Každý den neustále dokola řeším porušování pravidel. Takže pro všechny:
Necitujte bezprostředně předchozí příspěvek! Není žádný důvod na něj rovnou neodpovědět!
Zkracujte na max. možnou míru vkládané příspěvky - každý si to přečte celé po přechodu na originál z odkazu.
Tohle platí dlouhá léta a mnozí to ignorujete, takže bude asi třeba přitvrdit, aby jste to zase akceptovali?
Necitujte bezprostředně předchozí příspěvek! Není žádný důvod na něj rovnou neodpovědět!
Zkracujte na max. možnou míru vkládané příspěvky - každý si to přečte celé po přechodu na originál z odkazu.
Tohle platí dlouhá léta a mnozí to ignorujete, takže bude asi třeba přitvrdit, aby jste to zase akceptovali?
Mil Mi - 28
- skflanker_
- Sponzor fóra
Re: Mil Mi - 28
Prvé 2ks vrtuľníkov Mi-28UB boli odovzdané Ruskej armáde - presnejšie 344 centru armádneho letectva v Toržke
Prvé 2ks vrtuľníkov Mi-28UB s duálnym riadením boli zaradené do Ruského letectva.
Zdroj http://tass.ru/armiya-i-opk/4716297 z 09.11.2017
Prvé 2ks vrtuľníkov Mi-28UB s duálnym riadením boli zaradené do Ruského letectva.
Zdroj http://tass.ru/armiya-i-opk/4716297 z 09.11.2017
- WuVirr
- Šéfredaktor
Nová verze vrtulníku Mi-28NE s raketami "Chryzantéma-VM"
- Svarboj
- Senior redaktor
Já ty digitální kamufláže moc nemusím a v Rusku je to teď móda...
Zaujala mě ale ta barevná kompozice - bílá a pak zelená a hnědá. Do jakého prostředí se tohle asi hodí
Zaujala mě ale ta barevná kompozice - bílá a pak zelená a hnědá. Do jakého prostředí se tohle asi hodí

Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“
-
- Redaktor - závislák :-)
Sníh, tundra.
-
- Sponzor fóra
Kamkoli, opohybuji-li se v nízké výšce na úrovni obzoru tj. rozhraní mezi nebem a zemí.
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-----------------------------------------
„Chovej v úctě ty, kdo hledají pravdu, ale pozor na ty, co ji našli." Voltaire
- skflanker_
- Sponzor fóra
- puma
Mi-28N je schopný používat i PTŘS Vichr-1
http://tass.com/defense/1021571Jak řekl zástupce náčelníka generálního štábu Ruska, generálporučík Igor Makušhev, v létě roku 2017 byl Vichr-1 (dosah až 10km) úspěšně nasazen v průběhu protiteroristické operace v Sýrii z Mi-28N a Ka-52.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.
- WuVirr
- Šéfredaktor
Školení nových posádek na vrtulníky Mi - 28
- skflanker_
- Sponzor fóra
Irak, Bagdad, 3D simulátor STV-28 (СТВ-28) pre výcvik posádok vrtuľníkov Mil Mi-28NE
https://youtu.be/RXDLOQBRwAc zverejnené 20.10.2018, dĺžka videa 5:59 in. (Arabsky)
Simulátor (ako všetky pre RU letectvo) vyrobila firma CNTU Dinamika (ЦНТУ «Динамика»)
Blog s foto https://dambiev.livejournal.com/1321909.html z 22.10.2018 (Rusky)
https://youtu.be/RXDLOQBRwAc zverejnené 20.10.2018, dĺžka videa 5:59 in. (Arabsky)
Simulátor (ako všetky pre RU letectvo) vyrobila firma CNTU Dinamika (ЦНТУ «Динамика»)
Blog s foto https://dambiev.livejournal.com/1321909.html z 22.10.2018 (Rusky)
- WuVirr
- Šéfredaktor
Mi-28N s "Kufrem", že by betonové závaží, testuje se něco??
-
- Sponzor fóra
Nejenom ta "bedna".
I na koncích "křídel" je cosi nového. "Radary" ???
I na koncích "křídel" je cosi nového. "Radary" ???
"Když bludem trpí jeden člověk, říká se tomu šílenství. Když bludem trpí hodně lidí, říká se tomu náboženství."
-
- Redakční rada
"Bedňa" - kľudne na prevoz materiálu a náradia pre pozemnú obsluhu na "predsunutej ploche". Technika si odvezú v "nudzovej kabinke" v zadnej časti trupu.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.
-
- Sponzor fóra
Alchy, souhlas. Ale co ty "bubliny" na konci křídel?
Nějaký nápad?
Nějaký nápad?
-
- Redakční rada
Nie.
Z fotky sa nedá odhadnúť, ako veľká/dlhá je nová bublina. Môže to byť kľudne úprava pre použitie štandardných ASO-2, tie majú výmetnice s 2x16 hlavňami, aktuálne používané majú usporiadanie 4x8 hlavní.
Z fotky sa nedá odhadnúť, ako veľká/dlhá je nová bublina. Môže to byť kľudne úprava pre použitie štandardných ASO-2, tie majú výmetnice s 2x16 hlavňami, aktuálne používané majú usporiadanie 4x8 hlavní.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
-
- Redaktor
Pokud by převážel nářadí, asi by zároveň nevezl výzbroj, ne ?
A není ta bílá 014 nějaká testovací ? Mění se jí koule a i ty baky na koncích nosníků. Nicméně bednu na nářadí má pořád. Tudíž - nemohlo by to být nějaké vyhodnocovací zařízení ? Měřáky ?

