Slovensko

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Slovensko

Příspěvek od QVAK » 22 pro 2017, 17:17

SLOVENSKO OBSTAVILO PLYN PRO UKRAJINU KVŮLI DLUHU

Slovenský soud splnil rozhodnutí Stockholmské arbitráže na žalobu italské společnosti Ugas a obstavil dodávky plynu pro ukrajinskou společnost Naftogaz. Oznámil to portál ZN.UA.
Podle informace portálu učinila Stockholmská arbitráž rozhodnutí v této kauze v prosinci 2012, kdy vyhověla žádosti Ugasu, aby ukrajinská strana zaplatila dluh z roku 2007, který činí v současné době 21 milionů USD včetně pokut a penále.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11737-sl ... vuli-dluhu

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 25 pro 2017, 13:21

Pamätníky červenoarmejcov na Slovensku v ohrození
Poškodovanie pamätníka osloboditeľov v Košiciach a následné snahy o jeho odstránenie vyvolávajú na Slovensku obavy z prepisovania histórie. Udrží sa teda na Slovensku osloboditeľská tradícia Červenej armády, alebo budú o niekoľko rokov sovietski vojaci nazývaní okupantmi tak, ako dnes na Ukrajine, v Poľsku či pobaltských krajinách? ...
Zdroj https://cz.sputniknews.com/slovensko/20 ... lat-media/ z 25.12.2017

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Slovensko

Příspěvek od petrp » 05 led 2018, 21:09

Zemřel Marián Labuda. Herec, kterého milovalo celé Československo :cry:
V pátek zemřel v jedné z bratislavských nemocnic Marián Labuda - bylo mu 73 let. Informoval o tom zatím bez bližších podrobností server Aktuality.sk s odvoláním na zdroj blízký umělcově rodině.

https://echo24.cz/a/S4i2u/zemrel-marian ... oslovensko
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 08 led 2018, 20:57

QVAK píše:
22 pro 2017, 17:17
SLOVENSKO OBSTAVILO PLYN PRO UKRAJINU KVŮLI DLUHU
Slovenský soud splnil rozhodnutí Stockholmské arbitráže na žalobu italské společnosti Ugas a obstavil dodávky plynu pro ukrajinskou společnost Naftogaz. Oznámil to portál ZN.UA.
Podle informace portálu učinila Stockholmská arbitráž rozhodnutí v této kauze v prosinci 2012, kdy vyhověla žádosti Ugasu, aby ukrajinská strana zaplatila dluh z roku 2007, který činí v současné době 21 milionů USD včetně pokut a penále.
http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11737-sl ... vuli-dluhu
Slovensko zastavuje plyn na Ukrajinu. Je to hoax
Ruské médiá píšu o rozsudku, o ktorom nik nevie.
Slovenský súd splnil rozhodnutie štokholmskej arbitráže, vyhovel žalobe talianskej spoločnosti Ugas a pozastavil dodávky plynu pre ukrajinskú spoločnosť Naftogaz.
Takúto informáciu koncom minulého roka publikovalo niekoľko „alternatívnych“ médií, medzi inými aj Hlavné správy, AC24.cz či Slobodný výber. V textoch sa objavujú malé variácie, niektoré články píšu, že Slovensko „odstavilo“ tranzit plynu na Ukrajinu, iné používajú slovo „obstavilo“.
Stránka AC24.cz text prevzala z českej verzie ruského vládneho servera Sputnik, ktorý už niekoľkokrát šíril klamlivé články ruskej propagandy.
Článok Sputnika, ako aj všetky slovenské verzie článku sa odvolávajú na jeden zdroj – ruskojazyčný server www.zn.ua. Ten sa odvoláva na anonymný zdroj a tvrdí, že 20. decembra 2017 slovenský súd (neuvádza ktorý) na základe štokholmskej arbitráže pozastavil dodávky plynu zo Slovenska na Ukrajinu.
Zdroj https://svet.sme.sk/c/20733438/slovensk ... -hoax.html z 08.01.2018
Len doplním - ruskojazyčný server www.zn.ua podľa https://www.whois.net/ je registrovaný v Kyjeve na Ukrajine.
To sa skôr podobá tomu, že UA server vypustil somarinu aby SME mali o čom písať že je to HOAX

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 14 led 2018, 19:01

Slovenský Eustream zarába na preprave plynu na Ukrajinu
Ukrajina patrí medzi významných ekonomických partnerov Slovenska. Pre Slovensko je strategicky významná aj kvôli tranzitným energetickým sieťam z Ruskej federácie. Spolupráca medzi Ukrajinou a SR v oblasti plynárenstva je najmä na úrovni prevádzkovateľov prepravných sietí – slovenského Eustream-u a ukrajinského Uktransgazu. Uviedol to pre TASR hovorca Ministerstva hospodárstva SR Maroš Stano.
Informoval, že v roku 2017 sa podľa dostupných údajov z Ukrajiny na Slovensko prepravili 53,4 miliardy metrov kubických (m3) plynu, zo Slovenska na Ukrajinu cez tzv. reverzný tok 9,9 miliardy m3. V roku 2016 sa podľa neho z Ukrajiny na Slovensko prepravilo 47,9 miliardy m3 plynu, zo Slovenska na Ukrajinu 9,1 miliardy m3...
... Poznamenal, že ukrajinská spoločnosť Naftogaz využila na nákup plynu pôžičku z Európskej banky pre obnovu a rozvoj ...
... Na druhej strane, po marcovej (03/2017) aukcii prepravných kapacít v strednej Európe, vrátane Slovenska, sa podľa Badidu výstavba plynovodu Nord Stream 2 o niečo zreálnila, čo ukrajinskú stranu určite nepotešilo.
„Rovnako už ani plány na výstavbu plynovodu Eastring, začínajúceho na Slovensku, nerátajú s využitím ukrajinskej prepravnej siete,“ dodal Badida.
Zdroj https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clan ... -ukrajinu/ z 14.01.2018

