USA

Odpovědět
Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 26 říj 2018, 22:30

Bolton chce jednať s Ruskom o agresívnej Číne
Bolton na návštevne v Gruzínskom Tbilisi vyhlásil, že ohľadom zmluvy INF o raketách stredného doletu chce konzultovať s Ruskom agresívne kroky Číny, ktorá svojimi raketami ohrozuje "srdce" Ruska (vnútrozemie Ruska).
Zdroj https://www.reuters.com/article/us-usa- ... SKCN1N01TI z 26.10.2018
Klon https://ria.ru/defense_safety/20181026/1531582321.html z 26.10.2018

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: USA

Příspěvek od WuVirr » 27 říj 2018, 13:55

Lov jestřábů. Spojené státy americké. Škola nerovnosti

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 27 říj 2018, 20:11

Střelba u synagogy v Pittsburghu: hlášeno je několik mrtvých

Zvláštní policejní jednotka zadržela muže, který zahájil střelbu uvnitř synagogy ve městě Pittsburgh. Podle policejních zdrojů, na které se odvolávají místní média, je na místě množství mrtvých a zraněných.
K události došlo krátce před desátou hodinou místního času. Útočník měl zaútočit uvnitř synagogy, v které bylo mnoho lidí, kteří se účastnili sobotní židovské bohoslužby. Než začal střílet, vykřikl antisemitské heslo. Poté obrátil zbraň proti policistům a minimálně tři postřelil. Útočníka ale zranila střela z policejní zbraně, načež se vzdal.
Podle lokální KDKA, lokální odnože televize CBS, kričel střelec „všichni Židé musí zemřít“, podle CBS News je na místě potvrzeno osm mrtvých, televize FOX News mluví o čtyřech obětech. Policisté zatím nechtěli počet mrtvých ani zraněných specifikovat.

https://echo24.cz/a/Swj6H/strelba-u-syn ... ik-mrtvych

Aktualizace předchozí správy:
Jedenáct lidí dnes zabil v synagoze v Pittsburghu v americkém státě Pensylvánie střelec, který před krveprolitím dával najevo nenávist k židům. Informovali o tom představitelé místních úřadů. Šest lidí bylo zraněno, včetně čtyř zasahujících policistů. Postřelený útočník se po zásahu policie vzdal. Případ vzápětí převzal Federální úřad pro vyšetřování (FBI), který jej vyšetřuje jako zločin z nenávisti.

Edit!!! Místo dvou postů za sebou používat tlačítko "edit"!!! - Aaron

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 28 říj 2018, 12:44

Obvinenému v kauze doručovania výbušnín v USA hrozí 48 rokov
Podozrivým je 56-ročný Cesar Sayoc.
Polícia zadržala v piatok 26.10.2018 na juhu americkej Floridy muža, ktorý má podľa vyšetrovateľov stáť za doručovaním zásielok s výbušninami najmä osobnostiam kritizujúcim politiku Donalda Trumpa.
"Bol obvinený z piatich trestných činov a v prípade odsúdenia mu hrozí až 58 rokov väzenia," povedal na tlačovej konferencii minister spravodlivosti Jeff Sessions...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/20947450/vybusnin ... soros.html z 26.10.2018

Na Floride zadržali podozrivého z atentátov, je to bývalý striptér a obdivovateľ Trumpa
Na Floride zadržali hlavného podozrivého z rozosielania poštových bômb. Ide o Ceasara Sayoca (56) a polícia následne kontrolovala jeho dodávku. Je to amatérsky kulturista a bývalý striptér, píše agentúra AP.
„Ďakujem policajtom za rýchlu a výbornú prácu,“ reagoval prezident Donald Trump na zadržanie muža, ktorý ako sa zistilo je stúpencom republikánov a už v minulosti mal problémy zo zákonom vrátane hrozby v podobe výroby bomby. Policajtom sa podarilo nájsť stopu k podozrivému na základe DNA...
Zdroj https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/48 ... el-trumpa/ z 27.10.2018

