Česká republika

Odpovědět
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Česká republika

Příspěvek od Aaron Goldstein » 30 led 2018, 13:56

A takhle vznikají fámy...

Ten poskytovatel služby (který je tu zaměňován za poskytovatele jakékoliv služby (Google, Facebook, Linkedin, Booking, Amazon) je v zákoně ve skutečnosti poskytovatel služby informování o platebním účtu což rozhodně není Google, Facebook, Linkedin, Booking, Amazon a podobně... Poskytovatelem takové služby může být jen správce informací o platebním účtu, který má k uvedené činnosti povolení dle zákona.... (Což je mj. licence od ČNB)

K problematice správceinformací o platebním styku doporučuji pro hrubou orientaci rozbor z advokátní kanceláře Schejbal & Partners: https://akschejbal.cz/spravce-informaci ... bnim-styku

Pokud by se o informaci o účtu pokusil Google, Facebook, Linkedin, Booking nebo Amazon, tak v tom zákoně narazí na odstavec 3 písmeno písmeno b...
§ 191
(3) Poskytovatel, který uživateli vede platební účet, může odmítnout sdělit informace o platebním účtu poskytovateli služby informování o platebním účtu,
b) není-li poskytovatel, který žádá o informace, oprávněn poskytovat službu informování o platebním účtu
a zároveň by jste dle dle § 191 článku 4 byli informováni vy a dle § 191 článku 5 i ČNB
§ 191
(4) Poskytovatel, který hodlá odmítnout poskytnutí informací podle odstavce 3, o tomto úmyslu informuje uživatele; není-li to možné, informuje uživatele bez zbytečného odkladu po odmítnutí.
(5) Odmítl-li poskytovatel poskytnout informace o platebním účtu podle odstavce 3, informuje o tom bez zbytečného odkladu Českou národní banku.
A na závěr sem dám do spoileru plné znění celého dílu 6 řešící Službu informování o platebním účtu (Z čehož už vyplývá, že nejde o běžně poskytovanou službu, ale službu s jasnými specifiky a náležitostmi
Díl 6
Služba informování o platebním účtu
§ 191
(1) Udělil-li uživatel souhlas se sdělením informací o platebním účtu, sdělí poskytovatel, který mu vede platební účet, informace o platebním účtu uživatele poskytovateli služby informování o platebním účtu v rozsahu, v jakém jsou přístupné uživateli prostřednictvím internetu.
(2) Poskytovatel, který uživateli vede platební účet, nesmí činit neodůvodněné rozdíly mezi žádostmi o informace o platebním účtu.
(3) Poskytovatel, který uživateli vede platební účet, může odmítnout sdělit informace o platebním účtu poskytovateli služby informování o platebním účtu,
a) má-li podezření na neautorizované nebo podvodné použití platebního prostředku, nebo osobních bezpečnostních prvků uživatele,
b) není-li poskytovatel, který žádá o informace, oprávněn poskytovat službu informování o platebním účtu, nebo
c) neosvědčil-li poskytovatel služby informování o platebním účtu svojit totožnost v souladu s § 192 písm. c).
(4) Poskytovatel, který hodlá odmítnout poskytnutí informací podle odstavce 3, o tomto úmyslu informuje uživatele; není-li to možné, informuje uživatele bez zbytečného odkladu po odmítnutí.
(5) Odmítl-li poskytovatel poskytnout informace o platebním účtu podle odstavce 3, informuje o tom bez zbytečného odkladu Českou národní banku.
(6) Poskytovatel, který uživateli vede platební účet, není povinen postupovat podle odstavců 1 až 5, není-li účet, který uživateli vede, přístupný prostřednictvím internetu.
§ 192
Poskytovatel služby informování o platebním účtu
a) poskytuje službu informování o platebním účtu na základě výslovného souhlasu, který mu uživatel udělil,
b) zpřístupní osobní bezpečnostní prvky uživatele pouze uživateli a tomu, kdo je vydal,
c) při každém dotazu na informace o platebním účtu osvědčí poskytovateli, který uživateli vede platební účet, svoji totožnost,
d) v souvislosti se službou informování o platebním účtu získává a zpracovává pouze informace o platebním účtu, který určil uživatel,
e) nepožaduje od uživatele citlivé údaje o platbách uživatele a
f) v souvislosti se službou informování o platebním účtu nepožaduje od uživatele, neuchovává a nezpracovává jiné údaje o uživateli, nebo jeho platebním účtu než údaje potřebné k poskytnutí služby informování o platebním účtu.
Zdroje:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-370#cast6
https://akschejbal.cz/spravce-informaci ... bnim-styku
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

