Česká republika

Odpovědět
Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 29 lis 2018, 21:33

Bohosudov 1991
Co se stalo v roce 1991...
https://char.rajce.idnes.cz/Vybuch_sove ... .1.1991_-/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Česká republika

Příspěvek od WuVirr » 30 lis 2018, 09:45

„Musím jen zakroutit hlavou.“ Zeman zkritizoval ministra zahraničí

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek zkritizoval ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka z ČSSD. Podle prezidenta dělá hrubé chyby a jeho význam je minimální. Takový názor český lídr vyjádřil v rozhovoru pro TV Barrandov. Zeman se za jedno z Petříčkových rozhodnutích chce omluvit maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi.

Ministr Petříček před několika dny snížil úroveň několika českých ambasád. Kromě Turecka a Ukrajiny vyřadil i Itálii nebo Maďarsko, které jsou pro Českou republiku klíčové. Právě to Zemanovi vadí.
„Petříček je buď nezkušený nebo mu radí Poche (pozn. europoslanec Miroslav Poche), který v europarlamentu hlasoval proti Maďarsku. Obojí je samozřejmě špatně, my bychom prostě potřebovali profesionálního ministra zahraničí," uvedl prezident.
Dále Zeman doplnil, že se Orbánovi za toto rozhodnutí omluví (pozn. maďarský prezident v pátek přijede do ČR) a ostatním činitelům navrhne, aby toto rozhodnutí zrušili.
„Když tam nemáte profesionála, (ale člověka) který dělá hrubé chyby, který nezná význam Itálie v Evropské Unii, nezná význam Maďarska ve Visegrádské čtyřce, tak musím jen zakroutit hlavou, usmát se a politovat ministerstvo zahraničí," oznámil Zeman.
Více zde: https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... slanectvi/

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 30 lis 2018, 23:11

Ledovka u nás

Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 01 pro 2018, 15:14

Vrchní soud znovu zrušil osvobozující verdikt nad Nečesaným

Pražský vrchní soud znovu zrušil rozsudek, který zprošťoval Lukáše Nečesaného viny z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích. Vyplývá to z justiční databáze. Případ z roku 2013 tak bude muset pošesté řešit krajský soud. Na posun v kauze dnes upozornil místopředseda Spolku Šalamoun Václav Peričevič.
„Rozhodnutí soudu I. stupně zrušeno a věc vrácena soudu I. stupně k novému projednání,“ stojí v databázi k usnesení vrchního soudu, které je datováno dnem 28. listopadu. Proti osvobozujícímu rozsudku si podala odvolání státní zástupkyně, která pro Nečesaného žádá 13 let vězení.
Krajský soud v Hradci Králové mladíka třikrát uznal vinným, nejprve mu dvakrát uložil 16 let, později 13 let odnětí svobody. Po zásahu Nejvyššího soudu byl Nečesaný propuštěn z vězení a poté dvakrát nepravomocně zproštěn viny, a to novým soudním senátem. Předchozí osvobozující rozsudek vrchní soud rovněž zrušil s tím, že krajský soud se držel názoru Nejvyššího soudu i v otázce hodnocení důkazů, což by neměl.

P.S. To nevymyslíš ani v Kocourkově ale bezproblémově funguje v naší demokracii. Protizákonné odůvodnění rozhodnutí "Hlav skoro nejpomazanějších jež tímto tvrdí, že jejich nadřízení jsou korunovaní ale vol*vé a musí je poslouchat.

http://www.ceska-justice.cz/2018/11/vrc ... necesanym/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 02 pro 2018, 18:04