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 5895
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Slovensko

Příspěvek od lasib » 19 led 2018, 15:38

Podľa zástupcu krajského riaditeľa PZ v Prešove žijeme frustrujúcu dobu velebenia “práva“. „Každý narába s týmto termínom k obrazu svojmu a ja vo svojom policajno-občianskom svete si len želám, aby sa už konečne do úst funkcionárov rôznych eurocentier, nadácií, mimovládok a ombudsmanských centrál dostalo aj slovíčko „povinnosť“. Elementárna povinnosť byť zodpovedný za seba samého, za svojich,“odkázal Leško.
Obsah vyhlásenia-otvoreného listu zástupcu krajského riaditeľa PZ v Prešove plk. F. Leška:
Vrcholových predstaviteľov Európskeho centra pre práva Rómov pozývam, tak ako som svojho času pozýval verejnú ochrankyňu práv p. Dubovcovú na návštevu nielen rómskych lokalít Prešovského a Košického kraja, ale aj na návštevu základných útvarov Policajného zboru pôsobiacich v týchto lokalitách, porozprávať sa o denno-nočných skúsenostiach policajtov s najzaostalejšími a najchudobnejšími osadníkmi s často pokriveným hodnotovým rebríkom. Pani Dubovcová však neprišla a ani neodpovedala na oficiálny list funkcionárov KR PZ Prešov adresovaný samotnému Úradu verejnej ochrankyne práv.

Ak mám byť úprimný už ma unavuje hľadať čo najvhodnejší a z obáv z akýchsi mienkotvorných inštitúcii primeraný slovník plný korektnosti a akceptovateľnosti. Poviem to na plné ústa, že po 25 ročnej službe v Policajnom zbore sa mi čoraz častejšie stáva, že mi už nielen občania Medzilaboriec, či Sabinova povedia, že strácame rok čo rok schopnosť ochrániť slušných ľudí tejto krajiny.

Príďte sa teda páni z Európskeho centra pre práva Rómov porozprávať čo je pre týchto osadníkov najdôležitejšie, čo považujú v živote za prioritné, čo považujú za hodnotu a čo sú ochotní v elementárnej činnej stránke bytia spraviť so svojim neutešeným stavom vo vzťahu ku vzdelaniu, k hygienickým návykom, ako vnímajú sexuálnu výchovu, ako je to s ich pohľadom na plánované rodičovstvo atď. ....

Príďte sa tiež porozprávať s ľuďmi bývajúcimi v blízkosti týchto bezperspektívnych osád aká je ich úroveň súžitia, nakoľko je u nich múdre a pragmatické zasadiť zemiak, či obrábať zeleninové políčko, či ovocné stromy. Z preventívnych dôvodov vlastne tým, že zo zúfalosti nič neposadia, zabránia jesennému sklamaniu...

Príďte sa porozprávať s t.č. navonok mediálne mlčiacim „starostovským frontom“, ktorý mlčí len a práve preto, že voľby starostov sú predo dvermi a každý hlas je dobrý... . Pri stretnutiach s nami, policajnými funkcionármi a aj s p. ministrom vnútra, či policajným prezidentom požadujú viac policajtov, viac policajných právomocí, viac disciplíny a elementárneho poriadku v blízkosti osád. Starostovia nesporne dokážu emocionálne presvedčivo nachádzať riešenia, požehnávajú naše policajné snahy o posun rešpektu polície v najproblematickejších komunitách. Pán starosta z obce Zborov atakoval policajných funkcionárov rôznych úrovni dovtedy až kým sme, a bolo to aj v našom záujme, nevytvorili výkonný útvar zabezpečujúci zvýšený výkon služby v inkriminovanej oblasti. Akonáhle sa však objavil prvý razantný zákrok polície v zborovskej osade, ktorý vyriešil narušenie verejného poriadku u desiatkach podgurážených osadníkov, starosta akosi na dlhý čas stíchol a ticho je doposiaľ... obvyklý spôsob života v osade si však plynie ďalej a mladí policajti začínajú byť plní pochybností ako vlastne so svojimi doterajšími právomocami ďalej... a priznávam, strácajú vieru v to ako to v tejto atmosfére nekonečnej ,,korektnosti,, bude v čase najbližšom...

Ale hlavne, príďte sa porozprávať so samotnými osadníkmi, ako svoju budúcnosť vnímajú oni samotní, čo spravia a čo sú v skutočnosti ochotní podstúpiť pre vzdelanostný, kultúrny a občiansky rast. Neriešme ustavične my niečo za nich ! Netvárme sa ako spasitelia etnika na chudobu, ktorého dlhodobo vytvárajú finančné zdroje zástupy múdrych až v ďalekom Bruseli. Usilujme sa aj o novinársku aktivitu a vyvolanie diskusie o problematike, ktorá t.č. ako-keby výsostne patrila nadáciám, mimovládkam a ľudskoprávnym organizáciám. Sú tu však aj vyššie spomenuté strany konania...

