USA

Odpovědět
Uživatelský avatar
Grif
Sponzor fóra
Příspěvky: 4090
Registrován: 07 úno 2017, 13:04

Re: USA

Příspěvek od Grif » 03 pro 2022, 10:17

Michal Šopor v rozhovoru o notebooku Huntera Bidena a prohledání sídla Trumpa agenty FBI.Zdá se,že obě události mají následnou souvislost.
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 03 pro 2022, 18:27

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/mus ... notebooku/
Musk právě odhalil: Jak Twitter ututlával příběh o Hunterově notebooku
Ve velmi očekávaném pátečním poklesu toho, co se očekávalo, že bude schránka informací zahrnující cenzuru příběhu notebooku Hunter Biden několik dní před prezidentskými volbami 2020, před chvílí Elon Musk – který pracoval ve spolupráci s notoricky nezávislým gonzo novinářem Matt Taibbi ze slávy „Vampire Squid“ – zveřejnil „Twitter Files“.

...
dlhé, s množstvom screenshotov
E-mailové správy a korešpondencia, ktoré Daily Mail získal z Hunterovho notebooku, ukazujú, že pomohol zabezpečiť milióny pre spoločnosť Metabiota.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 03 pro 2022, 18:32

https://www.infovojna.bz/article/musk-z ... era-bidena
Musk zveřejnil informace o cenzuře zpráv o datech z laptopu Huntera Bidena, syna současného prezidenta USA
Skandál se týkal mimo jiné obsahu notebooku, jejž Hunter Biden v dubnu 2019 zanesl do opravny v Delawaru a nechal ho tam. Počítač obsahoval tisíce e-mailů citlivé komunikace, kterou si Bidenovi přáli zatajit. Twitter jim v tom měl pomoci.

Miliardář Elon Musk v pátek na svém Twitteru zveřejnil informace – podle jeho vyjádření důkazy – o údajné cenzuře zpráv o kompromitujících datech z laptopu Huntera Bidena, syna současného šéfa Bílého domu, před prezidentskými volbami v roce 2020. Musk hovoří o šokujícím odhalení. A během pár hodin slibuje další.

Here we go!! ???????? https://t.co/eILK9f3bAm
— Elon Musk (@elonmusk) December 2, 2022

Zveřejněné materiály shromáždil novinář Matt Taibbi publikující mimo jiné na digitální platformě Substack. Obsahují e-maily a snímky obrazovky zachycující komunikaci mezi zaměstnanci Twitteru, kteří koordinovali cílené omezení dosahu a cenzuru zpráv o skandálu Bidenova syna před klíčovými volbami z roku 2020, v nichž Biden porazil tehdejšího prezidenta Donalda Trumpa.

1. Thread: THE TWITTER FILES
— Matt Taibbi (@mtaibbi) December 2, 2022

Skandál se týkal mimo jiné obsahu notebooku, jejž Hunter Biden v dubnu 2019 zanesl do opravny v Delawaru a nechal ho tam. Počítač obsahoval tisíce e-mailů citlivé komunikace, kterou si Bidenovi přáli zatajit. Twitter jim v tom měl pomoci. Musk a žurnalista Taibbi to teď chtějí prokázat. Tvrdí, že Twitter vyvinul postupy a softwarové nástroje pro systematické upozaďování nepohodlných informací a tím se provinil proti svobodě slova.

„To, co si přečtete, je první díl série založený na tisících interních dokumentů získaných zdroji z Twitteru. Pomalu a postupně nacházeli zaměstnanci a manažeři Twitteru další a další užití pro takto vyvinuté nástroje. Lidé zvenčí začali společnost žádat, aby začala manipulovat s použitím jazyka. Nejprve trochu, pak častěji, a nakonec neustále,“ uvedl Taibbi.

Twitter se tak pod jeho dřívějším vedením proměnil ze svobodné arény názorů v nástroj pro kontrolu vyjadřování, tvrdí autoři Twitterleaks.

Pokud jde o obsah Bidenova počítače, který zveřejnil The New York Post, měl Twitter pomáhat tím, že blokoval zmínky o článku a tématu obecně. Jinými slovy snižoval dosah potenciálně třaskavé informace. To ve spojitosti s faktem, že zprávu bagatelizovala další americká média, mělo pomoci skandál utlumit. Musk a Taibbi tvrdí, že podobným způsobem Twitter působil i v dalších tématech.

Další důkazy plánuje Musk zveřejnit v dalších hodinách. „Zůstaňte naladěni pro druhý díl už zítra,“ napsal majitel Twitteru v pátek.

Tune in for Episode 2 of The Twitter Files tomorrow!
— Elon Musk (@elonmusk) December 3, 2022

E-maily z laptopu Huntera Bidena potvrdzujú, že syn súčasného prezidenta USA Biden zabezpečil milióny dolárov na výskum biologických zbraní Pentagónu na Ukrajine

Podobne ako v prípade dizajnovania vírusu SARS, ktorý použili na odstránenie východoázijského genómu z povrchu zemského pred desaťročiami a ktorý sa opäť zopakoval prostredníctvom Covid-19, tak je to aj v prípade 30 biologických laboratórií na Ukrajine, kde sa snažili o úplnú likvidáciu ruského genómu za účelom kontroly na zdroje bohatého územia Ruskej federácie - to je dôsledok odhalení, ktoré koncom marca 2022 priniesol britský denník Daily Mail.