syos
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1113
Registrován: 08 úno 2017, 11:50

Re: Česká republika

Příspěvek od syos » 30 led 2018, 15:01

PSD2 – nová evropská směrnice o platebním styku

26. říjen 2017

Nová evropská směrnice o platební styku PSD2 přináší významné změny, které se promítnou do právní úpravy platebního styku a souvisejících oblastí. Členské státy jsou povinny zajistit, aby jejich vnitrostátní předpisy byly v souladu s touto směrnicí do 13. ledna 2018. Hlavním cílem PSD2 je posílení pozice klienta ve využívání bankovních služeb napříč EU. Otevřením přístupu ke klientským informacím třetím stranám a budováním nových bankovních služeb chce zároveň vytvořit ještě více konkurenční prostředí. Je třeba se na novou změnu dívat jako na hrozbu nebo jako na příležitost?

Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2366 ze dne 25. listopadu 2015 o platebních službách na vnitřním trhu (PSD2) si klade za cíl vytvořit jednotný integrovaný platební trh prostřednictvím regulace bank a nových poskytovatelů bankovních služeb.

Nejviditelnější změnou je bezesporu otevření přístupu k bankovním informacím třetím stranám (TPP – Third Party Providers). Třetí strany si můžeme představit jako jiné bankovní instituce v Evropské unii, ale i jako tzv. fintechové společnosti, které se zaměří na poskytování nových služeb díky konsolidovanému pohledu na klientská bankovní data.

Bankovní služby, které se po nabytí účinnosti směrnice PSD2 stanou pro všechny klienty dostupnými, lze rozdělit do dvou oblastí:

1) AIS (Account Information Service) – prostřednictvím této služby dostane klientem autorizovaná třetí strana přehled bankovních účtů vedených u jiných bank, včetně informací o zůstatku na účtu.

2) PIS (Payment Initiation Service), pomocí které bude moci klient iniciovat platební příkaz ze svého bankovního účtu bez nutnosti přístupu do internetového bankovnictví příslušné banky.

Aby bylo možné tyto služby zabezpečit, PSD2 ukládá povinnost jednotlivým bankám zpřístupnit klientské informace autorizovaným třetím stranám pomocí tzv. API (Application Programming Interface). Současně s požadavkem otevřeného přístupu ke klientským informacím PSD2 definuje požadavky na bezpečnost a na tzv. silné ověření klienta (SCA). Podrobné požadavky na upravenou podobu platebního styku stanovují tzv. Regulatory Technical Standards (RTS) a doporučení implementačních postupů (Guidelines).

Jednotlivé členské státy jsou povinny evropskou směrnici PSD2 transponovat do národní legislativy. V České republice se tak stane novým zákonem o platebním styku, který tak nahradí stávající zákon č. 284/2009 Sb., o platebním styku. Tento zákon musí nabýt účinnosti nejpozději k 13. lednu 2018. Do stanového data musí být současně potvrzena i sada příslušných dokumentů a doporučení ze strany European Banking Authority (EBA): implementačních technických standardů, regulatorních technických standardů a Guidelines.

Následující časová osa zobrazuje současné známé termíny spojené s transpozicí PSD2.

