Informace z oblasti - Evropa

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 22 úno 2018, 16:19

Z žen bojujících proti násilí jsou nacistky. Poukazují totiž na násilí od imigrantů

Na filmových festivalech se stává hitem vystoupit v černém na protest proti zneužívání žen v rámci kampaně MeToo. Nic proti tomu, násilí na ženách a na dětech je odsouzeníhodné a neomluvitelné. Přesto,jak se ukázalo, tato kampaň má trhliny. Jednou z trhlin je nemožnost obrany těch, kteří jsou nařčeni ze zneužívání žen.
V Německu vzniklo, bez velkého zájmu médii, hnutí 120 dB, poukazující také na násilí na ženách. Násilí daleko brutálnější, než zažily herečky a zpěvačky kampaně MeToo,mnohdy končící smrtí obětí. Jen ti pachatelé nejsou producenti, režiséři, scénáristé,manažeři,ale imigranti. Ponejvíce z oblastí Afriky a Blízkého východu. A to je ten problém. Poukazují na násilí, které se mnozí snaží bagatelizovat, na násilí od těch, kteří přeci potřebují naší ochranu. Na násilí od mužů, kteří nejsou bílí. Za situace, kdy média obviňují protestující proti přílišné imigraci jako xenofoby, se prostě pravda o násilí uprchlíků nehodí. Ne, že by to násilí nebylo, ale média by byla nucena uznat, že ti „xenofobové“ přeci jen mohou mít pravdu.

Zdroj: https://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=650379

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 24 úno 2018, 18:38

MARKÉTA ŠICHTAŘOVÁ: NECHŤ STÁT DO SPORTU NEMLUVÍ

Tak prý jsem dle některých jedinců populistka (haha) - tak víte co? Teď vám asi ve 3 minutách ukážu populismus, jaký jste neviděli. Protože až dočtete, zaručeně mě většina bude chtít zaškrtit. (Neboli budu populista až na Měsíc.)
Proč mě většina bude chtít zaškrtit? Sáhnu totiž na ikonu. Troufnu si říct takovou sprosťárnu, jako že stát by na sport neměl dát ani korunu. Tak co – kolik procent lidí už prská?

ac24.cz/zpravy-z-domova/12229-sichtarova-sport-nemluvi-stat

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 27 úno 2018, 16:42

ŠVÝCARSKÁ ISLÁMSKÁ RADA OSPRAVEDLNILA MRZAČENÍ ŽENSKÝCH GENITÁLIÍ

Centrální islámská rada Švýcarska (IZRS) obhajuje praxi mrzačení ženských genitálií (FGM), o které tvrdí, že tuto praxi islámské právo přeci ospravedlňuje. Tato organizace tento týden vydala „islámské právní stanovisko“ a argumentací, že ta tzv. „ženská obřízka“, k níž patří odstraňování částí genitálií, je ospravedlněna, jak hlásí švýcarské noviny Tages Anzeiger. Generální tajemník IZRS Ferah Uluca řekl, že ač tento dokumentu tuto praxi ospravedlňuje, nevyzývá muslimy, aby ji povinně prováděli. Ulucay řekl, že to je na rozhodnutí každého rodiče, avšak tento dokument praví, že to dívky tomuto vystavené nijak nepoškozuje.

http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/12259-sv ... -genitalie

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 28 úno 2018, 12:35

Islámská budoucnost Evropy

Evropští vůdci akceptovali transformaci částí vlastních zemí na nepřátelská území. Musí jim být jasné, že směřujeme k demografické katastrofě. Vědí, že po dvou nebo třech desetiletích bude Evropa ovládána islámem.
Historik Walter Laqueur před deseti lety, při popisování toho co nazval "poslední dny Evropy" prohlásil, že evropská civilizace umírá a že přežijí pouze staré pomníky a muzea. Jeho diagnóza však byla příliš optimistická. Staré pomníky a muzea lze snadno vyhodit do povětří. Stačí se jen podívat na činnost podporovatelů "Antify" v černých kapucích - "antifašistického" hnutí, které je naprosto fašistické - co dělají se sochami ve Spojených státech.
https://cs.gatestoneinstitute.org/11956 ... ost-evropy

