Česká republika

Odpovědět
Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 25 led 2018, 07:14

Drahoš, loutka cizích zájmů s falešnými brýlemi. Martin Koller odkrývá, kdo všechno za ním stojí
Tento článek jsem chtěl původně zaměřit pouze na srovnání voličů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše z hlediska jejich kvalit jako výsledku práce českého, případně československého školství. Nicméně jsem se trochu opozdil na startu, takže jsem v pondělí mohl sledovat na TV Prima první televizní debatu finálních kandidátů a na Seznamu vidět úžasnou přeměnu Jiřího Drahoše na Angelu Merkelovou. Tímto se zároveň omlouvám za extrémně dlouhý text, ale je to můj poslední před prezidentskými volbami. Píšu pro inteligentní lidi, kteří umějí číst a přemýšlet vlastní hlavou na rozdíl od produktů inkluzivní školy schopných nanejvýš obtížně slabikovat z tabletu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... oji-521469
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

JEAM
Redaktor
Příspěvky: 30
Registrován: 08 úno 2017, 14:21

Re: Česká republika

Příspěvek od JEAM » 25 led 2018, 12:24

Stanovisko společnosti IMOBA, a.s. k závěrečné zprávě OLAF ve věci projektu Farma Čapí hnízdo

http://www.imoba.cz/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 26 led 2018, 14:12

Hrdinové z bojů proti Hitlerovi, nositelé nejvyšších vyznamenání, rázně vstoupili do boje o Hrad
„Jakého bychom si přáli prezidenta? My, veteráni druhé světové války, generál Emil Boček, generál Václav Kuchynka, generál Pavel Vranský a podplukovník Tichomir Mirkovič, chceme člověka čestného, vzdělaného, chytrého a se zkušeností z politiky, ekonomiky a fungování státu. Také člověka schopného se orientovat v mezinárodní politice,“ vyzvali hrdinové v prohlášení.

„Jsme dost staří a zkušení, a proto si myslíme, že nás to opravňuje doporučit našim občanům, jakého člověka za prezidenta České republiky by měli volit. Tím člověkem je bezesporu Miloš Zeman. V uplynulém volebním období prokázal, že je schopný profesionál a odborník pro řízení státu, je velmi pracovitý a rozumí své práci, kterou má rád a dobře ji vykonává. Je vlastenec, má rád svůj národ a pro jeho zájmy je ochoten se obětovat,” sdělili. "Miloš Zeman navštěvoval pravidelně celých pět let kraje a obce. Ví, jak lidé žijí a jak smýšlejí, což ani jeden z jeho předchůdců v tomto rozsahu před tím nedělal,“ jsou přesvědčeni veteráni.

„Nelíbí se nám, jak se část našich médií chová k našemu současnému prezidentovi. Miloši Zemanovi přejeme pevné zdraví, aby mohl co nejlépe vykonávat svou funkci. Proto budeme volit Miloše Zemana!“ zaznělo v provolání, které na společném setkání válečných hrdinů přečetl podplukovník Mirkovič.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... dia-521789
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
bacil
Redakční rada
Příspěvky: 2817
Registrován: 08 úno 2017, 04:04

Re: Česká republika

Příspěvek od bacil » 27 led 2018, 14:23

Dovolte mi poodkrýt onu "kosmickou" technologii nápovědy, původem z doby největších úspěchů kosmonautiky a letů člověka na Měsíc, používanou páně Drahošem a jeho týmem v klání o prezidentské křeslo.

Technologie se jmenuje indukční smyčka a používala se před půl stoletím zcela běžně. Viz literatura. Tenkrát se to ale používalo pro celou místnost a každý musel mít, vzhledem k malé intenzitě pole, přijímač se zesilovačem. Pokud ale vysílací smyčka bude mít o několik řádů menší plochu, nemusí se používat zesilovač, ale stačí malý lehký neodymový magnet, který se nízkovrekvenčním magnetickým polem rozechvěje a při vhodném umístění (uvnitř v uchu, za uchem) pak slyšíte co je vysíláno. Funguje to ve své podstatě podobně, jako reproduktor.

