EU obecně

Odpovědět
Hektor
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1677
Registrován: 16 úno 2017, 06:53

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Hektor » 25 pro 2017, 07:06

Ako tak pozerám najhoršie dopadol tam kde sa vyrábal, naopak Nemecko "len" s 30% je na tom ešte dobre (ale aj tak pohroma). Zaujímavé je Nemecké trvanie na dvoch motoroch, čo naznačuje že práve tam bol problém Starfightera. Otázka ako by na jeho mieste v Nemecku dopadla Mirage III, F-8, F-11, Lightning...

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8171
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Skeptik » 25 pro 2017, 09:18

Před pár lety jsem o Starfighteru mluvil s kolegou (Němcem) který byl v první skupině německých pilotů, kteří se na F-104 přeškolovali v USA.
Dle něj příčinou tolika havárií nebyly ani tak technické problémy, jako spíš špatné letové vlastnosti Starfighterů. Tedy špatné letové vlastnosti ve srovnání s předchozí generaci stíhacích letadel.
To je ale obvyklý problém při generační obměně techniky. Nastal při přechodu z dvouplošníků na jednoplošníky, z vrtulových letadel na proudová i z proudových na nadzvuková.
Tu víc, tu méně.
U Starfighterů byl problém větší než u MiG-21, a u MiG-21 zase větší než u Mirage III, a u Mirage III zas větší než u .... atd.

Příklad ze SSSR ... přechod z I-5 na I-16. Koncem 30-tých let byl I-16 považován za "letadlo jen pro ty nejlepší piloty" a část pilotů se na nich bála létat. Když v roce 1944 přišly La-7, vyjadřovali se o nich piloti, že ovládání je skoro tak jednoduché jako na I-16 :wink:
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Alchymista » 25 pro 2017, 09:50

Starfighter mal z generácie "supersonikov" F-104, Mig-21, Mirage najväčšie plošné zaťaženie krídla - cez 500kg/m2
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

syos
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1113
Registrován: 08 úno 2017, 11:50

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od syos » 25 pro 2017, 10:35

Mrknul jsem na rozhovor s bývalým pilotem

Vysoký počet havárií v 60. letech dává na vinu (jak jste uvedli)
- generační obměnou (němci byli trénovaní na F-84/86, výkony uplně jinde)
- z supersonického stíhače chtěli mít němci multirole letadlo - stíhač, bombardér taktický/konvenční, průzkumník
- nedostatek peněz - ze začátku jak na trénik pilotů a personálu, tak na techniku, v rozhovoru je uvedeno, že byl velký nedostatek hangáru (900 strojů) a technika trpěla z důvodu evropského počasí (silné děštové přeháňky).

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 27 pro 2017, 09:19

EU SE ROZHODLA PŘEDLOŽIT RUSKU ÚČET VE VÝŠI 1,4 MILIARDY EUR KVŮLI VEPŘOVÉMU MASU

EU chce po Rusku 1,4 miliardy eur kvůli zákazu na dovoz vepřového masa a výrobků.
Jak uvádí Deutsche Welle, Evropská unie hodlá prostřednictvím Světové obchodní organizace (WTO) uvalit trestní sankce kvůli protekcionismu, jenž se maskuje jako boj s africkým morem prasat. Hlavní námitky EU vůči Rusku se svádějí k tomu, že zákaz na dovoz vepřového masa ruská veterinářská a fytosanitární federální inspekce zavedla mnohem dřív, než došlo k ozbrojenému konfliktu na Ukrajině a sankční válce. Zákaz byl uvalen kvůli vypuknutí afrického moru prasat v zemích Pobaltí a v Polsku. Nicméně, jak se domnívají v EU, Rusko neoprávněně zakázalo dovoz až ze 14 zemí EU.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11761-eu ... ovemu-masu

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 27 pro 2017, 10:48

Jak přitvrdí eurodiktatura v roce 2018?

