Rusko

Odpovědět
IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7993
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Rusko

Příspěvek od IgorT » 17 zář 2024, 08:44

Mariňáci vyháňajú okupantov z Kurskej oblasti pomocou ukoristených Kozakov
▪️ Námorná pechota 155. brigády vytlačila nepriateľa z dediny Snagost, pričom zaútočila ukoristenými trofejnými obrnenými vozidlami.
▪️"Očakávalo sa, že to bude nečakané, pretože technika bola ich. Oni rozbili plot, my sme prileteli, hodili sme tam útočnú skupinu a pomohli sme im naším veľkokalibrovým guľometom,“ hovorí jeden z bojovníkov.
▪️ Podľa ruských bojovníkov ukrajinskí okupanti neustúpili, ale utiekli zo svojich pozícií, zanechali zbrane, techniku a ľudí
18-1.JPG
Video, 6 minút: https://t.me/RVvoenkor/77126

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 18 zář 2024, 04:54

https://sputnikglobe.com/20240917/ukrai ... 77490.html
Ukrajina stratila počas operácie v oblasti Kurska viac ako 14 200 vojakov - MO
MOSKVA (Sputnik) - Ruské ozbrojené sily zlikvidovali viac ako 14 200 ukrajinských vojakov a 119 tankov počas vojenskej operácie v pohraničných oblastiach Kurskej oblasti, uviedlo v utorok ruské ministerstvo obrany (MO).
„Od začiatku bojových akcií v Kurskej oblasti ukrajinské ozbrojené sily stratili viac ako 14 200 vojakov, 119 tankov, 45 bojových vozidiel pechoty, 91 obrnených transportérov, 743 bojových obrnených vozidiel, 445 motorových vozidiel, 103 delostreleckých zbraní,“ uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.
Za posledných 24 hodín stratil Kyjev v bojoch v Kurskej oblasti až 400 vojakov, uviedlo ministerstvo.
❗️ Kyjev od začiatku ofenzívy v ruskej Kurskej oblasti stratil viac ako 14 200 vojakov a 119 tankov.

🇷🇺🪖 Kľúčové momenty z denného brífingu ruského ministerstva obrany o situácii v Kurskej oblasti:

◻️ Ofenzíva ruskej bojovej skupiny Sever pokračuje a...
- Sputnik (@SputnikInt) 17. septembra 2024
„Za posledných 24 hodín bojová skupina Sever zmarila štyri pokusy nepriateľa o útok v smere na Ľubimovku, Malú Lokňu, Olgovku a Čerkaskú Konopelku. V dôsledku toho straty ukrajinských síl dosiahli až 30 zabitých a zranených vojakov, tri bojové obrnené vozidlá a dve motorové vozidlá,“ dodalo ministerstvo.
Medzitým ruské sily odrazili päť pokusov ukrajinských ozbrojených síl o prekročenie hranice v smere na osady Vesjoloje a Medvežje v Kurskej oblasti, uviedlo ministerstvo.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

dancostar
Výkonný redaktor
Příspěvky: 895
Registrován: 15 dub 2019, 10:07

Re: Rusko

Příspěvek od dancostar » 18 zář 2024, 09:51

Nepriateľ v noci zasiahol muničný sklad v oblasti Toropets.
VID_20240918_094937_091.mp4
(9.99 MiB) Staženo 284 x

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 18 zář 2024, 21:16

https://www.infovojna.bz/article/dmitri ... nej-pomste
Dmitrij Medvedev o historickej pamäti a nevyhnutnej pomste
Bývalý ruský prezident a podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie Dmitrij Medvedev vo svojom príspevku zverejnenom na Telegrame navrhol vytvorenie otvorenej verejnej databázy nepriateľov Ruska s uvedením ich osobných údajov.

V poslednej dobe všelijaká hnusná spodina ako rôzni johnsoni, borrelli a iní rusofóbni zlosynovia aktívne volajú po úderoch „hlboko do Ruska“ s využitím potenciálu NATO.

Je zrejmé, že ani teraz neexistujú žiadne obmedzenia na takéto útoky zo Západu a na ich odrazenie sa treba starostlivo pripraviť. Chcem však povedať niečo iné: potrebu pamätať si na zločinecké výzvy jednotlivých západných mrzákov a pripraviť sa na odplatu.

V histórii je veľa príkladov, kedy bola pomsta odložená.

