Česká republika

Odpovědět
225bar
Redaktor
Příspěvky: 240
Registrován: 07 úno 2017, 20:57

Vysloužilé Pragy V3S vyměnil 71. mechanizovaný prapor za moderní tatry

Příspěvek od 225bar » 05 lis 2017, 11:35

Obrázek
3.11.2017 • 71. mechanizovaný prapor Sibiřský z Hranic je prvním útvarem české armády, který na začátku listopadu převzal dvanáct nových vozů Tatra-815 8x8 PRAM. Vozidla, která nahradila zastaralé Pragy V3S, jsou přidělena k minometné baterii a určena k přepravě 120 mm minometu vz. 82, který je dělostřeleckou zbraní s hladkou hlavní určenou k likvidaci živé síly, palebných prostředků protivníka nebo boření lehkých krytů a okopů.
http://www.acr.army.cz/informacni-servi ... ry-138338/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 06 lis 2017, 21:07

Topolánek může kandidovat na Hrad. Získal potřebné podpisy senátorů

Bývalý premiér a někdejší předseda ODS Mirek Topolánek získal potřebných deset senátorských podpisů pro prezidentskou kandidaturu. Senátor Tomáš Grulich (ODS) serveru Aktuálně.cz sdělil, že nominační listinu podepsal jako desátý. Topolánek o víkendu oznámil, že se hodlá ucházet o funkci hlavy státu.

https://echo24.cz/a/pVUGt/topolanek-muz ... y-senatoru

Uživatelský avatar
jura-p
Sponzor fóra
Příspěvky: 3241
Registrován: 07 úno 2017, 19:46

Re: Česká republika

Příspěvek od jura-p » 08 lis 2017, 05:17

Zákon o volbě prezidenta
KANDIDÁTNÍ LISTINA
§ 21
Podání kandidátní listiny
(1) Kandidátní listinu může podat nejméně dvacet poslanců (dále jen „navrhující poslanci“) nebo nejméně deset senátorů (dále jen „navrhující senátoři“), anebo občan, který dosáhl věku 18 let, podpoří-li jeho návrh petice podepsaná nejméně 50000 občany oprávněnými volit prezidenta republiky (dále jen „navrhující občan“).
(2) Navrhující poslanci, navrhující senátoři nebo navrhující občan mohou podat pouze jednu kandidátní listinu. Kandidát může být uveden pouze na jedné kandidátní listině.

Takže se nám chystá pěkné divadlo. Podle idnes je několik kandidátů ohroženo, protože jejich kandidátní listiny podali jako členové skupin navrhujících poslanců poslanci, kteří jsou členy několika těchto skupin.

https://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-vn ... ntent=main

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Česká republika

Příspěvek od WuVirr » 08 lis 2017, 16:09

Dohodne se Zeman s Putinem na preferencích pro český byznys? Názor

S vtipem nebo vážně, prezident Zeman oznámil, že Pražský hrad evidentně bude muset objednat třetí letadlo pro zástupce byznysu, kteří by ho chtěli doprovázet během oficiální návštěvy Ruska 20. listopadu. Oznámení zaznělo na pozadí nové porce protiruských sankcí, které vyhlásily USA.
„Podle statistiky za první půlrok roku 2017 vzrostl český export do Ruské federace o 19 %," sdělil Sputniku Jiří Mašata, vedoucí moskevského zastoupení společnosti CzechTrade, která se zabývá doprovázením českých firem na ruském trhu.
Více zde: https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... ky-byznys/

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11145
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Česká republika

Příspěvek od kenavf » 08 lis 2017, 18:04

V USA chytili po 20 rokoch hľadaného Čecha, ktorý zmanipuloval televízne Bingo
http://www.topky.sk/cl/11/1668593/
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 11 lis 2017, 18:12

Špatná prezidentská estráda

Tak máme ohledně prezidentských kandidátů jasno. Tento týden byl poslední termín pro podání „přihlášek". I když, jasno... jak se to vezme. Celá prezidentská volba je tak lacinou estrádou, že by ta komedie nebyla úplná, kdyby snad po podání kandidatur už bylo dokonale jasno, kdo že ti kandidáti vlastně jsou. Pardon, ale já to opravdu dosud nevím. Čistě teoreticky – ale opravdu jen teoreticky – vstoupilo do klání osmnáct kandidátů. No jo, jenomže jen šest z nich prý dle ministerstva vnitra splňuje zákonné požadavky. To už máme jen dvanáct. Další dva se nám záhadně kdesi v překladu ztratí vzhledem k tomu, že takzvaně „oficiálně potvrzeno" je kandidátů jen deset. Další kousky dost možná cestou dál odpadnou, jelikož ministerstvo se ne a ne shodnout s ústavními právníky, co je vlastně oněmi „zákonnými podmínkami": Může jeden senátor navrhnout víc kandidátů, nebo nemůže? Pokud bychom věřili ústavním právníkům, pak nemůže, neboli někteří rádoby-kandidáti zůstanou u toho rádoby. Už tohle je pro mě komedie dostatečná.