Podozrivý v kauze bômb je bývalý striptér a obdivovateľ Trumpa
Sayoc čelí obvineniam z piatich federálnych zločinov.
Američan Cesar Sayoc, podozrivý z posielania balíkov s výbušným zariadením, je amatérsky kulturista a bývalý striptér, ktorý mal v minulosti viaceré potýčky so zákonom...
Zdroj https://svet.sme.sk/c/20947630/podozriv ... rumpa.html z 27.10.2018 + foto + video

PeterM
Sponzor fóra
Příspěvky: 1354
Registrován: 18 úno 2017, 11:17

Re: USA

Příspěvek od PeterM » 29 říj 2018, 18:17

Ďalšia streľba v americkom klube: Strelec sa utrhol z reťaze, zranil sedem ľudí.
Políciu privolali krátko po polnoci do nočného podniku Sevilla, kde sa konala oslava Halloweenu nazvaná Prvá očista. Policajti dorazili do podniku, kde sa nachádza aj reštaurácia, a na mieste našli dvoch ľudí so strelnými zraneniami. Oboch previezli do nemocnice.
Podľa polície lekárske ošetrenie vyhľadalo v neďalekom okolí ďalších päť ľudí, ktorí pri incidente v nočnom klube Sevilla na ulici Mission Inn Avenue utrpeli strelné zranenia. Bližšie informácie o stave zranených neboli k dispozícii. Polícia v Riverside prípad vyšetruje ako pokus o vraždu.
https://www.topky.sk/cl/11/1748303/Dals ... sedem-ludi
Co je tvrzeno bez důkazu, může být odmítnuto bez důkazu.

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: USA

Příspěvek od WuVirr » 30 říj 2018, 10:51

Spojené státy - Rusko. Bez propagandy (premiéra)

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 30 říj 2018, 18:04

Trump chce zablokovat získání občanství cizincům narozeným v USA

Americký prezident Donald Trump zvažuje zablokovat právní zásadu, kdy se americkými občany automaticky stávají i děti cizinců narozené na území Spojených států. V rozhovoru v pořadu portálu Axios pro televizi HBO Trump řekl, že uplatňování výše zmíněného práva, které zaručuje 14. dodatek americké ústavy, může zastavit exekutivním nařízením, tedy dekretem, takže se obejde bez souhlasu Kongresu USA.
Pokud se Trump rozhodne zásadu známou jako ius soli ukončit, bude to podle Axios nejdramatičtější prezidentův krok v rámci jeho tažení proti nelegální migraci. Portál rovněž poznamenal, že v takovém případě lze s jistotou očekávat, že se o ústavnost dekretu před americkými soudy svede právní bitva.
https://echo24.cz/a/SXX2w/trump-chce-za ... enym-v-usa

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 31 říj 2018, 18:38

Výsadková loď USS Gunston Hall (LSD-44) bola poškodená v búrke pri Islande - musela sa vrátiť a nezúčastní sa cvičenia NATO
V pondelok 22.10.2018 sa pri pobreží Islandu v búrke poškodila výsadková loď USS Gunston Hall (LSD-44). Niekoľko námorníkov na palube malo ľahké zranenia. Spolu s ňou boli poškodené aj ďalšie lode, smerovali na námorné cvičenie NATO pri Nórsku, lode sa vrátili do prístavu v meste Reykjavík.
Ďalej sa do prístavu vrátila aj loď USS New York (LPD-21) ktorá tam bezpečne prečkala búrku.
Zdroj https://www.navytimes.com/news/your-nav ... r-iceland/ z 24.10.2018

Alexus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1271
Registrován: 04 bře 2017, 03:29