Žijeme frustrujúcu dobu velebenia „práva“ ... každý narába s týmto termínom k obrazu svojmu a ja vo svojom policajno-občianskom svete si len želám, aby sa už konečne do úst funkcionárov rôznych eurocentier, nadácií, mimovládok a ombudsmanských centrál dostalo aj slovíčko „povinnosť“. Elementárna povinnosť byť zodpovedný za seba samého, za svojich

potomkov, za ich vzdelanie, za poriadok v blízkosti aj keď chudobného, ale vlastného obydlia, zodpovednosť byť rovnocenným občanom bez ohľadu na farbu pleti, či vyznania. Zdôrazňujem to už po niekoľkokrát – pohľad na najchudobnejšie osady, v Prešovskom kraji – hermanovskú, chminiansko-jakubovanskú, sviniansku, kolačkovskú sa v samej podstate nemení od 70 - tych rokov minulého storočia a tento fakt je nevyvratiteľný. Miera gramotnosti a následnej uplatniteľnosti na trhu práce je bohužiaľ stále na tej istej úrovni – pre pracovný trh sú jednoducho dlhodobo nepoužiteľní a s tým bohužiaľ málokto niečo v najbližšom období spraví.

Mojou agendou nie je ale riešiť príčinu tohto stavu, mojou agendou, tou policajnou je riešiť následok po protiprávnom konaní, resp. mu komplexom opatrení preventívno-represívneho charakteru predchádzať. Súčasne vnímanie práva, tak dôležitého v právnom štáte, však paradoxne viac chráni páchateľa ako poškodeného !

Náhrada škody po spáchaní trestného činu či priestupku osadníka sa jednoducho nedostaví... lebo právo.

Dieťa zobrať od nezodpovedných rodičov a dať mu náležitú prepotrebnú výchovu aj keď to zákon umožňuje, neprejde to... lebo právo.

Rodinný dom postavený v obci v blízkosti osady stráca rok čo rok na hodnote a stúpať nikdy nebude... lebo právo.

Jedna z poslankýň slovenského parlamentu povie, že polícia disponuje silou v podobe rómskych špecialistov a nič viac netreba z pozície početnosti polície v osadách robiť. Je to hrubé nedorozumenie pani poslankyňa. Rómski špecialisti sú políciou „obetovaní“ jednotlivci, ktorí budujú most dôvery medzi políciou a osadníkmi, sú radcami v osadách ako prísť k občianskemu preukazu, ako a kde ísť prihlásiť dieťa do školy a sú v rôznej miere oslobodení od ostatných policajných povinností pre ktoré je polícia v štáte zriadená. My sme na tento inštitút hrdý, pretože nám taktiež záleží na tom ako sa bude táto rómska komunita do budúcna vyvíjať. My ale potrebujeme v prvom rade a predovšetkým sily a prostriedky sústrediť na ochranu tých, ktorí sú denno-nočne konfrontovaní s protiprávnym konaním neprispôsobivých. Pochopte to konečne a my v samej podstate nepýtame navýšenie celkového počtu policajtov, usilujeme sa o ich dômyselné prerozdelenie.

Aktivity nášho p. ministra vnútra sú vynútené osobitosťami nášho východniarskeho policajného bytia a náš hlas každým dňom silnie viac a viac. A chválabohu on to spolu s p. prezidentom PZ vníma obdobne.

V súčasnom období vo vzťahu k rómskej agende Prešovského, Košického a Bansko- Bystrického kraja žijeme dobu „akceptácie neutešeného stavu“ a sociologická explózia hrozí tak intenzívne, ako intenzívne koná a nespí extrémistická scéna.

Áno, polícia potrebuje právomoci, potrebuje kompetencie a silné náboje sebadôvery a rešpektu – bez nich nás do budúcna na tom našom východe „boh ochraňuj“ .

Zástupca riaditeľa KR PZ Prešov

Plk. PhDr. František Leško
https://www1.pluska.sk/Krimi/SOKUJUCE-s ... position=1

woxia
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1663
Registrován: 16 úno 2017, 10:41

Re: Slovensko

Příspěvek od woxia » 08 úno 2018, 23:46

Trebišov bojuje s epidémiou syfilisu: Druhá vlna

Denník sme ako prvý prišiel s informáciou, že nakazené sú aj deti vo veku od 7 do 10 rokov. Polícia však toto tvrdenie poprela a vyhlásila ho za "neobjektívne a nesprávne".

Policie tvrdí, že za rozšírenie nákazy syfilidy môžú zlé hygienické podmienky :jo: bývania daných osôb.
"Z materiálov, ktorými disponuje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Trebišove, vyplýva, že medzi nakazenými sa nachádza 11 maloletých osôb, z toho 9 chlapcov a 2 dievčatá. Najmladšie dievča je vo veku 13 rokov a chlapec vo veku 12 rokov. Poukazujúc na zistené informácie a vykonávané vyšetrovanie nebol ani u jednej z týchto maloletých osôb potvrdený sexuálny styk vykonávaný prostitúciou," informuje polícia.

http://www.topky.sk/cl/10/1687865/Zahad ... u-zlahcuju

Přenos je obvykle v raném stádiu a přenáší se pomocí pohlavního styku. Také je poměrně častá infekce u plodu během těhotenství nebo také při kojení.
http://www.lekarweb.cz/nemoci/syfilis-- ... reni-lecba


Regionální úřad veřejného zdravotnictví také vydal leták :dobre: v romštině o nemoci, jejích příznacích a možnostech ochrany.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... ilidy.html

"začíná se řešit problém negramotnosti - u východoslovenských cikánů 80%
http://forumhistoriae.sk/documents/1018 ... vensku.pdf

„My ťažko zistíme pôvod. Mali sme prípad, keď do osady prišla rodina z Rakúska a štvorročný chlapček už bol nakazený. Oni sami nepovedia. Tu ťaháme za kratší koniec. Dokázať, že dieťa bolo sexuálne zneužívané, je mimoriadne problematické. Väčšinou okrem laboratórnych a vizuálnych prejavov syfilisu nemáme nič. Ani dieťa, ani rodina zneužívanie nepripustia,“ vysvetľuje ďalej primár.

https://plus7dni.pluska.sk/Domov/Raj-sy ... iapu-ulice
Když zde cenzura začala, tak tady 10.8.2020 Woxia skončila. Mějte se všichni dobře, se kterými se mi dobře povídalo.
SZ nevybírám - tak omluvte, že Vám na ně už neodpovím

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Slovensko

Příspěvek od petrp » 13 úno 2018, 16:15

Slovenský krajský soud rozhodl, že premiér v demisi Andrej Babiš je ve spisech někdejší Státní bezpečnosti jako agent Bureš vedený oprávněně.
Vycházel přitom tentokrát pouze z listinných údajů, svědectví bývalých agentů StB už na základě rozhodnutí Ústavního soudu nemohl využít kvůli jejich nedůvěryhodnosti.