http://literarky.cz/offline/glosa/25190 ... ka-estrada

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 13 lis 2017, 12:56

Ministerstvo práce 'nasekalo' v účetnictví chyby za osm a půl miliardy
Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) mělo v účetnictví za loňský rok chyby za 8,4 miliardy korun, uvedl dnes v tiskové zprávě Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Podle kontrolorů vedlo ministerstvo v roce 2016 neprůkazné účetnictví a neprovedlo řádnou inventarizaci svých účtů. Ministerstvo se dosud nevyjádřilo.
https://zpravy.tiscali.cz/ministerstvo- ... rdy-305386
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 13 lis 2017, 13:01

M.Topolánek: ještě chytřejší, než jsme vůbec doufali
Topolánek – tento inteligentní, charismatický a sofistikovaný politik, který obohatil svého času naši politickou scénu o nové výrazivo a posunul ještě o kousek laťku naší kultury, je opět na české politické scéně. V den, kdy Topolánkův přítel nastoupil (za podvod) k výkonu trestu do vězení, se Topolánek – s intuicí sobě vlastní rozhodl, že opět pomůže Čechům vyhrabat se z politického marasmu. Je to obdivuhodné – Topolánek, který – podle svých slov, zažil v politice hrozné věci a byl mnohými zklamán, to nevzdal a opět to zkusí.
Osobně jsem tomu rád, a to myslím bez ironie. A vzhledem k tomu, že je málo lidí, kteří by se mohli co do vychování, sebeovládání i vrozené inteligence s Topolánkem rovnat – napadá mě snad jen hospodský Palivec – ale ten se do politiky nepletl – jsem se definitivně rozhodl, že se jako volič prezidentských voleb zúčastním. M. Topolánka, ale volit nebudu, myslím, že by ho na post hlavy státu byla škoda.

http://www.literarky.cz/komentare/ostat ... ec-doufali
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 13 lis 2017, 13:15

J. Drahoš „je vděčný za každý dar“, říká jeho mluvčí v případě jeho přijatých (finančních) darech.
Jak informuje portál Parlamentní Listy.cz, jeden (pro některé lidi) z nejvážnějších uchazečů o prezidentskou funkci pan Jiří Drahoš, má (od těch některých lidí) o přízeň, potažmo o finanční podporu dobře postaráno. Hodně to připomíná pana Kisku na Slovensku, který se také vynořil zničehonic a najednou na svém účtě disponoval obrovskou finanční podporou. Pan Jiří Drahoš, dobromyslný to stařík, jakkoli to s prezidentováním myslí dobře (zda také poctivě, už nyní lze pochybovat) nečiní, podle mého soudu, zrovna ty nejsprávnější kroky a činy.

Jeho předsevzetí a silná slova, kterými se zaštiťuje pro (coby vítěz) případný výkon prezidentské funkce, dostávají pěkně na frak. Hlavně však svými slovními projevy a výroky, přičemž mnohé z nich lze s nadsázkou kvalifikovat jako těžké intelektuální úlety jasně signalizují, že s jeho avizovanou nestranností, objektivností, důvěryhodností, ale zvláště skromností a oddaností nejzákladnějším zájmům společnosti, občanů a vlasti to nebude zas až tak horké.

Jak zmíněno v úvodu, pan Drahoš by měl nebo už má, o finanční podporu své předvolební prezidentské kampaně (je otázka, zda jen kampaně) zcela postaráno. Jak totiž vyplývá z informací Parlamentních listů.cz, je pan Drahoš od jistých finančně lépe či více než dobře situovaných občanů,pozoruhodně finančně podporován, resp. obdarováván. Tak např. štědrý mecenáš Luděk Sekyra, jenž je poněkud kontroverzní postavou české politické scény, panu Drahošovi přispěl na kampaň celým jedním milionem korun. Od spolumajitele Jablotronu Dalibora Dědka obdržel dva miliony korun. K dárcům patří také šéf společnosti Škoda Transportation Tomáš Krska, ale také Krskovi společníci Marek Čmejla a Jiří Diviš, oba pánové souzeni ve Švýcarsku ve známé kauze privatizace Mostecké uhelné společnosti. To není ani zdaleka všechno, protože (ne)skromného, nezištného a vlasti oddaného dobráka Drahoše také odpořili pánové Vasil Bobela, Petr Pudil a Jan Dobrovský, byznysmeni ze společnosti BPF Patrners (mají rovněž co do činění se zákonem v kauze Mostecké uhelné) a kteří na páně Drahošův účet přispěli rovněž částkou půl milionu korun, příčemž prý nevylučují, že přidají další peníze (zřejmě až budou vědět co za to). Aby toho nebylo málo (ono toho není nikdy dost, když se jedná o peníze), tak našemu korunnímu princi mezi kandidáty na post prezidenta, poslaly světoznámé Lázně Luhačovice společně s Léčebnými lázněmi Jáchymov celkem 1,3 milionu korun.