E-mailové správy a korešpondencia, ktoré Daily Mail získal z Hunterovho notebooku, ukazujú, že pomohol zabezpečiť milióny pre spoločnosť Metabiota.

Tvrdenie Moskvy, že Hunter Biden pomáhal financovať americký vojenský výskumný program "biologických zbraní" na Ukrajine, je podľa e-mailov, ktoré začiatkom roka získal Daily Mail, sú prinajmenšom čiastočne pravdivé.

Veliteľ ruských síl jadrovej, biologickej a chemickej ochrany tvrdil, že existovala "schéma interakcie medzi vládnymi agentúrami USA a ukrajinskými biologickými zariadeniami“, a poukázal na "financovanie týchto aktivít štruktúrami blízkymi súčasnému vedeniu USA, najmä investičným fondom Rosemont Seneca, na čele ktorého stojí Hunter Biden".

Experti na spravodajské služby tvrdia, že obvinenia ruského vojenského veliteľa boli bezostyšným propagandistickým trikom, ktorý mal ospravedlniť inváziu prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu a zasiať rozpory v USA.

Ale e-maily z Hunterovho notebooku ukazujú, že pomohol zabezpečiť milióny dolárov na financovanie spoločnosti Metabiota, dodávateľa amerického ministerstva obrany, ktorý sa špecializuje na výskum pandemických chorôb, ktoré by sa mohli použiť ako biologické zbrane.

Spoločnosť Metabiota prezentoval mladý Biden údajne skorumpovanej ukrajinskej plynárenskej firme Burisma ako "vedecký projekt", ktorý zahŕňal laboratóriá s vysokou úrovňou biologickej bezpečnosti na Ukrajine.

A hoci Metabiota je údajne spoločnosť zaoberajúca sa lekárskymi údajmi, jej viceprezident v roku 2014 poslal Hunterovi e-mail, v ktorom opísal, ako by mohli "presadiť kultúrnu a ekonomickú nezávislosť Ukrajiny od Ruska" - čo je pre biotechnologickú firmu nezvyčajný cieľ.

Rusko v marci 2022 uviedlo, že Hunter Biden pomáhal financovať americký vojenský program výskumu biologických zbraní na Ukrajine. E-maily a korešpondencia, ktoré získal Daily Mail z Hunterovho opusteného notebooku, však ukazujú, že tvrdenia môžu byť pravdivé.

Metabiota je dodávateľ amerického ministerstva obrany, ktorý sa špecializuje na výskum chorôb spôsobujúcich pandémie, ktoré by sa mohli použiť ako biologické zbrane.

V apríli 2014 napísala mladému Bidenovi viceprezidentka spoločnosti Metabiota Mary Guttieri v emaili, v ktorom načrtla, ako by mohli "presadiť kultúrnu a hospodársku nezávislosť Ukrajiny od Ruska".

"Veľmi pekne ďakujem, že ste si vo svojom nabitom programe našli čas na stretnutie s Kathy [Dimeo, výkonnou riaditeľkou spoločnosti Metabiota] a so mnou v utorok. Naša diskusia sa nám veľmi páčila," napísala Guttieri.

Štyri dni po Guttieriho e-maile z apríla 2014 napísal Hunterovi konateľ spoločnosti Burisma Vadym Pozharskyi, ktorý odhalil, že syn vtedajšieho viceprezidenta navrhol "vedecký projekt", do ktorého by sa zapojili spoločnosti Burisma a Metabiota na Ukrajine.

"Prosím, pozrite si niekoľko úvodných bodov, o ktorých treba diskutovať na účely analýzy potenciálu tohto, ako ste ho nazvali, 'vedeckého projektu Ukrajina'," napísal Pozharskyi.

Záznamy o vládnych výdavkoch ukazujú, že ministerstvo obrany udelilo spoločnosti Metabiota v období od februára 2014 do novembra 2016 zmluvu v hodnote 18,4 milióna dolárov, pričom 307 091 dolárov bolo vyčlenených na "výskumné projekty na Ukrajine".

E-maily a údaje o obranných zmluvách, ktoré preskúmal portál Daily Mail, naznačujú, že Hunter zohrával významnú úlohu pri zabezpečovaní toho, aby spoločnosť Metabiota mohla vykonávať svoj výskum patogénov len niekoľko sto kilometrov od hraníc s Ruskom.

Projekt sa zmenil na otázku zodpovednosti za národnú bezpečnosť Ukrajiny, keď minulý mesiac do krajiny vtrhli ruské sily.

Spoločnosť Metabiota pracovala na Ukrajine pre Black & Veatch, amerického dodávateľa v oblasti obrany so silnými väzbami na vojenské spravodajské služby, ktorý na Ukrajine vybudoval laboratóriá na analýzu smrtiacich chorôb a biologických zbraní.

