Česká republika

Odpovědět
Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 03 dub 2018, 07:18

Senát UK: Zástupci filozofické fakulty jsou krajní levice
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy vyslala do univerzitního senátu dva krajně levicové aktivisty:

David Pavlorek (ČSSD)
proslul udáním knihy Petra Hampla „Prolomení hradeb“ vedení UK, které ji následně odstranila z nabídky univerzitního knihkupectví Karolinum. Píše např. na liberálně-levicový Deník Referendum. Svazáček zalykající se odporem z existence „xenofobní knihy xenofobního autora vydané xenofobním nakladatelstvím“ by byl k smíchu, kdyby se nejednalo o ambiciózního člena Akademického senátu Univerzity Karlovy a místopředsedu AS FF UK … a kdyby si po vzoru totalitních Rudých Gard on a jeho pár soudruhů skutečně nevynutili stažení „ideologicky závadné knihy“ z univerzitního knihkupectví. Totéž knihkupectví přitom bez jakéhokoliv protestu ze strany těchto aktivistů prodává Stalinovu knihu Marxism and the National and Colonial Question. Ta jim nevadila.

Sára Vidímová (Strana zelených)
je neúspěšnou kandidátkou Strany Zelených do Evropského parlamentu, manželkou vysokého sorosova operativce (Open Society Fund) a dlouholetou aktivistkou hájící např. anarchistické centrum Klinika na Žižkově zmiňované v mnoha zprávách o extremismu.

https://www.ivcrn.cz/senat-uk-100-stude ... ni-levice/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 03 dub 2018, 15:35

Šest mužů mělo v hotelu v centru Prahy znásilnit turistku

Pražská policie vyšetřuje znásilnění dívky v hotelu v centru Prahy. Na pokoji ji údajně napadlo šest cizinců, které policie zadržela. Obviněn zatím nikdo nebyl. Policie přijala oznámení o případu v pondělí kolem sedmé hodiny ráno s tím, že napadení se mělo odehrát v hotelu v Náprstkově ulici.
„Přijali jsme oznámení, že v apartmánu mělo šest turistů znásilnit turistku. Ta se měla s jedním z mužů seznámit v noci v baru v centru Prahy a následně se domluvili, že půjdou spolu na pokoj,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

https://www.novinky.cz/krimi/467948-ses ... istku.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 03 dub 2018, 17:10

Jourová, Tluchoř, Marešová a další: Odškodnění za nezákonné stíhání a vazbu stojí stát miliony

