Česká republika

Odpovědět
Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 14 led 2018, 18:52

Znáte názory profesora Drahoše na některá důležitá současná témata?

referendum o vystoupení z EU a NATO - o těchto záležitostech nelze hlasovat v referendu (PS: o vstupu do EU se ale hlasovalo)
přijímání uprchlíků - přijmout tady nějakých 2 600 z bezpečnostního hlediska prověřených uprchlíků nebo migrantů by neměl být žádný problém
jmenování vlády - v žádném případě by nejmenoval vládu, kterou by byť jen podpořila KSČM
členství v EU - politici by měli českým občanům vysvětlovat náš přínos, který Česku z členství v Unii plyne
o Havlovi - považuji ho za nejlepšího prezidenta ČR, kterého naše vlast doposud měla
o Rusku - držím palce Rusům, aby směřovali k demokracii, ale putinovské Rusko včetně anexe Krymu nepovažuji za demokratický stát
o Zemanovi - tato země potřebuje jiného prezidenta, než je ten současný
o univerzite G. Sorose - doporučuji přesunout soukromou Středoevropskou univerzitu miliardáře George Sorose do prahy

http://domaci.eurozpravy.cz/politika/19 ... l-problem/
https://www.novinky.cz/domaci/442298-dr ... rendu.html
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... dal-482399
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 15 led 2018, 06:49

Analýza výsledků: Zemana volili nezaměstnaní, Drahoše zase vysokoškoláci
V sobotu skončilo první kolo historicky druhých přímých voleb prezidenta České republiky. Co rozhodlo o tom, že do druhého kola nakonec postoupili Miloš Zeman a Jiří Drahoš? Současný prezident bodoval u starších voličů a nezaměstnaných, bývalý předseda Akademie věd pak zejména u vysokoškoláků. Fischera vynesla k třetímu místu podpora žen a bývalý premiér Topolánek propadl u starších voličů.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... okoskolaci
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 15 led 2018, 11:44

Bašta: Co o nás prozradila volební kampaň

Již podruhé během posledních šesti let se ukazuje, že přímá volba prezidenta České republiky představuje nebezpečnou politickou krizi, v níž se v plné nahotě ukazují všechny nebezpečné tendence historického vývoje, kterých si za normální situace nevšimneme. Jako v křivém zrcadle se v ní groteskně odrážejí všechny tři krize, kterými v současné době prochází evropská civilizace. Tou první je plíživá feudalizace společnosti projevující se změnou stylu vládnutí, v němž stále větší váhu nabývají nikým nevolené byrokratické struktury vytvářející hierarchický systém řízený na globální úrovni. Ten v rámci svého fungování vytvořil a vytváří naprosto nepřehledný soubor příkazů, zákazů a regulací, které zasahují do všech oblastí života a činí z dosavadních národních států a jejich demokraticky volených institucí pouhé špatně namalované kulisy. Velice přesně to ilustruje migrační krize a spor o tzv. kvóty na přerozdělování běženců. Evropská (i česká) společnost se rozštěpila podle klíče, který má jistou analogii v bývalém Sovětském svazu. Také dnes je vládnoucí vrstva spojena pupeční šňůrou se svým postavením v byrokratické struktuře a zatím neformálně začíná připomínat původní systém carského Ruska s jeho sedmnácti stupni šlechtictví.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politi ... ni-kampan/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 15 led 2018, 18:06

Sextremistka, která zaskočila Zemana, dostala podmínku a vyhoštění

Obvodní soud pro Prahu 5 rozhodl v případě Anželiny Diašové, která v pátek polonahá ve volební místnosti vyběhla před prezidenta Miloše Zemana. Ukrajinská aktivistka dostala tři měsíce vězení s roční podmínkou a vyhoštění z České republiky na jeden rok. Původně se mluvilo o dvou letech vězení. Před soudem uvedla, že se přesto cítí být nevinná, uvádí ČT24.
„Sedmadvacetiletá žena rozhodnutí soudu přijala, aby se mohla co nejrychleji dostat domů na Ukrajinu,“ řekla novinářům její obhájkyně Lucie Hrdá.