Ide o odvetné činy ZSSR a našej súčasnej krajiny (Trockij, Konovalec, Bandera, novodobí teroristi a zradcovia). A akcie iných krajín, vrátane našich oponentov (aj USA) proti ich nepriateľom.

Takéto operácie sú starostlivo naplánované a nie vždy sú úspešné. No treba sa s nimi vysporiadať. A to je mimoriadne dôležité. V mene najvyššej spravodlivosti a na pamiatku nevinných obetí.

Hlavná vec je tu neodvratnosť. Nie je až také dôležité, kedy presne príde zúčtovanie.

Dôležitá je jeho nevyhnutnosť. No, aby každý netvor, bez ohľadu na svoju národnostnú príslušnosť, vieru, občianstvo a postavenie, ktorý spáchal zločin proti našej krajine a našim ľuďom, alebo hocijaká odpudzujúca sviňa, kričiaca: „Zabíjajte civilistov v Kursku!“, vedel: prídu si pre nich. Aby sa v noci hádzali, obzerali sa na ulici, menili si údaje a dokonca aj občianstvo, nosili so sebou zbrane, schovávali sa po konšpiračných domoch. Aby sa zmenili na chorú krysu s príznakmi nepretržitej manickej úzkosti a ilúzií prenasledovania. A možno v určitom okamihu jednoducho zdochli, otupení strachom. A ak Pán nedovolí týmto smradom tak ľahko odísť, aby v určitom momente za sebou konečne počuli tiché kroky…

A tu je ďalšia vec: treba použiť nepriateľovu známu zbraň. Napriek množstvu zjavných právnych problémov stojí za zváženie vytvorenie otvorenej verejnej databázy našich nepriateľov s uvedením ich osobných údajov. Na celkom praktické účely.
https://t.me/medvedev_telegram/530
Об исторической памяти и неотвратимой мести

В последнее время всякая гнусная мразь типа различных джонсонов, боррелей и прочей русофобствующей нечисти активно призывает к ударам «вглубь России» с использованием потенциала НАТО. Очевидно, что и сейчас для таких ударов со стороны Запада нет ограничений и к их отражению нужно тщательно готовиться. Но хочу сказать о другом: о необходимости помнить о преступных призывах отдельных западных уродцев и готовиться к возмездию.

В истории масса примеров, когда месть носила отложенный характер.

Это акты возмездия Союза ССР и нашей нынешней страны (Троцкий, Коновалец, Бандера, современные террористы и предатели). И действия других стран, включая наших противников (тех же США) против их врагов.

Такие операции тщательно планируются и не всегда получаются. Но заниматься ими нужно. И крайне важно. Во имя высшей справедливости и в память о безвинно погибших.

Тут главное – неотвратимость. Не так важно, когда именно придёт расплата. Важна её неизбежность. Ну и чтобы каждая тварь, вне зависимости от её нации, веры, гражданства и должности, совершившая преступление против нашей страны и наших людей, или любая отбитая мразь, просто орущая: «Убивайте в Курске мирных граждан!», знали: за ними придут. Чтобы ворочались ночами, оглядывались на улице по сторонам, меняли свои данные и даже гражданство, носили с собой оружие, метались по конспиративным квартирам. Чтобы превратились в больную крысу с симптомами круглосуточной маниакальной тревожности и бреда преследования. И возможно, просто сдохли в какой-то миг, оцепенев от страха. А если Господь не даст этой твари уйти так легко, чтобы в какой-то момент она наконец услышала тихие шаги за спиной…

И вот ещё что: надо использовать известное оружие противника. Несмотря на ряд очевидных правовых вопросов, стоит подумать о создании открытой общественной базы наших врагов с указанием их персональных данных. Для вполне прикладных целей.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 18 zář 2024, 21:29

https://www.echo24.cz/a/HeTSM/zpravy-sv ... a-v-moskve
Divoká přestřelka v centru Moskvy. Nejbohatší Ruska se rozvádí. Jeden mrtvý, desítky zadržených
Nejméně jeden člověk dnes přišel o život při střelbě u kanceláře ruského internetového prodejce Wildberries v centru Moskvy, uvedly dnes ruské tiskové agentury s odvoláním na zdroje v policii. Při střelbě byli také tři lidé zraněni, včetně dvou policistů. Tři desítky lidí policisté zadrželi a předvedli je na strážnici, napsal web listu Kommersant. O firmu podle ruských médií bojují rozvádějící se manželé Bakalčukovi, žena je pokládána za nejbohatší Rusku, zatímco její manžel o pomoc požádal vládce autonomního Čečenska Ramzana Kadyrova.
Russie / Lors d'une fusillade à l'entrée du bureau de Wildberries, près du Kremlin une deuxième personne est décédée. pic.twitter.com/F0VrTtBWFU
— RU/UK (@Uk_Eu_Ru) September 18, 2024
„Podnikatelé v boji o majetek rozpoutali přestřelku poblíž Kremlu,“ okomentoval situaci kyjevský list Ukrajinska pravda. Server BBC News poznamenal, že na sociálních sítích se objevily nepotvrzené informace o až sedmi raněných při přestřelce, včetně tří ozbrojenců z Kavkazu. Obě strany se vzájemně obviňují, že střílet jako první začali ti druzí. Na místě jsou sanitky, policisté i federální vyšetřovatelé.