Červen 2013 – Evropská komise podává první návrh PSD2.
8. října 2015 – Přijetí PSD2 Evropským parlamentem.
8. prosince 2015 – EU zahajuje konzultace v oblastech bezpečnosti a silné autentizace.
23. prosince 2015 – PSD2 publikováno v Úředním věstníku Evropské unie.
12. ledna 2016 – Účinnost směrnice PSD2. Od této doby běží dvouleté období, kdy jednotlivé členské státy musí provést transpozici zákona do národní legislativy.
23. 2. 2017 – EBA vydává Závěrečnou zprávu o draftu RTS pro oblast silné autentizace a zabezpečené komunikace (RTS on Strong Customer Authenti cation and common and secure communication under Article 98 of Directive 2015/2366 (PSD2)) a doporučuje přijetí tohoto RTS.
13. 1. 2018 – Konec dvouleté lhůty pro transpozici směrnice PSD2 do národní legislativy v jednotlivých členských státech.
Duben 2019 – první možné datum účinnosti RTS pro oblast silné autentizace a zabezpečení komunikace.

PSD2 jako cesta

Internetová bankovnictví jsou hlavním komunikačním kanálem mezi klientem a bankou. Neztrácí řízeným uvolněním dat třetím stranám banka přímý kontakt s klientem? Co mohou banky udělat, aby se systém otevřeného bankovnictví stal jejich strategickou obchodní výhodou?

Je zřejmé, že PSD2 umožní vstup mnoha novým hráčům na trh. Existovat bude i větší konkurence v boji o klienta. Banky nicméně mohou o klientech získat nové informace a novými inovativními produkty či pro klienta lepšími nabídkami upevňovat postavení na trhu. Pro zařazení PSD2 mezi strategické iniciativy banky by měla banka postupovat podle následujících kroků:

Splnit mandatorní požadavky – máte již podrobný implementační plán, který vám zajistí soulad s požadavky PSD2?
Konkurence – máte připravenu obrannou strategii proti nové a stávající konkurenci?
Inovace – máte dostatečné zdroje a analytické schopnosti rozpoznat příležitostí? Jste připraveni změnit operativní model a přizpůsobit technologie novým příležitostem?

https://home.kpmg.com/cz/cs/home/clanky ... rnice.html
https://www.pwc.com/cz/cs/odvetvove-sp ... ostce.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 30 led 2018, 18:55

Bimbo kráčí dál

Bimbo, kterak se odjakživa familiárně přezdívá Miloši Zemanovi, triumfoval. Psi štěkají, ale jeho hradní karavana kráčí po víkendu dál. Má před sebou, přinejmenším teoreticky, dalších pět let.
Čím ale především uspěl? Soupeřem. Lepšího soka si nemohl přát: Jiří Drahoš mu nebyl důstojným konkurentem. Přála mu opět, jako před pěti roky Karlu Schwarzenbergovi, většina sdělovacích prostředků a Zeman se dopustil řady chyb, ale on toho všeho neuměl využít. V české mediální krajině se pohyboval nemotorně, ba prkenně. Co hůř, nedokázal ani zakrýt, že je politickou marionetou. Byl prostě vybrán náhodně, lidmi v pozadí. Během kampaně si ke své škodě udržel výzor katedrového profesora fyzikální chemie nebo vyššího státního byrokrata. Přes patrně usilovnou snahu o zlepšení permanentně přeříkával naučené „básničky", jež deklamoval buď s tváří hráče pokeru, nebo s až nečekanou nejistotou.

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... o-krai-dal

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 31 led 2018, 21:38

Komunisté chtějí zbavit mandátu přeběhlíky i pravomocně odsouzené
Poslanec či senátor, který v průběhu volebního období změní stranu, by měl přijít o mandát, navrhují již potřetí komunisté. Pravicoví politici ale varují před neomezenou mocí vedení strany. Upozorňují také, že je to v rozporu s ústavou. Komunisté chtějí také prosadit zánik mandátu pro odsouzené zákonodárce. Cílem návrhu podle jeho předkladatelů je znemožnit změnu poměru politických sil v komorách parlamentu proti vůli voličů. Autoři změny také věří, že povede k posílení důvěry v politický systém a fungování parlamentní demokracie.