Francie: No-Go zóny nyní i v centru velkých měst

V lednu 2015, týden po útoku na satirický časopis Charlie Hebdo, americký televizní kanál Fox News odstartoval skandál ve Francii tvrzením, že v centru Paříže vznikly islámské "no-go zóny". Pro francouzská media je existence no-go zón, kde jsou nemuslimové nevítanými návštěvníky a kde platí islámské právo šaría, nesmyslem a "fake news" (falešnou zprávou). Pařížská starostka Anne Hidalgo, řekla, že plánuje podat žalobu na Fox news za poškozování dobrého jména Paříže.
https://cs.gatestoneinstitute.org/11617 ... no-go-zony
Francouzská válka proti hasičům a policii

Tichá válka proti francouzským policistům a hasičům je v plném proudu. "V roce 2016 bylo napadeno 2 280 hasičů... V důsledku toho musí policie v určitých oblastech chránit hasiče před napadením."- Národní centrum pro monitoring zločinnosti na rádiu Europa 1.
Dva policisté, kteří riskovali své životy, aby zachránili děti z hořícího domu na pařížském předměstí, byli davem napadeni a kamenováni, poté co se vynořili z plamenů s dětmi v náručí.
https://cs.gatestoneinstitute.org/11941 ... um-policii

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 02 bře 2018, 12:26

MARKÉTA ŠICHTAŘOVÁ: SLUŠNÝ ČLOVĚK NEKRADE (A NEČERPÁ)

Všichni víme o události, která se stala tento týden na Slovensku. Byl zavražděn novinář. Nevíme ještě na 100% proč, ale média tvrdí, že připravoval článek, jak italská mafie na východním Slovensku zneužívá peníze z eurofondů.
To už může být pro někoho důvod k vraždě. Aby toho nebylo málo, do kauzy údajně podle spekulací médií měli být namočeni i vrcholní slovenští politici. Že to může skutečně být vážné, signalizují rezignace politiků. Politici mají obyčejně hroší kůži a jen tak kvůli něčemu neodstupují.
Jejich zapojení do kauzy prý podle mediálních spekulací mělo spočívat v tom, že si Italové potřebovali zajistit politické kontakty, aby za každé vlády uměli ovlivnit rozdělování evropských peněz. Pokud by se to potvrdilo, průšvih by šel napříč různými stranami. Takže zase zločin a zase podvod kolem dotací. Nemáme toho u nás málo? Nečteme o tom skoro denně? Naštěstí u nás se kvůli dotacím dosud nevraždí. Prý ale existuje i propojení slovenské kauzy do ČR...

http://ac24.cz/zpravy-z-domova/12278-si ... de-necerpa

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od WuVirr » 18 bře 2018, 19:27