Zakladatelka Wildberries Taťjana Bakalčuková uvedla, že skupina ozbrojenců vedených jejím manželem se pokusila obsadit kancelář firmy v moskevském obchodním středisku Romanov dvor. Vladislav Bakalčuk tvrdí, že přijel do kanceláře na jednání, ale na místě se stal obětí přepadení.

„Prohlášení o údajných rozhovorech, na které přijela ozbrojená skupina, znějí absurdně, protože nikdo se na žádných rozhovorech nedomluvil. Šlo o nepřátelské převzetí, přesněji o nepovedený pokus,“ tvrdí Bakalčuková.

Konflikt mezi manžely podle médií propukl poté, co v červenci Wildberries a operátor pouliční reklamy Russ založily společný podnik. S tím nesouhlasil Bakalčuk, kterému patří jedno procento ve firmě, a postěžoval si Kadyrovovi, který spor zveřejnil, přislíbil ženu „vrátit do rodiny“ a spojení podniků označil za „nepřátelské převzetí“. Taťjana Bakalčuková tuto verzi odmítla a požádala o rozvod.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 18 zář 2024, 21:49

video z miesta
https://rutube.ru/video/a3b1036b1114be6 ... 8dbee84465
Dnešná prestrelka v Romanovom dvore, priamo za múrmi Kremľa, ukázala, aké metódy používa Vladislav Bakalčuk na riešenie obchodných problémov a akí bezohľadní zločinci stoja za ním.

Ozbrojený útok na sídlo spoločnosti Wildberries rozvíril celé centrum Moskvy. Bakalčuk sa v kancelárii objavil v spoločnosti predstaviteľov čečenskej Rosgvardie, ktorí tak svojsky spájajú štátnu službu s banditskými nájazdmi. Kým bojovníci vedení Bakalčukom vtrhli do obchodného centra, z neďalekej budovy Katedry žurnalistiky Moskovskej štátnej univerzity evakuovali študentov.

Podľa očitých svedkov ako prví spustili paľbu Čečenci sprevádzajúci Bakalčuka. V dôsledku toho jeden z nich zaplatil pri útoku životom a ďalší je vo vážnom stave. Traja policajti boli zranení a po poskytnutí prvej pomoci hospitalizovaní.

Podľa Wildberries došlo paralelne k pokusu o nelegálny vstup do inej kancelárie spoločnosti. Ani jeden z nich nemal naplánované stretnutia s Vladislavom Bakalčukom. Bývalý manžel zakladateľky WB Tatiany Bakalchuk nie je zamestnancom spoločnosti a ako vlastník 1 % akcií má právo len požadovať dokumenty.

V dôsledku masakry spôsobenej Vladislavom Bakalčukom a jeho poskokmi zomreli dvaja ľudia a sedem bolo zranených.

Taťjana Bakalčuková so slzami v očiach oslovuje svojho manžela, ktorý dnes do kancelárie Wildberries priviedol ozbrojenú ochranku.
Pôvodný zdroj: https://politikus.info/video/163581-per ... oskvy.html

https://rutube.ru/video/08bfaa5eebf8ed2 ... 618ad717c/

https://t.me/readovkanews/87001
Začiatok útoku v BC „Romanov Dvor“ - na videu je vidieť chaotickú streľbu a Bakalčukovi strážcovia rozbíjajú okná a dvere v kancelárii Wildberries, po čom sa dostávajú do bitky s ostatnými strážcami

Objavili sa zábery veľkej skupiny bradatých mužov, ktorí vnikli do budovy BC Romanov Dvor a vtrhli do kancelárie Wildberries. Na videu hrozivo vyzerajúci Kaukazania, ktorých si pravdepodobne najal Vladislav Bakalčuk, napriek prekážkam ostatných strážcov rozbíjajú okná a vylamujú dvere, aby sa dostali do priestorov.