Jako přijímač tedy mějme obyčejný magnet v uchu nebo přitlačený brýlema na kosti za uchem. Indukční smyčka kolem krku pod košilí, napájená je buď ze sluchátkového výstupu, nebo z malého audio zesilovače, který je připojen na zdroj signálu (mobil, bluetooth,vysílačka...). Pokud zdroj signálu nemá dostatečný výkon, je nutné přidat zesilovač.



https://www.aliexpress.com/item/phone-v ... 83864.html

Zarušit to lze, ale je nutné si uvědomit, že plocha indukční smyčky na krku a plocha smyčky kolem studia, jsou obrovsky rozdílné (>1000x). Pokud by se umístila smyčka kolem studia pro rušení Drahošové nápovědy, musel by mít zesilovač, který smyčku bude napájet při stejném počtu závitů smyček >1000x větší výkon.

Odposlechnout by to možné bylo ze vzdálenosti několika metrů v případě použití feritového jádra s tisíci až desítky tisíc závitů, ale vzhledemk ostatním elektromagnetickým polím budete muset signál ještě různě filtrovat.

Literatura:
Amatérské Radio 2/1970, str. 47
Amatérské Radio 4/1963, str. 102

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 27 led 2018, 17:02

Drahoš pogratuloval Zemanovi k vítězství, z veřejného života prý neodchází
Neúspěšný finalista prezidentské volby Jiří Drahoš uznal volební porážku a pogratuloval Miloši Zemanovi k vítězství. Ve svém projevu poděkoval všem, kteří přišli k volbám – podle svých slov se Drahoš nechystá odejít z veřejného života. Čerstvě zvolenému prezidentovi pak popřál hodně sil a zdraví.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... -neodchazi

Bude to i můj prezident... Michal Horáček poblahopřál k vítězství Miloši Zemanovi
Neúspěšný kandidát z prvního kola letošních prezidentských voleb Michal Horáček uvedl, že během kampaně udělal vše pro to, aby zvítězil jiný kandidát než Miloš Zeman. I on však bude jeho prezidentem. Horáček to řekl České televizi. Horáček uvedl, že vítězstvím je to, že se konaly legitimní a legální volby, protože většinu života prožil v prostředí, kde volby nebyly. "Myslím, že bude důležité poblahopřát vítězi a říci: 'Udělal jsem všechno pro to, aby zvítězil jiný kandidát než Zeman, ale zvítězil-li on, bude i můj prezident," konstatoval.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ovi-521969

Fischer je zklamán výsledkem voleb, bude dál veřejně působit
Neúspěšný prezidentský kandidát Pavel Fischer je zklamán výsledkem voleb, ve druhém kole byl jeho favoritem Jiří Drahoš. Uvedl to na twitteru. Zároveň poblahopřál zvolenému prezidentovi Miloši Zemanovi k vítězství. Napsal, že ho povzbudila vysoká volební účast a že hodlá pokračovat ve veřejném působení.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/fische ... it/1578703

Fiala gratuloval Zemanovi, doufá, že bude sloužit zájmům ČR
Předseda ODS Petr Fiala blahopřál prezidentu Miloši Zemanovi k vítězství ve volbách. Neúspěšnému kandidátovi Jiřímu Drahošovi poděkoval za korektní kampaň. Fiala doufá, že Zeman bude sloužit zájmům Česka, aby bylo v budoucnu možné mluvit o důstojnosti prezidentského úřadu i o úctě k ústavě. "Gratuluji prezidentu Miloši Zemanovi k vítězství a přeji České republice, aby znovuzvolený prezident v příštím období pomáhal jejím nejlepším zájmům - doma i v zahraničí. Abychom mohli mluvit i o důstojnosti úřadu, i o úctě k ústavě," napsal Fiala na twitteru. ODS před volbami označila za svůj politický cíl zabránit znovuzvolení Zemana, Fiala před druhým kolem podpořil Drahoše.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/fiala- ... cr/1578710

Zeman podle Hilšera není dobrá perspektiva
"Miloš Zeman pro mě spíš reprezentuje minulost než cestu do budoucnosti. Je to člověk, který už nemá energii na to, aby dal nové impulzy. V tomhle ohledu to vnímám jako řeckou tragédii, kdy lidé spíše volili poznané zlo než nepoznané dobro. Ale život jde dál, je třeba to respektovat," řekl Hilšer. "Vítězství Miloše Zemana pro mě nepředstavuje nějakou dobrou perspektivu pro tuto zemi, spíš nějaké setrvávání status quo a možná spíše regres, co se týče nějakého rozvoje demokracie," doplnil.

https://globe24.cz/domov/48651-zeman-po ... erspektiva
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 27 led 2018, 20:35

Zemana stál jeden hlas dvě koruny, Drahoše více než sedm
Každý hlas pro opětovně zvoleného prezidenta Miloše Zemana stál ve finále volby hlavy státu méně než dvoukorunu. Jeho neúspěšného protikandidáta z volebního finále, bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše přišel jeden hlas na více než sedm korun. Vyplývá to z dostupných údajů financování volebních kampaní mezi prvním a druhým kolem volby prezidenta. Konečné náklady na kampaně budou známy později. Jejich vyúčtování dostane dohledový úřad do tří měsíců od voleb.