Re: USA

Příspěvek od Alexus » 01 lis 2018, 09:28

Je to jako westernový film: schyluje se k zúčtování

Paul Craig Roberts

31.10.2018 Komentáře Témata: USA, Třetí světová válka, Deep State

Americkému vojensko-bezpečnostnímu komplexu trvalo 31 let, než se zbavil posledního úspěchu prezidenta Reagana v oblasti jaderného odzbrojení - smlouvy INF, kterou podepsali prezident Reagan a sovětský prezident Gorbačov v roce 1987
Smlouva o likvidaci raket kratšího a středního doletu (INF), kterou ratifikoval americký senát 27. května 1988, vstoupila v platnost o několik dní později, 1. června. V zákulisí jsem v tom sehrál určitou roli, a jak si pamatuji, touto smlouvou bylo dosaženo, že Evropa bude v bezpečí před jaderným útokem sovětských raket krátkého a středního doletu, a Sovětský svaz bude v bezpečí před útokem amerických raket krátkého a středního doletu v Evropě. Díky tomu, že byly jaderné zbraně omezeny na ICBM (mezikontinentální balistické rakety) - které dávají prostor pro varování, a tak zajišťují možnost odvetného úderu, což vede k tomu, že nukleární zbraně použity nebudou - se na smlouvu INF pohlíželo tím způsobem, že sníží riziko, aby Američané zaútočili na Rusko jako první, nebo aby Rusové zaútočili jako první na Evropu. Bez smlouvy INF by totiž údery mohly být provedeny i nízko letícími raketami krátkého doletu, což by neumožňovalo žádné varování.

Když mě prezident Reagan jmenoval do tajného prezidentského výboru, kdy jsem měl kompetence v rámci obsílek vůči CIA, řekl členům tajného výboru, že jeho cílem je ukončit studenou válku, s tím výsledkem, aby „ty strašlivé jaderné zbraně byly odstraněny“, jak sám řekl. Prezident Reagan na rozdíl od těch vyšinutých neokonzervativců, které vyhodil a soudně stíhal, neviděl žádný smysl v jaderné válce, která by zničila veškerý život na Zemi. Smlouva INF byla podle Reaganova názoru začátkem odstraňování jaderných zbraní z vojenského arzenálu. Smlouva INF byla důležitým začátkem, protože podstatně neohrozila rozpočet amerického vojensko-bezpečnostního komplexu, a vlastně navýšila bezpečnost před sovětskou armádou. Jinými slovy, bylo to něco, co Reaganovi a Gorbačovovi mohlo projít před jejich vlastním vojenským establishmentem. Reagan doufal, že když bude vybudována důvěra, bude pokračovat i další jaderné odzbrojování.

Teď, když byl tento zbývající úspěch prezidenta Reagana zničen, jaké budou důsledky koncese Trumpovy administrativy vůči ziskům amerického vojensko-bezpečnostního komplexu?

Bude jich mnoho, ale žádný není dobrý.

Obrovské zisky amerického vojensko-bezpečnostního komplexu se zvýší, protože ve stále větší míře nedostatkové americké zdroje potečou do výroby raket středního doletu, aby pomohly čelit „ruské hrozbě“. Republikáni to budou chtít zaplatit tím, že přistřihnou sociální zabezpečení a lékařskou péči Medicare. Pochybuji, že by demokraté byli jiní.

Sionističtí neokonzervativci nyní oživili naději, že zavedou americkou a izraelskou hegemonii, neboť budou moci nepozorovaně provést první jaderný útok na Rusko.

Více tlaku bude na Putinovu vládu klást Alexej Kudrin, židovská lobby, a milionáři oligarchové, nasazení Washingtonem a Izraelem v době vlády Jelcina, kdy bylo Rusko degradováno na americký vazalský stát. Tito ruští zrádci jsou tak silní, že je musí Putin tolerovat. Washington plný neokonzervativců dělá vše pro to, aby mohl poškodit ruské hospodářství a odčerpat ruské zdroje z ekonomických a infrastrukturních potřeb na vojenské výdaje. Kudrin a Západem podporované skupiny z ruských sdělovacích prostředků budou chtít vyhovět Washingtonu, a budou jej podporovat v tom, aby vyvíjel ještě větší tlak na Rusko s úmyslem dovést tuto zemi k vazalskému postavení vůči Německu, Británii, Francii, a zbytku Evropy společně s Kanadou, Austrálií a Japonskem.

Ruská vláda svou mírnou reakcí na silné provokace jen povzbuzuje další provokace, neboť USA a jejich vazaly to nic nestojí. To, že ruská vláda toleruje zrádce, jako je Kudrin, nepřesvědčilo obyvatele Západu, že Rusko je otevřená společnost, kde je svoboda projevu. Místo toho věří Kudrinovi, ne Putinovi. Američané věří, že Putin je kriminálník, který odcizil 50 miliard dolarů, a je jedním z nejbohatších lidí na světě. Slyšel jsem to včera od mého bratrance. Západní média nikdy nevykreslí korektní obraz života v Rusku. Jediným výsledkem nekonfrontační reakce ruské vlády na Západ a tolerování zrady v rámci vlastní vlády je, že to přesvědčí Washington o tom, že Putin může být svržen, stejně jako proruský prezident Ukrajiny a prezidenti Hondurasu, Brazílie, Argentiny.