Ministerstvo spravedlnosti každoročně eviduje kvůli nezákonnému trestnímu stíhání, které zahrnuje i nezákonný pobyt ve vazbě, několik stovek až tisíc žádostí. Vyhoví ale jen menší části žadatelů, milionové částky jsou přitom výjimečné. Nejnověji bude po štátu žádat odškodné soudní znalec Vladimír Smejkal.
Smejkal přišel o znalecké razítko v roce 2014. Vyhozen byl také z Legislativní rady vlády. Obvinění kvůli údajné snaze zmanipulovat zakázku na dodání systému pro vyplácení sociální dávek ale padlo letos v únoru, kdy byl znalec pravomocně zproštěn.
Vyjádření Vladimíra Smejkala k jeho nezákonnému trestnímu stíhání:
Ministerstvo práce a sociálních věcí se dlouhodobě od počátku 21. století zabývalo problematikou zefektivnění lékařské posudkové služby. V souvislosti s tím se také řešilo podezření, že na sociálních dávkách, vylákaných na základě nepravdivých údajů unikají ročně státu stovky milionů. Byla zpracována řada projektů a studií, až konečně v roce 2011 se ve spolupráci se společností IBM objevil návrh možného modelu řešení, které by primárně stát nestálo doslova ani korunu, neboť bylo postaveno na principu, že poskytovatel služby odhalování podvodů bude inkasovat až procenta z prokázané úspory, tj. až ze skutečně vymožených neoprávněně vyplacených částek. Tedy prakticky model známý z energetiky jako tzv. splácení z úspor. Současně se vše jevilo tak, že jiná společnost takovouto službu nabídnout nedokáže, protože nemá k dispozici modely potřebné pro odhalování podvodného chování.
Tehdejší náměstek ministra chtěl mít jistotu, a tak mi bylo zadáno zpracování posudku na to, zda zmíněná společnost je opravdu jediná, která něco takového umí, včetně prokazatelných praktických zkušeností. Posudek jsem napsal s tím, že nikdo jiný shodnou službu v rámci zadaných podmínek poskytnout skutečně nemůže. Ministerstvo tedy rozhodlo o zadání zakázky formou jednacího řízení bez uveřejnění. Nepovažovalo to za nic pozoruhodného, a také to bylo bez nějakého utajování zveřejněno v tisku. Toho se chytla, jak je u nás dobrým zvykem, společnost, která nic takového nebyla schopna nabídnout, ale udání na ÚOHS napsat dokázala, resp. si na to najala sdružení, které je dlouhodobě podezíráno z neoprávněného poskytování právních služeb bez oprávnění, tzv. vinklaření.
ÚOHS rozhodl, že JŘBÚ v daném případě není na místě, přičemž do rozhodnutí nepoužil vůbec nic jiného nežli argumenty ze zmíněného udání. Zřejmě šel cestou nejjednodušší, byť odborně nevyargumentovanou. Ale lze chápat představu tehdy zcela převládající, že by se mělo pokračovat otevřeným zadávacím řízením. Na to už nedošlo. Náměstek byl obviněn, že chtěl pomoci k zisku zmíněné společnosti, která nabízela dodat službu, a já z toho, že jsem mu účelově vyrobil posudek, který by ho „kryl“. Nutno podotknout, že bez kriminalizace posudku a údajného spolčení náměstka se mnou by nemohl být pan náměstek stíhán. Odkazoval se na můj posudek (a ještě jeden, který byl zpracován před tím mým).
Policie ovšem postupovala podle zcela shodného scénáře, jako udavači a ÚOHS. Nechala zpracovat znalecký posudek, který tvrdil, že existují i jiní dodavatelé poptávané služby, a s tímto posudkem v ruce mne obvinila z toho, že můj posudek byl nejen chybný, ale chybný zcela úmyslně. Nový posudek zpracovala společnost APOGEO a v kontextu s dále provedenými důkazy si troufnu tvrdit, že přesně tento posudek byl ve skutečnosti kriminálním deliktem. Jen pro příklad. Už v seznamu literatury byl zjevný nesmysl, kdy zpracovatel tvrdil, že pro posudek z oboru kybernetiky jako podklad použil obchodní zákoník nebo metodiku pro oceňování poškození motorových vozidel. U soudu to pak zpracovatel „vysvětlil“ tím, že to do posudků dává vždycky. Další hrubé chyby v posudku ale už vysvětlit nedokázal vůbec. Za celé řízení nebyl předložen žádný důkaz o tom, že jsme se panem náměstkem spikli, anebo že můj posudek je chybný. Naopak dva další znalci, z nichž jeden byl znalecký ústav Akademie věd ustanovený soudem, potvrdili, že posudek žádné zásadní vady neměl, a hlavně že jeho závěr je pravdivý.
Byl jsem obviněn ze spáchání řady závažných trestných činů a státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze nelenil o tomto neprodleně vydat tiskovou zprávu. Informace o tom, že jsem obviněn, byla široce šířena všemi možnými sdělovacími prostředky, což mne rozsáhle poškodilo.
Přesto od obvinění v listopadu 2013 to trvalo takřka 4,5 roku, než jsem byl pravomocně zproštěn obžaloby Vrchním soudem v Praze, který potvrdil rozhodnutí Městského soudu v Praze a zamítl odvolání státního zástupce.
Po celou dobu jsem byl skandalizován sdělovacími prostředky, vyhozen z Legislativní rady vlády, a především – na základě osobního rozhodnutí ministra spravedlnosti Pelikána – mi byla pozastavena činnost znalce, což byl můj takřka jediný zdroj příjmů jako plně profesionálního soudního znalce.
Moje odborná i lidská pověst byla masivně poškozena, což se projevovalo v mém každodenním osobním i profesním životě a mělo nemalý dopad i na zdravotní stránku. Byl jsem tedy značně poškozen jak materiálně, tak v rovině nemateriální újmy. Nikdo se mi samozřejmě neomluvil a – na rozdíl od obvinění a obžaloby – zpráva o zproštění obžaloby se až na jedinou výjimku nikde neobjevila.
Zbývá dodat, že MPSV už nikdy žádné zadávací řízení nevyhlásilo, ba dokonce podle získaných informací neučinilo žádné kroky k odstranění problémů s neoprávněně vypláceným dávkami. Jediným efektem celého trestního stíhání je, že pokud se ročně kradlo na dávkách cca 900 mil. Kč ročně, krade se dál. Ale to zjevně státní zástupce nezajímá.

