Německo

Odpovědět
classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Německo

Příspěvek od classix » 02 kvě 2018, 17:52

Německo má bojeschopné jen čtyři ze 128 eurofighterů
Pouze čtyři ze 128 stíhaček Eurofighter Typhoon německé armády jsou nyní bojeschopné. Ve středu to napsal server Spiegel Online s tím, že současná situace podle mnohých dobře ilustruje obrovské problémy, které má bundeswehr s vybavením dlouhodobě.
Největší potíže u bojových letounů způsobuje systém na ochranu strojů před útokem. U čidel, která jsou pro jeho správné fungování nezbytná, se objevují problémy s chlazením. K nasazení třeba v případě nouzové situace nad Německem je tak nyní připraveno jen asi deset letounů Eurofighter.

Další problém představuje nedostatek raket pro tyto stroje, kvůli nimž jsou podle Spiegelu ke skutečnému bojovému nasazení připraveny jen čtyři letouny. Ani jeden z uvedené dvojice problémů se navíc zřejmě kvůli nedostatku potřebných součástek, respektive raket, nepodaří v brzké době odstranit.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... iegel.html

Česko-slovenská smíšená letecká skupina tzn. 14 Gripenů + 2 Migy29 by mohla Německu oplatit rok 1938, vzdušné síly jsou vyrovnané :D
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Německo

Příspěvek od Pepe Razzi » 02 kvě 2018, 20:19

Nĕmecká sluníčková mládež oslavuje v Berlínĕ 1. máj

valouch
Redaktor
Příspěvky: 73
Registrován: 21 kvě 2017, 13:26

Re: Německo

Příspěvek od valouch » 02 kvě 2018, 22:19

Na policisty v Německu zaútočily dvě stovky migrantů

Se zlou se potázali policisté, kteří si ve městě Ellwangen na jihu Německa přijeli pro migranta z Konga, který měl být deportován ze země. Když muži nasadili pouta a chystali se ho odvézt na letiště, všechny tři policejní auta obklíčilo na 200 dalších migrantů a začali je demolovat, informoval německý zpravodaj serveru The Daily Mail.
(...)
Třiadvacetiletý migrant, kvůli kterému celá situace vznikla, tak stále zůstává v Německu, přestože měl být ze země vyhoštěn. Po incidentu navíc zmizel. Zda byl nějak postižen někdo ze dvou stovek agresivních azylantů, zpráva deníku nezmiňuje.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... rantu.html
"Obyčejný hlupák není podvodník; proti počestnému hlupákovi nic nemám. Ale nečestný hlupák je příšerný!" Richard P. Feynman

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Německo

Příspěvek od El Diablo » 02 kvě 2018, 22:29

Bída Bundeswehru (bez lesku)
28.4.2018 / marian.kechlibar / 0 Comments
Americký prezident Donald Trump sdělil Angele Merkel, že Evropa musí plnit své obranné závazky (2 % HDP). Německo s tím ale bude mít politický problém.

Dohodnutý cíl zemí NATO – utrácet za ozbrojené síly 2 % HDP – plní jen několik členů: Polsko, Velká Británie, Estonsko, Řecko a USA (přehled). Drtivou většinu nákladů táhnou Američané. Naše vlast, která vydává na obranu 1,05 procenta HDP, patří k těm nejhorším černým pasažérům v alianci, ležíme daleko i za Rumunskem. (Neříká se teď spíš pestrobarevný pasažér?)
https://kechlibar.net/wordpress/2018/04 ... bez-lesku/
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 03 kvě 2018, 20:48

Německý prezident považuje Marxe za významného myslitele

Za „velkého německého myslitele“ považuje německý prezident Frank-Walter Steinmeier filosofa a revolucionáře Karla Marxe. Toto hodnocení platí se vší rozporuplností, prohlásil podle agentury DPA šéf německého státu při pódiové diskusi, která se konala v berlínském zámku Bellevue u příležitosti 200. výročí narození Marxe.

