Česká republika

Odpovědět
QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 29 črc 2018, 23:05

Mynář mluví za Číňany z CITIC: Možná bude nová továrna. Nic malého

Přestože osud předsedy čínské společnosti CEFC a poradce prezidenta Miloše Zemana Jie Ťien-minga po jeho obvinění a „zmizení“ stále není jasný, Hrad pokračuje ve zprostředkovávání kontaktu mezi českými a čínskými podnikateli. Hradní kancléř Vratislav Mynář překvapivě oznamuje plány čínské státní firmy CITIC, která letos na jaře převzala české aktivity zadlužené CEFC Europe. Podle kancléře Číňané plánují v Česku postavit strojírenskou továrnu. „Myslím si, že to rozhodně nebude nic malého,“ podotkl Mynář pro ČTK.
Čínští investoři by se s českými podnikateli měli potkat na chystaném česko-čínském obchodním fóru, které by se mohlo konat na Pražském hradě v první polovině října. Původní letní termín byl podle Mynáře posunut, záštitu na ním i účast však slíbil i prezident Zeman. Účast podle kancléře už potvrdili zástupci CITIC.
https://echo24.cz/a/SsrP4/mynar-mluvi-z ... nic-maleho

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 30 črc 2018, 17:11

Špičky státního zastupitelství Zeman, Bradáčová nebo Ištvan navštívili Afghánistán

Ve Vojenské policii to vře. Podle informací Ekonomického deníku v této složce, která vyšetřuje trestné činy vojáků, došlo před několika dny k výrazným personálním obměnám. O děj se zajímá vedení ministerstva obrany i Vojenské zpravodajství. A začaly se nově objevovat dříve neznámé informace. Například ta o navazování vztahů mezi velitelem Vojenské policie Pavlem Křížem a státními zástupci. Dva vysoce postavení žalobci z Prahy se měli například zúčastnit oslav jeho narozenin v armádním středisku na pražské Julisce. Na povrch také vyplynulo zjištění o dvou cestách žalobců do Afghánistánu. Žalobce do exotické destinace podle několika zdrojů Ekonomického deníku pozval velitel Vojenské policie Pavel Kříž. Ani on, ani oslovení státní zástupci ale o dvou výletech za hranice všedních dnů příliš hovořit nechtějí.Vágní reakce žalobců dorazila až po dvou urgencích, a to jen z Nejvyššího státního zastupitelství.
Podle zdrojů Ekonomického deníku se první cesta uskutečnila 27. až 29. srpna 2016. „Do Kábulu odletěli Igor Stříž náměstek Nejvyššího státního zástupce z Brna, Lenka Bradáčová, šéf Městského státního zastupitel v Praze Martin Erazím a Ivo Ištvan z Olomouce.Druhá cesta pak měla proběhnout 12. dubna vloni, jak dlouho trvaala známo není. „Do armádního speciálu nasedli Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, náměstek pražského Vrchního státního zastupitelství Adam Bašný, náměstek z Olomouce Pavel Komár, o kterém se uvažuje jako o možném budoucím Nejvyšším státním zástupci, jeho kolega Alexandr Dadam z Ostravy a šéf lounských žalobců Radim Dragoun.
Velice pravděpodobně toho pro praxi moc neviděli, pohyb po Kábulu je kvůli bezpečnostním rizikům velmi omezený.“ Nechápu, co tam dělali, tam se nemůžou vyjma základny na letišti a české ambasády skoro nikam dostat uvedl další zdroj. Z tiskového odboru ministerstva obrany. Cílem bylo podle něj se na místě seznámit s úkoly, které plní příslušníci Ozbrojených sil ČR (OS ČR – pozn. red.) v Afghánistánu a zároveň se osobně seznámit s konkrétními podmínkami výkonu služby příslušníků OS ČR při plnění úkolů v zahraničních operacích. „Aby byli lépe schopni posoudit případnou trestněprávní odpovědnost.

