USA

Odpovědět
Uživatelský avatar
bacil
Redakční rada
Příspěvky: 2817
Registrován: 08 úno 2017, 04:04

Re: USA

Příspěvek od bacil » 14 lis 2017, 00:17

Další souvislosti

McCain: Trump věří více slovům plukovníka KGB než FBI a CIA

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... fbi-a-cia/
Senátor John McCain zaútočil na prezidenta Donald Trump, který řekl, že věří ruskému prezidentovi, který opakovaně tvrdí, že jeho země nezasahovala do amerických voleb v roce 2016.

"Prezident Trump uvedl, že věří, že Vladimir Putin je upřímný, když popírá ruský zásah do prezidentských voleb v roce 2016, a znovu zdůraznil, že doufá, že v Sýrií bude spolupracovat s Ruskem", uvedl McCain ve svém prohlášení. "Nejdůležitější je, že Amerika "povýšila slovo plukovníka KGB nad slovo americké zpravodajské komunity." Spolupráce s Ruskem neexistuje, Rusko podporuje vražedný režim Asada, a to zůstává největší překážkou politického řešení které by ukončilo krveprolití v Sýrii. Vladimir Putin nehoruje pro zájmy Ameriky. Je to naivní mu věřit, ohrožuje naši národní bezpečnost. "

Ministr financí USA: Rusko neovlivnilo výsledek amerických voleb

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... fbi-a-cia/
Šéf amerického ministerstva financí Steven Mnuchin uvedl, že „vměšování" Ruska nemělo žádný vliv na výsledek amerických voleb.

Podle jeho slov viděl informaci zpravodajských služeb v této záležitosti.

„Nebudu komentovat žádné důvěrné informace, které jsem viděl, ale dovolte mi, abych jasně řekl: nikdo nevěří, že to ovlivnilo volby. Takže bez ohledu na to, co se stalo, nebyl žádný vliv (na volby). Myslím si, že americká veřejnost je připravena přejít na důležitější otázky: daňovou reformu, zahraniční politiku a národní bezpečnost," řekl Mnuchin v rozhovoru pro stanici CBS.

Podle něj prezident Spojených států Donald Trump důvěřuje informacím zpravodajské komunity.

Trump v sobotu uvedl, že během krátké schůzky v poli APEC ho Putin ubezpečil o ruském nezasahování do amerických voleb. Podle amerického prezidenta je celý příběh „ruského zásahu" umělou bariérou pro vztahy mezi oběma zeměmi, kterou položila opoziční Demokratická strana. Později ovšem také řekl, že věří americké rozvědce.

Vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických voleb, stejně jako údajné spojení Trumpa s Ruskem, které popírají jak Bílý dům, tak Kreml, provádí FBI a Kongres.

Uživatelský avatar
bacil
Redakční rada
Příspěvky: 2817
Registrován: 08 úno 2017, 04:04

Re: USA

Příspěvek od bacil » 15 lis 2017, 14:53

Hymna USA je rasistická

http://www.freeglobe.cz/Articles/25551- ... uvody.aspx
Kalifornské oddělení NAACP („Národní asociace pro zvýhodňování barevných lidí“) vyzvalo vládu USA, aby změnila státní hymnu. Podle zmíněné známé levicové organizace je stávající hymna USA „The Star-Spangled Banner“ rasistická.

Podle předsedkyně kalifornské NAACP Alice Huffmanové je současná hymna USA „rasistická“ a „nereprezentuje naši komunitu. Je proti černým lidem“.

Černošskoprávním aktivistům vadí zejména slova třetí sloky, která však nebývá obvykle zpívána. V ní stojí:

Žádný úkryt nespasí zaprodance a nevolníka
před děsem útěku či příšeřím hrobu...

Oborníci ale upozorňují, že slova písně, jejichž autorem byl právník a básník Francis Scott Key, jsou špatně chápána a je třeba je vnímat v dobových souvislostech.