Jméno agenta Bureše se objevuje v mnoha různých spisech. Agent s krycím jménem Bureš navázal spolupráci v bratislavské vinárně U obuvníka 11. listopadu 1982. Uzavřel ji s příslušníkem Státní bezpečnosti Júliem Šumanem a Rastislavem Mátrayem. „Kandidát uvedl, že plně chápe potřebu boje proti činnosti vnějšího a vnitřního nepřítele zaměřené proti zájmům ČSSR. Hlavní prostor k poškozování národního hospodářství vidí ve vývozu druhových surovin za ceny nevýhodné pro ČSSR,“ píše se ve spise. Agenta Bureše zmiňuje celkem osm svazků, které Ústav paměti národa soudu předložil: Bureš, Chemapol, Turek, Kosek, Bauer, Ekron, Vojak, Jordán – Oko a Nosič.

StBáci hráli u soudu s Babišem divadlo, říká slovenský novinář Bureš poskytl informace k uplácení českých funkcionářů rakouským Chemapolem. Informace pochází ze spisu zástupce firmy Alfreda Hickla, podezřelého z uplácení pracovníků Petrimexu, kde Babiš působil. Roku 1985 poskytl StB „písemné poznatky“ o majiteli společnosti Ekron, který byl podezřelý z uplácení v Petrimexu. Bureš se zapojil do akce OKO, která vyšetřovala zaměstnance ZOZO Interal Alexeje Nováka, podezřelého z korupce. V roce 1985 Bureše vyslala jeho společnost Petrimex na dlouhodobou služební cestu do Maroka. StB kvůli tomu spolupráci v roce 1987 přerušila. Ze severu Afriky se vrátil až v roce 1991.

http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/pl ... ch-1343305
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 13 úno 2018, 21:09

Minister obrany Gajdoš: Staré migy si necháme až do roku 2022
Staré ruské stíhačky Mig-29 zostanú vo výzbroji slovenskej armády aj po roku 2020. Potvrdil to minister obrany Peter Gajdoš (58), ktorý ešte nedávno plánoval výmenu za nové stroje.
Zdroj https://www.cas.sk/clanok/655849/minist ... roku-2022/ z 12.02.2018

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 14 úno 2018, 21:30

V Bosne a Hercegovine zomrel slovenský vojak
Dnes 14.02.2018 napoludnie zomrel v Bosne a Hercegovine slovenský vojak 42-ročný major Peter Pavlovský zo Zamaroviec, ktorý pôsobil v operáci ALTHEA.
Podľa informácií Aktuality.sk vojak zrejme dostal infarkt.
Bol príslušníkom Veliteľstva Pozemných síl Ozbrojených sil SR, pôsobil v 2 operáciách v Afganistane a aktuálne bol vyslaný v 3 operácii...
Zdroj https://www.aktuality.sk/clanok/564364/ ... sky-vojak/ z 14.02.2018

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Slovensko

Příspěvek od martanus » 15 úno 2018, 12:13

Jaderná elektrárna Mochovce se blíží ke svému dokončení
Společnost Slovenské Elektrárne v pondělí připojila 3. blok k elektrické síti. Třetí a čtvrtý blok Jaderné elektrárny Mochovce, která se nachází v jižní části středního Slovenska, jsou blízko svému dokončení.

Hlavní výrobce elektrické energie v zemi a provozovatel JE Mochovce, Slovenské Elektrárne, připojil v pondělí třetí blok k národní elektrizační soustavě. Připojení k elektrizační soustavě nyní slouží jako hlavní zdroj elektřiny pro stavbu a uvedení bloku do provozu. Poté, co budou ukončeny veškeré práce, začne blok vyrábět elektrickou energii, která bude tímto připojením vyvedena do elektrické sítě.

„Dosáhli jsme dalšího milníku na cestě uvedení bloku do provozu,“ uvedl Francisco José Morejón Verdú, ředitel projektu Mochovce 3, 4.

Podle posledních plánů by měl být třetí blok JE Mochovce připraven k provozu koncem roku 2018. Čtvrtý blok má následovat s odhadovaným termínem spuštění koncem roku 2019. Na konci roku 2017 byl třetí blok dle projektu hotov z 96,1 %, zatímco čtvrtý blok z 84,5 %.
http://oenergetice.cz/jaderne-elektrarn ... dokonceni/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

deep_blue
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1145
Registrován: 07 úno 2017, 17:01

Re: Slovensko

Příspěvek od deep_blue » 16 úno 2018, 11:26

Na juhu Slovenska rozbiehajú nové médium, platí ho Orbánova vláda
BRATISLAVA. Pre maďarskú menšinu na Slovensku môže onedlho vzniknúť nový týždenník, ktorý zasponzoruje vláda Viktora Orbána. V tíme, ktorý plánuje nové médium spustiť, v tom problém nevidia.

Denník Új Szó informoval, že Orbán cez maďarskú nadáciu nalial 1,5 milióna eur do slovenskej nadácie Pro Media, ktorá uvažuje nad spustením nového média.