Prof. Ing. Vladimír SMEJKAL, CSc. LL.M. je univerzitní profesor, soudní znalec a odborník v oblasti ekonomie, managementu, práva a řízení rizik, včetně práva a bezpečnosti informačních systémů. Přes 20 let působí jako soudní znalec v oborech ekonomika, kybernetika, kriminalistika – ochrana dat a autorské právo.
http://www.ceska-justice.cz/2018/04/jou ... t-miliony/
Naposledy upravil(a) QVAK dne 03 dub 2018, 17:36, celkem upraveno 1 x.

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Česká republika

Příspěvek od classix » 03 dub 2018, 17:16

Hájí zájmy cizích států, pokáral senátní výbor Zemana za Nikulina a novičok
:palecdolu:
Obrázek
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 03 dub 2018, 19:52

Pan kongresman přivezl zpěváčkům noty. Kauza Skripal jede přesně podle doktora Goebbelse. Šílenci z NATO chtějí válku za každou cenu, varuje režisér Dvořák
„Žijeme v nebezpečné době, šílenci z NATO chtějí válku, sebezničující válku s Ruskem. Chtějí nás do ní zatáhnout...,“ říká k aféře novičok režisér Václav Dvořák, jemuž se nelíbila návštěva kongresmana Paula Ryana v Česku. Proč? „On sem přijel především zatlačit na naše ministry v demisi, aby vydali ruského hackera do Států, a ne do Ruska, aby naše armáda nakoupila americké helikoptéry a další zbraně, aby americké firmy dostavěly naše jaderné elektrárny atd. atd. a v neposlední řadě aby izoloval prezidenta Zemana od vlády a Parlamentu. Zeman je války chtivým politikům, kteří používají propagandu a šíří lži a nenávist, velmi nepohodlný.“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... rak-530476
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

1stCLJan
Samostatný redaktor
Příspěvky: 2950
Registrován: 07 úno 2017, 20:33

Re: Česká republika

Příspěvek od 1stCLJan » 04 dub 2018, 13:15

Už před rozhodnutím soudu ohledně Jevgenije Nikulina, který je Ruskem a USA obviňován z hackerství, v Praze čekal speciál amerického ministerstva spravedlnosti, oznámil na tiskové konferenci ruský velvyslanec v Česku Alexandr Změjevskij.

Je příznačné, že už několik dnů před rozhodnutím Ústavního soudu České republiky na pražském letišti čekal speciál amerického ministerstva spravedlnosti. Nepochybně byli američtí partneři vědomě informováni o připravovaném rozhodnutí Ústavního soudu České republiky a následném verdiktu Ministerstva spravedlnosti Česka," řekl Změjevskij.

„Není těžké si nevšimnout podivuhodné souhry náhod vydání ruského občana s návštěvou Česka vysoce postaveného amerického politika. Samotná procedura, kdy člověka bez vědomí advokátů a ruské strany tajně vyváží ze země, více připomíná operaci tajných služeb. 

https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... mejevskij/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 05 dub 2018, 20:58

petrp píše:
30 bře 2018, 19:33
Vydání Nikulina do USA politici chválí. Výhrady mají jen komunisté, Hrad a ruská ambasáda
Česko vydalo údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina do Spojených států. Čeští politici hodnotí rozhodnutí ministra spravedlnosti v demisi Roberta Pelikána (ANO) kladně. Podle nich ministr zohlednil to, že v USA je Nikulin stíhán za mnohem závažnější činy než v Rusku. Kriticky naopak reagovali komunisté, mluvčí a kancléř prezidenta Miloše Zemana a ruská ambasáda.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... ad-a-ruska
Zeman kritizoval vydání Nikulina do USA