Ve 20. století byli Američané, nebo to malé procento vnímavých osob, ovlivněni dystopickými romány, jako je Kafkův Proces, Orwellův román 1984 a Huxleyův Konec civilizace aneb překrásný nový svět. Tyto romány jsme si spojovali se životem v Sovětském svazu, báli jsme se, že si nás podmaní a podrobí, a že povedeme takový život. Je to už dávno, co jsem si uvědomil, že „sovětská hrozba“ je mystifikace, stejně jako „zbraně hromadného ničení“ Saddáma Husajna, „íránské jaderné zbraně“, „použití chemických zbraní Asadem“... sami můžete uvést příklady.

Většina lidí na celém světě nemá ani tušení, co se děje. Snaží se najít si práci, nebo se udržet ve svém zaměstnání, zajistit si bydlení a jídlo, získat peníze na hypotéku nebo splácení kreditní karty (USA), a ve velké části světa se snaží zajistit si vodu na pití a trochu toho jídla. Lidé jsou vystresovaní. Nemají energii na to, aby mohli čelit špatným zprávám nebo přijít na to, co se vlastně děje. Všude se jich vláda zřekla. Kde kromě Ruska, Číny, Íránu a Venezuely existuje vláda, která zastupuje svůj lid?

Dokonce i v Rusku, Číně, Íránu, Venezuele a Severní Koreji existují vlády, které skutečně věří sobě, nikoli západní propagandě.
Zdroj:
čj: http://www.zvedavec.org/komentare/2018/ ... tovani.htm
Aj: http://www.informationclearinghouse.info/50490.htm

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: USA

Příspěvek od WuVirr » 01 lis 2018, 09:43

Zvyšující se nerovnost ve Spojených státech hrozí snížením ratingu země

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 01 lis 2018, 18:41

Legální manipulace voleb: politici v USA kreslí šílené mapy, aby vyhráli
1. listopadu 2018 0:08, aktualizováno 12:28
Technologie zasahují do života často nečekaným způsobem. Fascinující a zároveň odstrašující ukázkou je americké překreslování volebních okrsků. Tato technika má dlouhou historii, díky počítačům se však v posledních letech dostala na novou úroveň. Výsledky jsou možná těžko obhajitelné, ale zcela legální.
Zdroj: https://technet.idnes.cz/gerrymandering ... ternet_pka
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 02 lis 2018, 08:36

Jak moc rostl dluh USA za prezidentů

Obrázek

Dluh USA k HDP

Obrázek

https://www.zerohedge.com/news/2018-10- ... -one-chart
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 02 lis 2018, 12:57

Trump uvedl, kdy USA zcela zaplatí obrovský státní dluh

Donald Trump prohlásil, že USA zcela zaplatí státní dluh do konce jeho druhého funkčního období, píše The Hill.
V průběhu akce věnované zvýšení počtu pracovních míst promluvil prezident o obrovském dluhu USA a dodal, že země ho začne brzy splácet.

https://thehill.com/business-a-lobbying ... oding-debt
https://ac24.cz/-/trump-uvedl-kdy-usa-z ... direct=%2F

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 03 lis 2018, 21:07

Švejkování: Doba teroristická & Ropou a krví

- FBI přiznává, že Trumpovu prezidentskou kampaň infiltrovala špióny. Carter Page byl jen jeden z nich. George Webb se domnívá, že jich bylo alespoň sedm. A že se jich několik stále pohybuje v Bílém domě.

- Před americkými volbami přituhuje. „Demokraté“ vytáhli z klobouku králíka Obamu, který zajíkavě vykřikuje, že ekonomické úspěchy Trumpovy vlády jsou ve skutečnosti jeho zásluhou. Prý má ale nějaké trable s účastí...