Jedným zo zakladateľov slovenskej nadácie je šéfredaktorka spravodajského portálu hírek.sk a bývalá šéfka zaniknutého týždenníka Szabad Újság Judit Molnár.

Pre SME potvrdila, že sú v prípravnej fáze spustenia nového média.

"Áno, bude nejaký mediálny projekt," povedala Molnár. Či pôjde o týždenník, nepotvrdila s odôvodnením, že riešia viaceré možnosti a sú vraj ešte len v počiatočnej fáze.

Na Slovensku už pre maďarskú menšinu vychádza Új Szó aj týždenník Vasárnap.

Judit Molnár však vznik ďalšieho projektu odôvodňuje tým, že "súčasný systém je nepostačujúci". V čom, nepovedala.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 23 úno 2018, 20:40

Armáda náhle stopla prevádzku vrtuľníkov Mi-17, môžu byť za tým vážne zistenia
V súvislosti s týmto prípadom kolujú reči o tom, že mohla byť sfalšovaná dokumentácia o opravách motorov týchto vrtuľníkov.
Ozbrojené sily SR dočasne pozastavili z bezpečnostných dôvodov leteckú prevádzku vrtuľníkov Mi-17. Presný dôvod nezvyčajného opatrenia neuviedla. K stopnutiu prevádzky leteckých prostriedkov rovnakého typu dochádza zvyčajne po nehode, kým sa vyšetrujú jej príčiny - ale teraz sa žiadna nestala.
V armáde aj zdrojoch blízkych ministerstvu sa pošuškáva, že ide o problém s dokumentáciou z opráv motorov vrtuľníkov, ktoré by údajne mohli byť falošné...
„Šíria sa informácie, že celý problém spôsobila jedna zo slovenských súkromných spoločností, ktorá fungovala ako - inak úplne zbytočný - sprostredkovateľ opráv vrtuľníkov Mi-17 medzi Ozbrojenými silami SR a ruskou opravárenskou spoločnosťou.
Pokiaľ by sa potvrdilo, že táto firma podvádzala a faktúrovala si služby, ktoré reálne vôbec neboli vykonávané a tým flagrantne ohrozila životy pilotov, vojakov, ale napríklad aj ústavných činiteľov, ktorí často lietali na týchto strojoch, išlo by o najväčší škandál svojho druhu na Slovensku.
Zdroj https://www.aktuality.sk/clanok/566919/ ... -zistenia/ z 22.02.2018

Lowi
Sponzor fóra
Příspěvky: 36
Registrován: 08 úno 2017, 15:25

Re: Slovensko

Příspěvek od Lowi » 26 úno 2018, 09:37

Investigatívneho reportéra Jána Kuciaka zavraždili v jeho dome aj s priateľkou...

https://domov.sme.sk/c/20768704/reporte ... -dome.html

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9851
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Slovensko

Příspěvek od homer » 26 úno 2018, 16:41

Zastrelili agenta zahraničia

Na Slovensku sa nezačína strieľať, strieľa sa tu dlho. Už 29 rokov sa tu klany odstreľujú.

Čím je teda zaujímavá táto vražda?

Táto vražda je zaujímavá tým, že zastrelili novinára z piatej kolóny.
Čo je to piata kolóna?

Piata kolóna je skupina ľudí, ktorí majú priamu komunikáciu zo zahraničným riadením. V tomto prípade novinári, ktorí z metropole dostávajú priame inštrukcie o kom/čom a ako majú písať.

Kto zabil?

Prvá myšlienka samozrejme padne, že to bol niekto komu biely kôň stupil na kurie oko. Ǔloha novinárov z piatej kolóny je robiť kurátorov koloniálnej administrácie.

To znamená, že majú dohliadať aby koloniálna administrácia "správne" spravovala kolóniu (v rôznej forme zabezpečovala plynulú výplatu koloniálnej dane).

Keď sa koloniálna správa začne stavať na zadné, "nesprávne sa správať", kurátori-novinári piatej kolóny na ňu vytiahnu rôzny kompromat (kompromitačný materiál) zozbieraný špeciálnymi službami metropole.

Užitočný bol živý, a ešte užitočnejší bude mŕtvy

Zabiť samozrejme mohla aj metropola. Presne podľa hesla "užitočný bol živý, a ešte užitočnejší bude mŕtvy". Vytvorenie tzv. "svätej obeti". #študentMartinŠmíd

Vrámci technológie spravovania kolónií sa tým "domorodcom" ukazuje "pozrite aký neľudský režim vám vládne, už začal zabíjať, je čas na zmenu (starej koloniálnej administrácie za novú)". Takto sa udržuje disciplína v radoch aktuálnej koloniálnej administrácie.

Čo isté je?

Nie je isté prečo ho zabili. Isté je, že je mŕtvy (telo som osobne nevidel). Jeho smrť je dôsledok jeho rozhodnutí spolčiť sa s bandou zahraničných agentov typu Ringier & Axelspringer.

Piata kolóna je "k smrti" vystrašená

Piata kolóna je "k smrti" vystrašená, lebo nevedia, či novinára zastrelili za to, že zrádza svojich, alebo to s tým nemá nič spoločné. Takže budú o tom "všetci" presstitúti povinne informovať aby z toho spravili "prominentnú vraždu" (však zabili jedného z nich). Aj preto má TV Narkóza udalosť tak dobre spracovanú (hneď štáb poslali).

Jeden z kľúčových ukazovateľov bude v akej miere sa do vyšetrovania zapoja špeciálne služby metropole, garant bezpečnosti piatej kolóny.