Český prezident Miloš Zeman dnes kritizoval vydání údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina z České republiky do Spojených států jako krok, který může posloužit k vnitropolitickému boji v USA. Podle jeho slov by se Česko do takového boje nemělo zapojovat. Zeman v odpovědi poznamenal, že má odlišný názor než ministr spravedlnosti Robert Pelikán, který dal souhlas s vydáním ruského občana do USA, ale ujistil, že plně respektuje ministrovo právo v dané věci rozhodnout.
„Začnu trochu anekdoticky. Když byl zvolen Donald Trump americkým prezidentem, (předseda americké Sněmovny reprezentantů Paul) Ryan si vzal černou kravatu. Tentýž pan Ryan nyní (minulý týden) přiletěl do České republiky. Veřejně prohlásil, že sem přiletěl v podstatě proto, aby dostal pana Nikulina do Spojených států, což se mu podařilo. Nu a jedna z variant je, že pan Nikulin – ať tak či onak – může sloužit jako nástroj vnitroamerického politického boje – k tomu slouží i ta černá kravata,“ řekl Zeman. Připomněl současně epigram Karla Havlíčka Borovského o úskalích chození s pány na led a poznamenal: „Jestli by se Češi měli plést do americké politické situace, tak to nepokládám za úplně dobré řešení.“
http://www.ceska-justice.cz/2018/04/zem ... ulina-usa/

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 05 dub 2018, 23:23

At si Babiš přečte toto a bude vědět proč. :D

Chovanec vzkázal ČSSD: Musíte vyjednat vnitro. Bojí se prý kvůli tomu, co vyváděl s „uzinou”
Jeden z členů týmu securitymagazinu.cz sdělil: „Chovanec nám vzkázal, a to zcela jednoznačně, že musíme za každou cenu vyjednat právě resort vnitra, kam si chce dosadit i svého náměstka – jednoho expolicistu. Jinak že je mrtvý muž, řekl. A opravdu byl rozklepaný.
¨

https://www.securitymagazin.cz/zpravy/c ... 59650.html

----

Konec. Vláda ANO s ČSSD nevznikne, Hamáček totiž nedostal vnitro
Jednání o vládě mezi ANO a ČSSD zkrachovalo. Šéf sociální demokracie Jan Hamáček řekl, že hnutí ANO shodilo ze stolu možnost vytvořit koaliční vládu s ČSSD. Ačkoli hnutí ANO nakonec nabídlo sociální demokracii pět křesel, nebylo mezi nimi vnitro ani finance. Nabídlo resorty zahraničí, spravedlnosti, práce a sociálních věcí, zemědělství a kultury.

„Já tomu nerozumím, rozdíl ve volbách byl 22 procent. Jediná nabídka ČSSD byla, že pan Hamáček bude ministr vnitra,“ uvedl Babiš. Celé jednání podle něj bylo o tom, že sociální demokracii chce post ministra vnitra pro Hamáčka. Dodal, že nechápe, proč stále někdo mluví o jeho trestním stíhání.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/vlada-rozdeleni ... domaci_kop
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 07 dub 2018, 00:41

Soros podporoval chartisty, Klaus překazil jeho plán, říká fyzik Janouch
Jaderný fyzik František Janouch kdysi ve Švédsku založil Nadaci Charty 77. Finančně ho v tom podporoval americký miliardář George Soros, hlavní spojku tvořil pozdější prezident Václav Havel. Na ně, ale i další známé postavy disentu Janouch vzpomínal ve svém bytě ve Stockholmu v rozhovoru pro MF DNES. Je jedním z mála Čechů, který se s multimiliardářem Sorosem velmi dobře zná. Filantrop maďarského původů byl léta jedním z hlavních sponzorů Nadace, kterou Janouch založil, aby mohl finančně pomáhat disidentům pronásledovaným komunistickým režimem v Československu. Pro financování Charty 77 byl nesmírně důležitý George Soros. Dnes je v řadě zemí – včetně rodného Maďarska či Izraele – považován za personu non grata. I jinde jeho jméno budí kontroverze, naposledy se stalo součástí politického boje na Slovensku.

