osm lidí včetně pěti občanů Argentiny a přes deset lidí bylo zraněno.

VIdeo v odkazu: https://cz.sputniknews.com/video/201711 ... isto-utok/

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 01 lis 2017, 20:48

Neodhalili ste ruskú propagandu, vyčítajú americkí senátori Googlu a spol.
Predstavitelia spoločností Facebook, Twitter a Google sa dostali pod paľbu nepríjemných otázok na rokovaní komisie pre spravodlivosť Senátu amerického Kongresu.
Senátori im podľa amerických médií rázne vyčítali, že pred americkými prezidentskými voľbami nepostupovali s dostatočnou obozretnosťou pri posudzovaní reklám zadávaných z cudziny.
Podľa agentúry Associated Press (AP) nebola atmosféra na rokovaní výboru vôbec priateľská a zástupcovia Facebooku, Twitteru ani Googlu sa vytrvalo odmietali jednoznačne zaviazať k tomu, že prestanú povoľovať politické reklamy k americkým voľbám financované zo zahraničných účtov. Podľa jedného z členov výboru, demokratického senátora Ala Frankena, by to pritom pre technologické firmy a médiá mala byť povinnosť.
„Ľudia za to vašej platforme platia rubľami. Sú to politické reklamy. Zhromažďujete miliardu dát, Google disponuje všetkými vedomosťami, aké človek kedy mal. Ale vy si neviete dať dokopy to, že je to platené v rubľoch s tým, že je to politická reklama a povedať si ‚aha, tak toto vypovedá o niečom nedobrom‘?“ pýtal sa Franken predstaviteľov Facebooku, Twitteru a Googlu. ...
... Americkí kongresmani nedávno vypracovali návrh zákona, ktorý internetovým spoločnostiam ukladá udržiavať verejne prístupnú evidenciu volebných reklamných kampaní. Firmy by tiež mali zabezpečiť, že zahraniční zadávatelia nedostanú možnosť ovplyvňovať politickú inzerciou americkú verejnú mienku.
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/44 ... asahovani/ z 31.10.2017

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 02 lis 2017, 21:31

CIA zveřejnila osobní deník bin Ládina a dalších 470 tisíc dokumentů
2. listopadu 2017 9:18
CIA zveřejnila 470 000 dokumentů zabavených v domě Usámy bin Ládina v pákistánském Abbottábádu, kde nejhledanějšího teroristu světa v roce 2011 zabilo americké komando. Mezi zveřejněnými materiály je i osobní deník šéfa teroristické sítě al-Káida.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/usama-bin-ladin ... anicni_aha
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 02 lis 2017, 23:24

Trump vybral za příštího šéfa amerciké centrální banky Jeromeho Powella

Prezident Spojených států Donald Trump vybral za příštího šéfa americké centrální banky (Fed) Jeromeho Powella, který je členem rady guvernérů Fedu. Pokud nominaci potvrdí Senát, vystřídá čtyřiašedesátiletý Powell v čele banky Janet Yellenovou, jejíž funkční období vyprší v únoru.
„Je jen málo postů, které jsou důležitější než tento,“ uvedl Trump při čtvrtečním oznámení nominace, kterého se zúčastnil rovněž Powell. Prezident vyjádřil naději, že Senát Powella ve funkci rychle potvrdí.

https://echo24.cz/a/pGUtj/trump-vybral- ... ho-powella

Odpovědět