F. S. Key, který se narodil v New Yorku, nebyl žádným stoupencem otroctví. Slovem „zaprodanec“ mínil pravděpodobně žoldáky z Hesenska bojující na straně Britů během války v roce 1812. Zmínka o „nevolníkovi“ je narážkou na britské námořní posádky, které často tvořili lidé k tomu donucení násilím.
http://www.gospelherald.com/articles/71 ... racist.htm

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 16 lis 2017, 00:30

Úžasný úspěch, zhodnotil Donald Trump svou cestu po Asii

Za „úžasný úspěch“ v projevu v Bílém domě označil prezident Donald Trump svou nedávnou asijskou cestu, která ho zavedla do Japonska, Jižní Koreje, Číny, Vietnamu a na Filipíny. V projevu, proneseném s vehemencí hodnou volební kampaně, zhodnotil americkou zahraniční politiku v prvním roce svého vládnutí. Prestiž Spojených států nebyla podle prezidenta nikdy větší než nyní. „NATO, věřte mi, je se mnou velmi spokojené, jakož i se vším, co jsem udělal,“ řekl mimo jiné Trump.

https://echo24.cz/a/pTmMU/uzasny-uspech ... tu-po-asii

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 19 lis 2017, 12:55

Americký generál by nevykonal nezákonný rozkaz Trumpa k jadernému úderu
19. listopadu 2017 7:49
Šéf amerického strategického velitelství generál John Hyten by odmítl zahájit jaderný úder na základě rozkazu prezidenta Donalda Trumpa v případě, že by tento akt byl „nezákonný“. Armádní velitel, který je odpovědný za jaderný arzenál Spojených států, to uvedl na mezinárodním bezpečnostním fóru v kanadském Halifaxu.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/john-hyten-dona ... anicni_nub
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
bacil
Redakční rada
Příspěvky: 2817
Registrován: 08 úno 2017, 04:04

Re: USA

Příspěvek od bacil » 19 lis 2017, 21:35

Ukrajinský poslanec obvinil šéfa NPUU, že se vměšoval do voleb v USA!

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... leb-v-usa/
„A jestli si pamatujete historii amerických prezidentských voleb, byla to naše NPUU a naši parlamentní evropopulisti, kteří sestřelovali Trumpa. Rozšiřovali informace ve prospěch paní Hillary Clintonové, které pak předávali americkým médiím. NPUU se na tom aktivně podílela,“ cituje Mosijčuka zpravodajský kanál NewsOne.
...
Skutečností je, že ukrajinské vedené nejen fandilo Hillary Clintonové, ale také bylo hluboce přesvědčeno, že volby vyhraje. O tom mj. svědčí blahopřejný telegram k Petro Porošenka k vítězství Clintonové, ještě před koncem sčítání hlasů. Po jejich zveřejnění byla kyjevská pomajdanovská elita u moci v šoku. Následně se horečnatě mazaly všechny negativní zprávy proti Trumpovi ze všech sociálních sítí.
A redakční systém vyplavil další zajímavé zapadnuté zprávy

Guardian: Trump obvinil Ukrajinu ze sabotáže své volební kampaně

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... i-kampane/
Donald Trump obvinil Ukrajinu, že se snažila sabotovat jeho kandidaturu ve volbách s cílem podpořit Hillary Clintonovou, píše The Guardian.
...
Donald Trump se rozčílil na generálního prokurátora za jeho „velmi slabou pozici“ vůči Hillary Clintonové. Kromě toho americký prezident stále zuří nad rozhodnutím pokračovat v ruském vyšetřování, píše The Guardian.
Ukrajinský poslanec chce vyšetřit zásah Ukrajiny do voleb v USA!