- Migranti z guatemalské karavany, mířící k hranicím USA, které je prý „musí“ přijmout, mají přes rameno sorosovské mošničky s názvem jedné z jeho charitativních organizací a v transportu jim pomáhají nákladní vozy. Svůj vřelý vztah ke své vysněné vlasti dokládají pálením amerických vlajek. Nabídku mexického azylu odmítají. Žen a dětí v karavaně viditelně ubývá, informací o MS13 a islamistech přibývá. K hranici jim prý zbývá asi tisíc kilometrů – jak to chtějí do úterních voleb stihnout? Aha, už jsou připravené busy...

A dalších cca 10 shrnutí "událostí" navazující na US

https://roklen24.cz/a/S4pHs/svejkovani- ... pou-a-krvi

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 05 lis 2018, 19:30

Pentagon má zásadný problém, prakticky vo všetkých oblastiach závisí od zahraničných dodávateľov, veľmi často od Číny, ktorá je strategickým protivníkom. Trump sa pokúša brutálnym spôsobom o obnovu amerických schopností, jeho politika je vedená racionálnymi dôvodmi. To, čo protitrumpovská tlač dehonestuje ako konanie blázna a šialenca, je v skutočnosti pragmatický pokus o nápravu chýb predchádzajúcich vlád.
https://slobodnyvyber.sk/pentagon-zisti ... na-kolena/

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: USA

Příspěvek od El Diablo » 06 lis 2018, 19:43

Republikáni přebarvili USA pomocí chytrého plánu. Nenápadně a legálně
6. listopadu 2018, aktualizováno 9:52
Přestože voličů demokratů je v USA už deset let více, republikánská strana má většinu v obou komorách parlamentu. Za tuto převahu vděčí republikáni i projektu REDMAP z roku 2009. Podívejte se, jak politický stratég chytře využil lokální volby a přebarvil americké mapy na republikánskou červenou.
Zdroj: https://technet.idnes.cz/project-redmap ... 2_veda_pka
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Juraj
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6274
Registrován: 16 úno 2017, 21:19

Re: USA

Příspěvek od Juraj » 07 lis 2018, 06:31

V strednodobych volbach sa Demokratom podarila zmena. Vyhrali Snemovnu. Senat udrzali Republikani
https://slobodnyvyber.sk/mimoriadna-spr ... ma-problem

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: USA

Příspěvek od QVAK » 08 lis 2018, 14:21

Střelec v Kalifornii zabil nejméně 12 lidí. Policie ho našla mrtvého

Neznámý útočník zastřelil v noci na dnešek při útoku v baru nedaleko Los Angeles dvanáct lidí, oznámil místní šerif Geoff Dean. Mezi mrtvými je i zástupce šerifa, který na místě zasahoval, střelným zraněním podlehl v nemocnici. Dalších až dvanáct osob bylo zraněno. Třináctým mrtvým je střelec, jehož tělo bylo nalezeno uvnitř baru. Jaký byl střelcův motiv či zda útok souvisel s terorismem, není jasné.
Internetový portál Ventura County Star napsal, že útočník vystřelil asi třicetkrát. Televizi ABC svědci řekli, že pachatel nejdříve několikrát vystřelil, pak po baru házel dýmovnice, načež znovu střílel. Záchranáři přijali první hlášení o události ve středu kolem 23:20 místního času (asi 08:20 SEČ). Lidé na místě tvrdili, že útočník měl blízkovýchodní vzhled, bradku a byl celý oblečený do černého.
https://echo24.cz/a/SyvFy/strelec-v-kal ... la-mrtveho

Uživatelský avatar
palo satko
Sponzor fóra
Příspěvky: 7605
Registrován: 16 úno 2017, 07:51

Re: USA

Příspěvek od palo satko » 08 lis 2018, 16:18

Musí to byť muž? Demokrati hľadajú súpera pre Trumpa.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/20955344/usa-volb ... z5WHDfeN9p


Trump ma buduce volby vyhrate. Nič na tom nezmenia. Jedine, že by hladali noveho Oswalda. :)
"Ego sum rex Romanus et super grammaticam" Žigmund - liška ryšava v Kostnici. Nie som cisar, ale gramatiku tiež nezvladam. :)

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: USA

Příspěvek od WuVirr » 08 lis 2018, 16:36

V důsledku střelby na předměstí Los Angeles bylo zabito nejméně 12 lidí

Odpovědět