Po tom, čo sa im podarilo preniknúť, sa niekoľko ľudí stretlo v bitke, ktorú sprevádzala aj streľba. Je vidieť, že minimálne jeden z účastníkov bol postrelený do chrbta.

Podľa predbežných informácií boli v dôsledku ozbrojeného stretu usmrtené 2 osoby a približne 10 osôb bolo zranených. Asi 30 účastníkov konfliktu bolo predvedených na políciu.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 19 zář 2024, 05:14

https://vlkovobloguje.wordpress.com/202 ... re-1013433
Proč se Renault, Nissan a Mercedes nebudou moci vrátit do Ruska
Opakuji – nejsem autíčkář. Nicméně si jsem více než dobře vědom toho, jak nezastupitelnou a dominantní úlohu hraje automobilový průmysl v ekonomice evropského kolektivního Západu a té české/slovenské zejména. A snadno odhadnu, jak sebemenší otřes automotive vyvolá ekonomické zemětřesení napříč celou uHnii. Nejde o žádnou černou magii. A v Bruseli hlavy pomazané zasazují téhle evropské slepici, co zatím snášela zlatá vejce ranu za ranou. Přes šílenství Green dealu a přes protiruské sankce. Sebesofistikovanější parta záškodníků by to nedokonala lépe. Donce ani Čepiga s Miškinem ne.

Vyklidit ruský trh, byl opravdu majstrštyk, jak podříznout krční tepnu evropským automobilovým výrobců…

Někteří z nich kalkulovali s tím, že se do Ruska vrátí. Ruský odborný web Autovzgljad to vidí následovně.
«Свято место»: почему Renault, Nissan и Mercedes не смогут вернуться в Россию
https://www.avtovzglyad.ru/avto/avtopro ... -vrossiyu/

podle překladače
„Svaté místo“: proč se Renault, Nissan a Mercedes nebudou moci vrátit do Ruska
V roce 2022 oficiálně opustily Rusko nejen Volvo, Nissan a Volkswagen, které definitivně opustily všechny své projekty v naší zemi, ale také automobilky, které počítaly s možným obnovením podnikání v Ruské federaci. Portál AvtoVzglyad zjišťoval, zda mají šanci na návrat zahraniční společnosti, které se dohodly na opcích na odkoupení svých ruských aktiv – Renault, Nissan a Mercedes-Benz.

Skepsi ohledně vyhlídek návratu zahraničních automobilek do Ruska nedávno vyjádřil první místopředseda vlády Denis Manturov v rozhovoru pro Vedomosti. Podle něj je nepravděpodobné, že by to skutečně dokázali i ti z nich, kteří s možností comebacku počítali. Faktem je, že společnosti, které je nahradily a svým ruským partnerům dokonce poskytly výhodnější podmínky spolupráce. A mnozí odborníci s úředníkem souhlasí.

„I ty automobilky, které uvažovaly o možné změně situace na trhu a pracovaly s tím, že se vrátí a viděly Rusko jako budoucí perspektivní trh, s největší pravděpodobností ztratily příležitost k návratu,“ domnívá se docent Petr Arefiev z katedry ekonomické teorie Finanční univerzity Ruska . — Koneckonců, bez ohledu na cenu obchodů, které uzavřely, aby se dostaly z ruského byznysu, jejich místo na uvolněných místech obsadili jiní hráči…

Například Renault, který prodal svůj podíl v automobilce hlavního města s opcí zpětného odkupu, jasně ztratil svou pozici ve prospěch čínských konkurentů, kteří nahradili Francouze. A v případě návratu bude muset západní koncern kompenzovat finanční prostředky, které nový výrobce, který pracoval v jeho nepřítomnosti, dokázal investovat do podniku. Opce Renault platí do roku 2028. Je teprve rok 2024, ale do projektu Moskvič již byly investovány značné prostředky a rozvoj podnikání pokračuje.

– Buďme realisté. Již nyní, dva roky po odchodu západních firem, je jejich úplný návrat do Ruska nepravděpodobný. A pokud se tak stane, nebude to dříve než za deset let, říká místopředseda Národní automobilové unie (NAU) Jan Heitzer . „Na druhou stranu je extrémně malá šance, že po návratu budou moci pokračovat v práci v takových podmínkách, aby nelitovaly svého odchodu v roce 2022,“ vysvětluje portálu AvtoVzglyad.