Začiatkom tohto mesiaca americkí predstavitelia varovali Kongres, že "ruské sily sa môžu snažiť získať kontrolu" nad týmito "zariadeniami na biologický výskum", čo vyvolalo obavy, že smrteľné a dokonca umelé patogény by sa mohli dostať do ruských rúk.

Hunter a jeho kolegovia z jeho investičnej spoločnosti Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) bežne získavali milióny dolárov pre technologické spoločnosti v nádeji, že firmy sa rozbehnú a prinesú im bohatstvo.

Metabiota bola jednou z týchto firiem. V e-mailoch medzi Hunterom a jeho kolegami sa vzrušene rozoberalo, ako by sa monitorovanie lekárskych údajov spoločnosťou mohlo stať základným nástrojom pre vlády a spoločnosti, ktoré chcú odhaliť prepuknutie infekčných chorôb.

Prezidentov syn a jeho kolegovia investovali do spoločnosti Metabiota 500-tisíc dolárov prostredníctvom svojej firmy Rosemont Seneca Technology Partners.

Na financovanie spoločnosti získali niekoľko miliónov dolárov od investičných gigantov vrátane Goldman Sachs.

Z e-mailov však vyplýva, že Hunter sa mimoriadne angažoval aj v aktivitách spoločnosti Metabiota na Ukrajine.
+ staršie z 22.3.2022
https://www.infovojna.bz/article/syn-am ... a-covid-19
Syn amerického prezidenta Hunter Biden zabezpečil milióny dolárov na výskum biologických zbraní Pentagónu na Ukrajine. Firma Metabiota má úzke väzby na Wuhanský virologický inštitút, ktorý je podozrivý ako pôvodný zdroj nákazy ochorenia COVID-19
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 04 pro 2022, 20:12

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/tru ... informace/
Trump žádá, aby byl znovu jmenován prezidentem a přináší bližší informace
Donald Trump vyzývá k tomu, aby byl znovu dosazen do funkce prezidenta, nebo aby se volby v roce 2020 konaly znovu.

V sobotním ranním příspěvku na serveru Truth Social dvakrát odvolaný bývalý prezident nepravdivě tvrdí, že výsledky voleb podkopali údajní „masivní a rozsáhlí podvodníci a klamání“ ze strany demokratů a velkých technologických společností.

Požádal o to: „Vyhodíte výsledky prezidentských voleb v roce 2020 a prohlásíte SPRÁVNÉHO VÍTĚZE, nebo uspořádáte NOVÉ VOLBY?“.

Dále tento prezident s jedním funkčním obdobím a bývalý moderátor televizní reality show tvrdil, že údajné podvody jsou takového rozsahu, že všechny zákony, včetně ústavy, mohou být odloženy stranou.

„Masivní podvod tohoto typu a rozsahu umožňuje ukončit platnost všech pravidel, předpisů a článků, dokonce i těch, které se nacházejí v Ústavě. Naši velcí ‚Zakladatelé‘ nechtěli a nechtěli by připustit Falešné a podvodné volby!“ napsal.

Trumpova online tiráda začala v pátek večer v reakci na zprávu Fox News, že se FBI v předvečer voleb 2020 sešla s Twitterem a dalšími společnostmi provozujícími sociální média, aby bojovala proti šíření dezinformací na internetu.

Zpráva se týká žaloby, kterou na Bidenovu vládu podali generální prokurátoři států Louisiana a Missouri a která obviňuje vysoce postavené vládní úředníky ze spolupráce s velkými technologickými společnostmi na cenzuře online obsahu „pod záminkou boje proti dezinformacím“.
:roll:
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9849
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: USA

Příspěvek od homer » 05 pro 2022, 13:27

Generální ředitel společnosti Raytheon Technologies Greg Hayes dnes popsal rozsáhlé vyčerpání amerických zásob protitankových raket Javelin a protiletadlových raket Stinger, které se rovnají mnohaleté produkci, v rámci programu Washingtonu na podporu ukrajinského válečného úsilí.

Přestože společnost Raytheon vyrábí 400 kusů Javelinů měsíčně, přičemž výrobním partnerem je společnost Lockheed Martin, řekl, že probíhající boje na Ukrajině vyčerpaly stávající zásoby zbraní.

"Problém je, že jsme během prvních deseti měsíců války spotřebovali tolik zásob," řekl. "V podstatě jsme vyčerpali produkci Stingerů za 13 let a Javelinů za pět let."

"Otázkou tedy je, jak budeme zásobovat, doplňovat zásoby," dodal Hayes. Společnost Raytheon vyráběla Stingery od roku 1977, ale Pentagon nekoupil nový systém Stinger od roku 2004, řekl Hayes v dubnu.
https://www.nationalreview.com/corner/r ... -aid-push/

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 07 pro 2022, 18:06

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/ari ... ava-zalob/
Arizona certifikuje volby v roce 2022, protože se očekává záplava žalob
Arizonské úřady v pondělí potvrdily výsledky hlasování v průběžných volbách v roce 2022, které se konaly minulý měsíc, a vyhlásily vítěze v různých významných závodech.