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... leb-v-usa/
Mimofrakční poslanec Andrej Derkač požádal o zahájení trestního vyšetřování možného zásahu Ukrajiny do prezidentských voleb v USA, uvedl deník Politico.
...
V dopise ze 24. července generálnímu prokurátorovi Ukrajiny poslanec Andrej Derkač požadoval, aby úřady začaly vyšetřování nezákonného zasahování do amerických prezidentských voleb, který byl organizován „zločineckou skupinou z vedení Národního protikorupčního úřadu, osob veřejných společností, ukrajinských úředníků a veřejných organizací, které řídí současná ukrajinská vláda a mezinárodní společnosti".
...
Podle Politico Derkač ve své žádosti adresované generálnímu prokurátorovi argumentuje tím, že kvůli údajnému vměšování ukrajinských úředníků do prezidentských voleb se Ukrajina „ukázala v očích Spojených států jako nespolehlivý partner“. Což, podle něj, vedlo k dočasnému zmrazení kontaktů s USA a ke snížení finanční pomoci Ameriky Ukrajině.
...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14392
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 21 lis 2017, 19:36

Ropovodu Keystone v USA již nestojí v cestě žádná velká překážka

ýstavbě sporného ropovodu Keystone XL, který by propojil naleziště v Kanadě s americkými rafineriemi na břehu Mexického zálivu, již nestojí v cestě žádná velká překážka. Ta poslední padla dnes, kdy regulační úřad v Nebrasce povolil vedení ropovodu přes území tohoto amerického státu. Portál The Hill poznamenal, že nyní musí vydat souhlas již jen administrativa prezidenta Donalda Trumpa, která projekt podporuje. Jisté komplikace představují také žaloby, které podali odpůrci ropovodu.

http://oenergetice.cz/ropa/ropovodu-key ... -prekazka/

// Tolik k exportu USA
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9846
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: USA

Příspěvek od homer » 21 lis 2017, 22:47

Saker, Američan žijící na Floridě, je bezpochyby vysoce kvalifikovaný a respektovaný analytik v oblasti strategií války a válečných zbraní, ruské geopolitiky a pravoslavné církve, to vše se zřejmou osobní vazbou na armádu a válečné loďstvo Spojených států. Je také editorem vyhledávaného blogu The Vineyard of the Saker, na kterém diskutují o ukrajinské krizi a který zvláště v posledních měsících navštíví denně na 50,000 diskutérů. Sakerova diskuzní fora, jeho úvahy a články jsou natolik vyhledávané a inspirující, že mnozí z jeho pravidelných čtenářů o vlastní vůli překládají jeho úvahy a analýzy do ostatních jazyků, včetně ruštiny. Jeho práce pak patří k nejčtenějším také na stránce Russia Insider.

"Mámivý přelud stran vojenské nadřazenosti a nezranitelnosti svádí Američany na nebezpečnou cestu. V myslích většiny Američanů jsou hluboce zakořeněny dva nebezpečně zavádějící mýty, které dnes mohou snadno svést k válce s Ruskem.

Tím prvním je mýtus americké vojenské nadřazenosti a neporazitelnosti jejich armády.

Druhým mýtem je mýtus vlastní nezranitelnosti na půdě USA.

Domnívám se, že je proto kriticky důležité poukázat na to, že jde jen o mýty, a to dříve, než nás tyto iluze budou stát miliony životů a než to na nás přivede nesmírné utrpení.

Pokud však nějaký západní politik rozhodne, že je chytřejší a silnější než Napoleon nebo Hitler a že konečně srazí Rusy na kolena, pak on a celá jeho země budou zničeni. Ať je to kdokoliv. Je to opravdu tak jednoduché."

http://www.nwoo.org/2017/11/20/valka-s- ... icke-myty/

1stCLJan
Samostatný redaktor
Příspěvky: 2950
Registrován: 07 úno 2017, 20:33

Re: USA

Příspěvek od 1stCLJan » 23 lis 2017, 21:47

Dle odtajněných dokumentů USA zkoumaly možnost zinscenování útoku na své základny a lodě pomocí ukořistěných a zkopírovaných letadel SSSR

Washington plánoval zatáhnout Moskvu do ozbrojeného konfliktu tím, že by zinscenoval útok sovětského letadla na americkou či spojeneckou vojenskou základnu, stojí v dokumentu, který byl publikován na stránce Národního archivu USA.

Předpokládalo se, že Pentagon zkopíruje nebo koupí u třetí strany letoun sovětské výroby. Také se projednávala možnost využití techniky, jež sebou vzali piloti při dezerci. Seznam „upřednostňovaných" létajících prostředků obsahuje Mig-17, Mig-19 či Il-14, u každého modelu je napsána cena repliky, která by byla podobná originálu.