http://www.rukojmi.cz/clanky/4898-j-dra ... ich-darech
.
Pod čarou přidám aktuální výpis největších dárců - úsudek si každý udělá sám...
Drahos.pdf
(104.39 KiB) Staženo 241 x
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 15 lis 2017, 22:38

Část příspěvku na živobytí se od prosince bude dávat v poukázkách

Lidé, kteří pobírají příspěvek na živobytí přes půl roku, budou od prosince dostávat část dávky v poukázkách. V nich jim mohou úřady práce vydat zhruba třetinu až dvě třetiny částky. ČTK to dnes sdělil mluvčí ministerstva práce Petr Habáň. Změnu do novely o hmotné nouzi prosadili poslanci. Poukázky se dají využít na nákup potravin, drogistického zboží a dalších výrobků. Není možné za ně pořídit alkohol a cigarety. V poukázkách lidé od prosince dostanou 35 až 65 procent dávky. Úřad práce dá příjemcům i seznam obchodů, které budou poukázky přijímat. Úředníci stanoví také termíny, kdy si lidé budou moci novou formu podpory vyzvednout.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ach-512353

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 23 lis 2017, 08:25

Průzkum: menšinovou vládu ANO preferuje 45 % lidí. Polovina dotázaných ale odmítá podporu od KSČM

Obrázek

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pr ... 230600_haf
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 23 lis 2017, 20:44

České reálie

Kvůli ministru Hermanovi přišla ČR za zvláštních okolností o unikátní obraz světoznámého malíře v hodnotě stovek milionů až miliardy. Jde o toto. Názor si udělejte sami…

EXKLUZIVNĚ Česká republika přišla za velmi zvláštních okolností o unikátní dílo světoznámého špičkového malíře Gustava Klimta Dáma s rukávníkem, jehož hodnota je odhadována na stovky milionů korun až miliardu. Za celou věcí stojí ministr kultury Daniel Heman z KDU-ČSL a Jiří Vajčner z KDU-ČSL, kteří zabránili tomu, aby toto unikátní dílo bylo prohlášeno kulturní památkou České republiky. Když nebyl obraz prohlášen za kulturní památku ČR, znamená to, že může být obraz vyvezen z České republiky a prodán mimo ČR.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ami-513273

450,8 + 120 milionů. Herman podepsal smlouvu o odkoupení vepřína v Letech

Stát uzavřel smlouvu s majitelem vepřína v Letech u Písku, který stojí v místě koncentračního tábora pro Romy. Stát za budovy a pozemky zaplatí 450,8 milionu korun včetně daně, na sanaci a další úpravy areálu dá však dalších zhruba 120 milionů korun. Kupní smlouvu v Praze podepsali ředitelka Muzea romské kultury Jana Horváthová a předseda představenstva firmy AGPI, majitele vepřína, Jan Čech. Schvalovací doložku za stát podepsal ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Muzeum se bude o areál starat.

https://echo24.cz/a/pnEvj/4508--120-mil ... a-v-letech

Odhad soudního odhadce na areál je v rozmezí 45 mil. CZK do 90 mil. CZK.

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9846
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Česká republika

Příspěvek od homer » 23 lis 2017, 22:23

Podobnost nazoru ciste nahodna :-(
8615_n.jpg

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 24 lis 2017, 09:57

Klaus mladší: Nechci jen kvičet!
Václav Klaus mladší se nijak netají tím, že setrvávání ODS v opozici, kde nebude moct prosazovat svůj program, nepovažuje za nijak velký úspěch. Strana sice získala asi 11 procent hlasů, ale Klaus má za to, že jí to moc k ničemu není. Za své skeptické výroky si vysloužil kritiku u svých kolegů, jenže jak řekl v rozhovoru pro MF Dnes, na jeho názoru to nic nemění. A řekl toho ještě mnohem víc. Došlo i na prezidenta Miloše Zemana.

Nevidí však důvod, aby se ODS spojovala do nějakého velkého bloku s TOP 09, s lidovci a s hnutím STAN. Občanští demokraté jsou podle jeho názoru dostatečně sebevědomou stranou, která by se měla posunout natolik doprava, že vedle ní už nebude nikdo. Klaus nechce, aby se z ODS stala nová TOP 09.