Pokud by se za základ výpočtu vzala dostupná data celkových nákladů kampaní, Zemanův hlas ve druhém kole by vyšel na necelých osm korun. Drahoš by za každý hlas vydal skoro 19 korun. V případě součtu hlasů v obou kolech a celkových nákladů kampaní by hlas pro Zemana stál asi 4,5 koruny a pro Drahoše zhruba 12 korun. V prvním kole volby prezidenta vyšel hlas pro Zemana podle výpočtu k tehdy dostupným údajům nákladů kampaní asi 8,5 koruny a pro Drahoše přibližně na 22 korun.

https://www.euro.cz/prezidentske-volby- ... dm-1391920
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Česká republika

Příspěvek od Svarboj » 27 led 2018, 21:26

Pro Brusel je to špatná zpráva, komentovalo Politico volby :palec:

Volební vítězství prezidenta Miloše Zemana je podle webového listu Politico výsledek, který bude pravděpodobně považován za špatnou zprávu v Bruselu. A to proto že Zeman téměř neustále nesouhlasí s Evropskou unií, zejména pokud jde o migrační kvóty a sankce proti Rusku.

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/pol ... 64887.html
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 28 led 2018, 08:05

V kavárně jsme odsouzeni dostávat přes držku.
O tom, že opakování je matkou blbosti. Chyb obzvlášť. A co s tím místo ublížených výkřiků o emigraci dělat do budoucna.

Dokud nám nedojde, že mít vizi něčeho je sakra větší síla, než něco negovat.
Dokud trpělivě neodkojíme osobnosti. (pan Antizeman to nebyl ani omylem.)
Dokud skutečně nebudeme lepší než "oni" (a to nemluvím o výplatách, nebo stupních škol).
Dokud si naši kandidáti nenajdou schopnější markeťáky.
Dokud nepochopíme, že pod slovem slušnost se opravu neskrývá výsměch druhým.
Dokud se nenaučíme vysvětlovat místo nálepkování hlupáky.
Dokud se nebudeme smát jedněm strachům a druhými strašit. ̈
Dokud se nepřestaneme opájet svou dokonalostí. (Dokonalý stejně není nikdo.)
Dokud neskončíme se sdílením ubohých vtipů o zdraví druhých.
Dokud nevyjdeme ze "svých ohrádek" směrem "k těm druhým".
Dokud život nebude poražen sociální sítí.

Dokud se nenaučíme, že bez empatie to prostě nepůjde.

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646353
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

woxia
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1663
Registrován: 16 úno 2017, 10:41

Re: Česká republika

Příspěvek od woxia » 28 led 2018, 10:05

Otázka: Tesco v ČR však loni prodělalo jednu miliardu Kč a v posledních letech dokonce sedm miliard. Přitom tuzemská ekonomika roste nejrychleji ze zemí EU. Konkurence je v zisku, kde je tedy problém?
Odpověď: V České republice, ale i ve střední Evropě jsme v provozním zisku...

Odpověď: Celá středoevropská větev (český, slovenský, polský a maďarský trh) pro nás představuje tržby ve výši šest miliard liber (tj. 180 Miliard Kč) ročně. Pracuje zde pro nás 69 tisíc lidí, z toho 13 tisíc v České republice, kde máme okolo dvou set obchodů a také distribuční síť.

https://ekonomika.idnes.cz/tesco-rozhov ... nomika_jkk

Tržby na jednoho zaměstnance (NIPE) v středoevropské větvi = 2.600.000 Kč
Tržba přepočtená na počet zaměstnaců v ČR = 33,91 Miliardy Kč

Tržby na jednoho zaměstnance (NIPE) v středoevropské větvi bez ČR = 2.446.000 Kč


Výsledky Tesco v ČR:
Tržby českých prodejen Tesco ve finančním roce 2016/2017, který skončil v únoru, mírně vzrostly o jedno procento na 43 miliard korun (1,324 miliardy liber).
Tržby na jednoho zaměstnance (NIPE) v ČR = 3.307.000 Kč

Efektivita jednoho českého pracovníka oproti středoevropské větvi je vyšší o 26%
137 mld
56 tisíc
Tesco tržby v GP:
1.305 Miliard Kč
Počet zaměstnaců 218,522
Tržba na jednoho zaměstnace (NIPE) v GB 5.975.233 Kč
https://www.tescoplc.com/investors/repo ... ar-record/

Efektivita jednoho britského pracovníka oproti českému je vyšší o 36%


Efektivita jednoho britského pracovníka oproti pracovníkům v (slovenském, polském a maďarském trhu) je vyšší o 60%.