https://echo24.cz/a/SnsYf/nemecky-prezi ... -myslitele

Uživatelský avatar
Svarboj
Senior redaktor
Příspěvky: 3860
Registrován: 24 úno 2017, 17:09

Re: Německo

Příspěvek od Svarboj » 07 kvě 2018, 15:22

Německo omezilo vývoz zbraní do Turecka a Saúdské Arábie

Nová německá vláda výrazně omezila vývoz zbraní do Turecka a Saúdské Arábie, které se účastní bojů na Blízkém východě. S odvoláním na ministerstvo hospodářství o tom v pondělí informoval list Die Welt. Levicová opozice ale žádá, aby byl tento export zcela zastaven.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... rabie.html
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16232
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Německo

Příspěvek od petrp » 10 kvě 2018, 07:07

Das Erste: Trump jen dokázal, že USA nectí dohody!
Tím, že oznámil stažení z jaderné dohody s Íránem, dal šéf Bílého domu najevo, že se USA nehodlají řídit uzavřenými dohodami, uvedla německá televize Das Erste. Donald Trump podle korespondenta televize opět demonstroval, čím ve skutečnosti je: v zahraniční politice řídí populismem a jedním jediným prohlášením může zničit důvěru, která byla s obtížemi dosažena. Rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa o jaderné dohodě s Íránem komentoval korespondent s Norddeutsche Rundfunk Thomas Berbner. Thomas Berbner, korespondent Norddeutsche Rundfunk (NRD): „Svět by se klidně bez toho mohl obejít. Při poslední hře vůči veřejnosti, během níž se Donald Trump objevil v podobě slona v porcelánu mezinárodní diplomacie, zůstanou nejen střepy. Americký prezident objasnil, že jeho země v ničem neuznává žádné dohody. Každá země na světě si může vypočítat, jak to ovlivní budoucí jednání se Spojenými státy.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... ti-dohody/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Německo

Příspěvek od martanus » 13 kvě 2018, 16:14

Smutné čtení, v německu je už 6 mil arabů, 7%.

Epidemie znásilnění páchaných migranty, jejichž cílem jsou německé ženy a děti. Selhání německého multikulturalismu. Tvrdá fakta o integraci muslimů v Německu
ParlamentníListy.cz v nezkrácené podobě zveřejňují text týkající se prvního pololetí minulého roku, následně zveřejní zpracované informace i o pololetí druhém.

„Pro mě jako pro uprchlíka je těžké si najít přítelkyni.“ – uvedl Asif M., 26letý žadatel o azyl z Pákistánu, v reakci na obvinění ze znásilnění a pěti dalších pokusů o znásilnění v Berlíně.

Súdánští migranti, z nichž bylo mnohým dovoleno vstoupit do Německa bez odebrání otisků prstů, si z podvodů se sociálním pojištěním „udělali způsob podnikání“. – Policie v Dolním Sasku.

Pouze 6 500 z více než milionu uprchlíků, kterým byl povolen vstup do Německa za poslední dva roky, je zapsáno do pracovních rekvalifikačních programů – Spolkový úřad práce (Bundesagentur für Arbeit).

Německý parlament schválil kontroverzní zákon, který umožňuje pokutovat sociální sítě částkou až 50 milionů eur (57 milionů dolarů), pokud neodstraní takzvané nenávistné komentáře (hate speech). Podle odpůrců zákona je jeho účelem umlčet kritiku vládní migrační politiky otevřených dveří.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... cku-535585
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
Grif
Sponzor fóra
Příspěvky: 4089
Registrován: 07 úno 2017, 13:04

Re: Německo

Příspěvek od Grif » 17 kvě 2018, 16:06

Severním Porýním-Vestfálskem se ve středu večer prohnalo tornádo. Odnášelo střechy, lámalo větve a demolovalo auta. Dva lidé navíc utrpěli zranění. Podle policejní zprávy se rotující vír zformoval okolo 18. hodiny západně od Düsseldorfu a pustošil okolí deset až patnáct minut. Informovala o tom německá mutace serveru Local.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... rnado.html
Obsahuje videa
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 20 kvě 2018, 10:09