Proces se změnil ve spornou bitvu mezi republikánskými kandidáty, kteří tvrdí, že byli podvedeni, a volebními úředníky, kteří tvrdí, že poruchy tiskáren a další problémy v den voleb neměly na konečný výsledek vliv.

Úředníci přiznali ‚přešlapy‘, ale tvrdí, že žádní voliči nebyli zbaveni volebního práva.

GOP však tvrdí, že úředníci lžou, a v minulých dnech vyzvala okresní rady, aby odložily certifikaci svých volebních okrsků.

Jeden z přímých příjemců certifikace, demokratická státní tajemnice Arizony Katie Hobbsová – a nyní zvolená guvernérka, se v pondělí sešla s guvernérem Dougem Duceym (R) a generálním prokurátorem Markem Brnovichem a předsedou Nejvyššího soudu státu Robertem Brutinelem, aby provedli sčítání a certifikaci voleb, což je proces vyžadovaný zákonem.

„Arizona měla úspěšné volby,“ řekl Hobbs. „V průběhu celého procesu však příliš často silné hlasy šířily dezinformace, které hrozily zbavením voličů jejich práv. Demokracie zvítězila, ale není z nejhoršího venku. Rok 2024 přinese řadu výzev ze strany popíračů voleb, na které se musíme připravit.“

Pamatujte si, přátelé, že kladení otázek je nyní „dezinformací“.

Certifikace otevírá cestu k zahájení automatického přepočítávání hlasů ve třech těsných volbách – generálního prokurátora, státního superintendenta a křesla ve státní sněmovně poblíž Phoenixu – a úředníci podepsali osvědčení o volbách v ostatních soutěžích.

Hobbsův tým nyní předstoupí před státního soudce, který je připraven oficiálně nařídit přepočítání všech tří hlasů.

Pondělní schůzka však pravděpodobně také vyvolá několik žalob vedených GOP, protože kandidátka na guvernérku Kari Lakeová (R), která s Hobbsem prohrála, a kandidát na generálního prokurátora Abe Hamadeh (R), který před automatickým přepočítáním hlasů zaostává za svou demokratickou soupeřkou s nejtěsnějším náskokem, slibují podniknout právní kroky. -The Hill

Hobbsová byla kritizována kampaněmi Kari Lakeové a Abeho Hamadeha, podle nichž byla v pondělí při podpisu certifikačních dokumentů ve zjevném střetu zájmů. Hobbsová odpověděla, že šlo pouze o formalitu, kterou vyžaduje zákon, a že na schůzce byli přítomni republikáni Ducey i Brnovich.

Pondělní certifikace přišla poté, co všech 15 okresů ve státě potvrdilo své volební sčítání. Členové rady ve dvou červených okresech, Mohave a Cochise, usilovali o odklad certifikace svých volebních sčítání, nakonec však ustoupili.

Republikáni mají pět dní na to, aby výsledky formálně napadli u soudu.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14397
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 08 pro 2022, 10:48

Podle textu zákona o národní obraně na fiskální rok 2023 plánují USA pořídit tyto zbraně
- 2 600 harpun SCD;
- 1 250 námořních úderných střel;
- 3 850 PAC-3 MSE SAMS;
- 5 600 MANPADS FIM-92 Stinger;
- 28 300 kusů FGM-148 Javelin APC;
- 5 100 raket země-vzduch AIM-120 AMRAAM středního doletu;
- 5 100 raket AIM-9X krátkého dosahu LRBM;
- 950 LRASM dlouhého dosahu SLCM kratšího dosahu;
- 3 100 balistických raket krátkého dosahu JASSM;
- 1 500 víceúčelových raket SM-6;
- 864 000 nábojů ráže 155 mm XM1128, XM1113, M107 a M795;
- 12 050 vysoce přesných 155mm nábojů Excalibur;
- 12 000 víceúčelových JAGM;
- 700 raketometů HIMARS;
- 1 700 balistických raket ATACMS;
- 106 000 vysoce přesných raket GMLRS.

Z dokumentu vyplývá, že se klade důraz na zvýšení výroby PTRC, MANPADS, dělostřelecké munice a raket, jakož i jejich vysoce přesných verzí. Je to důsledek bojových zkušeností z Ukrajiny a také potřeby doplnit zbraně, které již byly AFU dodány, a připravit nové.c

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
https://t.me/milinfolive/94172
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: USA

Příspěvek od Rado Info » 08 pro 2022, 23:54

Američtí poslanci schválili rekordní rozpočet na obranu
Americká Sněmovna reprezentantů ve čtvrtek většinou 350 ku 80 hlasům schválila návrh obranného rozpočtu na příští rok v rekordní výši 858 miliard dolarů, což je o 45 miliard více, než navrhoval prezident Joe Biden, píše agentura AP.
Návrh rozpočtu vyhrazuje 11,5 miliardy dolarů na nové investice do takzvané iniciativy tichomořského odstrašení a deset miliard dolarů na rozvoj bezpečnostní spolupráce s Tchaj-wanem v příštích pěti letech.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... anu-221012

Uživatelský avatar
Kalinac
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 5552
Registrován: 24 úno 2017, 20:23

