Česká republika

Odpovědět
homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9846
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: Česká republika

Příspěvek od homer » 10 čer 2018, 14:22

Úroveň míru ve světě se za minulý rok zhoršila, vyplývá z výsledků letošního Světového indexu míru, který už od roku 2007 vydává každoročně Institut pro ekonomii a mír. Česká republika letos obsadila sedmou příčku z celkem 163 států, v měřítku Evropy je dokonce pátou nejbezpečnější zemí.
Výsledky letošního indexu ukazují, že se celková situace ve světě zhoršila o 0,27 %, čímž pokračuje už čtyři roky trvající globální pokles. U 92 zemí zjistil výzkum zhoršení, zatímco zlepšení pouze u 71. Česká republika, která se už od indexu z roku 2016 drží mezi nejbezpečnějšími zeměmi světa, opět výrazně předběhla prakticky všechny své sousedy.
Nejblíže Česku je 17. Německo, Slovensko obsadilo 22. příčku a Polsko až vzdálené 32. místo. Jedinou výjimku stejně jako v minulých letech tvoří Rakousko, které se vrátilo na „bronzové“ třetí místo. Nejbezpečnější zemí světa zůstává už od roku 2008 Island.
https://echo24.cz/a/SEZTB/cesko-je-sedm ... i-na-svete

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 10 čer 2018, 15:33

Protektorát Böhmen und Mähren

https://www.taz.de/Archiv-Suche/!5508922/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 11 čer 2018, 12:40

Klíčové zákony resortu spravedlnosti sněmovna neprojedná, čeká se na nového ministra

Nejen jmenování nových soudců, ale i koncepční návrhy zákonů z dílny Ministerstva spravedlnosti musí počkat na nového šéfa resortu. Taková je dohoda mezi ústavně právním výborem Poslanecké sněmovny a ministerstvem. České justici to potvrdil předseda výboru Marek Benda (ODS).

http://www.ceska-justice.cz/2018/06/kli ... -ministra/

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 11 čer 2018, 18:24

Kolem Prahy začalo testování inteligentní dálnice. K čemu je dobrá?
První inteligentní dálnice v Česku je 46 kilometrů dlouhá. Jedná se o propojení dálnic D5, D0 a D1 kolem Prahy.

Jedním z prostředků na další zlepšení bezpečnosti aut a expanzi autonomních vozidel je podle výrobců zavedení komunikace mezi vozidly a infrastrukturou. Ta už je dnes postupně zaváděna do praxe, přičemž takový systém nyní začíná fungovat i v Česku. Ředitelství silnic a dálnic totiž zahájilo testování tzv. inteligentní dálnice, během něhož chce ověřit spolehlivost takového řešení. Tento kooperativní koridor spojuje dálniční úseky mezi Rudnou a Mirošovicemi, jedná se o propojení dálnic D5, D0 a D1. ŘSD na tento 46 kilometrů dlouhý úsek nainstalovalo 29 komunikačních jednotek a 29 vysílačů kooperativních informací podél infrastruktury, které využívají technologie GPS, C-ITS G5, Wi-Fi, Bluetooth nebo mobilní sítě 3G/4G/LTE-V.

Výsledkem toho je, že vozidla schopná komunikovat s infrastrukturou a dalšími vozidly mohou dostávat detailní informace o aktuálním dění. Automobil, respektive jeho řidič se tak díky poskytnutým datům může v předstihu dozvědět nejen o práci na silnici, proměnném omezení povolené rychlosti, dopravní koloně či stojícím vozidle na silnici před sebou, ale také o mimořádných událostech z dopravního infocentra ŘSD, jako jsou dopravní nehody, nepříznivé počasí či nesjízdný úsek. Šofér se díky této infrastruktuře může dočkat i detailnějších informací o času dojezdu.

http://www.auto.cz/inteligentni-dalnice ... bra-122409

Aktuální výsledek "inteligentní dálnice" je ten, že D0, D1 a D5 v uvedených úsecích denně stojí několik hodin (ŘSD rozkopalo co se dalo, samozřejmě vše najednou) a v současnosti v této oblasti (Střední Čechy) TMC stejně nikdo nevysílá. NO COMMENT
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 11 čer 2018, 20:36