Vánoční svátky a novoroční oslavy. Velká předsevzetí, velká očekávání a snad ještě větší přání. Třeba, aby se vrátila svoboda jednotlivce, ale i států, kterou jsme si v roce 1989 převzali od komunistů jako jedni z posledních. Lež se změnila na oficiální politiku Evropy potažmo takzvaného rozvinutého světa pod přezdívkou politické korektnosti. Lidé, zaslepeni ideologií chléb a hry, která funguje přes dva tisíce let, většinou tuší, že jsou obelháváni, ale plná břicha a majetek jim zatemňují střízlivé uvažování. A otrhané chudáky s prázdnými žaludky nikdo neposlouchá. Za každý kritický názor (ale nikdo neví, jak až moc kritický, což je na diktatuře GDPR nejpodlejší) se hrozí milionovými pokutami a soudy. Zatím diktátoři tisku slibují výjimky.

Zdroj: https://dolansky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=640525

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 30 pro 2017, 02:42

Štrasburk nutí Itálii uznat manželství homosexuálů. Chyba, říká český i polský soudce

Evropský soud pro lidská práva rozhodl, že Itálie porušila právo na rodinný život tím, že neuznala manželství 12 homosexuálů uzavřená v zahraničí. Ti kvůli tomu již dříve podali stížnost. Český a polský soudce však tvrdí, že jde v justici o fundamentální metodickou chybu, protože soud byl na Itálii uvalen bez opory v Úmluvě o lidských právech a svobodách, jak uvádí server Česká justice.
Stejnopohlavní svatby desíti mužů a dvou žen a pokusy registrovat je jako standardní manželství v Itálii se odehrály v letech 2008 až 2017. Itálie všechny žádosti o uznání v zahraničí uzavřených manželství zamítla s odkazem na vnitrostátní ustanovení o veřejném pořádku, neboť Itálie definuje manželství jako svazek mezi mužem a ženou. Místní úřady tedy dvojice registrovaly v civilním svazku, který je v Itálii určen dvěma osobám stejného pohlaví.

https://echo24.cz/a/SNCnf/strasburk-nut ... sky-soudce

senil
Redaktor
Příspěvky: 127
Registrován: 20 pro 2017, 08:10

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od senil » 02 led 2018, 11:36

Myslím si, že tento rok bude rozhodující. EU bude v požadavcích přitvrzovat. Jednak to budou kvóty a pak další ekonomická centralizace. Tlak na odmítače bude velký. Teď to vidíme u řízení proti Polsku. Snad to zvládneme musíme spolupracovat v rámci V4 a přibrat Rakousko a možná nějaké balkánské státy.
Bude to peklo. Juncker otevřeně řekl, že migrace bude prostě pokračovat, že to Evropu obohacuje. Kombinace Dublin 4 + Sociální pilíř + Juncker a jemu podobní se rovná naprosté zkáze. Je potřeba to rázně odmítnout.

http://www.epshark.cz/video/109/juncker ... pokracovat

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od petrp » 07 led 2018, 09:58

Leitl: Ve spojení s Ruskem bychom byli neporazitelní, proto to USA vadí
Christoph Leitl, president Asociace evropských obchodních komor, v rozhovoru pro rakouský Kurier se vyjadřuje kromě jiného i k možnostem Evropy v kontextu současné globální konkurence. V rozhovoru Christoph Leitl říká, že žijeme v globální konkurenci, Čína je v ofenzívě na celém světě, snaží se za pomoci východoevropských zemí budovat svou Hedvábnou cestu. Čína obsadila nejdůležitější ložiska surovin v Africe. A co Evropa? Spí! Rozešli jsme se s Ruskem, místo toho, abychom se s ním spojili a mohli tak čelit konkurenci.

„Samozřejmě, že Rusko porušilo mezinárodní právo, ale Američané to neudělali?“ zareagoval Christoph Leitl na připomínku, že Rusko porušilo mezinárodní právo. „Nechci to extrapolovat, chci jen, abychom se dostali pryč od neustálých hrozeb a nesmyslných sankcí, kde je ekonomika zneužívána jako zbraň,“ dodal Leitl. „Existují politické a diplomatické možnosti. Nevěřím v bojkot sportovních událostí, v rozbíjení kulturních mostů nebo v hospodářské sankce,“ říká Leitl a na otázku zda je dobré mluvit s bezpečnostním agentem Putinem, reaguje, „a měli tři roky sankcí nějaký vliv?“.