https://echo24.cz/a/S5spD/sextremistka- ... -vyhosteni

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 15 led 2018, 22:18

Likvidace Zemana a posléze Babiše ve prospěch zahraničních zájmů.
Drahoš mezi řádky otevřeně říká, o co mu jde. Vytáhne nějakého nového poslušného Nečase, varuje expert Koller. Máme za sebou první kolo prezidentských voleb, před sebou dva týdny volební kampaně a během nich neustále uslyšíme, jaký by měl prezident být a jak tyto parametry oba kandidáti splňují. Bezpečnostní analytik Martin Koller sepsal, co je podle něj nejdůležitějším úkolem českého prezidenta a jak by v něm podle něj obstál médii opěvovaný Jiří Drahoš.

V prvním kole prezidentských voleb dostal největší počet hlasů současný prezident Miloš Zeman, a to bez ohledu na dlouhodobou drtivou nepřátelskou propagandu ve většině médií. Vítězství zároveň oslavují i přátelé a sponzoři Jiřího Drahoše, především radostně rozhýkaný náčelník TOP 09 Dominik Feri. Za dva týdny budeme mít s největší pravděpodobností jasno o tom, kdo bude v dalším prezidentském období oficiální vůdčí postavou českého státu a národa a kam nás povede. A z tohoto pohledu si můžeme oba soupeře porovnat.

Pokud bude zvolen Jiří Drahoš, lze s velkou pravděpodobností předpokládat pád vlády Andreje Babiše. Následovat bude vytvoření antibabišovské vlády se staronovým politickým programem a starými zájmy. To vše pod vedením nějakého nového Nečase, ovládaného Miroslavem Kalouskem a především Bruselem a Berlínem a jejich multikulturní koloniální politikou. Přesně o to v letošních volbách jde. Rozbít spolupráci Miloše Zemana a Andreje Babiše a oba nahradit politiky – figurkami vstřícnějšími ke snahám Bruselu a Berlína, potažmo miliardářských demokratů reprezentovaných Clintonovou a Obamou ve Washingtonu.

Hlavním cílem je direktivní rozdělování milionů primitivních, agresivních a ekonomicky nepoužitelných afroislámských migrantů do zemí střední a východní Evropy a vyvolání vojenského konfliktu s Ruskem. Dokladem je odpověď Jiřího Drahoše na otázku, proč kandiduje. Odpověděl nikoli programem a novými zajímavými nápady na zlepšení života občanů, ale tím, že jeho podporovatelé si přejí, aby byl zvolen a nahradil Miloše Zemana! Celé letošní prezidentské volby tedy nejsou o ničem jiném než o likvidaci současného prezidenta a následně i premiéra ve prospěch zahraničních zájmů!

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ler-520161
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 15 led 2018, 22:20

Prezidentští kandidáti se možná utkají hned čtyřikrát. Zeman souhlasí, teď je to na Drahošovi
Současný prezident Miloš Zeman doposud účast v televizních debatách odmítal, a to proto, že se zavázal, že nepovede osobní kampaň a nebude útočit na své protikandidáty. Jeho soupeři v boji o Hrad ho za to ustavičně kritizovali. Před pár dny prezident Miloš Zeman přistoupil na to, že se zúčastní dvou duelů s Jiřím Drahošem. Nyní ale Ovčáček oznámil překvapivou informaci, že ve druhém kole prezidentské volby přistoupí hlava státu na debaty ve čtyřech televizních stanicích.

„S úsměvem jsem si vyslechl tvrzení Miloše Zemana, že jsem ho poprosil, aby šel do debat,“ řekl posluchačům Českého rozhlasu Drahoš a dodal, že vyloženě o žádnou prosbu prý nešlo. Poté, co Zeman na tiskové povolební konferenci oznámil, že je ochoten účastnit se dvou debat ohledně prezidentských voleb, Jiří Drahoš sdělil, že toto rozhodnutí respektuje a považuje za fér, ať si médium, kde se jedna debata odehraje, určí prezident sám a druhé médium určí on. „Já jsem se rozhodl pro Českou televizi a jsem zvědavý, jak na to bude reagovat. Sám často říká, že jen blbec nemění svůj názor,“ dodal Drahoš.

A odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Drahoš bude asi pěkně překvapený. Zeman totiž nakonec potvrdil čtyři televizní debaty. „Pan prezident přijal nabídku těchto televizních stanic účastnit se duelů s Jiřím Drahošem: Nova, Barrandov, Prima a ČT,“ uvedl na svém Twitteru mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Drahoš nabídky čtyř televizních debat prý nyní zvažuje.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ovi-520187
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 16 led 2018, 12:03

Mandátový výbor vyslyšel Babiše a Faltýnka. Doporučí jejich vydání

Sněmovní mandátový a imunitní výbor vyslyšel přání premiéra a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a jeho pravé ruky Jaroslava Faltýnka (ANO). Doporučí jejich vydání ke stíhání policii v kauze Čapí hnízdo. Poslední slovo má ale Sněmovna, která o tom ještě bude hlasovat. Oba poslanci ráno sdělili, že se chtějí vydat do rukou spravedlnosti.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/snemovna-mandat ... domaci_bja

Policie zkoumá stamilionovou reklamu firem Agrofertu na Čapím hnízdě

Společnosti z holdingu Agrofert si v letech 2009 až 2013 na Čapím hnízdě objednaly reklamu za 300 milionů korun. Jenom díky tomuto výdělku farma splatila obří úvěr za stavbu. Vyšetřovatelé kauzy Čapí to považují za důležitý díl skládačky, kterou chtějí dokázat, že za farmou stál Agrofert a firma se jen vydávala za malou, aby získala evropskou dotaci.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/reklama-agrofer ... domaci_lva

Středočeští politici odmítli vyjmout Čapí hnízdo z evropských dotací

Středočeští zastupitelé zasedající ve výboru regionální rady ROP v úterý odmítli vyjmout projekt Čapí hnízdo z evropského financování. Již dříve oznámili politici krajské opozice, že vynětí nepodpoří. Ředitel středočeského ROP uvedl, že vyjmutím Česká republika nepřijde o žádné evropské peníze.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/stredocesky-kra ... domaci_jkk

Babiš oznámil, že poslance požádá o své vydání:

https://zpravy.idnes.cz/stredocesky-kra ... domaci_jkk
osm let se vyšetřuje a až nyní se otvírá další větev. To o kauze dost vypovídá

woxia
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1663
Registrován: 16 úno 2017, 10:41

Re: Česká republika

Příspěvek od woxia » 16 led 2018, 16:10

Na Youtube mizi videa z debaty, kdy mluvil Drahoš o tom, že je proti refendu o EU a o že přijmutí 2600 migrantů není žádný problém a jiné důležité věci.

Náhradní záznam:

Když zde cenzura začala, tak tady 10.8.2020 Woxia skončila. Mějte se všichni dobře, se kterými se mi dobře povídalo.
SZ nevybírám - tak omluvte, že Vám na ně už neodpovím

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 16 led 2018, 16:22

Tyjátr pokračuje dle plánu:

Polonahá aktivistka si stěžuje na policii: Byli hrubí, nedali mi najíst

Ukrajinská aktivistka Angelina Diashová, která v pátek ve volební místnosti v pražských Lužinách polonahá vyběhla před prezidenta Miloše Zemana, si stěžuje na postup policie. Odmítali jí prý dát najíst, neumožnili vysprchovat se a nemohla mít kontaktní čočky. Uvedla to v rozhovoru pro server irozhlas.cz. Policie se nařčením brání. Prý jí v jednu v noci v cele předběžného zadržení dali rýžový nákyp a čaj.

https://echo24.cz/a/SzCkH/polonaha-akti ... -mi-najist

Extremisté šíří lži o Drahošovi. Kandidáta na Hrad spojují s StB i miliardářem Sorosem

Po prvním kole voleb přibývá na internetu útoků na kandidáta Jiřího Drahoše.
Nejčastěji se šíří dezinformace o jeho údajné spolupráci s StB. Tu ale už Archiv bezpečnostních složek dávno vyvrátil.
Nepravdivé informace šíří často extremisté.

https://archiv.ihned.cz/c1-66017970-ext ... -i-sorosem

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 16 led 2018, 19:54

Česká republika x kavárna: 1- 0
Miloš Zeman přesvědčivě vyhrál I. kolo prezidentských voleb a můžeme čekat, asi docela hysterickou, 14denní kampaň ve stylu „volte kohokoli - jen ne Zemana". (Bude to jakýmsi testem Českého národa, do jaké míry je odolný vůči vlivu médií.)