Zaprodanci! Kde berou tu nehoráznou drzost nutit naše pracující občany spořit si na důchod a zároveň sem chtít importovat masy imigrantů zavislých na dávkách? Poslanec Fiedler je ve varu
„Prezident Miloš Zeman sice odmítá předčasné volby s tím, že by to byl podvod na voličích proti tomu, jak rozhodli, a dá se s tím víceméně souhlasit, ale účast ve vládě a pět ministerských křesel pro ČSSD, kterou voliči odsoudili k volebnímu debaklu, k podvodu na voličích rozhodně také nemá daleko,“ tvrdí nezařazený poslanec Karel Fiedler. V rozhovoru se nemilosrdně pustil do Andreje Babiše, který podle jeho slov vybudoval své impérium právě v systému, který sám tak rád a často nazývá silně korupčním, uměl se v něm velmi dobře pohybovat a dokázal své politické soupeře porazit. Ve hře s názvem „Kdo nejlépe prodá své lži“ se prý stal premiantem.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... aru-539469
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 12 čer 2018, 11:05

Petr Hampl: Stát katastrofálně selhává

Fenoménu Babiš nedokážeme porozumět, pokud si nepřipustíme, jak silná je nenávist milionů občanů vůči současnému politickému systému. Nejde jen o odmítání jednotlivých politiků či stran, ale o odmítnutí celého systému vládnutí a ekonomického systému. Chybí nám srovnatelná data, ale vše nasvědčuje tomu, že předlistopadový režim se těšil vyšší podpoře obyvatel než ten současný.
Dokáže náš stát pomoci sociálně slabým, důchodcům, postiženým a samoživitelkám?
Myslím, že se na celou záležitost potřebujeme podívat úplně jinak. Současný ekonomický systém produkuje chudobu, nevzdělanost a mnohdy beznaděj. Probíhá debata, nakolik to má být zmírněno sociálními dávkami. Levice správně říká, že lidé nemohou být ponecháni bez dostatečné pomoci. Pravice správně říká, že zatím všechny takové programy rozdávání peněz skončily zhoršením problému.
Rozdávání peněz může být akceptováno jenom jako dočasné nouzové řešení. Cílem nemůže být stav, kdy jsou lidé závislí na milodarech státní byrokracie a kdy existuje neustálé napětí mezi plátci daní a příjemci podpor. Jde přece o to, aby zdraví lidé pracovali, pracující nežili v bídě a naprostá většina dětí vyrůstala s oběma rodiči. Pan Krása, předseda národní rady zdravotně postižených, nedávno zmínil, že většina invalidů by mohla alespoň omezeně pracovat a být začleněna do života. A konec konců, i na velkou část důchodců by se mělo pohlížet jako na lidi, kteří ještě mají co nabídnout, a ne jako na pasivní příjemce podpory.
http://literarky.cz/politika/rozhovory/ ... ln-selhava

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 12 čer 2018, 13:18

EU chce po Česku 7,5 miliardy za chyby v agrárních dotacích

Evropská unie chce po Česku sankci zhruba 7,5 miliardy korun za chyby v dotacích pro zemědělce. Uvedly to dnes Hospodářské noviny (HN) na základě vyjádření ministerstva zemědělství. Podle Evropské komise, která je orgánem EU, Česko nedostatečně prověřovalo, zda se příjemci dotací aktivně věnují zemědělské výrobě. Ministerstvo pochybení popírá a pokutu chce zvrátit v řízení, které bude trvat zřejmě několik měsíců.
Členské země EU v roce 2015 zavedly podmínky, jež měly zajistit, aby dotace nezískávali podnikatelé, kteří se zemědělské výrobě nevěnují. Skupiny firem by například pro získání dotace měly prokázat, že aspoň třetina jejich příjmů pochází ze zemědělství. Česko to ale podle komise nekontrolovalo, ani nezjišťovalo, zda žadatelé nepatří do skupiny firem podnikajících v různých oborech. Podle ministerstva ale neexistuje právní úprava, která by takovou kontrolu nařizovala.
https://echo24.cz/a/SwpCR/eu-chce-po-ce ... h-dotacich

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 12 čer 2018, 13:26

Skeptik píše:
08 čer 2018, 15:44
Překážka padla, ale hned zase povstala.
Podle výboru Severoatlantické aliance (NATO) nelze mezi alianční systémy zapojit ty, které pocházejí ze zemí mimo NATO. To by znamenalo problém pro Českou republiku, která hodlá za 3,6 miliardy korun nakoupit radary izraelské provenience. V pátek to uvedlo ministerstvo obrany.
https://www.novinky.cz/domaci/474491-vy ... oupit.html
Izraelské radary? Přesvědčovali nás, že je vše v pořádku, tvrdí Černochová