petrp: vzhledem k tomu, že ho vidím, asi až tak zakázané nebude... :D

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 20 bře 2018, 18:30

EU dává ruce pryč od „kauzy Skripal“

„Mezi ministry a vysokými činiteli panuje tiché uspokojení, že se ruská krize podle všeho vyvíjí podle plánu,“ shrnula BBC ještě před pár dny nálady v britské vládě kolem „kauzy Skripal“. Podle jednoho vládního zdroje „jde dokonce všechno ještě lépe, než jsme doufali“.
Možná to opravdu ještě před čtyřmi dny platilo, nicméně dnes se už vše zdá být „trochu mimo plán“. Německo, Francie a USA sice zprvu Británii podpořily, ale nový německý ministr zahraničí Heiko Maas už tuto společnou pozici opustil: Rusko je podle něj sice „složitý partner“, ale kauza s otravou je především „bilaterální záležitostí“ mezi Británií a Ruskem. Čili, na Berlín se v Londýně už – kromě slovní podpory -- příliš spoléhat nemohou. Ostatně, ve stejném duchu skončilo i pondělní společné prohlášení ministrů zahraničí EU, které sice Británii vyjádřilo „solidaritu“, ale vlastně jen zopakovalo pečlivě zvolenou britskou formulaci o původu údajné otravy v Salisbury: „Evropská unie bere mimořádně vážně závěry britské vlády, podle nichž je velmi pravděpodobné, že zodpovědnost nese Ruská federace. Evropská unie je šokována útočným použitím jakékoli vojenské nervové látky, látky typu vyvinutého Ruskem, vůbec poprvé na evropské půdě za posledních 70 let.“ Alespoň že šéf NATO má za to, že celá kauza je dalším ruským pokusem rozdělit Západ a stojí pevně na britské straně…
http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... zy-skripal

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 22 bře 2018, 16:39

KREML: ROZBOR JEDU ZE SALISBURY POTRVÁ 3 TÝDNY, ALE RUSKO OBVINILI ZA PÁR HODIN

Tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov uvedl rozpory ve Skripalově případu.
Generální ředitel OPCW Ahmet Üzümcü v pondělí sdělil, že experti jeho organizace budou potřebovat minimálně tři týdny na rozbor složení použité látky.
„První obvinění na adresu Ruska zazněla z úst politických činitelů, přičemž pouhých pár hodin po incidentu. Hned začali mluvit o tom, že za atentátem stojí „velmi pravděpodobně" Rusko. Nyní ale slyšíme slova expertů z OPCW, že dokonce předběžný rozbor otravné látky potrvá asi tři týdny. Rozpor je jasný," řekl Peskov v interview pro televizi RT.
Peskov rovněž připomněl, že Skripal byl britský špión a že se do Velké Británie dostal výměnou. Kdyby byl pro Rusko nebezpečný, nepustili by ho, prohlásil prezidentův tiskový mluvčí.
https://cz.sputniknews.com/svet/2018032 ... setrovani/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 26 bře 2018, 12:22

Libanonizace Evropy se pomalu stává skutečností

Když Bat Ye ́or poprvé použila název Eurabia, jako označení budoucnosti Evropy, tak se dočkala výsměchu. Jak jinak. Byla sedmdesátá léta a vše bylo báječné. Aspoň na Západě.
Narodila se v arabské zemi a v této zemi prožila 24 let svého života. Věděla jak muslimové myslí a co je jejich cílem a proto se rozhodla v době, kdy nastalo sbližování tehdy EHS s arabskými zeměmi a začínajícím multikulturalismem napsat knihu, kde před tímto varovala. Zbytečně, proroci zářivé budoucnosti tuto úžasnou ženu zařadili do škatulky pravicového extrémismu a tím se to uzavřelo.
Uplynulo padesát let co vznikl koncept Eurábie, tedy postupné islamizace Evropy a politici v zemích západní Evropy začínají pomalu přiznávat, že v jejich zemích existují místa, kde již neplatí evropské právo, ale právo islámské. Místa, kam i hasiči musí jezdit v doprovodu s policii jako svou ochranou. Místa, kam policisté odmítají jezdit. Evropa se nemění, mění se složení jejich obyvatel a ta změna bude pokračovat. Nově příchozí nejenže se neintegrují a nechtějí se podřídit pravidlům hostitelské země, ale vytvářejí svoje vlastní světy, které znají ze zemí odkud odešli. Je to pochopitelné. Dnes jsou muslimové docela podstatná zásobárna volebních hlasů, v Londýně v mnohých volebních obvodech už jsou jen skoro muslimové. Podobně tomu je v Nizozemí, Francii, Německu. Že musíme respektovat muslimy a islám. Ptám se, proč muslimy a islám? Proč ne Číňany a konfuciánství, proč ne Indy a hinduismus? Proč nikdy jiný, než muslimové vyžadují pro sebe práva, která jiné náboženské skupiny nemají?