P.S. Ekonomický deník proto oslovil Nejvyšší i obě Vrchní státní zastupitelství. Z Prahy a Olomouce nedorazila vůbec žádná odpověď, z Brna pak až po dvou urgencích překlopená reakce ministerstva obrany. „Nejvyšší státní zastupitelství v reakci na Vaše dotazy plně odkazuje na dřívější odpověď ministerstva obrany, respektive Vojenské policie. Nad rámec tohoto vyjádření nebudeme poskytovat žádné další informace. Děkuji za pochopení,“ zareagoval tiskový mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Petr Malý. Zvláštní přitom je, že ministerstvo obrany ve své reakci přitom vůbec nezmiňuje, že jde o stanovisko Vojenské policie pro Ekonomický deník. Vojenská policie v loňském roce vyšetřovala 171 trestných činů. Kolik z nich se ale stalo na území Afghánistánu nelze z její statistiky vyčíst.

http://www.ceska-justice.cz/2018/07/eko ... ghanistan/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 30 črc 2018, 18:46

Kramný podal návrh na obnovu řízení, pět let od smrti své ženy a dcery

Petr Kramný, odsouzený na 28 let za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě, podal návrh na obnovu řízení. Uvedl to v pondělí Václav Peričevič ze spolku na podporu nezávislé justice Šalamoun. Kramný tvrdí, že je nevinný. Advokátka odsouzeného muže Jana Rejžková řekla, že se k návrhu nebude blíže vyjadřovat.
„K důvodům a obsahu návrhu se nebudu blíže vyjadřovat. Návrh bude přednesen při veřejném zasedání u Krajského soudu v Ostravě,“ řekla Rejžková. „Šalamoun za 25 let své činnosti neviděl tak argumentačně silně podložený návrh na obnovu řízení,“ doplnil místopředseda spolku Peričevič.
„Případ Petra Kramného je těžko uvěřitelným selháním celého justičního systému, který v naprosto plné nahotě ukazuje fatální selhání,“ uvedl Peričevič. Podle něj pochybila jak soudkyně Krajského soudu Ostrava, tak soudní znalci. „Podání návrhu na obnovu řízení je vyvrcholení čtyři roky trvající intenzivní a investigativní činnosti Spolku Šalamoun,“ doplnil.

https://echo24.cz/a/Shz4f/kramny-podal- ... ny-a-dcery

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 31 črc 2018, 11:38

Osoba blízká nemusí být jen rodina. Může to být i přítel, rozhodl Ústavní soud

Soudy musejí bedlivě a individuálně posuzovat případy, v nichž se řeší, zda jde o osobu blízkou v případě, že nejde o rodinného příslušníka. K tomuto závěru dospěl Ústavní soud, který vyhověl stížnosti ženy pokutované za to, že odmítla vypovídat v případu, kdy její kamarádka oznámila policistům znásilnění vlastním manželem, s nímž se rozváděla.
Stěžovatelka v dané věci odmítla dvakrát vypovídat a uvedla, že by výpovědí mohla způsobit nebezpečí trestního stíhání jak kamarádce, tak jejímu manželovi. S oběma jezdila na dovolenou a s poškozenou byly dlouholeté kamarádky. Vzhledem k tomu, že měla být klíčovou svědkyní, byl případ nakonec odložen.
Takže z jasně formulované definice v zákonu (rodinní příslušníci a členové společné domácnosti) US Právo přesunul do nedefinované tudíž nepředvídatelné pocitologie a dojmologie. Malý krok pro účastníky řízení ale velký pro Právo které se jím o hodně blíže posunulo k autokracii a nadřazení moci soudní při řízení společnosti. Soudcokracii.

https://echo24.cz/a/SFxD2/osoba-blizka- ... tavni-soud

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 31 črc 2018, 17:14

Zbyněk Fiala: Proč je případ H-Systemu nemravný

Rozhodnutí Nejvyššího soudu o vystěhování lidí, kteří si dostavěli domy z H-Systemu, je jistě podle práva. Stejně tak bylo podle práva rozhodnutí soudu nižší instance, že vystěhování se příčí dobrým mravům. Laika napadne, že je nemravné s dvacetiletým odstupem přenášet náklady doby bezpráví na ty, kdo se mu pokoušeli v dobových podmínkách bránit. Dnes má být znovu ukradeno to, co vytvořili družstevníci – tím, že rozpadající se domy, ve kterých měli vloženy své peníze, dostavěli. Nejen to, zvedli zároveň hodnotu lokality a jejích realit na pětinásobek. Co by se stalo, kdyby místo toho v Horoměřicích ponechali chátrající staveniště mezi hromadami odpadků s příležitostnými úkryty pro bezdomovce?
Jestliže je k posouzení banální věci - vykradení stavebního podniku – potřeba náklaďák papírů, musí to trvat extrémně dlouho. Už to je nemravné, a odpovídá stát. Stát může za to, že družstevníci žijí celou generaci v nejistotě, jisté je jen to, že co chvíli po nich někdo něco chce. Samozřejmě, každý to vidí jinak. Dlouhý a složitý proces nese vysoké a trvalé příjmy advokátům, odhadcům, znalcům či konkurzním správcům. Dlouhé trvání také vytěží maximum z růstu cen. Zdržování může být motorem kapitálového zisku.
Případ H-Systému však bohužel pochází z období bezpráví. Formálně tak asi nikdy označeno nebude, ostatně, zákony se šermuje i za válek, byť mají (jak říká Kartel Havlíček Borovský) „všechny paragrafy v jedné patrontaši“. U nás se zase zavedl zákonný systém, ve kterém je všechno přísné a neoblomné, ale výsledkem je, že nahoře se krade a dole platí.Nedivím se soudům, že se v tom tak těžce prohrabují. Velké peníze, které pirátstvím vznikly, mají dlouhé prsty.