Skutečně, podmínky pro zaniklé západní korporace se každým dnem zhoršují, souhlasí pan Arefyev. Spolupráce mezi tuzemskými firmami a východními protistranami se rozvíjí a cena, kterou bude třeba zaplatit za návrat, neustále roste.

„Ano, čínské společnosti jsou také obtížnými partnery,“ připouští Arefiev. „Ale samotný fakt, že rychle nahradily západní konkurenty v Rusku, znamená vítězství pro ruskou ekonomiku. Koneckonců, jejich příchod do našeho automobilového průmyslu je silnou podporou pro výrobní sektor země. Efektivní práce v současnosti existujících podniků za účasti východních investorů je navíc mimo jiné klíčem k úspěchu další lokalizace tuzemského automobilového průmyslu…
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Co dodat? Nic!!!! Něco podobného jsem napsal na Kose řádově už před DVĚMA roky, kdy západní automobilky poslechly své vlády a za velkého jásotu kolektivně západního mainstreamu opouštěly Rusko. Některé, jako třeba VW/ Škoda s ostentativním prásknutím dveřmi, aby si papaláši a media všimly, jací že jsou fořti, jiní, jako Renault jemně, po francouzsku – prodali svá aktiva za 1Euro s tím že mají 6 let právo zpětného odkupu za stejnou cenu a doufali, že jim ten obchod vyjde a na velký lukrativní ruský trh se vrátí, jen co se začne usazovat válečný prach…
Už tehdy jsem konstatoval, že evropští autošéfíci se dílem zbláznili, dílem ztratili svéprávnost. Že jejich místa v Rusku a především trh bleskurychle obsadí Číňan, který navíc dostane zcela zdarma veškerý servisní a prodejní know – how evropských automobilek v Rusku, kterým ušetří obrovské peníze při tažení do Evropy a výrazně ho urychlí. Stalo se – podle Autovzgljadu – po puntíku!

Nedávno jsem přinesl text o tom, jak Škoda nyní napáchanou a nevratnou škodu zkouší kompenzovat tím, že otvírá velkou továrnu v Kazachstanu, která má, vlivem celní unie znovu pokrývat ruský trh…. Pozdě, málo a nešikovně, vzkazuji do Boleslavi. Znovu to vzkazuji! Čínská liška už dávno vlezla do vašeho ruského kurníku a nikdo ji odtud z Kazachstanu nevyžene. Vyhnali jste se sami!

Renault myslel sofistikovaněji. A nyní z ruských pramenů zjišťujeme, že má vlastně sbaleno i on, ačkoliv se tolik snažil….

A takhle dopadnou všechny evropské značky. Ty normální. Svatá německá trojice je jiná liga. Image je image a v Rusku dvakrát. Nebo spíš čtyřikrát! Ti a špičkoví Italové se v nějaké formě vrátí. Ale už ne v tom rozsahu, co dříve.

Přemýšlím, kolik válek se v lidských dějinách vedlo kvůli trhům. Nikoli nějaké trhy opustit, nebo získat. Naprostá většina. I obě války světové byly válkami o trhy. Ta první mezi Německem a Británii zcela nepokrytě, ta druhá v Evropě představovala pokračování té první a v Asii to bylo kvůli snaze Japonska v tomto teritoriu přerozdělit tržní podíly.

Nejsme schopen se upamatovat na žádný konflikt, kde by nějaká průmyslová velmoc dobrovolně vyklízela zahraniční trh, aniž by musela. To je absolutní novum. od 24.2.2022.

Páteř evropského průmyslu a ekonomiky - autoprůmysl vypadá , že je buď „jen“ zcela vážně pochroumána nebo už načisto zlomena. Se všemi z toho plynoucími důsledky. Poděkujme za to Washingtonu, Bruselu, Berlínu, Paříži, Praze a dalším. Až nás dostihnou dopady. A že se tak stane je na beton. Na ten , na nějž dopadneme.
A ještě něco ohledně návratu na ruský trh s automobily. Je zřejmé, hlavouni evropského autoprůmyslu, jakož pomazané hlavy v Bruseli mají velmi pofiderní vzdělání. Že nedělali maturitu z češtiny u paní profesorky Vaňkové a dokonce jim nikdo neprozradil, že existoval jakýsi český básník jménem Jan Neruda!

Takže nic netuší o jeho básni
Jen dál!
kde stojí, krom jiného tento verš:

kdo chvíli stál, již stoji opodál,
den žádný dvakráte se nenarodí,
čin dvakrát nezraje — jen dál, jen dál!