https://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=655730
Toto budou důsledky:


Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od skflanker_ » 27 bře 2018, 13:23

Západ posiela Rusov domov
Diplomatické manévre, aké sa nekonali od konca studenej vojny.
Odveta za útok nervovoparalytickou látkou na území Británie sa začala. Podľa predsedu Európskej rady Donalda Tuska až 14 krajín EÚ za to vyhostí ruských diplomatov. Amerika pošle domov 60 Rusov a zatvorí konzulát v Seattli. Ku kroku sa pripájajú aj Kanada a Ukrajina. Na odchod majú ruskí diplomati zvyčajne 7 dní...
...Podľa Británie, ktorej pomáha vo vyšetrovaní prípadu Organizácia pre zákaz chemických zbraní, stopa vedie do Ruska. Moskva však obvinenie odmieta a prišla s viacerými verziami. Podľa jednej z nich sa novičok vyrábal v Česku, vo Švédsku či na Slovensku. Za tieto klamstvá si Praha a Štokholm už minulý týždeň predvolali ruských veľvyslancov...
...Praha vyhostí 3 Rusov. Okrem Slovenska sa k opatreniam pridali všetky ostatné krajiny visegrádskej štvorky. Poliaci pošlú domov 4 Rusov, Maďari 1. Ostatné štáty Európskej únie, ktoré sa pripojili, sú Nemecko, Francúzsko, Litva, Lotyšsko, Estónsko, Španielsko, Taliansko, Rumunsko, Chorvátsko, Dánsko a Holandsko. Krajiny vyhostia 1 až 4 diplomatov.
Už skôr poslala Británia domov 23 Rusov. Moskva reagovala obdobným spôsobom a zavrela kultúrno-vzdelávaciu inštitúciu British Council...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/46 ... sov-domov/ z 27.03.2018 + ďalšie perly a prekrúcanie slov / citácií tak ako sa autorovi hodí

Európa vyhostí ruských diplomatov, Slovensko sa zatiaľ nepridalo
Podľa stáleho predsedu Európskej rady sa pre vyhostenie ruských diplomatov rozhodlo 16 krajín EÚ.
Krajiny, ktoré vyhostia Rusov:
USA: 60
Británia: 23
Ukrajina: 13
Nemecko, Kanada Poľsko, Francúzsko: 4
Česko, Litva: 3
Taliansko, Albánsko Španielsko, Dánsko, Holandsko: 2
Rumunsko, Fínsko Lotyšsko Švédsko, Nórsko Chorvátsko, Maďarsko, Estónsko: 1
Zdroj https://svet.sme.sk/c/20789897/europa-v ... idalo.html z 26.03.2018 stav k 19:59 hod.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od skflanker_ » 28 bře 2018, 17:17

▲ Zoznam štátov s počtom vypovedaných diplomatov podľa AFP:
20180328.jpg
Zdroj https://pbs.twimg.com/media/DZRW91FUMAA7eOP.jpg

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 28 bře 2018, 18:22

Otřes nadvlády dolaru? Euro je pro centrální banky opět sexy

V oblasti devizových rezerv má dlouhodobou nadvládu americký dolar. V poslední době jsme však po necelých deseti letech svědky toho, jak se apetit světových centrálních bank obrací směrem k euru. Ptáte se proč?
Nutno podotknout, že ona dolarová nadvláda zůstává v oblasti světových devizových rezerv centrálních bank dosahujících 11,3 bilionu dolarů zatím nenarušena. Ve prospěch zvýšení celkového podílu společné evropské měny však postupně vyznívá čím dál tím více faktorů – od sílícího protekcionismu Spojených států a náklonosti americké vlády k slabšímu dolaru přes obnovu ekonomiky eurozóny až po vidinu brzkého utahování měnové politiky Evropské centrální banky spojenou s vidinou růstu výnosů.
Obrázek

https://roklen24.cz/a/SsGV5/otres-nadvl ... -opet-sexy

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 30 bře 2018, 20:00

Orwell opět zde: Diktatura uvnitř a permanentní válka navenek!