http://literarky.cz/komentare/ostatni/2 ... u-nemravny

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 01 srp 2018, 11:01

Šámal: Politici se diví rychlosti řízení, ale od roku 1989 nevytvořili procesní předpisy

Podle současných procesních předpisů tuzemské soudní řízení rychle běžet nemůže. Myslí si to předseda Nejvyššího soudu Pavel Šámal. „A jestli si někdo myslí, že poběží, tak je na velkém omylu,“ uvedl přední odborník na trestní právo po úterní schůzce s prezidentem Milošem Zemanem. Politikům vyčetl, že nejsou schopni tvorbu nových procesních kodexů zajistit.
Hlavním tématem schůzky předsedy Nejvyššího soudu, předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského a prezidenta Miloše Zemana byla délka soudního řízení v České republice. Předsedové dali hlavě státu za pravdu, že v některých kauzách má tuzemská justice systémové problémy. Neúměrnou délkou řízení podle Rychetského trpí zejména insolvenční řízení. Příliš dlouho trvalo rozhodování i v kauze H-System. Právě kvůli rozhodnutí, na základě kterého se má část klientů H-systemu vystěhovat ze svých domovů, se schůzka konala.
Mnohokrát záplatované procesní předpisy se stále nedaří nahradit novými. Trestní i občanský zákoník přitom již nové kabáty po revoluci mají. „Politická reprezentace, která se dnes podivuje, za celou dobu nebyla schopna připravit kvalitní procesních předpisů – ani občanský soudní ani trestní řád,“ zlobí se Šámal.
Nástupce Robert Pelikán pak ale Šámala z předsednictví komise „odstavil“. Současnou komisi pro tvorbu trestního řádu vede profesorka Dagmar Císařová. Snahy rekodifikační komise ale právní profesionálové nehodnotí příliš pozitivně.
Věcný záměr civilního řádu soudního pak odmítla jako celek Soudcovská unie, kritiku sklidil i od Nejvyššího soudu.Komisi vede Petr Lavický.
Takže Pravda a láska v osobě dlouholetého ministra spravedlnosti p. Pelikána (synáčka nomenklaturních rodičů, nová tvář TOP 09) Nám i do soudní praxe roubuje své vidění světa a to i přes značný odpor profíků.

http://www.ceska-justice.cz/2018/08/sam ... -predpisy/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 02 srp 2018, 17:43

"Nezávislé soudnictví v Čechách". Stále zde nejspíše platí historické premisy liberální transformace, Trh bez přívlastků vyřeší vše a Íčkovo Spravedlnost je naše.

Soud zamítl reorganizaci Královopolská RIA a vyhlásil konkurs

Krajský soud v Brně zamítl reorganizační plán brněnské strojírny Královopolská RIA a poslal ji do konkursu. Uznané pohledávky dosahují 1,5 miliardy. Vyplývá to z údajů v insolvenčním rejstříku. Generální ředitel firmy Ctirad Nečas ve čtvrtek řekl, že jej rozhodnutí soudu překvapilo, protože ještě na schůzi věřitelů v polovině července s reorganizačním plánem souhlasilo 93 procent věřitelů. Soud však plán podle rozsudku zamítl kvůli připomínkám společnosti Sev.en EC, s níž je Královopolská ve sporu kvůli dostavbě elektrárny Chvaletice. Sev.en EC je jedním ze dvou věřitelů, kteří s reorganizací nesouhlasili.
„Mandát pro reorganizaci byl velmi silný, kromě 93 procent věřitelů jej podpořil i insolvenční správce a věřitelský výbor. Severní energetická plán nepodpořila a dodala k němu 25 připomínek, k nimž jsme se vyjádřili. Netušili jsme, že budou akcentovány v rozsudku. Prohlášení konkursu na náš majetek mění podmínky fungování společnosti a dramaticky snižuje hodnotu firmy,“ komentoval rozhodnutí soudu Ctirad Nečas.
Možná, že Divoké roky v ekonomice ještě stále ani po čtvrtstoletí neskončili a opět se okolo motá J&T a manager p. Topolánek.