Právníci EK: Babiš má zájem na ekonomickém úspěchu Agrofertu

Premiér Andrej Babiš (ANO) má zájem na ekonomickém úspěchu Agrofertu a firem z této skupiny, napsala právní služba Evropské komise v interním materiálu posuzujícím Babišův možný střet zájmů v souvislosti s platbami z evropských strukturálních fondů. Analýza, o které dnes informovaly britský list The Guardian a francouzský Le Monde, uvádí, že Babiš má jako předseda vlády možnost v Česku řídit a ovlivňovat rozhodovací procesy spojené s využíváním fondů přicházejících z evropského rozpočtu.
- Skutečnost, že je Babiš vzhledem ke svěřenským fondům, kam převedl akcie Agrofertu, stále konečným uživatelem výhod, odpovídá podle názoru právní služby komise „hospodářskému zájmu“, jak jej definuje 61. článek nařízení o pravidlech pro unijní rozpočet.
- Právníci přitom poukázali i na to, že v Babišově případě by mohl být relevantní rovněž konflikt zájmů z rodinných důvodů, protože jeho žena Monika je zapojena v činnosti skupiny Agrofert.
- Materiál se rozsahem týká jen možného střetu zájmů v souvislosti se strukturálními a investičními fondy, nezabývá se stejnou otázkou v souvislosti například s přímými platbami zemědělským firmám Agrofertu v rámci unijní společné zemědělské politiky.
- I kdyby bylo zajištěno, že Babiš nebude řídit jednání vlády související s jeho střetem zájmů, má podle právníků jako předseda vlády možnost „uplatňovat vliv mimo formální rozhodovací procesy“.
P.S. Takže nejen osoba ale i rodina nejspíše i celá famílie možná dokonce celý klan musí být v EU politiky z povolání jinak není možno vyloučit střet zájmů ani u plošně z EK řízenému businessu v oborech. To dokáží vymyslet jen "právníci(kádrováci) z Kremlu". Nějak mi to opět připomnělo bolševikův třídní původ resp. feudální rodový původ "osoby ve funkci pomazané". Totální politická závislost resp. vydíratelnost nejen osoby ale až celého klanu je v EU asi nepominutelnou komparativní výhodou "hlavy funkcí pomazané".

http://www.ceska-justice.cz/2018/12/pra ... agrofertu/

Pepe Razzi
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1241
Registrován: 16 úno 2017, 19:08

Re: Česká republika

Příspěvek od Pepe Razzi » 02 pro 2018, 19:03


QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 04 pro 2018, 18:53

Analýza: Bezpečnostní informační služba vstoupila výroční zprávou jako další hráč do politiky

Na tenký led politické ideologie se pustila ve Výroční zprávě Bezpečnostní služba (BIS). Zpráva vysílá varování politikům, ale i tzv. obyčejným lidem. Podle Zprávy nebezpeční hrozí od obou kategorií, neboť jsme v situaci, kdy se političtí pragmatici angažují spolu s extremisty, kteří se naopak spojují s občanskými protesty proti politice vlády, elektronické evidenci tržeb nebo zákazu kouření. Za největší riziko má BIS lživé útoky proti vládě. Školy by pak měly změnit osnovy a přestat učit panslovanství a sovětský dějepis.
Bezpečnostní informační služba letos v oddílu Zprávy Ochrana ústavnosti a demokratických základů státu nezůstala jen při úvodním konstatování, že „Bezpečnostní informační služba nezaznamenala žádné aktivity, které by z jejího pohledu představovaly konkrétní hrozbu a bezprostřední ohrožení demokratických základů ČR,“ nýbrž přistoupila k výkladu politických ideologií a definic i politických hrozeb od těch, kteří vystupují proti vládě. Současně ovšem BIS na jiném místě varuje před vládní politikou a indoktrinací dětí ve školách.
- BIS: Pravice a levice ztrácí relevanci
- Extremisté v souladu s pragmatiky
- Nepřátelé vlády se setkávají bez politického obsahu
- Největší riziko je šíření lží proti vládnoucí třídě
- Internacionalisté, bojovníci proti islamizaci a dekadenci

http://www.ceska-justice.cz/2018/12/ana ... -politiky/

1stCLJan
Samostatný redaktor
Příspěvky: 2950
Registrován: 07 úno 2017, 20:33

Re: Česká republika

Příspěvek od 1stCLJan » 04 pro 2018, 19:25

No a stejně jako BIS, tak i novináři volají do zbraně a provádí politické školení mužstva o tom kdo jediný Čechům přinášel zlo a před kterým se musíme bránit a bojovat proti němu. Pamětníci 50tých let by asi řekli, že nám tu chybí snad jen to znárodňování a nějaká ta exemplární poprava do dokonalosti.
Rusko je nehostinná krajina, kde na jaře není nic kromě blátivé břečky. Není divu, že jsou Rusové naštvaní a chtějí dobýt svět! :dobre:

Novináři v ČR jezdí na agitační turné jitřit politickou zášť vůči Rusku. 50. léta naruby!


Reportér Sputniku zavítal na místní kulturně-osvětovou akci do ClubKina v Černošicích. Na setkání tzv. lidové akademie promluvil k divákům novinář z Respektu Ondřej Kundra, aby zvěstoval zprávu BIS. Rusy označil za oběti svého klimatu, kteří chtějí uzurpovat svět. Česká republika je prý prolezlá agenty z Kremlu. Tak snad abychom se zmobilizovali!