Jeden z tvůrců návrhu Stanislav Grospič nesouhlasí s tezí, že si občané volí do Sněmovny nebo Senátu osobnosti. „Volební zákon říká, že kandidují politické strany a politická hnutí, takže občan volí osobnosti, ale vybírá si je z určitých politických stran. Takže i ta osobnost, která má od občanů největší důvěru, tak je zvolená za určitý politický subjekt, který ji na kandidátku vzal,“ zdůvodnil pro iDNES.cz předseda mandátového a imunitního výboru Grospič.

Podle důvodové zprávy ústavního zákona současný právní stav ne zcela řeší a vymezuje dopady za chování poslance či senátora po jeho zvolení. Zákonodárce má tedy možnost opustit klub nebo přejít do jiné strany, aniž by to nějak ovlivnilo mandát získaný ve volbách. Podle komunistů je takové chování nejen „výpovědí plné moci“ ze strany zvoleného kandidáta vůči voličům, ale také porušením závazku vůči politické straně nebo hnutí, za něž byl zvolen.

„Chování některých poslanců v minulosti jasně ukázalo, že dochází k vážnému narušení nejen důvěry občanů v politický systém, ale i fungování ústavního systému jako takového. Ve své podstatě tak dochází k deformaci rozhodnutí suveréna, jímž je občan-volič, který spojil odevzdání svého hlasu s určitým vymezeným programem,“ vysvětlují komunisté, proč by „přeběhlíci“ měli ztratit mandát.

https://zpravy.idnes.cz/kscm-ustavni-za ... domaci_bja
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 31 led 2018, 22:13

Mladým Čechům Evropská unie nevoní. V regionu rekordně
Méně než polovina Čechů mladších 35 let vnímá Evropskou unii kladně. Mladší generace v Česku tak má nejskeptičtější postoj v rámci stejné věkové kategorie obyvatel čtyř středoevropských zemí z uskupení visegrádské čtyřky (V4), do které kromě Česka patří i Maďarsko, Polsko a Slovensko. Naopak v názoru na Severoatlantickou alianci je v regionu nejvíce skeptická mladší generace Slováků. Vyplývá to ze studie bratislavského nevládního institutu Globsec, který každoročně organizuje stejnojmennou mezinárodní konferenci.

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/mla ... 65471.html
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 01 úno 2018, 08:28

Analýzy Jakuba Jandy z Evropských hodnot jsou i podle odborníků jen žvásty
Jakub Janda je jedním z nejhorlivějších a zároveň nejhorších facebookových komentátorů politického dění. Denně vyplodí několik unikátních příspěvků, které se snaží prezentovat jako odborné analýzy. Práce mladíka, který se představuje jako zástupce ředitele think tanku Evropské hodnoty ale mají podle odborníků s vědeckou prací pramálo společného.

Skupina odborníků, kteří působí na působí na Fakultě sociálních věd UK, Ústavu mezinárodních vztahů, Metropolitní univerzitě Praha a v Asociaci pro mezinárodní otázky, podrobila Jandovy výplody podrobné analýze. Píší v ní:

Jako vědci a vysokoškolští pedagogové zabývající se bezpečností vítáme na těchto stránkách nedávno otevřenou diskusi o bezpeč-nostních hrozbách a o tom, jak vznikají. Způsob, jakým je vnímání hrozeb utvářeno ve veřejné diskusi, je třeba podrobovat důslednému kritickému zkoumání. Zvlášť pokud se tak děje pod rouškou nárokované odbornosti.

Nárokovaná odbornost dodává jakémukoliv argumentu ve veřejné diskusi na váze. Pokud je ale tento argument výsledkem procesu z odborného hlediska pochybného, zaslouží si být jako takový odkryt.