Více na https://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-ene ... eph-952932.

https://echo24.cz/a/S2pSE/soud-zamitl-r ... il-konkurs

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14392
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 02 srp 2018, 18:17

Konečně to někoho napadlo realizovat :nahoru:

Česká železnice má zcela přejít na střídavý proud, sjednocení má navýšit její kapacitu a snížit výdaje na provoz
http://oenergetice.cz/elektrina/ceska-z ... na-provoz/

Obrázek
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 02 srp 2018, 18:56

Tajná služba možná kradla. Hamáček dostane zprávu

Kontrola hospodaření Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) je podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) hotova, závěrečnou právu dostane v pátek. Zprávu přinesla ČTK. Podrobnější byl iniciátor jednání Zdeněk Ondráček (KSČM), podle něhož se výsledky kontroly už zabývají orgány činné v trestním řízení. Důvodem byly mimo jiné informace o tom, že civilní rozvědka postrádá některá zařízení na odposlouchávání a lokalizaci mobilních telefonů známých pod jménem Agáta. „Informace, které jsme potřebovali získat a které by nenarušily trestní řízení, jsme od pana ministra vnitra i od pana pověřeného ředitele (ÚZSI Radka Musílka) dostali,“ uvedl Ondráček.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... avu-546271

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 03 srp 2018, 17:30

Češi přišli s revolučním ekonomickým objevem!

Já měla vždy závažné podezření, že obory politologie a politická ekonomie vyučované na současných prestižních světových univerzitách produkují odborníky na slovo vzaté. Řeč je pochopitelně o nové ministryni práce a sociálních věcí Janě Maláčové.
Recept (p. ministryně) zní jasně: „Pokud budeme platit (státním zaměstnancům) vyšší platy, tak z toho bude profitovat státní rozpočet, protože to znamená vyšší daňové a sociální příjmy pro státní rozpočet.“ Jasné jak facka, ne? Čím víc ze státního rozpočtu dáme státním zaměstnancům, tím víc státní zaměstnanci do rozpočtu odvedou na daních, tím bohatší státní rozpočet bude, tím víc můžeme státním zaměstnancům zvýšit platy, tím víc odvedou na daních... a tak dál a dál, až nakonec budeme všichni bohatší a státní rozpočet vyrovnanější, ba dost možná i přebytkový, vytrváme-li dost dlouho! Holt kvalitní politologie z Frankfurtu se nezapře. V praxi, Jak tuhle neznámý umělec na sociálních sítích trefně poznamenal: „Čím víc budu kupovat lahváčů, tím víc budu vracet zálohovaných flašek, tím dostanu víc peněz a budu si moct kupovat víc lahváčů!“ Tomu říkám konstruktivní ekonomický recept. Budu muset přitlačit na Pikoru (manžel), aby šel do sebe a víc chlastal, aby nám tím krapet vylepšil domácí rozpočet!
Prostě machry, kterým můžeme jejich vhled do fungování světa s naší hloupou selskou logikou jen tiše závidět. Střelce, kteří by českou ekonomiku zachránili před úpadkem, kdyby se dostali do naší vlády. S jejich pomocí by konečně česká vláda nehospodařila se schodkem státního rozpočtu, protože by nám ukázali, kde ušetřit a z koho vyždímat víc peněz. Teď se mé podezření změnilo v jistotu. Konečně, po dlouhých devětadvaceti letech od revoluce, budeme zachráněni, protože takový machr zasedl do české vlády. No posuďte sami: Politologie na Univerzitě Johanna Wolfganga Goetha ve Frankfurtu nad Mohanem, politická ekonomie na Londýnské ekonomické škole, praxe s analýzou evropských fondů, místopředsedkyně Oranžového klubu aneb sdružení sociálnědemokratických žen bojujícího za odstranění sexismu a zavedení kvót pro zastoupení žen, to vše po boku Michaely Marksové a Kateřiny Valachové... A to ještě výčet není celý. Zkrátka levicový progresívní liberalismus jak vyšitý. Nezní to jednoznačně slibně?
Paní ministryně má ovšem kvalitní sociální náhled i na další témata, zejména ta rodinně-dětská. Tak například pro Českou televizi se nechala slyšet, že „...někdy dojde k situacím, kdy (žena) musí okamžitě otěhotnět, ze zdravotních důvodů anebo i z jiných sociálních důvodů. Umělé oplodnění bez partnera je ta nejdůstojnější a nejméně riziková cesta.“ To prohlásila v průběhu diskuse, při níž obhajovala umělé oplodnění žen bez partnerů. Prastará a zjevně hloupá koncepce, podle níž dítě je cosi jako dar a když už se narodí, má právo na rodiče, nahradil pokrokový liberalismus moderní tezí, podle které dítě je něco jako hračka, plyšák, nemá právo na normální rodinu a oba rodiče, zato na plyšáka, hračku-dítě nárok je. Když to manžel slyšel, briskně se poznamenal, že když tedy ženy prý občas „musí otěhotnět“ a mají nárok na sperma, muži zas občas „musí trousit“ trochu toho spermatu a jestli prý mají v rámci genderové rovnosti nárok na státem placenou hodinu v nočním klubu?
https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=673222