Přesto Tesco v GB prodělává. Nebo je to jinak?
Když zde cenzura začala, tak tady 10.8.2020 Woxia skončila. Mějte se všichni dobře, se kterými se mi dobře povídalo.
SZ nevybírám - tak omluvte, že Vám na ně už neodpovím

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 28 led 2018, 14:12

Proč by měla jít do EU parlamentu paní Horáčková - a ne já?

V rozhovorech redaktorů ČT se známým osobnostmi volebních štábů obou uchazečů na prezidentství v sobotu odpoledne došlo i k interview Michala Horáčka, tuším, s redaktorem Houžvou. To už byl výsledek souboje znám a redaktor ČT se zajímal, zda teď – po Drahošově porážce – hodlá Horáček v politice dál pokračovat. Ten odpověděl, že nejspíš ani moc ne, a to ani ve spolupráci s poraženým kandidátem Drahošem (pár hodin poté dokonce prohlásil, že Drahoš byl pro boj se Zemanem vůbec špatnou volbou, protože vyžaduje stále jen klid). Ale má prý pro republiku skvělý tip. Jeho manželka je naprosto jedinečným kandidátem na funkci poslankyně evropského parlament. Je prý hezká, cizí jazyky ovládá., takže proč ne, že ano...

http://www.czechfreepress.cz/podoteky/p ... ne-ja.html

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 28 led 2018, 14:42

Od městských voličů se čekalo, že posílí Drahoše. Zeman však zalovil i tam
Liberální městští voliči jsou specifickou skupinou. Zpravidla hlasují většinově jinak než zbytek republiky. Teoreticky by tedy měl – zejména v těch největších městech – bodovat Jiří Drahoš. Bylo to tak?
mesta.jpg
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... ovil-i-tam
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 28 led 2018, 14:45

Novinářské hyeny aneb střih opět králem manipulovaného zpravodajství
V sobotu večer v pražském hotelu TOP – již po skončení oficiální akce strany práv občanů u příležitosti volby prezidenta republiky - zkolaboval novinář M.R., který krátce předtím přijel z obdobné akce sympatizantů Jiřího Drahoše, píše Jan Šolta, očitý svědek.

Nutno předem podotknout, že akce SPO v hotelu TOP byla uspořádána ve dvou sálech – ve žlutém pro novináře se žlutými visačkami a v modrém pro členy a sympatizanty SPO, kteří si zde pro sebe objednali a zaplatili pohoštění, kam proto nezvané osoby neměly přístup. K viditelné nelibosti novinářů a kameramanů byly oba sály po celou dobu odděleny posunovacími dveřmi, na což pečlivě dohlížela ochranná služba.

Po odjezdu pana prezidenta a skončení oficiální části odešla i ochranka. Toho okamžitě zneužili někteří vyhladovělí a žízniví novináři a hbitě pronikali do modrého sálu ke stolům s občerstvením. Jedním z nich byl i zmíněný novinář M.R., který však při popíjení v modrém sále náhle zkolaboval.

Byl jsem náhodou nedaleko a proto jsem se mu okamžitě snažil poskytnout první pomoc, jak každému z nás velí nejen zákon ,ale též občanská a humánní, lidská povinnost. Držel jsem ho v náruči, aby se ev. nezadávil a neobratně jsem se jej pokoušel oživovat. Současně jsem se obracel na novináře a kameramany, kteří se okamžitě seběhli k této nečekané události, aby konečně ulovili a natočili nějakého „sólokapra“, když už se jim nepodařilo zaznamenat toužebně očekávanou porážku Zemana a jeho příznivců nebo aspoň provokující obnaženou Ukrajinku.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politi ... vodajstvi/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 28 led 2018, 18:52

petrp píše:
28 led 2018, 14:42
Od městských voličů se čekalo, že posílí Drahoše. Zeman však zalovil i tam
Liberální městští voliči jsou specifickou skupinou. Zpravidla hlasují většinově jinak než zbytek republiky. Teoreticky by tedy měl – zejména v těch největších městech – bodovat Jiří Drahoš. Bylo to tak?
mesta.jpg
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... ovil-i-tam
Proč zvítězil Zeman