Najväčšia škoda

V čom ja vidím najväčšiu škodu, je že zastrelili aj jeho snúbenicu. Slovensko má v dôsledku nesuverenity (kolonizácie) pôrodnosť 1.4, takže škoda každej budúcej matky.

http://www.nadhlad.com/comment/27641#comment-27641

Petrp: Je opravdu potřeba za každou větou odřádkovat?

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Slovensko

Příspěvek od petrp » 28 úno 2018, 08:36

Talianska mafia na Slovensku. Jej chápadlá siahajú aj do politiky
Toto je posledná reportáž nášho kolegu Jána Kuciaka, na ktorej pracoval. Článok nestihol dokončiť a zverejniť, pretože ho aj s jeho partnerkou zavraždili.

Aktuality.sk v spolupráci s Českým centrom pre investigatívnu žurnalistiku Investigace.cz, talianskou novinárskou organizáciou IRPI (Investigative Project of Italy) a medzinárodnou organizáciou OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) zmapovali, ako sa ľudia z okolia 'Ndranghety udomácnili na Slovensku.

https://www.aktuality.sk/clanok/568007/ ... -politiky/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11147
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Slovensko

Příspěvek od kenavf » 01 bře 2018, 09:13

Smrť slováka po zákroku belgickej polície?
Prípad Slováka (†40), ktorého vyviedli z lietadla, rieši ministerstvo: Predvolali veľvyslanca
http://www.topky.sk/cl/10/1693359/Pripa ... elvyslanca
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Slovensko

Příspěvek od skflanker_ » 04 bře 2018, 18:57

Kiska vidí dve riešenia: Rekonštrukciu vlády, alebo predčasné voľby
Nateraz vidím dve možnosti - rozsiahlu a zásadnú rekonštrukciu vlády, ktorá by nepolarizovala spoločnosť, požiadala a získala dôveru Národnej rady. Alebo predčasné voľby, ktoré by v mnohých demokratických krajinách boli najprirodzenejším riešením. Dá sa to urobiť rýchlo a efektívne spolu s komunálnymi voľbami. O tom však musí rozhodnúť parlament 90 hlasmi, povedal vo vyhlásení prezident Andrej Kiska...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... sne-volby/ z 04.03.2018
Danko: Ukameňujme netvorov, ale až keď budeme mať dôkazy
Predseda NR SR Andrej Danko vo vyhlásení apeloval na rozvahu, povedal, že v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky máme zatiaľ len indície, ale nie dôkazy. Danko je pripravený na dialóg s prezidentom aj premiérom a ako predseda SNS aj na zvolanie mimoriadneho snemu SNS...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/460909/ z 04.03.2018
Fico: Kiska sa volaním po rekonštrukcii vlády pridal na stranu opozície
Prezident Andrej Kiska sa volaním po rekonštrukcii vlády pridal na stranu opozície, ktorá volá po prevrate, povedal predseda vlády Robert Fico v reakcii na vystúpenie prezidenta...
„Prezident prečítal vyhlásenie, ktoré zjavne nebolo napísané na Slovensku. Má rukopis ľudí, ktorí absolútne nepoznajú ústavnoprávne tradície a pravidlá na Slovensku, a sledujú úplne iné ciele, ako je stabilita našej krajiny," povedal Fico.
Zdroj https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... -opozicie/ z 04.03.2018
a ešte
Sulík: Prezident sa konečne zapojil do politickej krízy, riešením sú predčasné voľby
Konečne sa prezident zapojil do politickej krízy, ktorá lomcuje Slovenskom, napísal predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík v statuse nazvanom Odkaz pre prezidenta na sociálnej sieti Facebook...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... sne-volby/ z 04.03.2018

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Slovensko

Příspěvek od petrp » 05 bře 2018, 10:58

SLOVENSKO: Převrat v přímém přenosu
Jinak než jako převrat lze jen dost těžko nazvat dění na Slovensku. Po celkem běžné vraždě dvou mladých lidí, jednoho z nich novináře, náhle policejní president bez jakýchkoli důkazů vyhlásí fantastickou informaci: neznámý a naprosto bezvýznamný zavražděný novinář Ján Kuciak byl zavražděn pravděpodobně profesionálně italskou mafií. V údajné spojitosti se „senzačními odhaleními“, které prý chystal. Zavražděný je vydáván za investigativní eso, které odhalilo spojení slovenské politiky s částí italské mafie zvané kalábrijská Ndrangheta. A začala mela. Ukázalo se, že ač na Slovensku nikdo dotyčného prakticky neznal, významně na něj jako první ukázala před několika lety, v době, kdy psal jen na svůj blog, slovenská odnož Transparency International.

Zavražděný Kuciak byl zasvěceným znám tím, že napadal kde koho. Vymýšlel různé fantazie a urážky, nedbal na to, co je pravda a co je jeho domněnka. Napadal třeba bývalého slovenského prezidenta Ivana Gasparoviče, dále kdejakého podnikatele. Pikantní je, že Kuciak veřejně neomaleně napadal i dnešního slovenského policejního prezidenta. V roce 2012 se vyjádřil i k Tiboru Gašparovi, jakožto prezidentovi policejního sboru. Napsal: „Jeho nominace je výsměch všem, kteří o gorilí protesty jen zavadili, což teprve těm, kteří mrzli a zničili si hlasivky na náměstích. Kauza desetiletí má na Slovensku příznačné vyznění: jeden z jejích aktérů doteď dohlíží na pořádek ve státě. Není to důvod na bolehlav? Ulice jsou prázdné, dům smutku plný.”

Zvláštní zálibu měl v podnikatelích italského původu. Ty, jako skupinu i jednotlivce, vyšetřovala v padesáti případech, často údajně s použitím „informací“ od Kuciaka, slovenská policie, ale nic nedokázala. Nejasnou úlohu v tom hrál italský novinář a spisovatel, údajně oběť mafie, Roberto Saviano.