https://zpravy.idnes.cz/rozhovor-franti ... domaci_pmk
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 07 dub 2018, 21:31

Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 08 dub 2018, 09:04

Co jsou zač? Po stopách australských zlatokopů v Česku
Co jsou zač a na čem chtějí zbohatnout malé těžařské firmy z Austrálie, které přicházejí zkusit štěstí i do Česka? Jsou malí, draví a hodně riskují. Zajímají se v podstatě o všechny prvky Mendělejevovy tabulky od lithia po uran. Centrálu mají nejčastěji v Kanadě a Austrálii, ale zajímají se o nerostné bohatství všech zemí, kde mají soukromé firmy alespoň hypotetickou možnost těžit. V angličtině se jim říká junior miners, volně přeloženo je můžeme označit za malé těžaře či těžařské startupy.

Jejich podnikání je totiž v zásadě stejné jako u technologických startupů. Zakladatelé firmy přijdou s nějakým nápadem, třeba těžit zlato v Pobřeží slonoviny, a začnou shánět peníze od investorů. Aktivně komunikují, někdy až moc nafukují své budoucí perspektivy. Zlomek úspěšných opravdu začne těžit, případně hotový projekt se všemi povoleními výhodně zpeněží. Většina z nich, podobně jak tomu bývá u technologických startupů, neuspěje a skončí.
Tito začínající těžaři jsou aktivní i v Česku. Nejznámější z nich je australská společnost European Metals Holdings, která projevila zájem o těžbu lithia na Cínovci. Ze stejné země přichází i firma Auroch Minerals, která by ráda dobývala kobalt u Kraslic. V minulých letech u nás podobné firmy chtěly těžit břidlicový zemní plyn, černé uhlí (s pomocí zplyňování v podzemí) i zlato. Proto nebude na škodu podívat se, co jsou tito juniorní těžaři zač a co od nich můžeme očekávat.

https://www.euro.cz/byznys/co-jsou-zac- ... ku-1400035
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

false_flag
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 9075
Registrován: 27 čer 2017, 23:20

Re: Česká republika

Příspěvek od false_flag » 08 dub 2018, 10:13

Stopy vlastnických struktur firmy, která má těžit lithium na Cínovci, končí u rodinného klanu se zlatými doly v Rusku a u lidí v Trumpově administrativě! BlackRock Group, Evy Hambro, Craig Phillips, Hillary Clinton a celá armáda právníků, která je připravena v arbitráži sedřít Českou republiku z kůže!

https://aeronet.cz/news/exkluzivne-stop ... vy-hambro/
Pokud mým příspěvkům nerozumíte, jsou pro Vás urážlivé, či kolidují s Vaším viděním světa. Nerozčilujte se.
Není třeba reagovat. Klid. Vše je v pořádku. Ignorujte je. Nejsou určeny Vám.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 08 dub 2018, 12:44

Česká televize prokazatelně manipuluje s diváky. Její kodex je k ničemu, dokládá bývalý zpravodajský důstojník
Aktivitám na podporu České televize, kterou v předešlých dnech podpořili umělci peticí, se vymykají analýzy, které o prohlubující se nespolehlivosti veřejnoprávní televize publikuje web plukovníka v záloze Jiřího Wagnera. Pro ParlamentníListy.cz se mimo jiné vyjádřil o umělcích, kteří podléhají pocitu, že mají výsadu a nadání vynášet soudy. Pro média má doporučení, jak posluchačům efektivně předkládat, kdo má ve společnosti pádné argumenty a kdo se více přibližuje, nebo oddaluje od pravdy. A proč Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám mlčí stejně jako Jandovy Evropské hodnoty?

Dezinformace, zamlčování, manipulace, chyby
Jednotlivé případy zavádějících výstupů na Wagnerově portálu exanpro.cz mapuje seriál „Prohlubující se nespolehlivost České televize v mediálním zpravodajství“. „Pracovníci zpravodajských pořadů České televize šíří vědomé i nevědomé dezinformace, zamlčují fakta, snaží se o manipulaci diváků, vyhýbají se pokládání relevantních otázek, vystupují předpojatě a předkládají informace s výraznými odbornými nepřesnostmi a chybami,“ uvádí zcela nepokrytě vysloužilý plukovník, proč se tímto tématem začala zabývat jeho zpravodajsko-analytická agentura, v níž zúročuje své profesní zkušenosti bez závislosti na jakékoliv státní či soukromé instituci. Nespolehlivé zpravodajství, za kterým stojí samotní reportéři a moderátoři, se v České televizi podle něj týká zejména tematiky Ruské federace, NATO, EU a zpravodajských služeb.