Velmi malý, jen tříprocentní rozdíl mezi výsledky Miloše Zemana a Jiřího Drahoše v druhém kole volby hlavu státu má podle mého názoru dva důvody: jednak zafungoval princip anti-Zeman, tedy boj za to, ať je zvolen kdokoli, třeba blanický rytíř nebo Don Quijote, jen ať to není Zeman.
To byla politika nejméně pěti z osmi Zemanových protikandidátů (vyjímám z toho Mirka Topolánka a Petra Hanniga, možná i Jiřího Hynka). Propagační masáž, která se strhla v kampani dle hesla anti-Zeman, chvílemi připomínala kobercový nálet. Druhý důvod jistě tkví v tom, že společnost je reálně rozdělená, a můžeme si klást otázku, komu toto rozdělení slouží. Určitě těm, kdo chtějí (vědomě či podvědomě) nestabilitu, protože v té se dobře krauluje za pašalíky a výhodami všeho druhu, neboť – jak pravil už latiník – divide et impera: rozděl a panuj. Rozdělená společnost je snadným soustem k (o)vládnutí. Jenomže shodneme se všichni na dělících čárách toho dělení? Jedni budou říkat, že je to vztah k Evropské unii, druzí, že vztah k Rusku, třetí že k Číně...
Můžeme samozřejmě spekulovat, zda to bylo jeho (p. Drahoše) rozhodnutí nebo dohoda nějakých zákulisních sil, leckdo už leccos vyzradil, třeba Petr Kolář, když veřejně vysvětloval své angažmá v Drahošově týmu, když ještě nedlouho předtím ohlašoval vlastní kandidaturu. A kdo stojí za Kolářem, víme. Víme také, že to byl právě on, kdo odstartoval v roce 1997 Sarajevský atentát, za přičinlivé spolupráce s Josefem Zieleniecem. A kde dnes najdeme toho? Inu, v New York University, spolu s Klvaňou, Pajerovou a dalšími, pod taktovkou Havlova poradce Jiřího Pehe. Kruhy se uzavírají a staré psy novým kouskům nenaučíš.
http://literarky.cz/politika/domaci/256 ... tzil-zeman

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Česká republika

Příspěvek od Svarboj » 29 led 2018, 10:32

Téměř polovina lidí volila Drahoše jen proto, aby nevyhrál Zeman

Pro 47 procent lidí, kteří hlasovali pro Jiřího Drahoše, šlo o protestní volbu, aby nevyhrál Miloš Zeman. Cíl skutečně zvolit na Hrad přímo Drahoše mělo jen 52 procent lidí, kteří mu dali hlas. U Zemana bylo rozložení voličů výrazně jiné. Kvůli tomu, aby se do čela hlavy státu nedostal Drahoš, ho volilo jen 22 procent lidí. Vyplývá to z průzkumu, který provedla agentura Kantar TNS pro ČT.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... -ziskal-az
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 29 led 2018, 11:53

Svarboj píše:
29 led 2018, 10:32
Téměř polovina lidí volila Drahoše jen proto, aby nevyhrál Zeman

Pro 47 procent lidí, kteří hlasovali pro Jiřího Drahoše, šlo o protestní volbu, aby nevyhrál Miloš Zeman. Cíl skutečně zvolit na Hrad přímo Drahoše mělo jen 52 procent lidí, kteří mu dali hlas. U Zemana bylo rozložení voličů výrazně jiné. Kvůli tomu, aby se do čela hlavy státu nedostal Drahoš, ho volilo jen 22 procent lidí. Vyplývá to z průzkumu, který provedla agentura Kantar TNS pro ČT.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... -ziskal-az
Hrůza: „Česko hledá prezidenta!"

Obvykle se k české politice či politické kultuře v naší malé kotlině příliš nevyjadřuji, ale poslední volby mne nenechaly příliš v klidu.
Nejde mi vůbec o kandidáty, o jejich názory, cesty, cíle, vyjadřování, ani o jejich schopnosti, co byly, co vykonaly či naopak co neudělali nebo spíš co nabízejí a slibují. Jde mi o formu voleb. Protože tato formu pojatá jako reality show televizemi i rozhlasy zcela uměle vyhrotila emoce Čechů, Moravanů a Slezanů. Navíc v podstatě nejde tak zas o moc. Pivo lacinější nebude. Nejsme prezidentský stát a nastavené principy, jak politické, tak i ekonomické a společenské, pojedou v pohodě dál, ať je prezidentem kdokoliv.