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 03 srp 2018, 20:27

‚Odporný hyenismus‘, reaguje Česko-vietnamská společnost na případ utonulých dětí

Česko-vietnamská společnost ve svém prohlášení požádala policii o vyšetření okolností úterního utonutí dvou sedmiletých dětí v jezeře Lhota u Prahy. „Vietnamci nejsou zločinci, ale neochota zachránit jejich dvě děti před utonutím zločinem je!“ stojí ve zprávě. Podle některých médií personál areálu otálel s pomocí rodičům, kteří hledali ztracené chlapce.
Ženám se děti ztratily ve čtvrtek odpoledne. Obě matky začaly panikařit, když si v jedné chvíli všimly, že po chlapcích zůstaly na hladině jezera jen nafukovací kruhy. Podle svědků jim ale zpočátku nikdo nevěnoval tolik pozornosti, jelikož šlo o Vietnamky. Zaměstnanci areálu ohlásili ztrátu dětí až po půlhodině naléhání ze strany matek i návštěvníků, kteří se snažili cizinkám pomoct.
Oficiálně se tak záchranáři o pohřešování dvou hochů dozvěděli po 14:30. Server Blesk.cz s odvoláním na svědky uvedl, že chlapci zmizeli už dřív, matkám ale nikdo nevěnoval pozornost, zaměstnankyně koupaliště se prý ženám vysmívaly. Televize Prima s odvoláním na svědky události uvedla, že se do řešení situace vložili další návštěvníci koupaliště. Pracovnice koupaliště ale podle nich nechtěly vyvolávat chaos a obtěžovat návštěvníky.

https://echo24.cz/a/SuaJj/odporny-hyeni ... ulych-deti

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16230
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 04 srp 2018, 09:44

Seriózní komentář od bulvárního deníku by člověk nečekal
Do dnešního přehledu zajímavostí zařadil i článek, který pod titulkem „Skončí nesmyslná křížová výprava na ministry?“ vyšel v Blesku a napsal ho Petr Holec. „Jak je člověk zvyklý, tak by očekával, že tabloidy neboli bulvární média se orientují spíše na soukromý život celebrit a další podobné nepotřebnosti z hlediska veřejného života. A přitom se tu začíná objevovat zajímavý trend, který je pro mě absolutně nečekaný. A to, že deník Blesk je jediný, který přináší objektivní, zajímavé, všestranné, zasvěcené a velmi seriózní komentáře. Seriózní komentář od bulvárního deníku by člověk moc nečekal. Takže budeme muset asi trošku přehodnotit svá mínění o jednotlivých médiích,“ míní Petr Žantovský.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ela-546459
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Skeptik
Sponzor fóra
Příspěvky: 8166
Registrován: 07 úno 2017, 19:59

Re: Česká republika

Příspěvek od Skeptik » 04 srp 2018, 10:09

Tento trend, kdy se nejfundovanější komentář objeví v Blesku sleduji již přes deset let.
Dávám to za "vinu" tomu, že novináři bulváru nejsou pod takovým politickým dohledem jako novináři "seriózních médií".
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Česká republika

