USA

Odpovědět
syos
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1113
Registrován: 08 úno 2017, 11:50

Re: USA

Příspěvek od syos » 23 pro 2017, 09:27

Bývalý mariňák obviněn z přípravy útoku v San Franciscu pod vlajkou ISIS.
Odhalen díky práci tajného agenta FBI.
Everitt Aaron Jameson (zaměstnán u místního autodopravce), 26, muslimským jménem Abdallah al-Amriki, si měl vypůjčit nákladní auto a vjet do davu na Molu 39. Konvertoval před dvěma lety. Ozbrojen.
https://www.rt.com/usa/414024-pier39-isis-marine-fbi/
Ex-Marine charged with plotting San Francisco Pier 39 attack for ISIS
Published time: 22 Dec, 2017 23:26
Edited time: 23 Dec, 2017 01:47
Get short URL
Ex-Marine charged with plotting San Francisco Pier 39 attack for ISIS
© Daniel Slim / AFP
FBI officials arrested and charged an ex-Marine accused of plotting a Christmas Day terrorist attack on San Francisco’s Pier 39 on behalf of Islamic State (ISIS). Undercover FBI agents were key elements of the plot.
Everitt Aaron Jameson, 26, also known as Abdallah al-Amriki, is accused of providing "material support or resources to a foreign terrorist organization" and being willing to do "do anything for the cause,” according to an affidavit by FBI special agent Christopher McKinney, filed before a federal magistrate in Fresno, California.

A resident of Modesto, California, Jameson was in contact with two FBI informants, one of whom he believed was associated with Abu Bakr al Baghdadi, the leader of Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL).

An employee of a local tow truck company, Jameson said he would carry out a vehicle attack on San Francisco’s Pier 39 because he "had been there before and knew it was a heavily crowded area.”

However, the court documents reveal that Jameson backed out of the attack on December 18, during the plotting stage, when one of the undercover FBI operatives tried to arrange a meeting. James told the undercover agent he was “very busy tonight.”

"I also don't think I can do this after all," Jameson wrote. "I've reconsidered."

“We only can do Allah’s will,” the agent replied.

"Inshallah [God willing] one day I can. But I can't,” Jameson said.

The would-be attacker was described as a former US Marine Corps recruit who attended training in 2009 and earned a “sharpshooter” rifle qualification, according to the affidavit. He was discharged from the Corps after he failed to report that he had asthma.

Jameson converted to Islam two years ago, calling himself Abdallah adu Everitt ibn Gordon al-Amrik, the affidavit said. He attended the Merced Islamic Center “two or three times to worship by himself, but nobody there really knew him on a personal level,”according to KNSD-TV.

What agents recovered at suspect's home - letter, last will & testament, firearms and rounds

FBI officials searched his residence on December 20, finding two .45 caliber magazines (one of which was empty), four cylinder fireworks, one Winchester .22 caliber rifle, one Rugers model M77, an ammunition holder containing six rounds, one Sturm Ruger model handgun, and one empty handgun magazine.

An FBI informant told officials that Jameson was "liking" and "loving" Facebook posts that were "pro-ISIS and pro terrorism," including one that featured an image of Santa Claus in New York City with dynamite. Jameson was alleged to have drawn inspiration from the October 31 attack in New York City that killed eight people, as well as the December 2, 2015 San Bernardino attack that killed 14.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 23 pro 2017, 13:38

Korupce za 21 bilionů (US počty - Trilions) dolarů v USA
V USA se rozjíždí největší korupční skandál v dějinách. Profesor Michiganské univerzity našel v rozpočtu Pentagonu a Ministerstva výstavby neurčené výdaje za 21 bilionů dolarů.

MSU SCHOLARS FIND $21 TRILLION IN UNAUTHORIZED GOVERNMENT SPENDING; DEFENSE DEPARTMENT TO CONDUCT FIRST-EVER AUDIT
Earlier this year, a Michigan State University economist, working with graduate students and a former government official, found $21 trillion in unauthorized spending in the departments of Defense and Housing and Urban Development for the years 1998-2015.

http://msutoday.msu.edu/news/2017/msu-s ... o-conduct/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 27 pro 2017, 09:53