Všechny kraje, kromě Prahy, volily Zemana. To svědčí o tom, že lidé jsou s politikou Miloše Zemana v podstatě spokojeni. Kdo ale spokojen není, je „pražská kavárna". Té se začal hroutit svět již tím, že lidé chtějící změnu, jasně odmítli jak klasické strany, tak zbytky „havlistů" a do čela delegovali nové politické hnutí. To vyděsilo tzv. „pražskou kavárnu" a protože nemá své lidi ve zmíněném hnutí, ale zato ovládá média, nastala permanentní štvanice na Babiše i prezidenta Zemana. Je to štvanice, ve které je dovoleno v podstatě vše.

Je pozoruhodné, že zatímco Zemanovi budou neustále dokola vyčítány v podstatě bezvýznamné věci – televize neuvede to, že Horáček se živil černými sázkami a že se o jiného kandidáta zajímala policie. Je také zřejmé, že Miloš Zeman má to, co „pražská kavárna" neodpouští – schopnost logicky a hlavně nezávisle uvažovat.

Domnívám se, že není příliš dobré volit kohokoli, jen ne Zemana. Pokud se J. Drahoš stane prezidentem, bude velmi dobře manipulovatelný - a to hned ze dvou důvodů - jednak nemá žádné zkušenosti z politiky (což může být větší handicap, než se zdá) a hlavně: má to v povaze. (Nezanedbatelná je i Drahošova podpora ze zahraničí i od českých oligarchů.)

Drahoš bude poslouchat. Je na to zvyklý - mimochodem ještě nikdy jsem od něj neslyšel jasnou, jednoznačnou odpověď - ano či ne – vždy jen ...snad, asi, ale. Nevyloučil vyznamenání Mašínů, ale chce vrátit na scénu politickou korektnost.

Lidé, kteří nemají schopnosti vést, ale jsou až chorobně ctižádostiví, se často stávají velmi nebezpečnými poskoky.

http://www.literarky.cz/komentare/ostat ... avarna-1-0
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 16 led 2018, 20:11

Jozef Banáš: Zeman by i ve stavu totální opilosti měl víc rozumu než celá pražská kavárna ve stavu totální střízlivosti.
Češi nemají mozky vymyté hlavním prdem, pardon, proudem...

Politik je nejoriginálnější tehdy, když mluví pravdu. V tom je podle nejčtenějšího slovenského spisovatele Jozefa Banáše vysvětlení Zemanovy originality, na kterou nejsou v Berlíně, v Bruselu a ani v Praze zvyklí. Bývalý diplomat a politik bere prezidentovu neúčast v předvolebních diskusích jako velkorysost vůči protikandidátům, kteří tak s ním nebudou při jeho zřejmé převaze konfrontováni. Podporu Miloše Zemana mezi občany si vysvětluje tím, že lidé v Česku si navzdory masivnímu vymývání mozků zachovali schopnost přemýšlet.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... dem-519294
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 16 led 2018, 20:35

Už mě to tady nebaví stále mazat - naposledy, diskuze patří do jiné části serveru!
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 16 led 2018, 22:35

Česko vzpomíná na Palacha. Stovky lidí protestovaly proti Babišovi a Ondráčkovi

Protestovat proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a proti nominaci poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) na předsedu komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů přišly v úterý na pražské Malostranské náměstí více než dvě stovky lidí.

https://echo24.cz/a/S5hyg/cesko-vzpomin ... ondrackovi

Počet zúčastněných si ohadněte z fotek
https://echo24.cz/g/S5hyg/cesko-vzpomin ... drackovi/5
Naposledy upravil(a) QVAK dne 17 led 2018, 01:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 17 led 2018, 07:14