Ramadán je „starý německý zvyk“ slavený déle než Oktoberfest, vysílají v Německu

Německý rozhlasový vysílač Deutschlandfunk Kultur tvrdil, že svatý islámský měsíc Ramadán nejenže je „starým německým zvykem“, nýbrž že se v této zemi slaví už déle než Oktoberfest. Článek od žurnalisty Erena Güvercina tvrdí, že Ramadán je zcela německým svátkem a že není žádných pochyb, že islám k Německu patří. Güvercin prohlašuje, že jeho praktikování je starší než Oktoberfest, kterému se Bavorsku rovněž říká Wiesn. Ač pro své tvrzení neposkytuje žádné důkazy, tak první oslavy Wiesnu se asi slavily 12. října 1810 k oslavě sňatku prince Ludwiga, pozdějšího krále Ludwiga I, který si bral princeznu Theresu Saxony-Hidburghausen.
Na druhou stranu nejstarší mešita v Německu byla postavena v Berlíně v roce 1915, a tu v roce 2015 opět objevil tým archeologů. Tato dřevěná mešita měla asi sloužit muslimským válečným zajatcům, protože byla postavená uprostřed zajateckého tábora z První světové války.
https://ac24.cz/-/ramadan-je-stary-neme ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 25 kvě 2018, 11:02

Vůdce německé strany Zelených říká, že německý lid neexistuje, tudíž ho nelze zradit (ačkoliv pořád ještě nějak mohou diskriminovat ne-Němce).

V interview s Informer na videu nový vůdce strany Zelených Robert Habeck pronáší kontroverzní poznámky popírající představu Německého lidu, hlásí noviny Junge Freiheit. Když byl Habeck tázán ohledně konceptu zrady, tak řekl: „Zrada lidu, to je nacistický koncept. Žádný lid přeci neexistuje, a v důsledku toho, tedy žádná zrada lidu existovat nemůže. Prohlašovat něco takového je projevem hněvu, takže to tedy může být opravdu rozdělující společnost, diskriminující a zkázonosné.“
Redakční poznámka AC24.cz: K pochopení těchto výroků německého Zeleného politika je třeba si uvědomit určitý specifický německý koncept. V Německu se v rámci humanitních věd školských osnov vyučuje koncept tzv. „iluze národa“. Že ač to trochu může vypadat, že něco jako národ fakt existuje, tak je to ve skutečnosti nerealistická iluze. Student třeba sociologie, který by v Německu neuměl vysvětlit, že existence národa je jen iluze, by letěl od zkoušky. Takže s konceptem, že národ je jen iluze sprostého nevzdělaného lidu, kterou umí každý intelektuál vědecky vyvrátit, je tam obeznámen každý vzdělanec. V tomto kontextu by tedy výrok Zeleného politika neměl překvapovat, a také bychom měli očekávat, že tyto doktríny podsouvané jako věda se brzy stanou součástí školních osnov i u nás.
Ve Vědeckém komunizmu toto učil i bolševik, národy neexistují jen třídy. Dnes se to samé učí ve společenských vědách za liberální demokracie. Že by podobnost čistě náhodná? Inu Marx je Marx.

https://ac24.cz/-/vudce-nemecke-strany- ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 29 kvě 2018, 12:35

S trpělivostí u konce: německý ministr zahraničí v USA

Co prozradila cesta nového ministra zahraničí Německa v USA? Především konec německé trpělivosti. Návštěva ukazuje, jak rozvrácený je vztah s Trumpem, píše německý list Focus o cestě ministra Maase do USA. Daleko od kompromisu, tak zní hlavní výsledek cesty německého ministra zahraničí Heiko Maase v USA. Setkal se jak s ministrem Pompeem, tak s Trumpovým poradcem Boltonem. Hlavním tématem byla íránská jaderná dohoda. Německo, Velká Británie a Francie se chtějí dohody držet, i proto aby na autokratický režim měly určitý vliv. Podporu to má i u Ruska a Číny. Takže se těžké rozhovory mezi Maasem a Pompeem daly očekávat. Ale přesto, píše Focus, návštěva ukázala, jak je vztah k transatlantickému partnerovi rozbitý. Protože spor o jadernou dohodu je jen špička ledovce. Maas vydal na své cestě jasné poselství. Evropané už se nenechají od Trumpa tlačit ke zdi. Německo se ukazuje nepoddajným, píše Focus.