„Lidi, jako je pan Feri, paní Langšádlová a další, za žádnou pravici nepovažuji. Jakákoli integrace s nimi nedává sebemenší smysl. To je jak kdybychom se spojovali s Piráty. Myslím, že ODS má snad na to, aby byla dostatečně silná a pravici dominovala. Nepotřebuje na to nějaké hnutí starostů a podobné subjekty,“ zmínil Klaus.

Pár slov padlo i k prezidentské volbě. Klaus není nijak nadšen z toho, že občanští demokraté nemají vlastního kandidáta. Totéž by se dalo říct o kandidatuře Mirka Topolánka na Hrad, protože Mirek Topolánrk stál podle Klause u ideologického rozkolu v ODS, když podepsal Lisabonskou smlouvu. To ale zároveň neznamená, že by Klaus mladší podporoval Miloše Zemana.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ova-513507
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Česká republika

Příspěvek od Aaron Goldstein » 24 lis 2017, 12:56

petrp píše:
24 lis 2017, 09:57
Klaus mladší: Nechci jen kvičet!
Včera na FB dokonce tzv. Demokratickému bloku prorokoval jepičí život...

Obrázek

(odkaz na post ve spoileru)
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

Uživatelský avatar
bacil
Redakční rada
Příspěvky: 2817
Registrován: 08 úno 2017, 04:04

Re: Česká republika

Příspěvek od bacil » 27 lis 2017, 20:35

Teď nemůžu najít, kde to bylo probírané, ale talhe informace zaručeně patří i sem:

viewtopic.php?f=38&t=67#p27926

Jde o článek, který vyšel v Rusku o invazi spojeneckých vojsk do ČR, který tolik rozezlel Miloše Zemana.

Ty informace které tam jsou uvedené velice dobře doplňují to co Petr Hájek publikoval už před lety - že srpnová invaze zabránila třetí světové válce.

Buďto jsme malé děti a budeme bránit svoji představu o pravdě, nebo jsme chlapi, otevřeme oči a necháme se pravdou unášet.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 27 lis 2017, 21:43

Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9846
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Česká republika

Příspěvek od homer » 27 lis 2017, 22:25

Měli strach z Kubišky, měli strach z Kryla, měli strach z Pražskeho vyběra, měli strach z Matušky a fčil maju strach z Ortela...

Jedine, čeho dosahli, je enem zvyšeni popularity všech jmenovanych...

Multykulturni bolševik je ovšem nepoučitelny. Ma plnu hubu demogracyje, pokud vysledky voleb hraju na jeho stranu. Ale běda temu! Běda temu, když lid rozhodne jinak, než si bolševicky pseudodemograt přal. Pak je schopny běhat po naměsťach s červenyma kartama, je schopny opakovat volby tak dluho, než se vysledky nepřelomi na jejich stranu. A co dal, multykulturni egzoti? Ortel nesmi vyhrat Slavika, Kotleba nesmi vyhrat župan, prezidentem nesmi byt Zeman, a nevhodne nazory na webu nesmi byt slyšet?

No dobře. Tak pokračujte v ignorovani teho, co vam volič vzkazuje. Loď ide ke dnu, a vy zavirate hubu tym, keři to řikaju nahlas. Jak to dopadne? Jednoduše. Taka loď se potopi ještě dřiv, než by si to zaslužila...

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=635922

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Česká republika

Příspěvek od Svarboj » 29 lis 2017, 17:13

Agentura zveřejnila počty hlasů, Ortel by Slavíka vyhrál

Poté, co se Michal David připojil ke skupině Kabát a ve středu oznámil, že vrací svého Stříbrného slavíka, kterého získal v kategorii zpěváků, zveřejnila pořádající agentura Musica Bohemica výsledky tak, jak byly před odečtením hlasů skupině Ortel a zpěváku Tomáši Ortelovi. Podle nich mezi kapelami vyhrál Ortel a Tomáš Ortel byl mezi zpěváky druhý.

https://www.novinky.cz/kultura/456364-a ... yhral.html
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 29 lis 2017, 23:06

Kandidaturu Hanniga, Hilšera, Hynka, Kulhánka a Topolánka bude řešit soud

Na Nejvyšší správní soud (NSS) se před vypršením lhůty obrátili nezaregistrovaní kandidáti na prezidenta Terezie Holovská a Josef Toman. Holovská se domáhá zrušení registrace Petra Hanniga, Marka Hilšera, Jiřího Hynka, Vratislava Kulhánka a Mirka Topolánka, a to kvůli tomu, že někteří poslanci a senátoři podpisem podpořili více kandidátů. Ministerstvo vnitra v duplicitě podpisů nevidí problém.

https://echo24.cz/a/SYvXN/kandidaturu-h ... resit-soud

Odpovědět