Česko hraje o pověst extrémně důvěryhodné země. Letos splatí rekordní dluh
Náklady na refinancování starých půjček stále porostou. Stát musí letos od ledna do prosince vrátit věřitelům přes 300 miliard korun, tedy takřka o třetinu více peněz než v loňském roce. Jde o historicky největší sumu splatnou v průběhu jednoho roku. Bezmála z poloviny jde o půjčky, které nabrala předchozí vláda Bohuslava Sobotky v honbě za nulovými úrokovými sazbami. Jejich refinancování nyní vyjde dráže. Bezproblémové splacení doposud neviděné částky přitom závisí na tom, zda českému státu vydrží pověst věřitelsky extrémně důvěryhodné země. „V souladu se strategií financování a řízení státního dluhu pro letošní rok očekáváme splátky státních dluhopisů a přijatých zápůjček a úvěrů ve výši 301,6 miliard korun, problémů se splátkami státního dluhu se letos neobáváme,“ říká mluvčí ministerstva financí Jakub Vintrlík.

http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-b ... uh-1342285
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 17 led 2018, 09:32

Řekněme upřímně, že tři čtvrtiny všech evropských dotací je zlodějina
Co se stalo s touhle zemí, že už není normální pracovat, ale normálně čerpat, že spousta inteligentních mladých lidí organizačně schopných, kteří by byli schopni někoho zaměstnat, něco vybudovat, se věnují dotačním programům? Jak tohle všechno zlo řeší vládní program? Musím říct, že nijak," konstatoval dál Václav Klaus.

"Přejdu plynule k vládě. Je to podobné jako s tím vydáváním. Všichni jsou ve shodě, protože i sama vláda důvěru nechce. Dosvědčuje to, jak trošku apatický projev pana premiéra, a to je věc na pováženou - od voleb uběhly tři měsíce, občané rozhodli, chtějí vládu, chtějí výraznou změnu české politické mapy a vítězná strana musí jednat, vyjednat koalici nebo podporu, nebo je to o pár hlasů, tak se vyjednávají nějací přeběhlíci, dějí se věci často ne úplně pěkné, ale koneckonců i prezident Masaryk omilostnil dva komunistické poslance, aby umožnil zvolení Edvarda Beneše. Čili to je věc, která v našem demokratickém systému se prostě odehrává, ale ty strany prostě musí mít snahu vládnout , něco v zemi změnit, doručit svým voličům aspoň část svého volebního programu. Tahle vláda to nechce, nevadí jí další protahování, nevadí jí delší focus. Možná se těší na mocenský pakt Drahoš - Babiš, to nedokážu posoudit, ale já prostě důvodu nerozumím. Tak se omlouvám, že se mi tady nechce probírat, co se mi na vládním prohlášení líbí, jako odmítnutí eura, pokračování jaderných elektráren v České republice, a co se mi nelíbí, protože v tomto vládním prohlášení si každý něco najde, a tak je i psán. SPD tam má obecné referendum, Piráti tam mají digitální Česko, já tam také si něco najdu, ale víte, důvěra vládě, to je jak když jde nápadník žádat o ruku do rodiny. Nesmí být apatický, musí vědět, že to opravdu chce, a nemůže říkat, no tak, já buď budu chemický inženýr a budeme bydlet tady v Praze, budu stavět mosty, nebo možná tedy budeme sklízet jablka v Austrálii a přes léto budeme na Macháči na hiphopovém festivalu, anebo je ještě třetí možnost, že bychom v Jeseníkách provozovali chatu. No, v tu chvíli ten tatínek ho asi vyhodí, až si to pořádně rozmyslí, ať přijde ještě jednou případně, ale tohle se nedá brát vážně," rozpovídal se politik ODS.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politi ... zlodejina/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 17 led 2018, 11:52

Zbyněk Fiala: Proč se bojíme evropských mezd

Statistiky potvrzují, že ziskovost podniků jiných než banky je v Česku o pětinu vyšší, než je dlouhodobý průměr EU. Rychle rostoucí mzdy by tedy mohly růst ještě rychleji. Temnou sílu, která tomu stojí v cestě, nazvěme přílišné vystavení republiky globálnímu riziku. Určitě jde o vhodné téma do debaty v prezidentské kampani.