V další, tentokrát „ruské“ chemické kauze v anglickém Salisbury, měli britští „experti“ Theresa May, Boris Johnson a Gavin Williamson jasno již několik hodin po atentátu.
Podobně jako v případě syrských „červených linií“ bez ohledu na fakta, okolnosti i zdravý rozum byl Asad sice bez důkazů, zato ´s velkou pravděpodobností' odhalen coby viník, tak i nyní v Anglii: byl to Putin. Nic naplat, že k novičoku resp. k jeho složení měli přístup i jiné státy, píše pro Prvnizpravy.cz historik Petr Schnur.
Základním kamenem právního státu je presumpce / předpoklad neviny. Jednoduše vyjádřeno: žalobce má povinnost vinu obžalovanému dokázat. Pokud se tak nestane, platí za neviného. Tento princip najdeme kodifikovaný ve Všeobecné deklaraci lidských práv OSN z roku 1948 (čl. 11, odst. 1), o něm se zmiňuje i tzv. Zelená kniha Evropské komise z roku 2006, která varuje před jeho narůstajícím porušováním. Jeho kodifikaci najdeme rovněž v Mezinárodní smlouvě o občanských a politických právech (čl. 14, odst. 2), členské země Rady Evropy se mu upsaly c čl. 6, odst. 2. Evropské právo zná rovněž princip předpokladu viny, které ale může platit pouze ve vyjímečných případech, přičemž musí být zachován tzv. fair trial, právo na férový proces. Navíc mezinárodní smlouvy zcela jasně vykazují presumpci neviny jako nosný pilíř právního státu.
Nyní posuďme, jak s právním státem koresponduje postupu atlantických stratégů.
Britská vláda obratem označila Rusko za atentátníka a ultimativně požadovala, aby do 24 hodin dokázalo svoji nevinu. Londýn nejen že nepřinesl žádné konkrétní důkazy, ale navíc neumožnil Rusům přístup k vyšetřování. Nabízí se tedy otázka, jakým způsobem by měl obviněný nevinu dokázat?
http://literarky.cz/blogy/petr-schnur/2 ... ka-navenek

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 06 dub 2018, 16:30

MARKÉTA ŠICHTAŘOVÁ: JAK SE LÉPE INTEGROVAT V EUROOBČÁNKA

Někdy mám pocit, že kam se podívám, tam „v rámci pokroku“ vidím snahu o rozmetání tradičních hodnot. Tou nejtradičnější hodnotou je rodina. Taková rodina, v níž otec a matka vychovávají společně děti. A přesně taková rodina je systematicky zašlapávána. Nejen, že manželství se už „přežilo“, ale hlavně partneři už často ani nemají a hlavně neplánují děti, což se projevuje v tom, že vyspělé národy pomaličku vymírají. A pokud nevymírají, tak jen kvůli imigraci, která počet obyvatel zvyšuje.
Zas a znovu je nám tedy podsouváno, že stát ví a dělá všechno lépe než rodič. Rodič je jen přítěž pro společnost, jen takový užitečný idiot. Ještě chvíli a stát snad bude vystavovat mladým matkám po absolvování zkoušek „rodičák“, tedy obdobu řidičáku neboli doklad, že matka je způsobilá starat se o své dítě. Otcové budou ze hry vyloučeni úplně jako zbyteční trubci, jejichž role početím skončila. Nakonec si ještě někdo vzpomene na GDPR, děti i rodiče v zájmu udržení anonymity přijdou o jméno a budou mít jen identifikační kód.
Myšlenka, že stát rodinu nahradí, totiž vůbec není nová. Je to již více než 2 400, co řecký filozof Platón přišel se stejným nápadem. Podle něj by hned po narození mělo být dítě matce odebráno a předáno státním jeslím. Matka by do jeslí směla chodit dítě kojit, ale nikdy by se nedozvěděla, které dítě je její. Dítě by zároveň nikdy nevědělo, kdo je jeho rodič. Dítě by se ke všem starším lidem chovalo jako ke svým rodičům a ke stejně starým lidem jako k sestrám a bratrům. Jen tak by se děti zbavily svých soukromých zájmů a hájily společné zájmy státu. Láska a manželství podle Platóna jen odvádí lidi od práce a obchodu a nemá v moderní společnosti co dělat. Lidé mají mít paralelní, nezávislé a dočasné vztahy.
http://ac24.cz/zpravy-z-domova/12595-si ... euro-obcan