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... rezidentaq

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Česká republika

Příspěvek od Aaron Goldstein » 29 led 2018, 12:39

Ministerstvo financí vyjmulo Čapí hnízdo z evropských dotací...
Ministerstvo financí vyňalo projekt Čapí hnízdo z evropského financování. V pondělí to uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) s odvoláním na ředitele ROP Střední Čechy Kamila Muniu, Výbor regionální rady přitom v polovině ledna vyjmout projekt odmítl, konečné slovo má však ministerstvo.
https://www.novinky.cz/domaci/461849-mi ... otaci.html
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 29 led 2018, 21:33

Aaron Goldstein píše:
29 led 2018, 12:39
Ministerstvo financí vyjmulo Čapí hnízdo z evropských dotací...
Ministerstvo financí vyňalo projekt Čapí hnízdo z evropského financování. V pondělí to uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) s odvoláním na ředitele ROP Střední Čechy Kamila Muniu, Výbor regionální rady přitom v polovině ledna vyjmout projekt odmítl, konečné slovo má však ministerstvo.
https://www.novinky.cz/domaci/461849-mi ... otaci.html
OLAFem je doporučeno vyjmutí 16. projektů včetně Čapího hnízda. OLAF šetřil Středočeský ROP a nikoli jen tuto kauzu.

Uživatelský avatar
bacil
Redakční rada
Příspěvky: 2817
Registrován: 08 úno 2017, 04:04

Re: Česká republika

Příspěvek od bacil » 30 led 2018, 12:56


Uživatelský avatar
Kolja
Senior redaktor
Příspěvky: 3014
Registrován: 07 úno 2017, 17:43

Re: Česká republika

Příspěvek od Kolja » 30 led 2018, 13:10

Porouchaný tank v Čimicích zachraňuje náhradní stroj
https://www.novinky.cz/krimi/461925-por ... stroj.html
Povedená groteska... :lol:

woxia
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1663
Registrován: 16 úno 2017, 10:41

Re: Česká republika

Příspěvek od woxia » 30 led 2018, 13:18

V ČR (a také celé EU) je prolomeno bankovní tajemství, stačí jediné kliknutí na internetu.

Stačí, abyste např. u instalace windows, odsouhlasovaní podmínek Googlu, Facebooku, Linkedin, Booking, Amazon atp. odsouhlasili všeobecné podmínky, kde bude uvedeno, že souhlasíte se sdílením údajů o VAŠEM bankovním účtu a BANKA JE POVINNA dané společnosti vyhovět a dát ji přehled veškerých pohybů na VAŠEM ÚČTU.

Ministr financí Ivan Pilip (ANO) prosadil ve zkráceném čtení tento nový zákon 370/2017 Sb. který obsahuje toto:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-370#cast6

Díl 6
Služba informování o platebním účtu


§ 191

(1) Udělil-li uživatel souhlas se sdělením informací o platebním účtu, sdělí poskytovatel, který mu vede platební účet, informace o platebním účtu uživatele poskytovateli služby informování o platebním účtu v rozsahu, v jakém jsou přístupné uživateli prostřednictvím internetu.

(2) Poskytovatel, který uživateli vede platební účet, nesmí činit neodůvodněné rozdíly mezi žádostmi o informace o platebním účtu.


Více informací zde:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... vam-522299

Jedinná možnost je zrušit internetové bankovnictví, protože podle směrnice to vypadá tak, že pokud schválíte souhlas, bude mít přístup ke všem Vašim účtům, které mají možnost internetového bankovnictví.

Tímto je také prolomena Ústava ČR, konkrétně listina práv a svobod a je jasné, že zákony EU jsou nadřazeny Ústavě České republiky.
Článek 8
(1) Osobní svoboda je zaručena.

Článek 10
(2) Každý má právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a rodinného života.
(3) Každý má právo na ochranu před neoprávněným shromažďováním, zveřejňováním nebo jiným zneužíváním údajů o své osobě
https://www.psp.cz/docs/laws/listina.html


Druhou možností je vystoupení z EU (možná i toto byl důvod BREXITU)
Když zde cenzura začala, tak tady 10.8.2020 Woxia skončila. Mějte se všichni dobře, se kterými se mi dobře povídalo.
SZ nevybírám - tak omluvte, že Vám na ně už neodpovím

Odpovědět