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... skych-mezd

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 17 led 2018, 12:33

Vitáskovou odvolací soud osvobodil :!:
Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková byla odvolacím soudem zproštěna obžaloby ve věci solárních elektráren rodiny miliardáře Zdeňka Zemka. Prvoinstanční soud ji přitom shledal vinnou a chtěl ji poslat do vězení na osm a půl roku. Vrchní soud v Olomouci rozsudek zcela zvrátil a Vitáskovou shledal nevinnou. Žalobce Radek Mezlík přitom během procesu trval na tom, že proti Vitáskové svědčí uzavřený řetězec důkazů. Ostatních osm obžalovaných bylo shledáno vinnými a mělo by jít do vězení.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... dil-520405
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 17 led 2018, 12:41

Klaus ml.: Drahoše by klidně mohl nahradit Rumburak, taky by uspěl :dobre:
Generální ředitel Jaromír Soukup v televizním pořadu TV Barrandov Aréna Jaromíra Soukupa přivítal Jaroslava Foldynu (ČSSD), Radka Vondráčka (ANO), Václava Klause mladšího (ODS) a Tomia Okamuru (SPD). Všichni účastníci odpovídali na dotazy, které se týkaly nejen blížící se prezidentské volby, ale také kauzy OLAF. Ke slovu se tradičně dostali i diváci, kteří chtěli znát odpovědi na své otázky.

Aréna Jaromíra Soukupa."My nesledujeme prezidentské volby, my jsme svědky referenda o Miloši Zemanovi. Kdyby byl proti němu kdokoli, třeba Rumburak, věřím, že by u lidí uspěl," zahájil debatu o prezidentských volbách Klaus. "Myslíte si, že volba prezidenta nějak ovlivní formování vlády?" zeptal se hostů moderátor Soukup. Slova se ujal Vondráček. "Já si to nemyslím, nebo alespoň neovlivní přímo. Pokud by zvítězil Jiří Drahoš, pořád je tu fakt, že Andrej Babiš se stal vítězem parlamentních voleb. Navíc, ať se stane cokoli, Miloš Zeman je pořád prezidentem, a to minimálně do osmého března," uvedl.

"Já jsem toho názoru, že to trochu ovlivnit může. Miloš Zeman je zkušený politik, Jiří Drahoš není, nemá žádné politické zkušenosti. Zeman vždy věděl, co dělá. Přemýšlí za svůj národ, prosazuje své názory a to je jeho velká chyba, kvůli které ho lidé nemají rádi," ujal se slova Foldyna, který se zastal názorů a postupů současné hlavy státu. Klaus k tématu jen dodal, že kdyby se stal prezidentem Drahoš a dal by Babišovi šanci získat důvěru, lidé by i tak hystericky křičeli, že Drahoš má s Babišem nějaký tajný pakt.

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/kla ... 63236.html
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 17 led 2018, 13:08

Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 17 led 2018, 18:49

Česko se nepřidá k žalobě proti limitům znečištění, rozhodla vláda

Česká republika se nepřidá k žalobě proti limitům znečištění ovzduší, které schválila Evropská unie v loňském roce, rozhodla na dnešním zasedání vláda. Sdělilo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Úřad tvrdil, že se jeví jako vhodné se k žalobě přidat jako vedlejší účastník na straně Polska. Záměr kritizovaly ekologické organizace. Aktivisté Greenpeace kvůli tomu v úterý vylezli na balkon MPO, ze kterého spustili transparent s nápisem: Ministerstvo uhlí a smogu.
Nutnost dalších investic v hodnotě 20 miliard zmínil v úterý také ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner (za ANO). „To povede ke zvýšení cen tepla a elektřiny, což může mít za následek poměrně rychlý rozpad centralizovaného zásobování teplem,“ napsal. Ministr upozornil, že Česko limity znečištění kritizovalo od začátku a do 107 spalovacích zařízení se kvůli omezení zplodin už dřív investovalo 40 miliard korun.
https://echo24.cz/a/SpKBk/cesko-se-nepr ... odla-vlada

Odpovědět