„Rusové mají výhodu. Putin dosáhl přesně toho, co chtěl. Z vývozu do Ruska a dovozu zahraniční měny, se staly investicemi na místě. To lze vidět na příkladu firmy Backaldrin, která nyní v Moskvě postavila továrnu. A Rakousko platí, protože Kornspitz je vyráběn v Rusku,“ vysvětluje prezident Asociace evropských obchodních komor.

„Rakousko platí. Škody na celém území Evropy činí stovky miliard ročně. Můj plán by měly obě strany rozebrat krok za krokem. A nakonec usilovat o spolupráci mezi Evropou a Ruskem. V globální konkurenci bychom pak byli bezkonkurenční. Proto jsou proti tomu Američané,“ zdůvodňuje Leitl obnovení spolupráce s Ruskem. Trump říká: "Nejprve Amerika, Číňané říkají, že Čína je silná, co my Evropané? Mlčíme…

„Tak to je. Moje motto je Evropa konkurenceschopná. Jsme konkurenční, protože jsme inovační, protože oceňujeme kvalitu. Potřebujeme spojence v evropské zóně volného obchodu, která dlouhodobě zahrnuje také země jako Turecko, Ukrajina, Blízký východ a severní Afriku. Měli bychom se dívat na to, jak ostatní upevňují své pozice a vytlačují nás? ,“ pokračuje Christoph Leitl.

„Potřebujeme podnikatelskou Evropu, která se nebojí být rozdělena mezi Ameriku a Čínu, ale zajišťuje naše hodnoty a prosperitu. Evropa tvoří pouze sedm procent světové populace s klesající tendencí. Stále má ale 25 procent světového obchodu i když podíl také klesá , ale představuje také 50 procent celosvětových výdajů na sociální a environmentální účely. To, co je pro nás přirozené, není samozřejmé. To, co je pro nás přirozené, není ve světě samozřejmé, dodává Christoph Leitl .

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/byznys ... -usa-vadi/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

woxia
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1663
Registrován: 16 úno 2017, 10:41

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od woxia » 07 led 2018, 17:20

Jestliže arbitráž WTO přijme rozhodnutí požadovat od Ruska kompenzaci za omezení dovozu vepřového masa z EU a Moskva se rozhodne podat protižalobu, bude mít stoprocentní právo na náhradu všech ztrát.
RT to sdělil člen Mezinárodního svazu právníků

Evropská unie se chystá požadovat od Ruska 1,39 miliard euro ročně za omezení dovozu vepřového masa.
Požadavek Bruselu je už zaslán k Arbitrážnímu soudu.

Reciproční nároky Ruska budou řádovně mnohem vyšší.

https://cz.sputniknews.com/byznys/20180 ... rove-maso/

Ilustrační foto:
Obrázek
Když zde cenzura začala, tak tady 10.8.2020 Woxia skončila. Mějte se všichni dobře, se kterými se mi dobře povídalo.
SZ nevybírám - tak omluvte, že Vám na ně už neodpovím

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od petrp » 14 led 2018, 20:52

Petr Michek: Co se děje s demokracií v Evropě?
Od roku 2015 se Evropa zmítá pod náporem ekonomických muslimských imigrantů, kteří se snaží dostat zejména do Německa, Švédska, Itálie, Francie a Velké Británie, kde jsou imigrantům vypláceny velké sociální dávky.
Občané zemí, kde byli imigranti z počátku vítáni (Rakousko, Německo), již z vítacího nadšení vystřizlivěli, neboť nárůst kriminality páchané imigranty dal za pravdu kritikům, kteří tvrdili, že islámská migrace není integrovatelná a není asimilovatelná do evropské společnosti a její kultury. Na veřejných sítích se šíří názory a stanoviska evropských občanů, kteří odmítají nezodpovědnou vítací politiku německé kancléřky A. Merkelové a bruselských politiků a kritizují současné vedení Evropské unie za neschopnost a nekonání při ochraně vnějších hranic EU před nelegálními imigranty z Afriky a z Asie. Rovněž kritizují nezastíranou snahu Bruselu o islamizaci evropského kontinentu.