Nákup nových radarů z Izraele se ministryni obrany Karle Šlechtové zkomplikoval. Podle bezpečnostního výboru NATO je nepřípustné, aby se do aliančního systému zapojil jiný, který nepochází z členské země NATO. „Ještě minulou středu jsme byli na výboru přesvědčováni, že je vše v pořádku,“ řekla předsedkyně sněmovního výboru pro obranu Jana Černochová.

https://echo24.cz/a/SLufV/izraelske-rad ... cernochova

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 12 čer 2018, 19:09

Arca Capital tlačí na těžbu lithia u Cínovce
Česko-slovenská investiční skupina Arca Capital požaduje svolání valné hromady australské společnosti European Metals Holdings (EMH). Jako akcionář EMH chce Arca větší pokrok v projektu těžby lithia u severočeského Cínovce. Arca v úterý zaslala představenstvu EMH otevřený dopis, na valné hromadě chce mimo jiné projednat přesun sídla a vedení EMH z Austrálie do ČR a obměnu představenstva. Arca uvedla, že se loni v říjnu stala devátým největším akcionářem EMH s podílem 1,36 procenta, který chce dál zvyšovat. Podle otevřeného dopisu je Arca znepokojena vývojem projektu těžby lithia na Cínovci v posledních měsících. "Arca jakožto aktivistický investor je nespokojena se způsobem vedení společnosti EMH a s přístupem jejích představitelů k českým státním orgánům a nedostatečnou komunikací směrem k akcionářům," píše se v dopise.

http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-e ... mh-1347774
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

classix
Senior redaktor
Příspěvky: 3359
Registrován: 17 úno 2017, 14:09

Re: Česká republika

Příspěvek od classix » 12 čer 2018, 20:21

L-159 pro vyběrové řízeni do programu USAF OA-X
Aero Vodochody a jeho nový partner Izrael Aerospace Industries podali nabídku, která se týka pro program US Air Force OA-X a to s pokročilou verzi L-159 s tím, že by mohl být letoun připraven k dodání od roku 2020.
Generální ředitel Aero Giordo řekl, že by mohla být zřízeny dvě výrobní linky L-159 - jedna ze stavbou nejnovější verze pro požadavky s IAI s potencionální americkým partnerem a stávající výroba poblíž Prahy se zaměřením na existující variantu.
Aero je schopno do projektu nabídnou i vylepšenou verzi L-39NG.
0AD78420-15D1-46D4-AE99-613918A9292E.jpeg
https://www.flightglobal.com/news/artic ... -x-449391/
http://www.armadninoviny.cz/bitevnik-l- ... -oa-x.html

Osobně jsem k tomu skeptický, ne že by jsme to neuměli vyrobit, ale co kdyby došlo k potencionálníu konfliktu na středním východě nebo severní africe a došlo by na dogfight L-159 a L-39 :razz:
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 13 čer 2018, 14:33

Jen hlupák a ubožák ničí a poškozuje pomníky sovětské Rudé armády. Nechte mrtvé na pokoji
S poměrně velkou intenzitou se u nás na některých pomnících či sochách, které připomínají druhou světovou válku a sovětské vojáky, kteří bojovali za svobodu Československa, objevují různé malby a vzkazy. Některé pomníky jsou dokonce poškozovány. Bez ohledu na to, co si může každý myslet o bývalém totalitním Sovětském svazu i dnešním autoritářském putinovském Rusku, považuji tyto činy za neomluvitelné a provádět je mohou pouze idioti.

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/8 ... okoji.html
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 13 čer 2018, 15:56

Prolhaný podvodníček Moravec a hlupáci z ČT. Ti se zase předvedli, udeřil po summitu Trump–Kim velezkušený muž
Česká veřejnoprávní média totálně selhala, zvou si stále stejné komentátory s „nižším intelektem“, vystupuje tam „prolhaný podvodníček Moravec“ a vytvářejí atmosféru strachu a volají po válce. Píše to bývalý elitní rozvědčík a diplomat Miroslav Polreich. Toho naštvalo, jakým způsobem ČT i veřejnoprávní rozhlas informují o vývoji situace ve věci KLDR a možné dohody s USA. Přestože se ještě před pár měsíci zdálo, že je svět na pokraji jaderné války mezi Spojenými státy a KLDR, situace se nakonec vyvinula zcela opačně a oba lídři se setkali, podepsali společnou dohodu a hodlají spolu komunikovat i nadále.