A kdopak nám tu lživou agitku asi financuje???

Už jen chybělo zahřímat „Do zbraně!"

Docela známý novinář Kundra na začátku přednášky proslovené 3. prosince 2018 v Černošicích citoval ze své knihy Putinovi agenti, která se odvolává na jiné kapacity, co Ruska se týká. Komentoval i výroční zprávu BIS. Z toho všeho pak vzešla děsivá teze: Češi sami napomáhají závadným (=proruským) médiím tím, že jsou pasivní. I celá naše vláda je prý politováníhodně nečinná, všemu tomu navíc předsedá prokremelský prezident Zeman. Nepochopitelně velká diplomatická mise Ruska v ČR je dozajista hnízdem záškodnické činnosti. Kdyby Ondřej Kundra Sputniku poskytl interview, možná náš dojem nebyl takto jednostranný. Kdoví.

Všude kolem nás jsou prý ruští špioni

V první řadě se chce říci, že novinář Kundra je docela příjemný člověk, ClubKino stylové místo, kde se konají jazzové festivaly a Černošičáci jsou inteligentní lidé. Tento článek proto ať nikdo prosím nevnímá osobně. A aby se předešlo nedorozumění: autor tohoto článku zdůrazňuje, že si zakoupil lístek na veřejnou akci, již pozorně vyslechl a z první části pořídil videozáznam, jejž v syrové, nesestříhané a nijak neupravené podobě nabízí nyní čtenářům Sputniku ke zhlédnutí, aby si tito sami udělali vlastní názor. Během záznamu se nevyskytly ze strany pořadatelů žádné námitky. Sputnik obdržel od novináře Kundry jeho knihu s věnováním. Exkluzivní rozhovor pro naše médium však odmítl, poněvadž by nechtěl, aby se tak Sputnik stal médiem legitimním. Fascinující. Jsou mezi námi lidé, kteří svým požeháním ostatním propůjčují legitimitu. Amen.

Rusko je nehostinná krajina, kde na jaře není nic kromě blátivé břečky. Není divu, že jsou Rusové naštvaní a chtějí dobýt svět!

Od Kundry jsme se také dozvěděli, že se Rusko přibližuje (svým vlivem) k hranicím České republiky. Předvojem jsou špioni a agenti a kohorta prokremelských kolaborantů, kteří si tím přivydělávají. (Zatímco on, Kundra, má na konci měsíce účet na nule.) Oběťmi dezinformací jsou dle Kundry obyčejní lidé, kteří jsou biti tím, že tu (v ČR) máme demokracii, kde si každý může plácat co chce, zejména pak alternativní média. Ptáte se možná, co to znamená? Čeká Česko diktatura? Až se hranice Ruska přiblíží k ČR?

Rusko prý chce Česku nadiktovat, jak má žít

Jeden se nestačí divit, co to z těch mainstreamových novinářů leze za neotřelá proroctví. Je vůbec Respekt hoden svého jména? Není totiž jasné, jestli se o tu diktaturu postará Rusko roztahující se na všechny světové strany, nebo Ministerstvo vnitra ČR, které ještě dříve zakáže závadná (nemainstreamová) média. Celé ClubKino sedělo a nikdo této logice nic nenamítl. Je to snad hotová věc? Reaganem označená říše zla se vrátila?
Nechceme nikoho ochuzovat o autentický zážitek. Máte možnost se podívat na video.

Jaký je předběžný závěr? Co máme dělat, co si počít? Dle Kundry se prý máme zmobilizovat, být politicky aktivní, abychom zastavili zlo, které přichází z východu. (Že by jezuitský hlas? Blíží se časy, kdy začneme pálit ruské knihy? pozn.)

Ze sálu i od moderátora akce zazněla ještě otázka, co máme PŘESNĚ dělat [jaký je exorcistický plán]? Kundra opět neřekl nic určitého, bohužel… Zato se na závěr vyznamenal místní „kulturní" referent. Do mikrofonu zahlásil, že za všechno může Putin. Reportér Sputniku se přeptal, zda to lze konkretizovat. Načež referent potvrdil jím dříve již řečené, že „za všechno".