Tato verze ovšem dlouho nevydržela, přestože byla od počátku brána jako fakt. A to mainstreamovými medii, a to nejen slovenskými.

Na internetu se však v neděli 4.3.2018 objevila zajímavá zpráva, která však byla rychle zablokována.
V ní se v zásadě praví:

„Podle ohledání místa činu existují některé nevyjasněné okolnosti, které na místě vraždy nezapadají do verze příběhu o profesionální popravě nájemným vrahem. Pozice těl obou obětí prý nevykazovala žádné známky obrany, boje, útěku a pokusů o záchranu života. V podobných případech se oběti snaží schovat, obvykle se brání, hází po útočníkovi různé předměty, vybavení bytu, drtivá část lidí instinktivně běží se zamknout do koupelny (psychologové neví přesně, proč zrovna tam, je to zvláštní fenomén), většina násilných vražd v rodinných domech probíhá v koupelně, anebo je oběť zastřelena výstřelem do zad během útěku směrem pryč od útočníka.

V případě Jána Kuciaka tomu ale místo činu neodpovídá. Slovenská policie proto začala mohutné kolo výslechů v okolí širokého příbuzenstva obou zavražděných a zpětně se prověřují veškeré kontakty Jána Kuciaka na spolupracovníky, neziskový sektor a všechny potenciální osoby, které mohl Ján Kuciak znát a mohl jim otevřít dveře a pustit je dovnitř domu. Podle prvotního ohledání, jak uvádí policie, bylo zcela zjevné, že oběti byly zastřeleny zepředu, tedy čelem k útočníkovi, což opět narušuje teorii o tom, že do domu vnikl cizí člověk.

Další zajímavostí je skutečnost, že útočník musel vědět, že Ján Kuciak bydlí v domě s přítelkyní, a není jasné, proč vrah, který by chtěl Kuciaka zabít, šel zvonit ke dveřím, aby potom vraždil uvnitř v chodbě domu, když nemohl vědět, jestli Ján Kuciak nebude mít návštěvu, novinářské jednání nebo poradu. Vrah se navíc ani nepokoušel oběti odklidit z místa činu, aby zametl stopy.
Ten, kdo spáchal tyto dvě vraždy, jednoznačně usiloval o to, aby to vypadalo na práci italské mafie, ale místo činu tomu neodpovídá. Oba zavraždění zřejmě svého vraha znali, nebo minimálně jedna z obětí vraha pustila dovnitř domu a komunikovala s ním tváří tvář v chodbě.“

Tolik informace, která je na netu blokována, a o to víc přeposílána noha uživateli sociálních sítí.

Článek pokračuje:

„Všechno to připomíná mediální scénář sestřelení českého premiéra v „ hollywoodském“ eposu, jaký se odehrál v roce 2013 v České republice při zinscenovaném pádu Nečasovy vlády na základě pseudokauzy žárlivé milenky Jany Nagyové, která zaúkolovala vojenské zpravodajce, aby sledovali Nečasovu manželku.
Zástupná kauza vedla po dvou týdnech mediální masáže k demisi premiéra. A na Slovensku se rozjel podobný proces.
Právě teatrálně odešel z pozice ministra kultury SR Marek Maďarič, který tím zasadil Robertu Ficovi ránu do zad, protože toto symbolické gesto de facto znamená, že Ficova vláda nemá důvěru vlastních ministrů. Nevládní sektor a média požadují odstoupení ministra vnitra Roberta Kaliňáka, nejbližšího spojence Roberta Fica.
Pokud padne Kaliňák, padne i Robert Fico.“

S velkou mediální pompou a za účasti medií bylo zatčeno sedm italských podnikatelů, ti však byli celkem potichu rychle propuštěni. Italské „stopa“ je tedy zřejmě falešná. A možná i účelově vyrobená.

Co je opravdu děsivé, to je koordinace a synchronizace slovenského nevládního sektoru a slovenských médií, která jen několik hodin po medializaci této kauzy už mají připravené demonstrace po celém Slovensku a dokonce i v Evropě. O věci vypovídá také to, že „rozhořčení demonstranti“ nesli nad hlavami transparenty v angličtině. Také Evropská unie se ihned ozvala s tím, že vyšle komisi, která „vypátrá pravdu“ a znormalizuje politické procesy na Slovensku.

Je tedy na místě zabývat se domněnkami, které se rychle šíří střední a východní Evropou. Vcházejí z faktů, že „západní Evropa“ nebyla vůbec moc ochotna přijmou „východní vandráky“ do Unie, ale ani do NATO. Nebýt silného tlaku USA, rozhodně bychom v Evropské unii nebyli - a asi ani v NATO.

Tak se zdá, že buď budeme poslouchat na slovo, jak dnes prohlásila Merkelová na margo nové německé koalice, nebo nám ukáže. Schulz rovnou navrhoval ty, co se neskloní, vyhodit a zlikvidovat.

Vývoj posledních 15 let ve vztazích mezi „starou Evropou“ a „nováčky“ se ukázal být velice konfliktní. Stará Evropa se stává další obdobou „reálného normalizačního socialismu“. Nové státy a jejich národy jsou však na jakýkoliv bolševismus háklivé. Přestává se jim také líbit být odkladištěm nekvalitních výrobků a mít výborně pracujícími dělníky za mizerné mzdy. Státy východní a střední Evropy se začínají hlasitě ozývat a přestávají plnit roli subalterních podřízených nadřazenému „jádru“ Unie. A to je nakažlivé, mimo jiné se nenápadně připojuje Rakousko. A Dánové taky mají vlastní hlavu a Velká Británie odchází. To se musí zarazit!