Kapišto hlavy bruselské, sankcionalistické?! Kapišto hlavy automoto povolné?
«Свято место» - parafráza na ruské príslovie "Sväté miesto prázdne nebýva/nezostáva"
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 19 zář 2024, 20:23

https://sputnikglobe.com/20240919/ukrai ... 05164.html
Ukrajina stratila počas operácie v Kurskej oblasti viac ako 14 950 vojakov - MO
MOSKVA (Sputnik) - Ruské ozbrojené sily počas vojenských operácií v pohraničných oblastiach Kurskej oblasti zlikvidovali viac ako 14 950 ukrajinských vojakov a 122 tankov, uviedlo vo štvrtok ruské ministerstvo obrany.
Celkovo počas vojenských operácií v Kurskej oblasti ukrajinské sily stratili viac ako 14 950 príslušníkov, 122 tankov, 52 bojových vozidiel pechoty, 93 obrnených transportérov, 768 bojových obrnených vozidiel, 464 vozidiel, uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.
Za posledných 24 hodín stratil Kyjev v bojoch v Kurskej oblasti viac ako 300 vojakov, uviedlo ministerstvo.
Ruské jednotky odrazili protiútoky v Kurskej oblasti, uviedlo ministerstvo a dodalo, že ukrajinské sily stratili do 20 ľudí.
Ruské ozbrojené sily tiež odrazili tri pokusy ukrajinských jednotiek o prerazenie ruskej hranice v troch smeroch v Kurskej oblasti, pričom zlikvidovali do 30 ukrajinských vojakov.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 19 zář 2024, 20:42

http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/ ... a-aljasce/
Rusko „testovalo" americké obranné schopnosti na Aljašce
Vztahy mezi Ruskem a Spojenými státy americkými se opět přitvrdily, tentokrát kvůli provokacím z Washingtonu, hlásí čínský webový portál Sohu.

Podle tohoto zdroje Rusko v reakci na nové sankce a posilování NATO v blízkosti svých hranic reaguje nekonvenčním způsobem. Nedávný manévr ruských letadel u pobřeží Aljašky byl označen za akt pomsty.

Aljaška, území, které kdysi patřilo Ruské říši, než bylo v 19. století prodáno USA, je i nadále předmětem debat o jejím postavení a historickém významu pro obě země. Čínské zdroje uvádějí, že právě v tomto regionu se prezident Vladimir Putin rozhodl podniknout protiopatření v reakci na americké akce. Rusko vyslalo protiponorkový letoun Tu-142 směrem na Aljašku, což je interpretováno jako symbolický a strategický krok.

Přestože ruská letadla nenarušila americký vzdušný prostor, jejich přiblížení k pobřeží vyvolalo ve Spojených státech obavy. Čínští experti se domnívají, že tento krok byl pečlivě naplánován, aby vyslal jasný vzkaz Washingtonu.

Analytici se domnívají, že cílem této akce bylo otestovat obranné schopnosti Aljašky. V reakci na to Pentagon vyjádřil důvěru v účinnost své protivzdušné obrany a zdůraznil připravenost čelit potenciálním hrozbám.

Tento incident dále zhoršil již tak napjaté vztahy mezi oběma jadernými mocnostmi. Rusko prokázalo svou schopnost promítat vojenskou sílu daleko za své hranice, zatímco Spojené státy znovu potvrdily své odhodlání bránit svá území, včetně vzdálené Aljašky.

Experti na mezinárodní vztahy varují, že takové kroky by mohly vést k dalšímu zhoršení situace mezi Moskvou a Washingtonem. Zdůrazňují význam diplomatických kanálů, aby se předešlo nedorozuměním, která by mohla mít vážné důsledky.


Situace kolem Aljašky připomíná složitou historii vztahů mezi Ruskem a USA, které zahrnují období spolupráce i rivality. Prodej Aljašky v roce 1867 za 7,2 milionu dolarů znamenal konec ruské přítomnosti v Severní Americe, ale vzpomínka na toto historické spojení stále hraje roli v geopolitických kalkulacích obou zemí.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Khamul
Redaktor
Příspěvky: 71
Registrován: 16 úno 2017, 16:53

Re: Rusko

Příspěvek od Khamul » 20 zář 2024, 09:19

Oficiální prohlášení ruského vyšetřovacího výboru o dokončení vyšetřování vraždy korespondenta Russella Bentleyho (volací znak „Texas“). Čekáme na soud a verdikt.