Chcete být in? Na začátku promluvy prohoďte klíčová slova: Putin, zlo, anexe, Krym. Pak už můžete říkat cokoli. Publikum vám freneticky zatleská

Nyní vám nabízíme slíbené video. Kolik takových přednášek po ČR asi vykonávají novináři na svých spanilých jízdách, v jejichž rámci zvěstují pravdu? Možná jsme byli svědky jedné z mnoha…
https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... eml-video/


A bude válka? Pokud nevíte, prý si máte předplatit Respekt (Kundra řekl doslova jakékoli médium, jemuž věříte, načež se do sálu významně zahleděl)

Poznámka: O vlivu klimatu na člověka (kulturu) psal geniální německý symfonik Richard Wagner. Shodou okolností se jedna postava z jeho opery Parsifal jmenuje Kundry… Za své názory byl Wagner ve své době silně kritizován. Skladatelem však byl geniálním.

Názor autora se nemusí shodovat s názorem redakce
https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... eml-video/

1stCLJan
Samostatný redaktor
Příspěvky: 2950
Registrován: 07 úno 2017, 20:33

Re: Česká republika

Příspěvek od 1stCLJan » 05 pro 2018, 09:29

Česko podpořilo USA a postavilo se proti Rusku v otázce smlouvy o raketách INF
Česka republika sdílí s USA a dalšími spojenci závěr, že Rusko porušilo Smlouvu o likvidaci raket středního a kratšího doletu (INF) svým systémem 9M729, který spolu s dalšími nekonstruktivními ruskými kroky ohrožuje euro-atlantickou bezpečnost, uvádí se v prohlášení Ministerstva zahraničních věcí ČR.


Podle českého ministerstva zahraničí je Rusko samo výlučně odpovědné za stav, který přiměl USA ke krokům vedoucím k vypovězení INF-T. Prohlášení o tom je uveřejněno na stránkách Ministerstva zahraničních věci ČR.

#PROHLÁŠENÍMZV: ČR sdílí s #USA a dalšími Spojenci závěr, že #Ruskoporušilo Smlouvu o likvidaci raket středního a kratšího doletu (INF-T) svým systémem 9M729, který spolu s dalšími nekonstruktivními ruskými kroky ohrožuje euro-atlantickou bezpečnost. → https://t.co/r6IkFzhTA3

— MZV ČR (@mzvcr) December 4, 2018

„Česká republika sice sama není smluvní stranou INF-T, avšak postup USA chápe, neboť´ není udržitelné, aby INF-T nadále plnily pouze USA. Česká republika považuje INF-T za důležitou pro euro-atlantickou bezpečnost, protože eliminovala nebezpečnou a destabilizující kategorii nosičů jaderných i konvenčních zbraní. Rusko má ještě možnost vrátit se k dodržování smlouvy, k čemuž je vyzýváme spolu s našimi Spojenci," uvádí se v prohlášení.

Podotýká se však, že Česko i nadále bude alianci konzultovat o smlouvě INF, včetně odpovědí na postup Ruska, v zájmu efektivnosti vlastní i spojenecké bezpečnosti a kolektivní obrany.

Americký ministr zahraničních věcí Mike Pompeo dnes prohlásil, že Washington se nechystá vyvíjet, zkoušet ani přijímat do zbraně prostředky, které by neodpovídaly smlouvě INF po dobu 60 dní, následně pozastaví účast ve smlouvě.

Jinými slovy, Česká vládní garnitůra posvětila USA vystoupení ze smlouvy INF, vazalství k USA a NATO je pro ní důležitější než bezpečnost vlastních českých občanů. Po vystoupení USA z INF už zbývá jen rozmístění raket v Evropě a identická odpověď Ruska. Mírový klid v Evropě právě skončil. Naše děti zase budou cvičit ve škole v atombordelu!!

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 06 pro 2018, 07:10

Tajné služby mají hlídat republiku před ohrožením, ne se samy ohrožením stát.
Předem mého komentáře děkuji BISce, že mi stále ještě dovolí šířit ty mé bludy a domněnky a hloupé proruské dezinformace. Děkuji, že mi to stále tolerujete, drazí soudruzi gestapáci. Po pročtení vaší výroční zprávy mi připadá, že teď teprve se dostáváme do Ruska. A to do toho vašeho vysněného Ruska, kde svoboda, ta naše svoboděnka, není, nebyla a nebude. Mlátit to pendrekem, že jo.