„Tyto letouny je možné použít pro zmatení pilotů protivníka, pro nenadálé útoky na objekty protivníka, a také pro provokace, během kterých letouny sovětské výroby zaútočí na americké či spojenecké základny, čímž legitimizují vměšování ze strany USA," stojí ve zveřejněném souboru.

Tato provokace se projednávala na nejvyšší úrovni. Na setkání Speciální rozšířené skupiny, kde se tato otázka projednávala v březnu 1962, byl přítomen autor plánu Robert Kennedy, který se tenkrát nacházel na postu generálního prokurátora, americký ministr zahraničních věcí Dean Rusk, ředitel CIA John McCone, asistent prezidenta pro národní bezpečnost McGeorge Bundy a předseda Výboru náčelníků štábů ozbrojených sil USA Lyman Lemnitzer, informuje Sputnik International.

https://sptnkne.ws/gaeq

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 24 lis 2017, 07:08

Šílená Wall Street: Deset důvodů, proč je na čase začít se bát
Americké akciové indexy lámou další a další rekordy a skoro se zdá – stejně jako tehdy s cenami nemovitostí – že ceny akcií už nemůžou dělat nic jiného než růst. Řada pesimistických analytiků, komentátorů a ekonomů se však již nemůže dočkat, až řeknou: „My jsme vám to říkali.“ Nepsané pravidlo finančních trhů říká, že po každém bouřlivém iracionálním boomu musí následovat stejně strmý pád. A proč bychom se ho měli bát právě teď?

„Trhy šplhají na stěnu obav,“ popisuje příznačně situaci na amerických akciových trzích Ryan Detrick z LPL Financial Research. Ve svém článku upozorňuje analytik na několik anomálií ve vývoji amerického akciového indexu S&P 500, jenž odráží vývoj akcií 500 amerických firem vybraných týmem analytiků agentury Standard & Poor's, které by každému finančnímu expertovi měly začít dělat vrásky.

https://roklen24.cz/a/pcqqH/silena-wall ... cit-se-bat

Finanční krach za rohem? Chtějte zlato, dokud ještě je
V očích odpůrců dnešního finančního uspořádání světa, kam jistě můžeme zařadit i řadu příznivců zlatého standardu, se zdá být dnešní finanční systém jen továrnou na obří bubliny bez racionálního základu. Ať se podíváme na americké akcie, evropské dluhopisy či na nemovitosti v různých metropolích světa, všude je to stejné a všude to nevidět praskne. A co byste pak (tedy ještě lépe předtím) měli udělat?

Dnešní moderní finanční svět nabízí řadu investičních instrumentů, do kterých můžete uložit ušetřené peníze, aby vám vydělávaly další. Pokud pomineme krajně rizikové spekulace s nejistým výsledkem, na které člověk musí mít přirozeně talent, k těm dlouhodobě nejvýnosnějším bezpochyby patří akcie, především pak ty americké. Jejich nevýhodou ovšem bývá to, že výnosy z nich obvykle odráží vývoj hospodářského cyklu – když je ekonomika v expanzi, tak rostou, během recese se však jejich ceny propadají.

https://roklen24.cz/a/pA4ra/financni-kr ... d-jeste-je
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14392
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 26 lis 2017, 13:01

Haagský soud stíhá Američany.
Bensoudaová zahájila oficiální vyšetřování předpokládaných zločinů proti lidskosti a válečných zločinů spáchaných americkými vojáky a oficiálnímu osobami USA v rámci americké vojenské intervence v Afghánistánu.
https://cz.sputniknews.com/nazory/20171 ... h-zniceni/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 27 lis 2017, 10:25

martanus píše:
26 lis 2017, 13:01
Haagský soud stíhá Američany.
Bensoudaová zahájila oficiální vyšetřování předpokládaných zločinů proti lidskosti a válečných zločinů spáchaných americkými vojáky a oficiálnímu osobami USA v rámci americké vojenské intervence v Afghánistánu.
https://cz.sputniknews.com/nazory/20171 ... h-zniceni/
Haagský soud stíhá Američany. USA ho navrhují zničit.