Miroslav Polreich se odkazuje na svou starší analýzu, publikovanou v uvedené vyhrocené době, kdy coby zkušený diplomat navrhoval smírná řešení. Uváděl tehdy, že i přes extrémně vyhrocená prohlášení jaderná válka nehrozí, neboť výroky nesměřují k problému jako takovému, ale cílí na omezenou část domácí veřejnosti. Za jediné možné řešení tzv. korejské krize už v říjnu loňského roku doktor Polreich vnímal mírové rozhovory a dohody s tím, že existuje několik variant, na jakých úrovních a za čí pomoci by se vše mohlo uskutečnit.

Současnou situaci, kdy se v Singapuru Donald Trump setkal s Kim Čong-unem, považuje Miroslav Polreich za naplnění svých prognóz. Nelíbí se mu ovšem přístup některých médií, hlavně pak veřejnoprávní televize a rozhlasu. „Současná mediální atmosféra spíše advokuje a vítá konfliktní situace, dle staré zásady, že ve válce prvně umírá pravda a novináři jsou jejími hrobaři. I naše sdělovací prostředky se snažily zdůrazňovat atmosféru nepřátelství a jakýkoliv jiný přístup byl odmítán a nedán mu žádný prostor. To jenom opět svědčí o ‚svobodě‘ našich medií, kdy hlas objektivního přístupu musí být umlčován,“ píše nyní v textu pro ParlamentníListy.cz bývalý diplomat.

Česká televize podle něho využívá stále stejných komentátorů a analytiků, kteří mluví všichni stejně a všichni mylně. Názory těchto analytiků mají podle něho válečnický charakter. „Snaží se prohlubovat nepřátelství, fobii a šířit strach,“ má jasno Polreich.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/p ... muz-539912
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 14 čer 2018, 11:20

Něco pro odlehčení, pohled na nás z venku
Afričanka prozradila, co ji nejvíce překvapilo v Češích

Někdy ty nejobvyklejší skutečnosti našeho života mohou velmi překvapit člověka vychovaného v jiné zemi. Co si myslí cizinci o Češích? Titi Kusi z Ghany, která se nedávno přestěhovala do Česka, natočila krátké video, ve kterém popsala, co ji nejvíce překvapilo v této zemi, píše list EuroZprávy.cz.

https://ac24.cz/-/africanka-prozradila- ... direct=%2F

Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Už nám nenapíše...
Příspěvky: 10205
Registrován: 10 úno 2017, 22:29

Re: Česká republika

Příspěvek od Aaron Goldstein » 14 čer 2018, 18:18

Prezident Zeman na happeningu na Hradě spálil červené trenýrky
Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě na venkovním ohništi spálil červené trenky, které v roce 2015 nad Hradem vyvěsili místo standarty členové skupiny Ztohoven. Podle Zemana je jeho kancelář zakoupila za korunu od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/prezid ... ky/1632216
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 14 čer 2018, 21:31

Nová šance pro Kaplického knihovnu? Pražská radnice o ní uvažuje

Kulturní výbor pražského zastupitelstva doporučil vypracovat studii proveditelnosti ke stavbě takzvané chobotnice architekta Jana Kaplického, která měla sloužit jako nová budova Národní knihovny. Nyní by mohla najít jiné využití. Stavba by mohla vyrůst na původně zamýšleném místě, tedy na Letné. Studie má být podle usnesení hotova do konce září, tedy několik dní před volbami do pražského zastupitelstva.
„Sice máme co nabídnout z hlediska historických architektonických budov a historických architektonických slohů, ale když si porovnáme Prahu s ostatními moderními velkoměsty, tak opravdu té moderní architektury, která by vzbuzovala nějaké emoce, je v Praze veskrze pomálu. Tou jedinou budovou, která přitahuje pozornost, která byla postavena po roce 1989, je Tančící dům,“
Toto velmi vypovídá o polistopadových generacích architektů. Spíše konstrukčních technologů, designérů namísto architektů.

https://echo24.cz/a/SwazT/nova-sance-pr ... ni-uvazuje

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 15 čer 2018, 12:32

Prezidentská standarta není osobní majetek prezidenta, ale státní symbol
To je ten největší vzkaz pana prezidenta všem jeho odpůrcům ze včerejšího "trenýrkového happeningu". Novináři byli po spálení červených trenýrek pozváni zdarma na výstavu "Doteky státnosti" do Jízdárny Pražského hradu. Spekulace kolem včerejší tiskovky pana prezidenta běží na plné obrátky. Zemanův projev při této příležitosti je hojně publikován, událost je všude komentována a záznam přehráván dokola. Ne však celý. Hned po aktu spálení červených trenýrek byly vypnuty mikrofony, což je velká škoda.