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 25 dub 2018, 10:17

Evropa: Rychlé šíření dhimmikracie

Jedním z nejvíce znepokojujících aspektů dhimmikracie je faktické prosazování islámských zákonů proti rouhání. Místní evropské úřady používají zákon o "nenávistných projevech" k zákazu kritiky islámu, ačkoliv islám reprezentuje myšlenku – náboženství a ideologii – a ne národnost a etnicitu. Původním účelem zákona proti "nenávistnému projevu" bylo ochránit lidi před nenávistí a ne ochraňovat myšlenky.
Ačkoliv není Evropa součástí muslimského světa, tak se mnoho představitelů Evropy cítí zavázáno podřídit se islámu více nebo méně rafinovanými způsoby. Toto dobrovolné podřízení, se zdá být bezprecedentní: Dhimmi, historicky řečeno, je arabský termín pro podmaněné nemuslimy, kteří souhlasí, že budou žít jako občané druhé kategorie, "tolerovaní"občané, pod vládou islámu, podřízeni odlišným, ponižujícím zákonům a požadavkům vládnoucích muslimských pánů. V Evropě, podřizující se požadavkům islámu, ve jménu "diverzity" a "lidských práv", se to děje dobrovolně.
Překlad původního textu: Europe: The Rapid Spread of Dhimmitude
Překlad: René David
Judith Bergman je publicistka, právnička a politická analytička.
http://www.czechfreepress.cz/evropa/evr ... racie.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 30 dub 2018, 15:50

Glosa: Kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti ….

Arabista Petr Pelikán otevřel zajímavé téma, zda bychom měli spojencům věřit i tehdy, pokud víme, že nám lžou, nebo máme o jejich tvrzení vážné pochyby.
Došel k závěru že ano, protože to jsou prostě spojenci a ti se nepodrážejí. Zkusme se nad tímto závěrem krátce zamyslet. Musíte mít speciální motivaci, abyste nekriticky souhlasil se vším, co řekne Západ, i když se to už na první pohled jeví jako hloupost. Jako příklad vysloveně hloupého obvinění Ruska může sloužit kauza Skripalovych. Vražda Kim Čong-nama, bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una byla provedena bojovým plynem VX na letišti v Kuala - Lumpuru. Malajci potvrdili, že oběť byla na místě mrtvá a nešlo jí už nijak pomoci. V kontrastu s tím, otec a dcera Skripalovi přežili, byť na jejich usmrcení byl použit mnohonásobně silnější smrtící prostředek! To je snad ruská tajná služba GRU horší té severokorejské? Obdobně bychom mohli rozebrat i chemický útok zvířete Asada. Jaký prospěch mu přinesl?