http://casopisargument.cz/2018/05/27/s- ... ici-v-usa/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 07 čer 2018, 14:20

Německo řeší znásilnění a vraždu čtrnáctileté dívky. Policie pátrá po uprchlíkovi z Iráku

Německá policie pátrá po dvacetiletém Iráčanovi, kterého podezřívá z podílu na znásilnění a vraždě 14leté dívky z Mohuče (Mainz). Dalšího podezřelého, 35letého žadatele o azyl z Turecka, policisté již zadrželi, informovala dnes agentura DPA. Tělo dívky, která byla pohřešována více než dva týdny, se našlo ve středu ve Wiesbadenu.
V souvislosti se smrtí 14leté Susanny policie zadržela jednoho podezřelého, informovalo dnes státní zastupitelství. Druhý podezřelý je na útěku.
Podle kriminalistů dvacetiletý Iráčan Alí B. i se svým otcem, matkou a pěti sourozenci už minulý čtvrtek spěšně opustil ubytovnu pro žadatele o azyl ve Wiesbadenu. List Frankfurter Allgemeine Zeitung napsal, že celá rodina před několika dny odletěla z Düsseldorfu do Istanbulu a dál do iráckého města Irbíl. Alí B. byl podle bulvárního deníku Bild německé policii známý. V minulosti byl podezřelý z účasti na několika rvačkách a dokonce i ze znásilnění jedenáctileté dívky v ubytovně pro azylanty. Do Německa přišel zřejmě v říjnu 2015, kdy do střední Evropy po takzvané balkánské stezce proudily stovky tisíc uprchlíků.
https://echo24.cz/a/SiViU/nemecko-resi- ... vi-z-iraku

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 09 čer 2018, 18:05

Neuvěřitelný bordel kolem uprchlíka, který prý zavraždil dívku a uprchl z Německa. Už i tamní média dávají průchod zděšení

Německem dál cloumá případ čtrnáctileté zavražděné dívky Susanny F., přičemž z jejího zavraždění je obviněn dvacetiletý Iráčan Ali Bashar. Tomu se podařilo utéct z Německa. Nyní pobývá v severním Iráku. Server německého deníku Bild si položil otázku, jak je božné, že Bashar bez problémů odletěl ze země a zda se podaří dostat ho znovu do Německa. Ali Bashar, jenž je v Německu podezřelý z vraždy čtrnáctileté Susanny F., byl zatčen na severu Iráku kurdskou policií. Stalo se tak na žádost centrální vlády v Iráku. Není však jisté, zda bude vydán do Německa. Mezi Irákem a Německem totiž nebyla podepsána dohoda o vydávání podezřelých. Ale pakliže budou úřady na severu Iráku vstřícné, existuje tu jistá šance, že Iráčan bude vydán. Musí být však sepsána celá řada žádostí.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... eni-539335

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42270
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Německo

Příspěvek od Alchymista » 10 čer 2018, 23:21

Už ho vydali - Irak reagoval takmer okamžite
El Diablo píše:
10 čer 2018, 23:12
V Německu vyslýchali podezřelého Iráčana, soud ho pak poslal do vazby
10. června 2018 22:33
Vazební soudkyně v německém Wiesbadenu v neděli poslala do vyšetřovací vazby dvacetiletého Iráčana podezřelého z vraždy čtrnáctileté Susanny. Informovala o tom agentura DPA. Výslech trval několik hodin, ale podrobnosti o výpovědi podezřelého nejsou známy. Muže do Německa v sobotu vydaly irácké úřady.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/iracan-ali-basa ... anicni_pmk
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Německo