V dříve uveřejněném komentáři poukázal jeden z nás na to, že nedávno zveřejněná studie think tanku Evropské hodnoty o výhledu vývoje vnějšího bezpečnostního prostředí ČR, obsahující pouze katastrofické scénáře, navíc s absurdně vysokými pravděpodobnostními hodnotami, není odbornou studií, ale projevem ideologie, který připravuje půdu pro radikální opatření odůvodněná jako prevence proti (neurčitým a nejistým) budoucím hrozbám.

Maskované ideologické projevy ve spojení s oslňující mediální (sebe)prezentací jsou pro vystupování Evropských hodnot příznačné. Byť se jejich úsilí “bránit liberální demokracii” může na první pohled jevit chvályhodné, zvolené způsoby bohužel pouze přispívají k neutěšenému stavu veřejné debaty o bezpečnosti.

http://www.novarepublika.cz/2018/02/ana ... skych.html
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

woxia
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1663
Registrován: 16 úno 2017, 10:41

Re: Česká republika

Příspěvek od woxia » 01 úno 2018, 10:02

Na webu české televize jsou titulky k debatě. Připomeňte si slova, kterými označil voliče prezidenta Miloše Zemana a koho zájmy bude hájit:

00:04:23 Pane profesore, co vytýkáte nejvíce svému soupeři?
00:04:29 Zčásti jsem to řekl.
00:04:32 Jednu konkrétní?
00:04:35 To, že společnost nespojuje, rozděluje.
00:04:40 Je to prezident dolních 10 milionů. (oprava z horních na dolních podle záznamu přenosu)

Poselství k voličům:

01:26:04 Budu prezidentem, který preferuje zájmy elit.
01:26:12 Prezident, který se bude zajímat o starosti lidí, sociální problémy,

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... le/titulky
Naposledy upravil(a) woxia dne 01 úno 2018, 15:49, celkem upraveno 1 x.
Když zde cenzura začala, tak tady 10.8.2020 Woxia skončila. Mějte se všichni dobře, se kterými se mi dobře povídalo.
SZ nevybírám - tak omluvte, že Vám na ně už neodpovím

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11146
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Česká republika

Příspěvek od kenavf » 01 úno 2018, 14:21

woxia píše:
01 úno 2018, 10:02
Na webu české televize jsou titulky k debatě. Připomeňte si slova, kterými označil voliče prezidenta Miloše Zemana a koho zájmy bude hájit:

00:04:23 Pane profesore, co vytýkáte nejvíce svému soupeři?
00:04:29 Zčásti jsem to řekl.
00:04:32 Jednu konkrétní?
00:04:35 To, že společnost nespojuje, rozděluje.
00:04:40 Je to prezident horních 10 milionů.

Poselství k voličům:

01:26:04 Budu prezidentem, který preferuje zájmy elit.
01:26:12 Prezident, který se bude zajímat o starosti lidí, sociální problémy,

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... le/titulky
Treba to opraviť "prezident dolních 10 milionú" (povedal "dolných" ale v titulkoch je "horných")
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 02 úno 2018, 18:59

Do Prahy míří třetí nejvyšší představitel USA

Předseda Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu Paul Ryan má přiletět do Prahy koncem března. Oznámil to dnes předseda české dolní komory Radek Vondráček (ANO). Program Ryanovy návštěvy v České republice ještě není stanoven.
Ryan by měl být v Česku podle Vondráčkových předpokladů 26. a 27. března, potom by se mohl zdržet ještě soukromě. „Jedná se vlastně o třetího nejvyššího představitele USA, takže to není úplně jednoduché a přípravy teprve začaly,“ napsal dnes ČTK Vondráček.

https://echo24.cz/a/SNEAN/do-prahy-miri ... avitel-usa

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 03 úno 2018, 11:06

Stát není cestovní kancelář, když platíme velvyslance po celém světě ..
"Začali jsme na vládě jako vždycky 6:30 ráno. Měli jsme spoustu věcí k projednání. Někdy mě úplně šokuje, čím vším se máme zabývat . Kolega třeba povídá, že v Manile na Filipínách bude 12. konference o ochraně migrujících ptáků nebo v New Yorku genderová konference a kdože tam z nás pojede," popisuje předposlední lednovou středu při zasedání vlády premiér v demisi Andrej Babiš.