Příspěvek od Pepe Razzi » 04 srp 2018, 12:33

QVAK píše:
03 srp 2018, 20:27
„Vietnamci nejsou zločinci, ale neochota zachránit jejich dvě děti před utonutím zločinem je!“ stojí ve zprávě.
vyjádření ředitele areálu
https://www.facebook.com/ftvprimazpravo ... 002293507/

Jak informoval Alarm (Apolena Rychlíková)
https://a2larm.cz/2018/08/na-nase-vlastni-nebezpeci/
U vchodu do areálu je prý nápis „Vstup na vlastní nebezpečí“. Možná, že bychom pod něj měli připsat: kvůli lidské lhostejnosti, klidu na kšeft a xenofobnímu pohrdání, které tu zabíjely.

vyjádření jedné ze svědků události
https://www.facebook.com/kristyna.keiko ... 9000863240
Je mi špatně ze sebe a z lidí kteří jsme tam byli, protože nikoho z nás nenapadlo skočit do vody a začít hledat... Ani před tím, ani potom.... Zkusila to jen jedna z maminek dobu před tím, to jí ale vyvedli ostatní, že potřebuje pomoc, netušíc, proč to dělá.
Z vyjádření té svědkyně vyplývá, že na místě panoval zmatek, chaos, Vietnamská rodina neuměla česky (vznikly problémy s komunikací), ale hlavní je, že absolutně netušila kde má děti, nebo kde by mohly být a nebyla schopna ani posunky ukázat, že se dětí topí a kde se děti topí. Viz pasáž o tom, kdy svědkyně tvrdí, že nikoho nenapadlo jít do vody. Ale pár presstitutů z toho hned dělá xenofobní společnost. (To tam nebyl žádný "sluníčkář" nebo se koupou jenom "xenofobové"?)

Článek Alarmu a zpráva Česko-Vietnamské společnosti by měly jít správně do "Médií a propagandy" ale nechávám zde.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: Česká republika

Příspěvek od Juraj » 04 srp 2018, 18:27

Český myšlienkový titan páter Halík
https://slobodnyvyber.sk/cesky-pater-ha ... -nieco-zle

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 06 srp 2018, 19:40

Švehlova busta skončila ve strouze. Hradní mluvčí to označil za odporný čin

Na Praze 15 někdo poškodil bustu bývalého československého premiéra Antonína Švehly. Sundal ji z podstavce a zahodil ji do nedaleké strouhy. Informaci potvrdila radnice Prahy 15 i městská policie.
Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček o případu informoval na svém Twitteru. „Odporný čin, který řeší policie, byl proveden v krátké době po oznámení, že pan prezident 28.10. udělí Antonínu Švehlovi vyznamenání,“ napsal Jiří Ovčáček a dodal, že věří, že to nebylo motivací vandalů.
Statkář a politik Antonín Švehla (1873-1933) byl dlouholetým předsedou Agrární strany a předsedou tří československých vlád (1922-1925, 1925-1926 a 1926-1929). Ve 20. letech měl podle historiků pověst mistra zákulisních jednání, jeho hlavní politickou devizou byla schopnost jednat s lidmi.
Politicky se začal angažovat v 90. letech 19. století, kdy byl aktivní ve Sdružení českých zemědělců (od roku 1899 přeměněno v Agrární stranu). V čele Agrární strany byl již od roku 1909 (až do své smrti v roce 1933). Právě tento hostivařský sedlák učinil z agrárníků nejsilnější předválečnou českou politickou stranu. Ta byla vyloučena z exilu a nezahrnuta do vznikající NF protože byla často názorově v opozici p. Benešovi.
https://echo24.cz/a/SLpn7/svehlova-bust ... dporny-cin