⚡️Ruský vyšetřovací výbor identifikuje podezřelé z vraždy Russella Bentleyho. Ruský vyšetřovací výbor uzavřel předběžné vyšetřování vraždy Russella Bentleyho (64), dobrovolníka z Donbasu narozeného v USA a zpravodaje Sputniku. Podezřelí zapletení do trestního případu byli identifikováni jako vojáci ruských ozbrojených sil Vitalij Vansjatskij, Vladislav Agalcev, Vladimir Bazhin a Andrej Iordanov. Jednotlivci byli obviněni z trestných činů podle ruského trestního zákoníku, včetně použití fyzického násilí a mučení, které vedly ke smrti oběti z nedbalosti, a také ze zatajení zvlášť závažného zločinu. 8. dubna ruští vojenští vojáci Vansjatskij, Agalcev a Iordanov použili fyzické násilí a mučení proti Russellovi Bentleymu v Doněcku, což vedlo k korespondentově smrti. Vansjatskij a Agalcev téhož dne vyhodili do povětří vůz VAZ 2115 s tělem Bentleyho výbušninami TNT. 9. dubna Bazhin, voják ze stejné vojenské jednotky, odstranil Bentleyho ostatky z místa činu na pokyn Vansyatského ve snaze utajit ohavný zločin. Obviněným byly poskytnuty materiály k trestnímu řízení. Následně bude případ předán ke schválení obžaloby a soudnímu jednání. Bentley odešel do Donbasu v roce 2014 a připojil se k milicím Doněcké lidové republiky (DPR) pomocí volacího znaku Texas. Řekl, že obdivuje odvahu obránců Donbasu a nazývá Doněck svým domovem. Dobrovolník narozený v USA získal ruské občanství a začal spolupracovat se Sputnikem jako dopisovatel. Byl známý jako otevřený zastánce ruské speciální vojenské operace na Ukrajině. V polovině dubna se Bentley ztratil v Doněcku. 19. dubna Margarita Simonyanová, šéfredaktorka Rossija Segodnya, mateřské mediální skupiny Sputniku, oznámila, že 64letý muž zemřel. Vyšetřování okolností Bentleyho smrti zahájil ruský vyšetřovací výbor.

https://x.com/simpatico771/status/1837019916391551385

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 20 zář 2024, 18:31

Chochli-marodéri (zlodeji) v Kurskej oblasti. To im šlo dobre aj na Donbasse...
https://rutube.ru/video/5ac032f69f59586 ... 95e379c68/
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 20 zář 2024, 20:39

https://www.echo24.cz/a/H4mPe/zpravy-sv ... eni-vrazda
Krvavý konflikt manželů. Ruský podnikatel čelí po střelbě v Moskvě obvinění z dvojnásobné vraždy
INCIDENT V RUSKU
Krvavý konflikt manželů. Ruský podnikatel čelí po střelbě v Moskvě obvinění z dvojnásobné vraždy

Moskevské úřady potvrdily, že spoluzakladatel firmy Wildberries Vladislav Bakalčuk čelí závažným obviněním v souvislosti s incidentem, který ve středu otřásl centrem ruské metropole. Bakalčuk byl po velké přestřelce, která se stala symbolem sporu s jeho ženou, ráno oficiálně obviněn ze dvou vražd a pokusu o vraždu policisty, píše agentura TASS.

„Dnes ráno kolem 07:30 byl Vladislav Sergejevič Bakalčuk obviněn podle následujících článků trestního zákoníku Ruské federace: část 2 článku 105 (vražda dvou nebo více osob); část 3 článku 30, část 1 článku 105 trestního zákoníku Ruské federace (pokus o vraždu) a článek 330 (svévole),“ uvedl Bakalčukův telegramový kanál.

K tragické střelbě došlo u vchodu do kanceláře společnosti Wildberries, sídlící v obchodním centru Romanov Dvor, kde skupina 20 až 30 mužů údajně rozbila sklo a následně došlo k výstřelům. Na místě byla ihned nasazena policie a oblast byla uzavřena. Podle dostupných informací se Vladislav Bakalčuk pokusil se svou ozbrojenou ochrankou nelegálně vniknout do kanceláří Wildberries, což vedlo k přestřelce.

Tisková služba společnosti Wildberries se k incidentu vyjádřila s tím, že ozbrojení muži doprovázející Bakalčuka zahájili palbu jako první. „Pokus o nelegální vstup byl proveden na dvou firemních adresách najednou,“ uvedla společnost.