"Tak jsem všem opět velice důrazně připomněl - stejně, jako když se řešilo, kdo poletí na Olympiádu - že stát není cestovní kancelář. Rozhodně ne, jako za minulých vlád. Platíme velvyslance po celém světě, tak ať na takové akce chodí oni, ne že tam budou létat na výlety lidi odsud," napsal Andrej Babiš na svém facebookovém profilu v příspěvku, který popisoval celý premiérův týden a nutno dodat, že byl tentokrát mimořádně dlouhý.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politi ... em-svete-/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 03 úno 2018, 17:21

Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 04 úno 2018, 22:25

A je to venku: Žantovský vyzvonil, jak vybírali Jiřího Drahoše
Spekulace o tom, kde se coby protikandidát Miloše Zemana vzal Jiří Drahoš a proč právě expředseda Akademie věd byl kandidátem, na kterém se odpůrci Miloše Zemana shodli v největší míře a v nejhojnějším počtu, probíhají již delší dobu. Prapor boje proti Miloši Zemanovi nesli v prezidentských volbách kromě Drahoše také textař a podnikatel Michal Horáček, lékař Marek Hilšer, exdiplomat Pavel Fischer či někdejší premiér Mirek Topolánek. Že šel do boje se Zemanem s podporou takových tradičních osobností „pražské kavárny“, jako jsou Zdeněk Svěrák či Eva Holubová či řada jiných umělců, je známo. Jak byl však Drahoš „vygenerován“ coby kandidát, přiblížil pro časopis Echo ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský.

„Nebyl to čistě marketingový projekt. Existovala poptávka po kandidátovi, který by nebyl poznamenán stranickou politikou a současně by nenesl stigma občanské společnosti nebo takřečené pražské kavárny,“ překvapil Žantovský. „Z této úvahy v určité skupině vzešla nejdříve myšlenka postavit nějakého respektovaného vědce. Pokud vím, Drahoš nebyl prvním z vědců, kteří byli osloveni. Byl prvním, který na poptávku reagoval,“ objasnil někdejší diplomat a expředseda ODA.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ose-523025
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 05 úno 2018, 21:38

Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Česká republika

Příspěvek od Aaron Goldstein » 05 úno 2018, 22:21

petrp píše:
05 úno 2018, 21:38
odpověď na dopis
http://leva-net.webnode.cz/news/odpoved ... dnich-sil/
Já si sem jen dovolím dát dopis, na který A.B. odpovídal...
ObrázekObrázek
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/n ... oky-520385
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 06 úno 2018, 20:19

Jen 12 uprchlíků? V ČR žije 524.132 zaevidovaných cizinců

Podle statistik Ministerstva vnitra byl za rok 2017 udělen azyl 26 osobám, 102 osobám byla udělena doplňková ochrana a 343 osobám byla prodloužena doplňková ochrana.
K 30. 11. 2017 v ČR žilo celkem 524.132 zaevidovaných cizinců:
Např. Ukrajina 116.998, Vietnam 59.727, 538 osob bez státní příslušnosti, Pákistán 613, Palestina 183, Nigérie 737, Maynmar 185, Mongolsko 7.894, Maroko 367, Libye 212, Kyrgystán 756, Kosovo 1.219, Kolumbie 205, Kongo 49, Keňa 81, Kamerun 118, Jordánsko 258, Jižní Afrika 351, Jemen 224, Irán 562, Irák 546, Bangladéž 432, Afghánistán 441, Albánie 394, Alžírsko 364, Sýrie 1.263, Argentina 179, Arménie 1.784 ...