Ticho po pěšině, jak to?
Prokázat zpětně omyly, dezinformace a chyby v případě audiovizuálního média je podle něj poměrně jednoduché. „Dobré je to, že existuje velké množství přímých důkazů, protože jde o televizní a internetové záznamy. Ale špatné je to, že se tím nikdo nezabývá – ani vedení ČT, ani Rada ČT, ale ani Poslanecká sněmovna, která Radu ČT volí a odvolává,“ podotýká Jiří Wagner. Ti, kdo by se podle něj měli ozvat, jaksi strkají hlavu do písku. „Think-thank Evropské hodnoty i Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám a další organizace mlčí,“ říká.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... nik-530725
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 08 dub 2018, 14:56

Volební průzkum: ANO a SPD klesá, ODS posiluje

Pokud by se v březnu konaly volby do Sněmovny, vyhrálo by je hnutí ANO se ziskem 29,5 procenta hlasů. Vyplývá to z volebního modelu agentury Kantar TNS pro Českou televizi (ČT). Oproti únoru je výsledek ANO o tři procentní body nižší. Vzrostly naopak preference ODS a sociálních demokratů. Do Sněmovny by se dostalo osm stran a hnutí.
Obrázek

https://echo24.cz/a/SmZCJ/volebni-pruzk ... s-posiluje

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 08 dub 2018, 17:04

Tato „firma“ vytáhla i z vašich kapes 1,5 miliardy korun. Vede ji Sorosův člověk, který chce být českým prezidentem.
V minulém článku jsem se věnoval vlivu George Sorose na dění v České republice skrze jeho Nadaci Open Society Fund Praha, která dále financuje další neziskovky, ve kterých se objevují jména jako Jiřina Šiklová, Daniela Drtinová, Jan Ruml. Ale také fenoménu neziskového sektoru vůbec. Nyní jsem se podíval blíže na Člověka v tísni, jež je financován Sorosem, EU i z českého rozpočtu.

Člověk v tísni je největší a nejvlivnější neziskovkou v našich luzích a hájích. Za loňský rok hospodařila organizace založená bývalým studentským vůdcem Šimonem Pánkem, Českou televizí a Jaromírem Štětinou s rozpočtem ve výši 1,5 miliard korun. To je pro představu pětinásobek loňského rozpočtu fotbalového klubu Sparty Praha. Drtivá většinu peněz z této částky samozřejmě byla získána prostřednictvím dotací a grantů.

Jestliže Sorosova Nadace Open Society Fund Praha získala z českého rozpočtu 111 milionů, tak Člověku v tísni se podařilo získat ještě o dvacet milionů víc. Největším donátorem jsou však, jak ukazuje přiložený graf, zahraniční vlády. Američtí, britští, němečtí či francouzští daňoví poplatníci poslali do největší české neziskové organizace téměř 450 milionů korun a Evropská unie přihodila dalších 350 „mega“. A když už byla řeč o Sorosovi, ten přispěl aspoň „symbolicky“ částkou 1,75 milionů korun. Obávám se ale, že jeho vliv nebude symbolický ani v nejmenším.