NEW YORK TIMES PŘIZNÁVÁ, ŽE CIA MUSÍ SCHVÁLIT VŠE, CO PUBLIKUJÍ

„New York Times byl nucen se svým čtenářům přiznat, že CIA musí schválit každý článek, než vyjde.
Když se NYT dostal pod palbu kritiky za cenzurování nedávného názorového sloupku o 11.9, tak k tomu vydali vysvětlení pro čtenáře, v němž se mimoděk přiznali, že Bílý dům a zpravodajské služby kontrolují vše, co oni tisknou. NYT hned v první větě vysvětlil, že úprava toho vydaného názorového sloupky byla jen „začerněním části textu Revizní radou publikací od Ústřední zpravodajské agentury (CIA) po té, co Bílý dům zasáhl v úplně normálním revizním před-publikačním procesu a dožadoval se podstatného vyškrtání.“ Jinými slovy NYT od vás chce, abyste si mysleli, že je úplně normální, když CIA a Bílý dům schvalují vše, co NYT publikuje.
Obrázek

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11764-ny ... -publikuji

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 27 pro 2017, 15:51

Facebook a Instagram zablokoval účet Kadyrova
US spoločnosť Facebook a Instagram v sobotu 23.12.2017 zablokovali účet čečenského vodcu Ramzana Kadyrova - ako dôvod uviedli že Ramzan Kadyrov je uvedený na sankčnom zozname USA.
Zdroj http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4847437 z 27.12.2017

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: USA

Příspěvek od classix » 27 pro 2017, 17:10

Americký džihádista Abu Salih Al-amriky

Použivá ve svém propačním videu útok v Las Vegas, jako práci spící buňky.

Obrázek
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 29 pro 2017, 08:12

USA a Izrael se shodly na plánu, jak omezit vliv Íránu
Spojené státy a Izrael se shodly na plánu jak omezit vliv Íránu na Blízkém východě, uvedl izraelský TV kanál „10“. Je třeba poznamenat, že na setkání, které se konalo v Bílém domě za účasti představitelů Tel Avivu a Washingtonu, byla dosažena dohoda o omezení vlivu Teheránu v tomto regionu. Podle televizního kanálu „10“ bylo výsledkem jednání zejména rozhodnutí vytvořit čtyři společné pracovní skupiny, jejichž úkolem bude rozvíjet politiku omezující vliv Íránu na situaci v Sýrii. Dalším aspektem práce pracovních skupin může být studium otázek vzájemného působení s takovými hnutími jako je Hizballáh a Hamas a vypracování opatření ke snížení jejich intenzity. Vedoucí izraelští úředníci údajně potvrdili televiznímu kanálu informace o schůzce a přijetí příslušných rozhodnutí.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... liv-iranu/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 01 led 2018, 11:22

FARMÁŘSKÉ TRHY PĚSTUJÍ RASISMUS A ZPŮSOBUJÍ ÚTLAK, ZJISTILI DVA AMERIČTÍ PROFESOŘI

Dva profesoři ze San Diego State University v nové knize odhalili, že farmářské trhy v městských oblastech jsou „bílými prostory“ zaplevelujícími města, kde způsobují útlak. Pascale Joassart-Marcelli a Fernando J. Bosco přidali tento svůj příspěvek k antologii zveřejněné tento měsíc pod názvem „Jen, aby to bylo dostatečně Zelené“. Tato práce zveřejněná v Rudledge tvrdí, že existuje korelace mezi „zamořením farmářských trhů bělochy“ a utiskujícím zvyšováním noblesnosti městské části. „Farmářské trhy jsou často bělošské prostory, kde se z návyků konzumace potravin bělochů dělá norma,“ píší tito profesoři SDSU, ohlásil ve středu orgán dohledu nad reformou univerzitního vzdělávání.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11801-fa ... -profesori

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 01 led 2018, 12:55

Facebook je podezřelý, že pracuje pro americkou vládu
Sociální síť Facebook pracuje ve prospěch americké vlády, jakmile přijde řeč na odstranění „nechtěných" účtů, uvedl Glent Greenwald, komentátor The Interceptu. Novinář poznamenal, že spolupráce sociální sítě s úřady USA se stala očividnou po blokádě účtů čečenského vůdce Ramzana Kadyrova. Podle zástupců společnosti byla stránka uzavřena kvůli zapsání hlavy republiky do tzv. Magnického seznamu. Přičemž platí osobní sankce vůči prezidentovi Venezuely Nicolasi Madurovi, ale jeho účet stále pracuje, zdůraznil pozorovatel.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... kou-vladu/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

syos
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1113
Registrován: 08 úno 2017, 11:50

Re: USA

Příspěvek od syos » 02 led 2018, 11:15

Válka o odzbrojování američanů se přetransformovala na válku s prodejem munice.
Obrázek
http://www.breitbart.com/california/201 ... n-control/
Od prvního první 2018 si v komunistické kalifornii nakoupíte munici pouze u prodejce se státní licencí. Pokud nakupujete přes internet, musíte si munici poslat k překupníkovi se státní licencí a vyzvednou si ji u ní, což zvýší cenu střeliva.
Od 1.1 2019 bude u prodeje střeliva požadovaná plné ověření totožnosti kupujícího.