Re: USA

Příspěvek od Kalinac » 09 pro 2022, 21:57

Stockholmský mezinárodní ústav pro výzkum míru (SIPRI) : USA dominují celosvětovému prodeji zbraní

Prodej zbraní 40 amerických společností na seznamu 100 největších zbrojních společností na světě činil v roce 2021 celkem 299 miliard amerických dolarů, což je mírný pokles o 0,9 procenta ve srovnání s rokem 2020. Od roku 2018 sídlí ve Spojených státech pět největších zbrojních společností na světě.
0usawar.jpg
0usawar.jpg (72.25 KiB) Zobrazeno 6226 x
STOCKHOLM, 5. prosince -- Společnosti Spojených států dominují globálnímu prodeji zbraní, uvedl ve své zprávě Stockholmský mezinárodní ústav pro výzkum míru (SIPRI).
Prodej zbraní 40 amerických společností na seznamu 100 největších zbrojních společností na světě činil v roce 2021 celkem 299 miliard amerických dolarů, což je mírný pokles o 0,9 procenta ve srovnání s rokem 2020. Od roku 2018 sídlí ve Spojených státech pět největších zbrojních společností na světě.
Zpráva také uvádí, že nedávná vlna fúzí a akvizic v americkém zbrojním průmyslu pokračovala i v roce 2021.
0airusa.jpg
0airusa.jpg (41.74 KiB) Zobrazeno 6226 x
"Pravděpodobně můžeme očekávat silnější kroky ze strany americké vlády, aby omezila fúze a akvizice zbrojního průmyslu v příštích několika letech," uvedl Nan Tian, vedoucí výzkumný pracovník SIPRI, v tiskové zprávě a dodal, že "americké ministerstvo obrany vyjádřilo obavy, že snížená konkurence v tomto odvětví by mohla mít dominový efekt na náklady na nákup a inovace produktů."
Navzdory výzvám v dodavatelském řetězci dosáhl prodej zbraní a vojenských služeb 100 největších společností v oboru v roce 2021 celosvětově 592 miliard amerických dolarů, což představuje nárůst o 1,9 procenta ve srovnání s rokem 2020 v reálném vyjádření.
Tento nárůst znamená sedmý rok po sobě rostoucí globální prodej zbraní, uvádí zpráva.
Mnoho částí zbrojního průmyslu bylo v roce 2021 stále zasaženo narušením globálních dodavatelských řetězců souvisejících s pandemií COVID-19, které zahrnovalo zpoždění v globální přepravě a nedostatek životně důležitých komponentů, uvádí zpráva.
"V roce 2021 bychom mohli očekávat ještě větší růst prodeje zbraní bez přetrvávajících problémů s dodavatelským řetězcem," uvedla Lucie Beraud-Sudreau, ředitelka programu vojenských výdajů a výroby zbraní SIPRI.
Výzkum SIPRI se zabývá mezinárodními konflikty, zbrojením, kontrolou zbraní a odzbrojením.

http://en.people.cn/n3/2022/1206/c90000-10180129.html
Pravda může být různá. Absolutní, relativní, částečná, úplná, krutá, sprostá, naprostá, veliká… A každý má tu svou.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16237
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 11 pro 2022, 14:33

USA mají ve vazbě muže, který údajně sestrojil bombu pro atentát nad Lockerbie
Spojené státy mají ve vazbě Libyjce, který údajně sestrojil bombu pro atentát na let Pan Am nad skotským městem Lockerbie, při kterém v roce 1988 zemřelo 270 lidí. Uvedla to stanice BBC s odkazem na skotské úřady.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/usa-m ... e/2297371?

Po 34 letech a ještě údajně... :roll:
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14397
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 13 pro 2022, 07:43

Rozpočtový deficit USA vzrostl o 30 %: výdaje vzrostly, příjmy klesly
Deficit státního rozpočtu USA v listopadu dosáhl 248,535 miliardy dolarů, což je o 30 % více než ve stejném měsíci loňského roku.

Podle ministerstva financí země se rozpočtové příjmy snížily o 10,3 % – na 252,111 miliardy dolarů oproti 281,208 miliardy o rok dříve. Výdaje zároveň vzrostly o 5,9 % a dosáhly 500,646 miliardy USD ve srovnání s 472,543 miliardami USD.

Připomeňme, že na konci fiskálního roku 2020 byl zaznamenán rekordní deficit ve výši 3,1 bilionu dolarů. Rozpočtový přebytek USA byl naposledy zaznamenán ve fiskálním roce 2001.
https://eadaily.com/ru/news/2022/12/13/ ... hody-upali
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 13 pro 2022, 17:46

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/tak ... -o-faucim/
Takto Bílý dům zareagoval na slova Muska o Faucim
Mluvčí Bílého domu říká, že útoky Elona Muska na Fauciho jsou „nebezpečné“, „velmi nechutné“ a „odtržené od reality“.
JUST IN – White House Press Sec says Elon Musk's attacks on Fauci "dangerous," "very disgusting," and "divorced from reality." pic.twitter.com/J3KP86x09h
— Insider Paper (@TheInsiderPaper) December 12, 2022
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14397
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 13 pro 2022, 19:41