Stejně jako většina neziskovek, také Člověk v tísni zastává „překvapivě“ vstřícný postoj k ilegální migraci, snahám Evropské unie omezit moc národních států a naopak odpor vůči všemu ruskému. Tyto postoje se neziskovému sektoru a Člověku v tísni zvlášť, vyplácejí. Migrační byznys s podporou jakýchkoli protiruských postojů přinášejí největší české neziskovce nemalé peníze. A samotnému Pánkovi možná i umetečnou cestičku na Hrad. Aby tak nějak splnil přání svého guru Václava Havla, který na jaře 2010 vyslovil přání, aby se stal příštím prezidentem právě Pánek.

https://www.eportal.cz/Articles/8925-ta ... i-ct-.aspx
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 08 dub 2018, 18:56

4. 4. 2018

České dálnice jako bezpečnostní riziko. Snižují obranyschopnost NATO, tvrdí americký generál
„Pro přesun těžkých tanků jsou potřeba zpevněné mostní konstrukce. Nevěřím, že české železnice, dálnice a mosty zvládnou například průjezd tanků Leopard,“ kritizoval stav české infrastruktury, která selhává i v běžném provozu, Hodges

Náklady na její dobudování by si podle něj mělo být možné započítat do výdajů na obranu. Alianční země se zavázaly dávat na obranu dvě procenta HDP. Česko stejně jako mnoho dalších států však tento cíl neplní.
https://www.info.cz/cesko/ceske-dalnice ... 27413.html
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... vat-530744
....

A naše reakce :D 6. 4. 2018

Česko si půjčí 100 miliard na rozvoj železnice a silnic, pětinu utratí v Pardubickém kraji. Ministr dopravy Ťok podepsal memorandum s EIB
Většinu investic stát plánuje v letech 2019 až 2023.
Česká republika využije evropský úvěr 100 miliard korun na rozvoj železniční a silniční infrastruktury a železničních vozidel. Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) v pátek v Pardubicích podepsal se zástupcem Evropské investiční banky (EIB) memorandum o spolupráci. Úvěr ještě musí schválit vláda. Většinu investic stát plánuje v letech 2019 až 2023.
https://byznys.ihned.cz/c1-66102530-min ... astruktury
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 09 dub 2018, 01:38

Naléhavý vzkaz pro Vás

PeterM
Sponzor fóra
Příspěvky: 1354
Registrován: 18 úno 2017, 11:17

Re: Česká republika

Příspěvek od PeterM » 10 dub 2018, 16:44

Bez Babiše! Bělobrádek navrhl, aby lidovci, TOP 09, STAN, ČSSD, Piráti a ODS vytvořili svou vládu.

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek navrhne lídrům dalších stran vládní krizi vyřešit vznikem menšinové vlády ODS, Pirátů, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Měla by 85 hlasů, to je víc mandátů, než kterými disponuje ANO, řekl dnes novinářům. Hnutí ANO premiéra v demisi Andreje Babiše podle něj selhává, když půl roku po volbách není schopno sestavit stabilní vládu s důvěrou, což je v neprospěch země a jejího obrazu. Zprávu přinesla ČTK.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... adu-531436
Co je tvrzeno bez důkazu, může být odmítnuto bez důkazu.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 11 dub 2018, 00:52

Evropská komise pozastavila ČR dotační program se 114 miliardami

Evropská komise pozastavila Česku operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, který spadá pod ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Je v něm zhruba 114 miliard korun, problém se dotkne tisíců podnikatelů. Důvodem opatření je výsledek auditu, který v programu odhalil čtrnáctiprocentní chybovost.

https://echo24.cz/a/Sc3E3/evropska-komi ... miliardami

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 12 dub 2018, 07:18

Mýtné mají v Česku vybírat Slováci a Kellnerova firma, která vznikla tři týdny před uzávěrkou tendru
Od roku 2020 by mýtné neměla v Česku dál vybírat rakouská společnost Kapsch, ale konsorcium firem CzechToll a SkyToll. Prvně jmenovaný podnik založila finanční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Učinila tak druhého srpna minulého roku, tedy tři týdny před uzávěrkou přihlášek do tendru na nového provozovatele mýtného systému. V konsorciu se slovenskou firmou SkyToll tvoří CzechToll strategického partnera, samotné technické řešení mýtného systému dodají Slováci. Ti již praxi s výběrem mýtného mají, na Slovensku k tomu využívají satelitní technologii a mobilní sítě od roku 2010. SkyToll u východního souseda provozuje také elektronický systém úhrady dálničních známek, a to od roku 2016. Vážný zájem o „expanzi“ do Česka společnost deklarovala už dříve. Jako sesterská společnost SkyToll byla v srpnu 2014 v Praze založena firma SkyToll CZ.

http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-l ... ru-1345556
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Odpovědět