Mezitím se změnily i USA. Obamismus a marxistická takzvaná liberální demokracie nalezla v postkomunistické části Evropy výborné místo pro své levičácké experimenty. Ale ani tohle nevyšlo. Obrovské školení justice, prokurátorů a policie nestačilo všude na jednoduchou změnu paradigmatu směřování států střední a východní Evropy. Mimo jiné tomu pomohl i Trump. Změna v USA se tak projevila i v této části světa.

Do toho přišla politika „vítání“ muslimských imigrantů. Vítací státy mají velké problémy a nezvládají je. Hledají tedy někoho, na koho by se dal ten malér přehodit anebo alespoň svést. A kdo jiný se nabízí?

No přeci my, nevzdělaní východní burani.

Dnešní stav je takový: Ukrajina je v rozvalu a Majdan pomohl Putinovi. Sýrie jakbysmet.

První z nových států Unie se vzbouřili Maďaři, za tajné podpory Rakouska. Orbán a celé Maďarsko odmítá „přerozdělování uprchlíků“. Maďarsko bylo vyhlášeno za téměř fašistický stát, jakmile se opřelo do Sörösových agentů. Propaganda jede na plné pecky.

Slovinsko je politicky otřeseno údajnými korupčními skandály. Vláda nevládne, v zemi ideologicky řádí „lidskoprávní aktivisté“.

Chorvatsko se ekonomicky i politicky rozpadá. Největší chorvatský potravinový řetězec Agrokor (obdoba našeho Agrofertu) je krůček před bankrotem. (Od něj převzal nápad na EET Babiš.) Na rozdíl od nás se chorvatský oligarcha Todorič nechtěl stát předsedou vlády.

Pokud padne chorvatský ekonomický gigant Agrokor, může vyvolat krizi napříč celým Balkánem. Tam všude totiž působí.

Rumunsko se zmítá ve vládní a politické krizi, obamovskými Američany vyškolená „bojovnice proti korupci“ obžalovala stovky politiků a význačných osob. Podle našeho tisku „západní diplomaté“ podporují v Rumunsku „boj proti korupci“. Vláda nevládne, zem je v politickém rozkladu. Současná vláda odmítá „přerozdělování uprchlíků“.

O protipolském tažení vedení Evropské unie není snad potřeba ani moc psát. Hysterie eurohujerů je taková, že Polsku se veřejně vyhrožuje na půdě EU a v západním tisku. V zemi se zvedla vlna „aktivistů“ hanobících Polsko, kde to jen jde. Polsko odmítá bolševizaci Unie, odmítá přijímat takzvané „uprchlíky“. Trvá na svém katolickém přesvědčení.

Ve vztahu k České republice je potřeba mít na zřeteli postoje, které zaujímal veřejně německý sociální demokrat Martin Schulz, nenávidějící vše východní a slovanské. Jak veřejně prohlašoval. Můžeme mít také za dané, že to, co předvedli pánové Ištván a Šlachta, byl státní převrat. Který se nepovedl tak, jak byl naplánován. A to nejen u nás doma. Nového vládce ČR Babiše hlavy EU a „západní špičky“ veřejně ostrakizují.

Není jasné, zda jím víc opovrhují, nebo zda ho pro jeho zkušenosti a schopnosti muže, který chce moc a „vyzná se“, nenávidí. Česko a jmenovitě Babiš odmítá přerozdělování muslimů.

Poslední stát, který nebylo možno tak lehce ovlivňovat, zůstalo Slovensko. Panovačný Fico dokázal být ve vztahu k EU kluzký, ale stále byl „nezávislý“.

Takže jako na zavolanou přišla smrt bezvýznamného novináře. Náhodná, anebo připravená?

V každém případě jsou výrok presidenta slovenské policie a lživá stopa o stopě na italskou mafii neuvěřitelné.

Koordinované výkřiky jinak bezmocné opozice vypadají jako odněkud dirigované a řízené.

Neuvěřitelné kroky a postoje a výroky slovenského presidenta Kisky nám ukazují, jaké jsme měli štěstí, že se nestal naším presidentem Drahoš.

Po přímém přenosu převratů vysílaném a ovlivňovaném televizí, médii a na sociálních sítích (Egypt, Tunis, Sýrie, Ukrajina) zde máme řízený státní převrat na Slovensku. Za účasti tamního prezidenta.

Média prý budou vše pečlivě sledovat. A unijní komise už se chystá na Slovensko udělat pořádek.

Ti sovětští burani všude posílali tanky. Jak se zdá, jde to i jinak.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/sloven ... ranici_wag
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Slovensko

Příspěvek od QVAK » 05 bře 2018, 17:54

Fico se opřel do Kisky, že konspiruje se Sorosem

Slovenský premiér Robert Fico se na pondělní tiskové konferenci opřel do prezidenta Andreje Kisky. Obvinil ho, že se postavil na stranu slovenské opozice, která podle něj „požaduje státní převrat“. „Pan prezident netuší, co je v ústavě Slovenské republiky. Tato země má legitimní vládu a problémy si vyřešíme sami,“ hřímal Fico před novináři. Kiska se podle něj spolu s opozicí pokouší o „totální destabilizaci“ Slovenska.
Na závěr tiskové konference se Fico zeptal Kisky, proč na zářijovou schůzku s finančníkem Georgesem Sorosem v New Yorku nevzal žádného zástupce slovenského ministerstva zahraničí, a vyzval slovenského prezidenta, ať vysvětlí, o co šlo. Obvinil ho tak z konspirace se známým filantropem židovského původu. „Žádám odpověď na otázku, o čem bylo toto setkání,“ řekl Fico.
https://echo24.cz/a/SZNze/fico-se-oprel ... se-sorosem

Odpovědět