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... nimi-vyti-

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 02 kvě 2018, 23:48

Cambridge Analytica neustála skandál s daty z Facebooku. Končí

Firma Cambridge Analytica, která získala data desítek milionů uživatelů sociální sítě Facebook a využila je v rámci volebních kampaní v několika zemích, končí. Informoval o tom americký list The Wall Street Journal (WSJ), podle kterého v souvislosti se skandálem v uplynulých měsících firma ztratila řadu zákazníků a musela také čelit vysokým nákladům v souvislosti s vyšetřováním skandálu.
Cambridge Analytica pomáhala při volební kampani americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Podle britské televize Channel 4 působila například také v Česku, ale i v Nigérii, Keni, Indii či Argentině. S odvoláním na jejího zakladatele Nigela Oakse WSJ uvedl, že kromě Cambridge Analytica končí také její britská mateřská společnost SCL Group.
Takže skandály zametené pod koberec. Není viník, nic se nestalo a je oficiální důvod až na účetnictví veškerou dokumentaci skartovat.
https://echo24.cz/a/SZJCx/cambridge-ana ... ooku-konci
Naposledy upravil(a) QVAK dne 02 kvě 2018, 23:58, celkem upraveno 1 x.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 05 kvě 2018, 00:42

Stejná adresa, šéf i investoři. Cambridge Analytica tak úplně nezmizela

Kontroverzní firma Cambridge Analytica, která nedávno oznámila svůj konec, zřejmě ze světa tak úplně nezmizí. Zahraniční média totiž odhalila firmu, která se společnosti Cambridge Analytica nápadně podobá. Obě mají sídlo na stejném místě, mají podobné vedení i investory. Firma Emerdata byla založena už loni v létě, fungovat ale podle médií začala až po skandálu Cambridge Analytica s daty z Facebooku. Jako svou činnost označuje firma Emerdata „zpracovávání dat, hosting dat a související činnosti.“
Zajímavých spojitostí mezi společnostmi je řada. Server businessinsider upozorňuje například na fakt, že bývalý generální ředitel společnosti Cambridge Analytica Alexander Nix, který v březnu z vedení firmy odstoupil, je nyní ředitelem právě ve firmě Emerdata. Stejně tak je ve vedení firmy zapsán Julian Wheatland, který je předsedou mateřské společnosti Cambridge Analytica, společnosti SCL Group. Další jméno, které obě společnosti spojuje, je pak Alexander Tayler, který měl firmu Emerdata s Julianem Wheatlandem založit. Alexander Tayler přitom ve společnosti Cambridge Analytica nahradil ve funkci generálního ředitele odcházejícího Alexandera Nixe. Ve funkci vydržel ale jen pár týdnů, údajně se v takto vysoké funkci ve firmě „necítil“.
https://echo24.cz/a/SdTLD/stejna-adresa ... -nezmizela

kenavf
Sponzor fóra
Příspěvky: 11145
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od kenavf » 05 kvě 2018, 09:01

Dneska je 200 rokov od narodenie K.Marxa ,neviete ako je to s tým odhalením jeho sochy k výročiu, ktorú mal odhalovať Juncker?
Z nejakého dôvodu politika priťahuje sociopatov.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Informace z oblasti - Evropa

Příspěvek od QVAK » 05 kvě 2018, 19:13

kenavf píše:
05 kvě 2018, 09:01
Dneska je 200 rokov od narodenie K.Marxa ,neviete ako je to s tým odhalením jeho sochy k výročiu, ktorú mal odhalovať Juncker?
„Facka postkomunistickým zemím“. Juncker odhaluje sochu Marxe darovanou z Číny

Oslavit 200. výročí Marxova narození přijel do Trevíru i předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. V projevu se Karla Marxe zastával s tím, že by měl být vnímán v kontextu doby. „Nepřijatelné“ a „facka postkomunistickým zemím“, zní kritika. V rodišti německého myslitele bude mimo jiné odhalena jeho socha v nadživotní velikosti, kterou Trevíru darovala Čína.
„Karla Marxe je třeba chápat v kontextu jeho doby,“ uvedl Juncker ve svém projevu. „Za to, že jeho pozdější následovníci použili hodnoty, které formuloval, a slova, která k popisu těchto hodnot nalezl, jako zbraně proti jiným, nelze povolávat k zodpovědnosti Karla Marxe,“ dodal předseda Evropské komise, který pochází z politického tábora křesťanských demokratů.

https://echo24.cz/a/SBWLW/facka-postkom ... nou-z-ciny

Odpovědět