http://www.zvedavec.org/vezkratce/15104/

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11146
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Česká republika

Příspěvek od kenavf » 08 úno 2018, 00:01

Zemřel novinář Slezák, který v Zemanově štábu napadl kameramana iDNES.cz
https://zpravy.idnes.cz/novinar-slezak- ... _domaci_jj
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

woxia
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1663
Registrován: 16 úno 2017, 10:41

Re: Česká republika

Příspěvek od woxia » 09 úno 2018, 13:37

Trvalo to celou jednu generaci, která od patnácti let užívala hormonální antikoncepci. A ta začala potom tento výdobytek "reklamovat" – zjistila, že takhle uměle navozená neplodnost bohužel někdy pokračuje i po vysazení, že vznikla generace žen s nezvykle vysokou mírou neplodnosti.

A když ženy začaly být plošně na antikoncepci, změnil se sňatkový trh na partnerský. Už neprobíhají námluvy vedoucí k svatbě, ale jen k vztahu, který nutně nevede k založení rodiny. Muži zkonzumují ženinu sexualitu a často nejplodnější roky – a pak se lidé rozejdou.

Mám pocit, že jsme dosáhli v genderové rovnosti takovou míru, že to začalo nabourávat hormonální systémy. Muži jsou feminnější, mají málo testosteronu, kvůli tomu mizerné spermie, a ženy mají naopak nefunkční svoje vlastní hormony, mají vyšší kortizol, testosteron, a jako by docházelo k unifikaci i na té hormonální úrovni. A to je z hlediska reprodukce naprosto fatální.


http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny ... dravi.html

V roce 2001 bylo na úplném chvostu EU právě Česko - 1,15 živě narozených dětí na každou matku
https://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/det ... 20937.html

Disproporce ve velikosti generací je jednou z příčin, proč je míra nezaměstnanosti v České republice jednou z nejnižších v Evropské unii.
Obrázek

http://www.statistikaamy.cz/2013/12/hus ... lovy-deti/
Když zde cenzura začala, tak tady 10.8.2020 Woxia skončila. Mějte se všichni dobře, se kterými se mi dobře povídalo.
SZ nevybírám - tak omluvte, že Vám na ně už neodpovím

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 09 úno 2018, 17:32

Liberální elita vede společnost k totalitě.
Jakub Patočka vyslal varovný vzkaz české liberální elitě. Tato elita se prý dnes bojí lidí a brání před nimi demokracii. Jenže tím celou společnost žene k totalitě. Ještě v roce 1988, tedy rok před sametovou revolucí vydali českoslovenští disidenti text. V němž volali po zřízení správních soudů, posílení pravomocí prezidenta, přímé volbě prezidenta a po referendu. Komunisté byli striktně proti. Z někdejších disidentů se postupem času stala elita národa. Dnes už často jde o starší osobnosti, které postupně byli nahrazeny novou generací. Obě tyto generace však podle Patočky zanedbaly cosi jako péči o společnost. Nevedly ji k odpovědnému chování.

A tak se stalo, že lidé, kteří před rokem 1989 volali po zavedení referenda – jako Daniel Kroupa, Petr Placák, Jáchym Topol, Milan Uhde – dnes před zavedením referenda často varují. Patočka si položil otázku proč. Jedním vysvětlením může být, že disidenti tehdy chtěli mít alespoň nějaký vliv na dění ve společnosti a komunisté jim ho nechtěli dát. Z tehdejších disidentů se ale stali politici, kteří převzali kormidlo a komunistům se zastesklo po velkém vlivu, který mívali. Proto se dnes dovolávají referenda. Možností, kdy bylo možné sáhnout k referendu, bylo víc. První se nabízela při dělení Československa. Tato možnost však nebyla využita a v mnoha Češích od té doby zůstala určitá trpkost.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... sal-523743
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 09 úno 2018, 19:53

Vracíme se zpátky do komunismu. Jen "vrahy z Wall Streetu" nahradili "agenti Kremlu" a místo RVHP máme Evropskou unii
Všimněte si, jakým způsobem většina mediálního i politického mainstreamu naše setrvání v EU hájí. To přece musí být podezřelé každému z vás. Naprosto zdrogované scénáře, jak to s námi špatně dopadně.