Vlna kritiky unijní politiky na veřejných sítích ovšem vyvolala odezvu globalizátorů a zastánců imigační politiky. Britský spisovatel, novinář a komentátor Douglas Murray poukázal na skutečnost, že v Holandsku, kde dnes žije více jak jeden milion muslimů, občané kritizovali excesy spojené s imigranty a vzápětí je navštívila policie, aby je varovala před zveřejňováním jejich postojů k masové imigraci na sociálních sítích. Něco podobného se děje ve Švédsku, kde ještě nedávno nesměla policie podávat tisku informace o trestné činnosti imigrantů. Podobně tomu bylo i v Německu, kde kancléřka A. Merkelová sondovala možnosti jak zamezit šíření proti imigračních sdělení a kritiky její politiky na Facebooku.

S novým rokem 2018 vstoupil v Německu v platnost zákon (o cenzuře), na jehož základě hrozí sociálním sítím obří pokuta, pokud po upozornění nesmažou nenávistné komentáře či pomluvy na adresu imigrantů. Ale copak konstatování skutečnosti (např. nárůstu kriminality - obtěžování a znásilnění žen imigranty) jsou pomluvou?!?

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/kome ... i-v-evrope
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od petrp » 17 led 2018, 07:36

Do Německa loni přišlo 186.644 běženců, jde o výrazný pokles
Do Německa loni přišlo 186.644 žadatelů o azyl - poprvé po několika letech tak jejich počet klesl pod 200.000. Na tiskové konferenci v Berlíně to řekl německý ministr vnitra Thomas de Maiziére. Uprchlíci nejčastěji pocházejí ze Sýrie, Iráku a z Afghánistánu. Na vrcholu takzvané migrační krize v roce 2015 do Německa přišlo 890.000 žadatelů o azyl, o rok později jejich počet klesl na 280.000. Tento trend pokračoval i loni, kdy do spolkové republiky přicházelo v průměru kolem 15.500 běženců měsíčně.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/do-nem ... es/1573746

Počet imigrantů směřujících z Afriky do Španělska se ztrojnásobil
Podle informací Evropské agentury pro pohraniční a pobřežní stráž Frontex v roce 2017 přistálo na pobřeží Iberského poloostrova zhruba 22.900 takzvaných námořních uprchlíků. Před rokem to bylo jen 8 000. Přibližně 40 procent nelegálních přistěhovalců pochází z Alžírska a Maroka, zbytek ze západoafrických zemí, píše se ve zprávě.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... ojnasobil/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 17 led 2018, 11:10

DONALD TUSK VZKÁZAL BRITÁNII: POKUD SI ROZMYSLÍTE BREXIT, UNIE VÁS PŘIJME ZPĚT

Předseda Evropské rady Donald Tusk v úterý dopoledne ve Štrasburku představil poslancům Evropského parlamentu (EP) výsledky prosincového summitu EU, včetně souhlasu premiérů a prezidentů začít s druhou fází jednání o brexitu.
V této souvislosti upozornil, že pokud si Spojené království odchod z EU ještě rozmyslí, Unie to přivítá.
Tusk europoslancům na jejich prvním letošním plénu připomněl, že lídři EU se v prosinci jednomyslně rozhodli, že v první fázi jednání o vystoupení Británie z Unie bylo dosaženo dostatečného pokroku v oblasti práv občanů, irských hranic a finančního vyrovnání.
Proto se lídři dohodli na prvním souboru směrů další fázi rozvodových rozhovorů. Tusk však ze Štrasburku Britům vzkázal, že pokud změní svůj názor na opuštění Unie koncem března 2019, EU jejich zemi ráda přivítá zpět.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11911-tu ... vezme-zpet

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od QVAK » 26 led 2018, 11:51