A není ta bílá 014 nějaká testovací ? Mění se jí koule a i ty baky na koncích nosníků. Nicméně bednu na nářadí má pořád. Tudíž - nemohlo by to být nějaké vyhodnocovací zařízení ? Měřáky ?

-
- Redakční rada
Môže byť - na prvej snímke na predošlej strane je ukotvená ešte aj k susednému závesníku (môžu to byť tyčky - ale aj káble)
A asi máš pravdu, že v tom bude najskôr nejaká meracia aparatúra - 014 biela je továrenský stroj a s bedňou lieta od augusta roku 2003. (http://www.helicopter-database.de/open. ... photo=8794). Je to, len tak mimochodom, prvý prototyp Mi-28
Náradie a zbrane - čo si na predsunutú plochu nedovezieš, nemáš. A vždy je v blízkosti frontu/bojiska lepšie niesť aspoň polovicu výzbroje ako žiadnu. Druhá vec - tá "predsunutá plocha" môže byť aj miesto, kde pre poruchu čo poškodenie núdzovo sadol tvoj vrtuľník. Je to síce na tvojom území ale blízko čiary dotyku...
A asi máš pravdu, že v tom bude najskôr nejaká meracia aparatúra - 014 biela je továrenský stroj a s bedňou lieta od augusta roku 2003. (http://www.helicopter-database.de/open. ... photo=8794). Je to, len tak mimochodom, prvý prototyp Mi-28
Náradie a zbrane - čo si na predsunutú plochu nedovezieš, nemáš. A vždy je v blízkosti frontu/bojiska lepšie niesť aspoň polovicu výzbroje ako žiadnu. Druhá vec - tá "predsunutá plocha" môže byť aj miesto, kde pre poruchu čo poškodenie núdzovo sadol tvoj vrtuľník. Je to síce na tvojom území ale blízko čiary dotyku...
- puma
Tohle je také zajímavé (vyklápějící se naváděcí radar?), vypadá to dost podobně jako radar Chrizantem-S.

Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.
-
- Redakční rada
potom je otázka ako v danej dobe vyzerala druhá strana trupu
- WuVirr
- Šéfredaktor
Vypadá to že na druhé straně je identická "bradavice", kousek jí na fotce vyčuhuje

-
- Redakční rada
Ď.
ťažko povedať - vzdialenosť radar-raketnica viacmenej sedí so vzdialenosťou radar-raketnica u Chrizantemy. To by bolo v prospech teorie.
Ale zasa - prečo by mal mať dva relatívne zložité a drahé navádzacie radary? Palba až štyrmi raketami súčasne? alebo obmedzenia vzdialebnosti radar-raketnica?
A zasa - prečo by mal byť na vrtuľníku radar výklopný? Nebolo by jednoduchšie ho urobiť ako pevný v aerodynamickom telese? odpadne celá mechanika, pohyblivé prívody atď. navyše na vrtuľníku musí byť mechanika silnejšia a odolnejšia ako na vozidle kvôli aerodynamickému náporu pri vysunutom/vyklopenom radare (opäť dôvod schovať aj pohyblivú antenu do aerodynamického púzdra)
To už skôr by som takú antému očakával v koncovom telese krídla - má zrejme aj väčší priemer ako diskutovaný detail.
ťažko povedať - vzdialenosť radar-raketnica viacmenej sedí so vzdialenosťou radar-raketnica u Chrizantemy. To by bolo v prospech teorie.
Ale zasa - prečo by mal mať dva relatívne zložité a drahé navádzacie radary? Palba až štyrmi raketami súčasne? alebo obmedzenia vzdialebnosti radar-raketnica?
A zasa - prečo by mal byť na vrtuľníku radar výklopný? Nebolo by jednoduchšie ho urobiť ako pevný v aerodynamickom telese? odpadne celá mechanika, pohyblivé prívody atď. navyše na vrtuľníku musí byť mechanika silnejšia a odolnejšia ako na vozidle kvôli aerodynamickému náporu pri vysunutom/vyklopenom radare (opäť dôvod schovať aj pohyblivú antenu do aerodynamického púzdra)
To už skôr by som takú antému očakával v koncovom telese krídla - má zrejme aj väčší priemer ako diskutovaný detail.