Příspěvek od Juraj » 11 čer 2018, 00:01

Okrem clenov AfD, nikto v Bundestagu nebol ochotny drzat minutu ticha za 14-rocnu Susannu
https://slobodnyvyber.sk/skandal-v-neme ... -migrantom

valouch
Redaktor
Příspěvky: 73
Registrován: 21 kvě 2017, 13:26

Re: Německo

Příspěvek od valouch » 12 čer 2018, 16:32

Německo se ještě nestačilo vzpamatovat z brutálního znásilnění a vraždy čtrnáctileté dívky migrantem a média hlásí další smrt její vrstevnice. Patnáctiletá dívka byla tentokrát migrantem ubodána v parku.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... vka-539710
"Obyčejný hlupák není podvodník; proti počestnému hlupákovi nic nemám. Ale nečestný hlupák je příšerný!" Richard P. Feynman

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 13 čer 2018, 12:07

Skupina mladých Bulharů v Německu zneužila 13letou dívku, řádění si natáčeli na mobily

Osm mladíků bulharské národnosti sexuálně zneužilo v německém městě Velbert ve spolkové zemi Severní Porýní- Vestfálsko 13letou dívku, která se vracela domů z koupaliště, napsal ve středu server týdeníku Focus s odkazem na informace státního zastupitelství ve Wuppertalu. Své řádění si pachatelé natáčeli na mobilní telefony, dodal list Kölner Expres.
Dívka navštívila s kamarádkou přírodní koupaliště. Už tam ji obtěžovala skupina mladíků ve věku 14 až 16 let. Zůstalo jen u slovních ataků, uvedlo státní zastupitelství. Přepadení se odehrálo až později, když se dívka sama vracela domů. Mladíci ji přepadli, zatáhli do lesa a tam ji postupně sexuálně zneužívali.
Nějak mě to připomnělo zažitou "férovku" části našich spoluobčanů.... Asi to budou výrazně nejpočetnější Rumuni v Německu

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... obily.html

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Německo

Příspěvek od QVAK » 13 čer 2018, 13:26

Afghánec v Německu zabil člověka, aby se vytáhl před kamarády, ale nepůjde do vězení. Místo toho prodělá kurz

Devatenáctiletý Ahmet R. z Afghánistánu zabil náhodného člověka na ulici, aby se předvedl před kamarády. Pachatel byl zatčen, ale soud mu vyměřil trest, jaký nečekal ani sám vrah. Ahmet R. se rozhodl, že získá obdiv kamarádů tím, že zbije náhodného chodce na ulici. Stalo se tak v Bergisch Gladbachu v srpnu 2017. Zbitý nevinný muž druhý den na to zemřel následkem pádu a fraktury lebky. Kamarádi mladého muslima neskrývali svou radost z celé události. Pachatel stanul před soudem, ale rozsudek v jeho věci otřásl veřejným míněním. Soudkyně Ulrike Grave-Herkenrathová došla k závěru, že pobyt ve vězení by měl na vraha demoralizující vliv. Místo toho mu nařídila kurz sebeovládání a vypořádání se s agresí.
Soudce nesouhlasil s prokurátorem který požadoval dva roky a osm měsíců ve vězení. Tvrdí, že ve vězení je se třeba obávat ještě horšího vývoje. Úzkostná péče během probace je účinnější.
Ahmet R. byl odsouzen absolvovat deset společenských lekcí týdně, účastnit se školení proti agresi a být pravidelně screeningový na drogy s nutností být vždy čistý.
Dvě děti (9, 13) zabitého částečně následovaly tento proces. Vdova po Thomasu K. ronila hořké slzy po tak mírném verdiktu.
Obrázek
https://ac24.cz/-/afghanec-v-nemecku-za ... direct=%2F
https://www.express.de/koeln/nur-bewaeh ... r-30583290

tomaspetr
Senior redaktor
Příspěvky: 3994
Registrován: 16 úno 2017, 20:13

Re: Německo

Příspěvek od tomaspetr » 13 čer 2018, 14:24

To je fakt pravda?
Credo in me
Spero on Deum
Наше дело правое, победа будет за нами

Odpovědět