Právě na konci totiž zazněla jedna velmi důležitá věc, která vysvětluje velikou podstatu hradního jednání. Novináři byli vzápětí po dohoření "červených trenek" mluvčím Hradu zdarma pozváni na výstavu státních symbolů a pan prezident k tomu už bez zapnutého mikrofonu řekl toto:

"Konečně se dovíte, že prezidentská standarta není osobní majetek jakéhokoli prezidenta republiky, ale státní symbol. Přeji našim novinářům hodně informovanosti, loučím se s Vámi a s pocitem dobře vykonané práce, odjíždím do Lán"

https://holotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666977

PS: nejel tam nikdo...
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 15 čer 2018, 23:46

Česko vyhrálo spor s Diag Human. Zachránili jsme 13 miliard, tvrdí ministerstvo

Česko vyhrálo další spor se společností Diag Human. Nizozemský Nejvyšší soud (NS) dnes zamítl kasační stížnost firmy v kauze obchodů s krevní plazmou, oznámilo to ministerstvo zdravotnictví v tiskové zprávě. Podařilo se tím podle ministerstva zachránit zhruba 13 miliard korun.
Podobně už rozhodčí nález z roku 2008, který dával za pravdu firmě Diag Human, rozhodly soudy ve Velké Británii, USA, Belgii, Francii, Rakousku a Švýcarsku.
„Významná je zejména skutečnost, že Nejvyšší soud v Nizozemsku takto rozhodl poté, co náležitě posoudil důsledky usnesení vydaného přezkumným rozhodčím senátem v roce 2014. Jedná se tak o precedentní rozhodnutí, které bude mít dopad též na ostatní dosud probíhající zahraniční řízení. Potvrzuje se tím, že dosavadní odmítavý postoj České republiky k nárokům společnosti Diag Human vždy byl a je plně oprávněný,“ uvedl náměstek pro legislativu a právo Radek Policar.

https://echo24.cz/a/SfAC3/cesko-vyhralo ... nisterstvo

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14393
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 16 čer 2018, 18:12

Obyvatelé Jaroměřic nad Rokytnou na Třebíčsku dnes budou v místním referendu hlasovat o hlubinném úložišti vyhořelého jaderného paliva.

http://oenergetice.cz/rychle-zpravy/jar ... ho-odpadu/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 18 čer 2018, 15:41

Ombudsmanka Šabatová obdržela od Francie Řád čestné legie

Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová obdržela nejvyšší francouzské vyznamenání. Řád čestné legie získala za celoživotní odhodlání bojovat za ochranu lidských práv a právního státu. Vyznamenání udělené dekretem prezidenta republiky předal Šabatové francouzský velvyslanec v ČR Roland Galharague, informovala o tom francouzská ambasáda na svém Facebooku.
Je držitelkou řady vyznamenání, například Medaile Za zásluhy (2002), Ceny OSN za obranu lidských práv (1998) a Ceny Alice Garrigue Masarykové (2010).
https://echo24.cz/a/SVasP/ombudsmanka-s ... stne-legie

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 18 čer 2018, 15:48

Návrh rozpočtu EU je pro Česko nepřijatelný, oznámil Babiš

Návrh rozpočtu Evropské unie na příští programovací období je pro českou vládu podle premiéra Andreje Babiše (ANO) nepřijatelný. Je nedokonalý stejně jako ten na současné období, řekl dnes Babiš v Pardubicích. Evropa podle něj Česku nadiktovala na léta 2014 až 2020 programy, v nichž je velká část peněz vyčleněna na sociální oblast, ale nedaří se je vyčerpat.
„Návrh evropského rozpočtu je pro nás naprosto nepřijatelný. V tom, že se Brusel znovu snaží prosazovat tyto představy a my potřebujeme dostat peníze do investic. Proto mapujeme investiční potřeby a chceme vyjednávat na další období 2021 a dál, aby se peníze skutečně našly, aby se to neztratilo na nějakých rekvalifikacích, školeních a tak dále,“ řekl Babiš.
Například ministerstvo práce a sociálních věcí má v současném programovém období vyčleněno z evropských fondů 58 miliard korun. Podle Babiše by ale peníze byly spíše potřeba na investice ve zdravotnictví a školství. „Budeme se snažit peníze v rámci programů MPSV a MŠMT dostat z českého rozpočtu, ale ty evropské by měly jít do investic, aby byly hmatatelné, abychom viděli, kde jsou,“ řekl Babiš.
https://echo24.cz/a/SE7DY/navrh-rozpoct ... amil-babis

Odpovědět