Policie v reakci na střelbu zadržela téměř 30 osob, které byly převezeny na místní oddělení ministerstva vnitra v okrsku Arbat. Vyšetřovací výbor zahájil trestní řízení podle pěti článků trestního zákoníku, zatímco kriminalisté pokračují v prozkoumávání místa činu.

„V důsledku incidentu byli zabiti dva lidé a sedm bylo zraněno,“ potvrdila tisková služba Hlavního vyšetřovacího ředitelství hlavního města. Jedním z mrtvých je údajně člen ostrahy kanceláře Wildberries.

Taťjana Bakalčuková, zakladatelka Wildberries a manželka obviněného, označila celou situaci za „neúspěšný pokus o převzetí“. Vyzvala ruské orgány činné v trestním řízení, aby převzaly kontrolu nad incidentem. Podle jejích slov nešlo o žádné jednání, jak tvrdí její manžel, ale o nepřátelské převzetí. „Prohlášení o údajných rozhovorech, na které přijela ozbrojená skupina, znějí absurdně, protože nikdo se na žádných rozhovorech nedomluvil. Šlo o nepřátelské převzetí, přesněji o nepovedený pokus,“ uvedla Taťjana Bakalčuková v prohlášení.

Střelba je vyvrcholením dlouhodobého sporu mezi manželi Bakalčukovými, který se prohloubil poté, co Vladislav Bakalčuk nesouhlasil s vytvořením společného podniku mezi Wildberries a operátorem pouliční reklamy Russ. Tento konflikt vedl k tomu, že Bakalčuk požádal o pomoc vůdce Čečenska Ramzana Kadyrova, který situaci označil za nepřátelské převzetí.

Taťjana Bakalčuková již podala žádost o rozvod, čímž se jejich osobní i obchodní konflikt dostal do veřejného prostoru. Navzdory těmto vnitřním sporům společnosti Wildberries a Russ potvrdily, že jejich sloučená firma pokračuje ve stabilní činnosti a všechny závazky jsou plněny.
Policajná hliadka bola údajne aj v budove/firme, útok bol teda zrejme očakávaný.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 45559
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Rusko

Příspěvek od Alchymista » 20 zář 2024, 21:07

https://rusnext.ru/news/17268588031484258
Súd zatkol 20 obvinených v prípade streľby v kancelárii Wildberries
Moskovský okresný súd v Basmannom zatkol 20 obvinených v prípade streľby v kancelárii spoločnosti Wildberries, informuje zo súdnej siene korešpondent RIA Novosti.

Deň predtým poslal do vyšetrovacej väzby do 18. novembra šesť obvinených a dnes ďalších 14. Pokračuje posudzovanie návrhov na vzatie do väzby, súd ich dostal viac ako 20. Zasadnutia prebiehajú v neverejnom režime.

Podľa ruského Vyšetrovacieho výboru bolo zranených sedem ľudí vrátane dvoch príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní a dvaja ľudia boli usmrtení.

Taťjana Bakalčuk uviedla, že „skupina ľudí vedená Vladislavom Bakalčukom, Sergejom Anufrievom a Vladimirom Bakinom sa pokúsila zmocniť kancelárií Wildberries v Moskve“. Zároveň poprela tvrdenie svojho manžela, že prišiel na rokovania, a incident označila za neúspešný pokus o prepadnutie.

Vo štvrtok ráno bol Bakalčuk obvinený podľa štyroch článkov Trestného zákonníka: „Vražda“, „Pokus o vraždu“, „Pokus o útok na príslušníka orgánov činných v trestnom konaní“ a „Samovražda“. Podľa jeho právnikov bol obvinený zadržaný na 48 hodín.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 4521
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Rusko

Příspěvek od El Diablo » 20 zář 2024, 21:20

Mučili ho, až ho „z nedbalosti“ zabili. Kvůli smrti amerického spolubojovníka zatkli čtyři ruské vojáky
Martin Dohnal
153
Dnes 20. 9., 18:28
Čtyři ruští vojáci byli zatčeni kvůli obvinění, že mučili a následně zavraždili 64letého amerického občana Russella Bentleyho, který na východní Ukrajinu odešel bojovat po boku prokremelských sil, oznámili v pátek ruští vyšetřovatelé. Texasan v dubnu zmizel v Rusy okupovaném Doněcku a později byl nalezen mrtvý.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... y-40489699
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Odpovědět