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 07 srp 2018, 13:17

Případ soudce Elischera: Policie dosud nevyslechla žádného svědka

Brzy to bude pět měsíců od chvíle, kdy policie za velkého zájmu médií provedla zatčení soudce Vrchního soudu v Praze Ivana Elischera. Ačkoliv byl soudce skoro měsíc ve vazbě, dodnes nebyl v případu učiněn žádný zásadní úkon. Nebyl například vyslechnut ani jeden svědek. České justici to sdělil sám Elischer, který se tak ke svému případu vyjádřil vůbec poprvé. Elischer, právník s dlouholetou praxí státního zástupce a trestního soudce, se pozastavuje i nad tím, že dosud orgány činné v trestním řízení nerozhodly ani o jeho stížnosti proti zahájení trestního stíhání.
Soudce podal také trestní oznámení na policisty a státního zástupce, neboť podle jeho názoru postupovali nezákonně, když manipulovali opakovaně s jeho pracovním počítačem a věcmi v budově Vrchního soudu v Praze (VS). Trestní oznámení však Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) i státní zastupitelství vyhodnotily jako součást obhajoby a nijak se věcí nezabývaly.
„Předpokládám, že pokud by takové oznámení učinil kdokoli jiný, jak GIBS tak státní zastupitelství by ho věcně přezkoumaly. Učiní-li ho obviněný, nic se neděje a prokazatelná trestná činnost se nešetří. Dokud budu v pozici obviněného, v zásadě nemám možnost se bránit podáním trestního oznámení, neboť každé bude smeteno ze stolu s poukazem, že jde jen o součást mé obhajoby. A to se jako obviněný mohu hájit způsobem, který uznám za vhodný“, kritizuje soudce Elischer praxi orgánů činných v trestním řízení, kterou propaguje např. vedoucí vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová. Právě ta se k jeho případu veřejně vyjadřovala, ačkoliv v té době ještě nebyla ve věci činná.
P.S. Nějak mě tento způsob výkonu Spravedlnosti připomíná předchozí třídní za diktatury proletariátu kdy se též čekalo až někdo např. v Hradčanském domečku nebo jinde "změkne" a kauza bude "nafest".

http://www.ceska-justice.cz/2018/08/pri ... ho-svedka/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 07 srp 2018, 14:49

Sparta památku vojáků uctila, Slavii to UEFA zakázala

Zatímco stadion na Letné při ligovém zápase Sparty se Slováckem věnoval památce českých vojáků padlých v Afghánistánu minutu potlesku, u jeho největšího rivala, pražské Slavie, bude podobný akt chybět. Žádosti klubu totiž nevyhověla organizace UEFA, pod jejímž dohledem Slavia v úterý večer sehraje úvodní utkání 3. předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev. O zamítnutí informoval na Twitteru Jaroslav Tvrdík, místopředseda představenstva CEFC Europe, jíž tým z Vršovic patří.

https://echo24.cz/a/SVEb2/sparta-pamatk ... a-zakazala

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Česká republika

Příspěvek od Pepe Razzi » 08 srp 2018, 16:29

Na koupališti v Dubí na Teplicku v úterý skupina útočníků brutálně zbila mladíka. Ten se podle svědka snažil zklidnit roztržku mezi dvěma matkami. Jedna z nich předtím údajně fyzicky napadla ženu, která napomenula její dítě, ať v brouzdališti netopí jejího potomka.
„Matka romského dítěte přiskočila a kromě sprostých a rasistických nadávek začala opravdu hodně brutálně bít matku topeného dítěte, rány střídalo tahání za vlasy,“
Během toho zmatku jeden mladý muž, vůbec žádná vazba, vběhl do bazénu a snažil se napadené ženě pomoci. V tu chvíli už v bazénu mezi ještě pár dětmi, které nechápaly, co se děje, a křičely a brečely, byly naběhlé dvě romské ženy a dalších šest romských chlapů,“ popisuje svědek.

„Ženě se v tu chvíli podařilo z bazénu utéct a všech těchto minimálně sedm lidí začalo brutálně bít kluka, co se ženě snažil pomoci.

https://usti.idnes.cz/konflikt-koupalis ... pravy_vac2

jiná situace s podobným koncem se stala před pár dny na Slovensku

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Česká republika

Příspěvek od Pepe Razzi » 09 srp 2018, 00:41

v Praze se objevily dĕkovné letáky považující mrtvé české vojáky za okupanty. Policie zahájila šetření zda se nejedná o podporu terorismu
zdroj: Roman Máca, twitter
FB_IMG_1533767662551.jpg
v diskuzi (idnes) se objevily celkem zajímavé komentáře:
- ty letáky jsou hnusný, ale snaha použít na to paragraf o podpoře terorismu je na tom úplně stejně
- když byli v Afghánistánu Rusové byli to okupanti.... my jsme osvoboditelé? ....Afghánce se nikdo neptá...
- když na vysoké úrovni jedná vláda USA s Talibanem, jde o podporu terorismu?

Odpovědět