Migranti zaútočili na americké hranice



Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 16 pro 2022, 22:22

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/neu ... em-auditu/

Neuvěřitelné: Pentagon nedokáže zaúčtovat polovinu svého majetku, propadl v novém auditu
Ministerstvo obrany USA selhalo při pátém z pěti auditů a nedokáže zaúčtovat polovinu svého majetku. Tento týden se Lee Camp podívá na pozadí finančních podvodů Pentagonu. (Foto: Youtube)
Pentagon nedávno neuspěl v pátém auditu v historii, což znamená, že nikdy nebyl úspěšně auditován. V rámci tohoto neúspěchu jsme se však dozvěděli několik nových šokujících informací – například že nedokážou zaúčtovat více než POLOVINU svého majetku.

Kdybyste provozovali tržnici, obchod s obuví nebo školku a nedokázali byste zaúčtovat POLOVINU svých zásob, rychle by vás zavřeli. Přesto Pentagon dělá právě to & vládnoucí elita a média to přijímají se zíváním. Ale je to horší než jen nedbalost.

Pentagon se 25 let vyhýbal federálně nařízeným auditům, ale to nezabránilo tomu, aby vyšla najevo pravda, že za 17 let došlo k více než 21 TRILIONŮM dolarů nezúčtovaných finančních úprav.

Abychom si 21 bilionů dolarů přiblížili, kdybyste každý rok vydělávali 100 000 dolarů (po zdanění) po dobu 70 let, museli byste stejný život prožít 3 MILIARDYkrát, abyste se dostali na 21 bilionů.

Forbes & The Nation byly jedny z mála médií, které se skandálu věnovaly, a jasně uvedly, že nejde jen o nesrovnalosti. „Podle gov záznamů a rozhovorů s úředníky DoD, kongresových zdrojů a nezávislých expertů“ to byl a je podvod.

„Bylo ‚odstraněno‘ 16 000 záznamů, které by mohly odhalit buď zdroj, nebo místo určení některých z těchto [bilionů].“ Takže pokud by to nebyl zločin, tak proč zakrývat papírovou stopu?

V tomto posledním neúspěšném auditu – „Zjistili několik nových nedostatků v tom, jak ministerstvo obrany účtuje o svém majetku, [včetně] 2,9 milionu zaměstnanců; vybavení a zbraní včetně 19 700 letadel… a fyzických položek včetně budov, silnic a plotů na 4 860 místech po celém světě.“

Pentagon LITERÁRNĚ přichází o budovy, letadla, zbraně a rakety. Neptejte se, jak se ztrácí budovy, ale nějak se jim to daří. Ale je to ještě horší. Někdy ani nevědí, v jakém JAR jsou.

„Vyšetřovatelé si všimli, že armádní databáze tvrdí, že služební funkcionáři prověřovali zařízení v letech 0012, 1776, 2201 a 3013.“ …Takže Pentagon tvrdí, že kontroloval budovy, které nemůže najít, plné ztracených zbraní, v letech, které se ještě nestaly.

Jak uvedl The Nation předtím, než článek ze svých stránek smazal: „Účetní podvody Pentagonu se rovnají krádeži velkého rozsahu – krádeži nejen amerických daňových poplatníků, ale také blahobytu národa a jeho budoucnosti.“

Mnohem více informací o skandálu v Pentagonu v hodnotě MULTI-TRILIONŮ dolarů naleznete v novém díle pořadu „Nejcenzurovanější zprávy“.

COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 16 pro 2022, 22:26

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/usa ... nu-dolaru/
USA obvinily influencery z podvodu s akciemi za 100 milionů dolarů
Americké úřady ve středu obvinily osm online influencerů z podvodů s akciemi za to, že prostřednictvím sociálních sítí Twitter a Discord nelegálně vnucovali akcie začínajícím obchodníkům.

Podle obvinění si sedm z podezřelých pěstovalo statisíce sledujících a nabádalo je k nákupu akcií a pumpování jejich ceny.

Všichni měli na Twitteru více než 100 000 sledujících a jeden z nich, Edward Constantin, známý jako @MrZackMorris, více než 500 000 sledujících.

Případem se zabývala Komise pro cenné papíry, americký regulátor trhu, a obvinění byla podána k federálnímu soudu v Texasu.

Žaloba obvinila Daniela Knighta, který na Twitteru vystupuje pod přezdívkou @DipDeity, z „napomáhání a navádění“ k tomuto schématu tím, že spoluorganizoval podcast, v němž propagoval ostatní obžalované jako odborníky.

Podle vyšetřovatelů se influenceři zaměřovali především na haléřové akcie – akcie společností s tržní kapitalizací nižší než 100 milionů dolarů, které se obchodují za dolar nebo méně.

Takové společnosti jsou náchylné k manipulaci s trhem, protože k výraznému pohybu ceny na trhu stačí malá investice.

„Obžalovaní využívali sociální média k tomu, aby shromáždili velké množství začínajících investorů, a poté své příznivce využívali tím, že je opakovaně zásobovali stálou stravou dezinformací,“ uvedl Joseph Sansone, vedoucí oddělení SEC pro vymáhání práva v oblasti zneužívání trhu.