California Ushers in 2018 with Ammunition Control

It is January 1, 2018, which means law-abiding Californians can no longer buy ammunition out-of-state or possess an unregistered AR-15 with a bullet button accessory.

On December 13, 2017, Breitbart News reported that California’s war on guns was about to expand to a war on ammunition, and January 1 marks the day that the war on ammunition begins.

Currently, law-abiding Californians must buy their ammunition from a licensed in-state ammunition dealer. This means that Californians who buy ammunition online must have that ammo shipped to a licensed in-state dealer and pay that dealer a fee when picking up the ammo.

These controls immediately lessen the supply of ammunition, thereby driving up the price for those who demand it. Also, these controls set the stage for phase two of ammunition control, which will consist of requiring a point-of-sale background check for ammunition purchases starting January 1, 2019. The point-of-sale background check will also carry a processing fee, which will drive the price of ammunition even higher.

These controls are in addition to the requirement that law-abiding Californians obtain a firearm safety certificate from the state before buying a firearm, endure a ten-day waiting period for gun purchases, pass a universal background check, register all firearms with the state, and live under the shadow of gun confiscation laws. There is an “assault weapons” ban, a ban on campus carry, and a new law against K-12 teachers being armed to shoot back if under attack at school.

California also has a “good cause” requirement for concealed carry, which allows bureaucrats within the issuing system to strictly control the number of permits given to law-abiding citizens. This single gun control has resulted in limiting the number of permits issued in Los Angeles County to 197; Los Angles County has a population of 10.2 million, yet only 197 concealed carry permits have been issued to the law-abiding citizens residing there.

The “good cause” requirement affords onlookers a great opportunity to see how gun control empowers criminals by keeping law-abiding citizens disarmed.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 04 led 2018, 09:24

Trump dekrétom zrušil komisiu na preskúmanie volebných podvodov
Trumpovo rozhodnutie odôvodnil Biely dom neochotou viacerých amerických štátov poskytnúť komisii údaje o voličoch.
Americký prezident Donald Trump podpísal v stredu 03.01.2018 dekrét, ktorým ukončil činnosť ním vytvorenej poradnej komisie na prešetrenie podozrení z volebných podvodov počas prezidentských volieb v novembri 2016...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/45 ... -podvodov/ z 04.01.2018
Trump zrušil poradnú komisiu. Volebné podvody prezidentskej kampane sa už skúmať nebudú
...Prezident podpísal dekrét, ktorým komisiu zrušil, "aby sa predišlo nekonečným súdnym sporom na náklady daňových poplatníkov", uviedla na margo Trumpovho dekrétu hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová. Cieľom komisie, na ktorej čele stál viceprezident Mike Pence, bolo preskúmať nedostatky amerického volebného systému. Tie mohli podľa Trumpa umožniť nesprávnu alebo podvodnú registráciu voličov, neoprávnené hlasovanie a ďalšie neregulárnosti...
Zdroj https://aktualne.centrum.sk/zahranicie/ ... ebudu.html z 04.01.2018

Marfil
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1462
Registrován: 18 úno 2017, 14:08

Re: USA

Příspěvek od Marfil » 04 led 2018, 20:38

Zaujímavý link kde sú počty a typy cca 4000 uložených/vyradených ale funkčných vojenských lietadiel amerických ozbrojených síl.

http://www.amarcexperience.com/ui/index ... Itemid=238

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 04 led 2018, 20:45

Marfil píše:
04 led 2018, 20:38
Zaujímavý link kde sú počty a typy cca 4000 uložených/vyradených ale funkčných vojenských lietadiel amerických ozbrojených síl.

http://www.amarcexperience.com/ui/index ... Itemid=238
AIRCRAFT GRAVEYARD - HŘBITOV LETADEL



Obdobný hřbitov, ale pro civilní letadla je poblíž, všem jistě dobře známého, města Roswell...
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 06 led 2018, 12:03