Gabal žvaní o "tisících miliardách", které prý budeme muset platit.
Hlavní ekonom Deloitte David Marek říká, že nás vlastně EU chrání před námi samými. (proboha!)
Hlavní ekonom UniCreditu Pavel Sobíšek tvrdí, že bychom se dostali na úroveň Běloruska.
Bohouš Sobotka někdy loni či předloni poudal, že "vystoupení z EU může podporovat jen šílenec".
Herec Honza Hrušínský se vyznal ze své lásky k EU ve svém láskyplném svazáckém komentu.
Expornoherec Janda, Štětina a další pak straší, že za czexitem stojí Putin a když to uděláme, pošle sem tanky.

Co to s těmi lidmi sakra je?

Umělcí, sportovci, vědci...většina z nich vůbec nerozumí politice a fungování EU. Nepoznali by, že tady je socialismus, ani kdyby jim seděl na rameny a řval jim do ucha z hlásné trouby. Ale přesto budou horovat pro EU kdykoli jim k tomu dají ČT či Respekt příležitost. Ta příšerná prounijní propaganda musí přece zejména starším ročníkům připomínat časy před rokem 1989. Já jsem z nich osobně zažil jen málo, ale tohle je přece přesně ono. Včetně dehonestování a zesměšňování druhé strany.

A nejlepší je argument: "Berete od EU peníze, tak držte hubu." Jo, ale ptá se nás někdo? Já nechci pobírat prachy za nic. Je to nedůstojně a podívejte se, jak skončili Afričané. Ty už dokonce musí učit lidé ze Západu, jak mají pěstovat plodiny. U sebe doma, kde žijí tisíce let!!! Nechci být závislý na cizích penězích. Obzvlášť, když jde stejně jen o asi 2% HDP, které jsme tady za dobu našeho členství vyprodukovali. Nejsem ničí děvka, abych pak musel za těch pár zlaťáků roztahovat, kdy se pánům z Bruselu zlíbí. EU je nebezpečný levicový projekt založený na politické korektností, multikulti, kvótách, genderu a dalších neomarxistických svinstvech. Že to většina zpovykaných herců, novinářů a politiků nevidí, je jejich problém.

CZEXIT je jediná možnost, jak si uchovat poslední zbytky důstojnosti. Howgh!

http://www.eportal.cz/Articles/9790-vra ... -unii.aspx
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 09 úno 2018, 21:54

VÍME PRVNÍ Na Český rozhlas letí předžalobní výzva od Agrofertu. Jde o Kroupu

ParlamentníListy.cz exkluzivně z okolí koncernu Agrofert získaly oficiální znění předžalobní výzvy, kterou právě Agrofert směřuje na veřejnoprávní Český rozhlas. Připomeňme, že ten je centrem mediální pozornosti zejména v souvislosti s údajnými investigativními materiály zaměstnance ČRo Kroupy.
Jak stojí v textu, který máme k dispozici, Agrofert „pro vyloučení jakýchkoli nejasností“ vnímá jako velmi poškozující především dva momenty. Ty jsou samozřejmě součástí textů, které vydal novinář Kroupa. „Bez jakýchkoli důkazů jsme na základě domněnek byli veřejně před statisíci posluchačů obviněni z trestné činnosti.“ A dále: „Uvedená problematika byla v prvních odvysílaných příspěvcích prezentována tak, jako by šlo o záležitosti dotýkající se jen a pouze koncernu Agrofert,“ stojí v apelu, pod nímž je podepsaný letitý spolupracovník Andreje Babiše Alexej Bílek a místopředseda představenstva společnosti Josef Mráz.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... upu-523753

Odpovědět