Tento systém „vedl k podvodným ziskům ve výši přibližně 100 milionů dolarů“, uvedl Sansone, který dodal, že tento případ „slouží jako další varování, že investoři by se měli mít na pozoru před nevyžádanými radami, se kterými se setkají na internetu“.

Komise pro cenné papíry a burzy usiluje o soudní řízení u federálního soudu ve čtyřech bodech obžaloby, včetně podvodu a klamání, uvádí se v prohlášení.

Sociální média hrají v oblasti investic stále významnější roli díky nové generaci obchodníků, kteří obchodují s tipy a radami přímo uživatelům na Twitteru, Redditu a Discordu, často v rozporu s establishmentem Wall Street.

Tento fenomén, někdy označovaný jako „meme stocks“, se v lednu 2021 shromáždil kolem několika akcií, včetně řetězce obchodů s videohrami GameStop.

Tito individuální investoři nakupovali akcie společnosti GameStop, ale také řetězce kin AMC, aby tak tlačili akcie vzhůru bez ohledu na aktivitu dotyčných společností a jejich výkonnost.

Během tří týdnů vzrostla cena akcií GameStop patnáctkrát, než se vrátila zpět, což umožnilo drobným investorům dosáhnout značných zisků, přestože ostatní také přišli o velké částky.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 16 pro 2022, 23:07

https://echo24.cz/a/JhvLJ/zpravy-svet-m ... ada-anketu
„Mám novináře odblokovat?“ ptá se Musk uživatelů. Jourová mu hrozí sankcemi
Společnost Twitter, kterou v minulých měsících převzal miliardář Elon Musk, ve čtvrtek zablokovala účty několika známým americkým novinářům. Blokace souvisí s případem účtu, který sledoval Muskovu polohu, což Musk označil za kyberšikanu (v originále doxing poz. red) a účet zablokoval. O případu deník Echo24.cz informoval ve čtvrtek. Nyní dal Musk na sociální síti hlasovat, zda mají být účty odblokovány hned, nebo až za týden. Postup Muska tvrdě zkritizovala jak média, tak Evropská komise.

„Je úplně v pořádku mě kritizovat od rána do večera, ale sdílet moji polohu v reálném čase a ohrožovat moji rodinu ne,“ napsal na twitteru Musk, když reagoval na blokaci účtu Jacka Sweeneyho, který sledoval polohu Muskova soukromého letadla. Svévolné zablokování účtu vedlo na sociální síti k pozdvižení. „Kdyby někdo zveřejnil adresy novinářů New York Times, FBI by to vyšetřovala, byla by slyšení v Kapitolu. Biden by dával projevy o konci demokracie!“ napsal Musk. Večer následně zablokoval účty několika známých novinářů, které téma zaujalo. Musk jejich zablokování odůvodnil právě kyberšikanou.

Následně se však opět vydal cestou veřejného hlasování o osudu zablokovaných reportérů CNN, New York Times či Washington Post. V anketě, která stále probíhá, se Musk uživatelů ptá, zda má účty novinářů ihned odblokovat, nebo je nechat na týden zablokované.
Unsuspend accounts who doxxed my exact location in real-time
— Elon Musk (@elonmusk) December 16, 2022


Musk už uspořádal několik podobných anket po převzetí sociální sítě. Opět tak po hlasování otevřel účet například bývalému prezidentovi Donaldu Trumpovi nebo konzervativní satiře The Babylon Bee. „Hlas lidu, hlas boží,“ okomentoval znovuotevření účtu Musk. Později, také na základě ankety, rozhodl o všeobecné amnestii pro zablokované. Ta se však netýkala účtů, které porušily některé zákony.

Některé kroky Muska po převzetí sítě způsobily pozdvižení. Například eurokomisař pro vnitřní trh Thierry Breton Muska v říjnu varoval, že Twitter bude muset v Evropě dodržovat zákony. V současnosti reaguje Evropská komise ještě ostřeji. Eurokomisařka Věra Jourová varovala v pátek před porušováním novinářských svobod a práv a upozornila na možné sankce. „Existují červené linie. A sankce, brzy,“ napsala Jourová na Twitter.

News about arbitrary suspension of journalists on Twitter is worrying. EU’s Digital Services Act requires respect of media freedom and fundamental rights. This is reinforced under our #MediaFreedomAct. @elonmusk should be aware of that. There are red lines. And sanctions, soon.
— Věra Jourová (@VeraJourova) December 16, 2022


Tvrdě ho kritizuje také Německo, podle něhož není možné svobodu tisku libovolně zapínat a vypínat. „Máme s tím problém,“ vzkázalo společnosti Twitter německé ministerstvo zahraničí a přidalo náhledy zablokovaných profilů některých novinářů. „Níže uvedení novináři nás ode dneška také nemohou sledovat, komentovat a kritizovat,“ doplnila německá diplomacie.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 18 pro 2022, 19:45

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/usa ... -eskalaci/
USA věří, že Ukrajina může znovu získat Krym, ale může to vyvolat jadernou eskalaci
Bílý dům věří, že ukrajinská armáda by mohla Krymský poloostrov od Ruska získat zpět. Úředníci však tvrdí, že ofenziva může překročit „červené linie“ Moskvy a vyvolat jaderný úder.