Ještě před pár lety nebylo možné předpokládat, že ve The Wall Street Journal bude expert jedné z nejvlivnějších amerických neziskových organizací American Enterprise Institute John Bolton vyzývat k tomu, aby byl Haagský tribunál „zardoušen v kolébce“ a porovnávat ho s „bolševismem“, vůči němuž chtěl Winston Churchill použít stejného opatření.Plnohodnotné mezinárodní vyšetřování deliktů amerických struktur v Afghánistánu bude značným poškozením pověsti Spojených států a vytvoří velmi nepříjemný precedent, který otráví pocit úplné beztrestnosti, s nímž si zvykli žít, pracovat a páchat zločiny američtí vojáci a příslušníci tajných služeb. V krátkodobé perspektivě jim nic nehrozí, protože vyšetřování Mezinárodního trestního soudu trvá dost dlouho. Je zřejmé, že i po ukončení vyšetřování nebudou USA vydávat své vojáky a příslušníky tajných služeb, avšak status obžalovaného ze zločinů proti lidskosti bude svého druhu terčem nakresleným na záda amerických oficiálních osob, a odjezd za hranice Spojených států se pro ně změní v nebezpečnou loterii s nejasnými právními následky. USA podepsaly, ale neratifikovaly Římský statut, který určuje jurisdikci a pravidla mezinárodního trestního soudu, a který podepsaly a ratifikovaly všechny členské země EU, což dodává soudu potřebnou váhu v systému mezinárodního práva.

http://www.czechfreepress.cz/svet-kolem ... nicit.html

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: USA

Příspěvek od WuVirr » 29 lis 2017, 14:42

„Konečně dobré zprávy“: CNN bojkotuje novoroční recepci pro média v Bílém domě

Televizní společnost CNN bojkotuje novoroční recepci pro novináře v Bílém domě příští pátek na znamení nesouhlasu s rétorikou prezidenta USA Donalda Trumpa, oznámil portál Politico.
„CNN se letos nezúčastní večírku v Bílém domě u příležitosti Vánoc. Ve světle pokračujících útoků prezidenta na svobodu tisku a na CNN nepokládáme za vhodné být na tomto svátku přítomni jako jeho hosté," uvádí Politico slova mluvčího televizní společnosti.
Více zde: https://cz.sputniknews.com/svet/2017112 ... -bily-dum/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 30 lis 2017, 01:30

Trump vyzval k bojkotu zpravodajské televize CNN

Americký prezident Donald Trump vystupňoval svou válku proti zpravodajské televizi CNN, kterou dlouhodobě obviňuje z šíření falešných zpráv. Na twitteru vyzval k jejímu bojkotu. Televize už předtím oznámila, že se nedostaví na tradiční předvánoční slavnost, kterou pro novináře pořádá Bílý dům.
„Měli bychom bojkotovat CNN, která šíří falešné zprávy. Sledovat je znamená totální ztrátu času,“ napsal prezident. Trump svým tweetem reagoval na oznámení mluvčí Bílého domu Sarah Sandersové, že redaktoři CNN se nedostaví na každoroční předvánoční slavnost, kterou Bílý dům pro novináře a mediální manažery uspořádá v pátek.

https://echo24.cz/a/SMF9R/trump-vyzval- ... levize-cnn

Uživatelský avatar
Polite
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6448
Registrován: 07 úno 2017, 21:48

Re: USA

Příspěvek od Polite » 30 lis 2017, 08:37

tak z akusticke utoky je zodpovedne Rusko. Po tom ako sa podobne symptomy objavili u dvoch zamestnancov USA ambasady v Uzbekistane. Maju Americania pachatela jasneho . Uzbekistan a aj Kuba maju priatelske vztahy s Ruskom, tak je vininik Rusko :dobre:
http://rusvesna.su/news/1511986300
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 30 lis 2017, 13:32