Tillerson prohlásil, že USA hodlají opravit jadernou dohodu s Íránem

Ministr zahraničí USA Rex Tillerson nevyloučil, že už příští týden schválí Washington zvláštní zákon pro opravu jaderné dohody s Íránem.
„Prezident řekl, že ji (dohodu s Íránem) buď opraví, nebo zruší. Pokoušíme se splnit slib a opravit ji", řekl Tillerson v interview pro agenturu Associated Press.
Nevyloučil, že podobný zákon bude schválen už příští týden „nebo brzy poté".

https://cz.sputniknews.com/svet/2018010 ... hoda-iran/

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 06 led 2018, 20:03

Deficit zahraničního obchodu Spojených států se v listopadu ve srovnání s předchozím měsícem prohloubil o 3,2 procenta na 50,5 miliardy dolarů (1,1 bilionu korun), což je nejvyšší údaj od ledna 2012. Dovoz i vývoz byly rekordní.

Více na http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomi ... em-1341854
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 08 led 2018, 17:19

PO KONTROLE TAJNÝCH SLUŽEB MRAKODRAP TRUMP TOWER HOŘÍ

V mrakodrapu Trump Tower v New Yorku vypukl požár. Uvádí to New York Daily News s odkazem na místní úřady.
Hasiči hasí požár. Informace o zraněných nebo evakuaci budovy nejsou k dispozici. Uvádí se, že prezident USA Donald Trump se nachází v Bílém domě ve Washingtonu.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11860-ko ... rump-tower

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 08 led 2018, 20:38

V roku 2017 policajti v službe na území USA zastrelili 987 ľudí
V roku 2017 policajti v službe na území USA zastrelili 987 ľudí čo je viac ako v roku 2016
rok 2015 = 995 ľudí
rok 2016 = 963 ľudí
rok 2017 = 987 ľudí
Zdroj https://www.washingtonpost.com/investig ... f7b1ddb2ef z 06.01.2018 a klon http://tass.ru/proisshestviya/4861057 z 08.01.2018

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 08 led 2018, 21:45

S Kimem bych určitě jednal, prohlásil Trump o šéfovi Severní Koreje

Americký prezident Donald Trump, který doposud šířil převážně ostrá prohlášení na adresu severokorejského vůdce, prohlásil, že je připraven s Kim Čong-unem telefonicky jednat. Dodal nicméně, že pro takový dialog musí být splněny jisté podmínky, které blíže neupřesnil.
Trump v sobotu uvítal brzké obnovení rozhovorů mezi Severní a Jižní Koreou. První jednání mezi Korejemi od prosince 2015 se má uskutečnit v úterý v Pchanmundžomu na linii rozdělující oba korejské státy a jeho tématem bude především možná účast KLDR na únorové olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu.

https://echo24.cz/a/SrXNb/s-kimem-bych- ... rni-koreje

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 09 led 2018, 08:57

Podle mapy, vyvinuté týmem amerických vědců projektu Costs of War, válka proti terorismu, vedená USA, nyní pokrývá 76 zemí, nebo téměř 40% plochy zeměkoule.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... -sokujici/

Obrázek
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Celsius
Redaktor
Příspěvky: 129
Registrován: 07 úno 2017, 22:23

Re: USA

Příspěvek od Celsius » 09 led 2018, 12:26

Mise vyslání tajného satelitu Zuma byla možná neuspěšná.

V některých sdělovacích prostředcích (The Wall Street Journal a Bloomberg) se objevily nepotvrzené informace, že došlo k selhání v poslední fázi letu rakety Falcon 9 společnosti SpaceX, která měla vynést na oběžnou dráhu satelit Zuma, jehož účel není znám. The Wall Street Journal říká, že satelit se neoddělil od nosné rakety a spadl zpět do zemské atmosféry. Bloomberg tvrdí, že došlo k selhání v poslední fázi letu.

https://www.theverge.com/2018/1/9/16866 ... n-9-rocket
https://www.wsj.com/articles/u-s-spy-sa ... 1515462479
https://www.bloomberg.com/news/articles ... itter-tech

Uživatelský avatar
kozlus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1824
Registrován: 07 úno 2017, 17:55

Re: USA

Příspěvek od kozlus » 09 led 2018, 12:58

Nejen družici, ale i separační mechanismus a adaptér dodala firma Northrop Grumman Pokud tento mechanismus selhal, byla by v tom SpaceX nevinně
http://www.kosmonautix.cz/2018/01/sledu ... roblemech/

Odpovědět