Bidenova administrativa od ruské invaze před téměř deseti měsíci radikálně změnila svůj pohled na kyjevskou armádu. Ukrajinci „nadále šokují svět tím, jak dobře si vedou na bojišti“, uvedl nejmenovaný úředník.

Bílý dům nyní hodnotí, že ukrajinské ozbrojené síly jsou schopny znovu dobýt Krym, přičemž podle NBC News zaznělo toto prohlášení před zákonodárci během slyšení v Kongresu minulý měsíc. Představitel administrativy se snažil Kongresu vysvětlit, proč Kyjev stále potřebuje americkou podporu.

Krymský poloostrov byl před anexí Ruskem v roce 2014 regionem Ukrajiny. Zatímco občané Krymu v referendu podpořili rozhodnutí ruského prezidenta Vladimira Putina, Kyjev a Washington tvrdí, že poloostrov stále patří Ukrajině.

Zdroje oslovené televizí NBC News uvedly, že Bílý dům se domnívá, že Putin na úspěšnou ukrajinskou ofenzivu na Krymu ostře zareaguje. „Putin může na Krym reagovat ostřeji,“ uvedl jeden z úředníků, zatímco bývalý pracovník administrativy dodal: „To je červená linie.“

Bílý dům nepovažuje ukrajinské vojenské operace na Krymu za bezprostředně hrozící. „Nejprve by se muselo stát mnoho vojenského“, než by Ukrajina mohla zahájit skutečnou ofenzívu s cílem získat Krym zpět, uvedl jeden z úředníků.

Bidenovu administrativu však některé z nejpokročilejších vojenských operací Ukrajiny překvapily.

Dva američtí představitelé a jeden pracovník amerického ministerstva obrany uvedli, že Bílý dům byl zaskočen a frustrován poté, co Kyjev zahájil sérii tří útoků bezpilotními letouny hluboko uvnitř ruského území.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 18 pro 2022, 22:21

https://echo24.cz/a/HfjPz/zpravy-svet-m ... mecny-stav
Stovky migrantů spí na ulicích El Pasa. Starosta vyhlásil výjimečný stav
Starosta texaského příhraničního města El Paso vyhlásil v sobotu kvůli přílivu migrantů výjimečný stav. Stovky příchozích spí při nízkých teplotách v ulicích a úřady tisíce dalších každý den zadržují. Informuje o tom agentura Reuters.

Podle starosty za Demokratickou stranu Oscara Leesera poskytne vyhlášení nouzového stavu městským úřadům zdroje a schopnost ubytovat migranty, kteří překročili mexickou hranici. "Chtěli jsme zajistit, aby se s lidmi zacházelo důstojně. Chceme se ujistit, že jsou všichni v bezpečí," řekl Leeser novinářům.
It’ll be another cold night for migrants camping out in downtown El Paso. A group of people in a van brought them warm food tonight. Today the mayor issued a disaster declaration. #elpaso #Immigration pic.twitter.com/EqAHqRVObL
— Rosemary Montañez (@Rosemary_KVIA) December 18, 2022
Opatření přichází v době, kdy se El Paso, kterou je baštou demokratů s historií vítání imigrantů, v posledních měsících potýká s problémem desetitisíců migrantů překračujících hranici s Mexikem. Město se navíc připravuje na další možný skokový nárůst migrantů poté, co americký soudce nařídil, aby do 21. prosince skončila omezení hraničního režimu z doby koronavirové pandemie.

Za období od ledna 2021, kdy úřad prezidenta zastává demokrat Joe Biden, byl při překračování americko-mexické hranice přistižen rekordní počet migrantů. To povzbuzuje útoky Bidenových republikánských odpůrců, kteří upřednostňují tvrdší přístup.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 19 pro 2022, 23:53

COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14397
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 22 pro 2022, 15:54

The Hill (https://thehill.com/homenews/3784573-ze ... e-strings/) píše, že Zelenského projevu se ve středu večer zúčastnilo pouze 86 z 213 republikánů ve Sněmovně reprezentantů.

Frustrace Republikánské strany z toho, že Kongres spěchá s přijetím komplexního zákona o financování před pátečním termínem, vyvolala také negativní reakci republikánů na Zelenského vystoupení v Kongresu. Balíček zahrnuje pomoc Ukrajině ve výši 45 miliard dolarů.

Člen Sněmovny reprezentantů Chip Roy (R-Texas) řekl, že Zelenského projev byl "spíše divadlem, které zorganizovalo odcházející demokratické vedení současného vedení Senátu, aby se pokusilo udržet přesvědčení, že 47 miliard dolarů - opět bez jakékoli debaty - bude prostě magicky vytvořeno ze vzduchu a posláno na Ukrajinu".

The Hill (https://thehill.com/homenews/3784573-ze ... e-strings/)

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
https://t.me/rezident_ua/15640
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Odpovědět