MARKÉTA ŠICHTAŘOVÁ: JAK SE STÁT UŽITEČNÝM SKOTEM

Francouzský prezident Macron má nové líbivé heslo: „Více Evropy“. Zní to tak pěkně! Skoro až hipísácky – cítíte v tom takové to „více lásky, více míru, více porozumění, více spolupráce mezi národy...,“ že? Co asi mohlo lišáka jako Macron přimět k takovým heslům? Zkušení politici přeci mají vždy mezi řádky své důvody. V tomhle případě ani nemusíme pátrat moc dlouho. Pohnutky, proč pod zástěrkou „většího spojenectví“ tlačit na tužší integraci, jsou celkem průhledné. Francie a další země mají totiž zásadní problém. Bohužel řešení jejich problému se stává naším problémem. Země jako Německo a zejména Francie si už – konečně – uvědomily, že dluhy jihoevropských zemí jsou nesplatitelné. Důkazem budiž čerstvé znovuobnovení jednání – které se ovšem raději veřejně moc nepropírá – o dalším odpuštění řeckého dluhu. Buď se tyto země nechají natvrdo zbankrotovat, což doslova a do písmene položí řadu německých i francouzských bank, od kterých si tyto země půjčily, anebo zavčasu se tento dluh rovnoměrně rozprostře po celé EU. A tím se zakamufluje. Co znamená výraz „rozprostření dluhu po celé EU“? Znamená to, že Slovák by dlužil stejně jako Řek. Řek by rázem dlužil méně, Slovák více. O splátky by se všichni svorně podělili bez ohledu na to, kdo dluh způsobil.

http://ac24.cz/zpravy-z-domova/11976-si ... tecny-skot

senil
Redaktor
Příspěvky: 127
Registrován: 20 pro 2017, 08:10

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od senil » 29 led 2018, 09:07

Nemecko musí začít deportovat migranty, jinak skončilo. V Sýrii válka skončila, je čas jít domů. Byly to přece takzvaní uprchlíci. Pokud je Německo nedeportuje, tak tos ním dopadne hodně špatně. Už teď tam vznikají no-go zóny a kriminalit aje na vzestupu
http://www.epshark.cz/clanek/210/nemeck ... u-bezmocna

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od petrp » 01 úno 2018, 07:24

Evropská unie prý poučuje novináře, jak mají psát o migraci a muslimech. Švédská novinářka se bouří
„Loni v květnu hovořil šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker o výzvách, které představují sociální sítě. Zároveň Juncker mluvil také o potřebné ochraně obyvatel EU. V říjnu potom Evropská komise představila své návrhy, jak proti tzv. „fake news“ bojovat. V rámci zprávy bylo řečeno, že nebude nijak omezena svoboda projevu a pluralita médií,“ píše Bergmanová v úvodu a tvrdí, že Evropská komise dělá ve skutečnosti pravý opak.

Podle Bergmanové naopak EU přímo usiluje o omezení svobody slova i odstranění plurality médií. „Děje se tak v rámci několika programů. Jedním z nich je Program pro práva, rovnost a občanství (REC), který se snaží ovlivňovat média. Například v tom, jak informují o migraci. V říjnu tak vznikla příručka, kde jsou novináři poučování, jak by měli přistupovat k migraci, islámu a samotným muslimům.“

Celý text v angličtině najdete ZDE
„Mějte na paměti, abyste nestigmatizovali muslimy a islám tím, že je budete spojovat s pácháním trestných činů. Akcentujte rozmanitost muslimské komunity,“ cituje Bergmanová z příručky a dodává, že Evropská unie také finančně podporuje kampaň „Media Against Hate“, kterou spustila Evropská federace novinářů (EJF), sdružující 320 000 ze třiačtyřiceti zemí. „Cílem kampaně je zlepšit mediální pokrytí migrace, menšin a náboženství.“

V rámci boje proti „fake news“ také Evropská komise jmenovala 39 odborníků, kteří se rekrutují ze zástupců občanské společnosti, sociálních médií, zpravodajských médií a akademické obce. Skupina se poprvé setkala 15. ledna 2018 a měla by poskytovat podle představ Evropské komise poradenský servis, vymezit roli a odpovědnost zúčastněných stran a vyhodnotit aktuální stav. Podle Bergmanové je však chybou, že přizváni byli pouze zástupci z mediálního maistreamu.