Vyhostěte všechny Severokorejce, vyzvaly USA svět

Spojené státy americké vyzvaly všechny země, aby ukončily veškeré diplomatické i obchodní vztahy se Severní Koreou. Její úterní raketový test podle Washingtonu přiblížil svět k válce. Ve středu v noci kvůli tomu zasedla Rada bezpečnosti OSN.
Haleyová proto vyzvala všechny země k přerušení kontaktů s Pchjongjangem. Čína by podle Washingtonu měla ukončit dodávky ropy do KLDR. Americké ministerstvo zahraničí vybídlo Německo, aby z totalitní země stáhlo svého velvyslance, napsala agentura DPA.

https://echo24.cz/a/S6XuL/vyhostete-vse ... y-usa-svet

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14392
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 30 lis 2017, 18:48

Skončí ministr zahraničí USA? Tillersona má nahradit šéf CIA Pompeo, píše deník
Bílý dům zvažuje výměnu na postu ministra zahraničí: dosavadního šéfa diplomacie Rexe Tillersona má během několika týdnů nahradit ředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA) Mike Pompeo. Napsal to ve čtvrtek americký list The New York Times. Není ale podle něj jasné, zda prezident Donald Trump už plán schválil.
https://www.lidovky.cz/nyt-tillersona- ... ranici_ELE


---

Západ dál ztrácí půdu pod nohama. Většina zemí světa už neposlechla a hlasování o Rusku a Íránu nepodpořila
Jak „euroatlantické společenství“ s jeho satelity ztrácí respekt a pozice ve světě, ukazují výsledky hlasování Valného shromáždění OSN ze 14. listopadu. Hlasovalo se o dvou rezolucích o údajném „porušování lidských práv“ v Íránu a o tomtéž v případě Ruska na Krymu.
„Samy o sobě tyto rezoluce nemají žádnou závaznou sílu, a proto jim nikdo nevěnuje zvláštní pozornost. Ale jsou zajímavé z hlediska toho, jak o těchto otázkách hlasují jednotlivé státy. Dobře se zde projevují všechny zjevné i skryté aliance a dohody,“ všímá si blogger Jurij Ljamin.
Hlasování o návrhu protiruské rezoluce:
Obrázek
http://www.eurasia24.cz/aktualne/item/2 ... epodporila
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 02 pro 2017, 13:31

Velký úspěch Donalda Trumpa. Senát schválil jeho daňovou reformu
Prezident USA Donald Trump slaví úspěch. Americký Senát dnes schválil jeho daňovou reformu. Reforma snižuje daňové zatížení podniků i fyzických osob. Píše o ní server ČeskéNoviny.cz. Podle serveru jde o největší změny v daňových předpisech od reformy Ronalda Reagana v 80. letech. Svou verzi daňové reformy schválila ještě před Senátem Sněmovna reprezentantů. Nyní tak začne dohadovací procedura obou komor, na jejímž konci by měla být společná podoba daňového plánu. Prezident Donald Trump podle všeho stihne soubor daňových změn podepsat ještě před nadcházejícími vánočními svátky. Snížení daní pak v příštích deseti letech připraví americkou státní pokladnu zhruba o 1,5 bilionu dolarů.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... rmu-514630
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 03 pro 2017, 21:34

Trump si zahrává s Jeruzalémem i Palestinci, experti věští problémy
3. prosince 2017 16:00, aktualizováno 19:00
Americký prezident Donald Trump zvažuje, že uzná Jeruzalém za hlavní město státu Izrael. Rozhodnutí může významně ovlivnit situaci na Blízkém východě, kterou víří i Jared Kushner. Trumpův zeť se bez posvěcení ministerstva zahraničí schází s významnými postavami tamní politiky.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/donald-trump-uz ... anicni_ert
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 03 pro 2017, 22:45

Trump odmítá dohodu na ochranu migrantů: 'Odporuje mojí politice!'
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: USA

Příspěvek od Pepe Razzi » 04 pro 2017, 22:55

Nejvyšší soud schválil Trumpův travel ban 6ti islámských zemí
Zákaz platí pro Sýrii, Čad, Írán, Libyi, Somálsko a Jemen.
http://www.foxnews.com/politics/2017/12 ... l-ban.html

Odpovědět