Jak Bergamnová dále uvádí, ve svém boji proti údajným „fake news“ nezůstává Brusel zdaleka osamocen. Francouzský prezident Emmanuel Macron také plánuje navrhnout nové zákony, které by měly potírat šíření dezinformací. „Podle nového zákona se stane stát tím, kdo bude mít patent na pravdu. Dojde k porušování práva na svobodu projevu a k ještě větší cenzuře, než jaká panuje v Německu. Vůbec celá Evropa usiluje o to, aby veřejný prostor opět ovládl totalitarismus,“ uzavírá Bergmanová.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... uri-522499
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od petrp » 02 úno 2018, 14:05

Skulptura v Trevíru - Předseda Evropské komise Juncker odhalí sochu Marxe věnovanou z Číny :dobre:
Německé město Trevír, které leží na západě Německa na hranici s Lucemburskem se chystá oslavit 200. výročí narození zakladatele komunismu Karla Marxe. Celou sérii výstav k výročí Marxova narození otevře 4. května předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Při této příležitosti odhalí Marxovu sochu, kterou zaslala Čína. Může mít ještě někdo pochybnosti o myšlenkovém zázemí vedoucích představitelů EU?

Pro nás je důležitá i další část myšlenkového odkazu Karla Marxe. Takhle se v roce 1848 vyjádřil pro Neue Rheinische Zeitung: „…nesmiřitelný boj, válku až do smrti proti Slovanům, těm zrádcům revoluce… je potřebné jejich vyhlazení, bezuzdný terorismus na ně – nikoli v zájmu Německa, ale v zájmu revoluce…“ Socha Marxe v Trevíru nebude v dnešním Německu jedinou. Další sousoší Karla Marxe a Friedricha Engelse stojí v blízkosti Alexanderplatz v Berlíně již od roku 1986. Pokud se vedoucí představitelé EU hlásí k výše popsaným myšlenkám, měli bychom být velice ostražití.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/glosa- ... ranici_wag
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11148
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od kenavf » 02 úno 2018, 14:57

Rusi(niektorí) napríklad obhajujú sochy Stalina tým že "síce bol tyran a mal krvavé ruky ale vybudoval silný štát so silným priemyslom a silnou štruktúrou ktorá sa mohla postaviť a odolať voči ostatným štátom sveta".

Čím obhajujú teraz to stavanie sôch Marxovi a Engelsovi predstavitelia EU?Aký mali mať pozitívny prínos?
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8171
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od Skeptik » 02 úno 2018, 15:04

Byl to jeden z nejvýznamnějších filosofů a ekonomů?

Nesmíme jeho práci hodnotit podle těch, co ji zneužili.
Marx v XIX. století byl nejgeniálnějším myslitelem. Není jednoho národohospodáře, který by se Marxem nezabýval. Sám jsem se od něho mnoho naučil. Jeho působení bylo ohromné. Marxism vynutil reformy. Sociální reformy jsou prací ideí Marxových. Na duchovní směry, politiku vlád, na vše měl marxismus vliv.
Tomáš Garrigue Masaryk
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

Uživatelský avatar
palo satko
Sponzor fóra
Příspěvky: 7611
Registrován: 16 úno 2017, 07:51

Re: Obecná témata z EU

Příspěvek od palo satko » 02 úno 2018, 15:32

Raz som videl taky pekny dokument, niečo ako po stopach Charlesa Dickensa. uvadual ho vyznamny britsky herec Derec Jacobi. No a ten opisoval ako naozaj desivo žil proletariat v Britanii. Marx, Engels a aj Dickens zmenili ten svet, tym že ti dvaja dali vznikajucim odborom a lavicovemu hnutiu argumenty. Že tych robotnikov velmi nemuseli je fakt, ale vstupovali kvoli pochopeniu ich udelu do konfliktov a snažili sa vedecky dokazat ako to naozaj je, a hlavne že tak desivy kapitalizmus je vlastne zbytočny. Vytvorili vedecke argumenty a nie bachorky o "Božom poriadku" ktorymi narabali ich oponenti. No a Dickens sa spol. urobili to, že vyššia vzdelana vrstva pochopila cez literaturu že ten svet je naozaj všivavy. Marx a Engels tym že dali vedecky zaklad pre fungujuce lavicove hnutie naozaj zmenili svet k lepšiemu. Že nietore veci su dnes už prekonane, predsa nič na tom nemeni. Aj ked dnes sa neplavime do Ameriky na malych plachetniciach, predsa nevravime, že objavenie Ameriky Kolumbusom pomocou plachiet je somarina.
"Ego sum rex Romanus et super grammaticam" Žigmund - liška ryšava v Kostnici. Nie som cisar, ale gramatiku tiež nezvladam. :)

Odpovědět