Pojďme si část z výroční zprávy ocitovat: „Drtivá většina dezinformačních webů v českém jazyce je dílem českých (ideologicky motivovaných a přesvědčených o škodlivosti NATO, EU, USA, liberální demokracie či prvoplánově proruských) občanů, které nepodporují ruské entity. Tito aktivisté jen v rámci svých občanských práv a svobod šíří to, čemu věří, že je pravdivé. Jejich činnost je věcí diskuse a kritiky v rámci svobody slova a případně občansko-právních sporů, čímž ovšem nijak nezpochybňujeme, že tito lidé a jejich webové projekty zneužívá ruská strana pro šíření propagandy a dezinformací či pro podporu jiných komponentů hybridní strategie.“

Názor jako dezinformace
Promiňte mi, soudruzi papaláši z BISky, ale pochybuji. Pochybuji velmi silně o správné cestě Evropské unie. Pochybuji, a proto si dovoluji Evropskou unii kritizovat a v kritizování neustanu, dokud mi to budete tolerovat. Stejně tak pochybuji o roli NATO. A to od chvíle, kdy se ten agresivní a útočný spolek pustil do genocidy v Jugoslávii. Jeho další angažmá na severu Afriky a na Blízké východě už je jen pokračující zoufalství vyčerpané ideologie zbraní a tvrdé nadvlády. Pochybuji o roli USA, která nevyváží demokracii, ale utrpení. Pochybuji i o liberální demokracii, která se začíná vymykat kontrole a začíná požírat lidi. Až mi rozrazíte dveře a obuškem mě donutíte mlčet, pak ano, pak zmlknu. Jako Hus za pravdu hořet nepotřebuju. Díky, ale ne. Ale než ty dveře rozrazíte, vězte, že obdobně pochybuji o Putinovi a Rusku a bylo-li by referendum o připojení k Rusku, s hrůzou hodím do urny své NE.

https://www.krajskelisty.cz/praha/20997 ... -chaba.htm
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 06 pro 2018, 19:40

NCOZ: Riziko korupce roste, zasahuje soudce mediálních kauz i poslance legalizující nezákonnost

Oblastí, která je zasažena korupcí, jsou například převody veřejného nebo státního majetku do soukromého vlastnictví v podobě penzijních či zdravotních pojistných systémů. Uvádí to aktuální výroční zpráva Národní centrály proti organizovanému zločinu. Rizikem je politizace státní správy, pomocí které prosazují vliv nevolené skupiny osob. Korupce je ve zdravotnictví, stavebnictví i ve sportu. Korupčníci dokáží podle Zprávy ovlivnit i délku soudního procesu a přidělování věcí soudcům.
Střídání politických stran je střídání lobbyistů
Jak lze vyvodit ze Zprávy, politici si vždy po volbách rozparcelují resorty a území a tam vpouštějí lobbyisty, kteří uplatňují nátlakem na úředníky svůj vliv a prosazují své zájmy: „Další rizikovou oblast ve veřejné správě představuje její politizace, kdy dochází po volbách k výměně politických osob na těch nejvýznamnějších postech a funkcích,“ konstatuje Zpráva. „S touto problematikou je úzce spojen lobbing, kdy zájmové skupiny prosazují své zájmy a snaží se uplatňovat svůj vliv na toho, kdo má rozhodnout, tedy na úředníky, poslance, vedoucí různých institucí, a to osobně či prostřednictvím různých analýz či expertíz.
http://www.ceska-justice.cz/2018/12/nco ... zakonnost/

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 09 pro 2018, 16:56

Tři pozemky v Sýrii. Babiš rozjíždí pomoc sirotkům: „Makám na tom, řeším to sám“

Premiér Andrej Babiš nastínil, jak si představuje, že by měl vypadat „jeho“ projekt pomoci syrským sirotkům, které chce podpořit přímo v jejich zemi. Plán podle vypracované studie počítá s výstavbou škol, školek či ubytování pro syrské děti. „Makám na tom a je to projekt, který si řeším sám,“ nechal se slyšet předseda vlády, přestože s iniciativou pomoci v Sýrii přišla poprvé europoslankyně za KDU-ČSL Michaela Šojdrová, která usilovala o přijetí padesátky sirotků v Česku. Babiš její plán zkritizoval naposledy v uplynulém týdnu při sněmovních interpelacích.
Premiér podle svých slov navázal spolupráci s Českým červeným křížem a „intenzivně“ komunikuje i se syrskou velvyslankyní ohledně výběru nejvhodnějšího umístění. „V této chvíli máme ze syrské strany možnost získat tři pozemky v různých lokalitách – 30 kilometrů od hlavního města Damašku, další je taky blízko Damašku, další 20 kilometrů směrem na libanonské hranice,“ přiblížil Babiš.
Na pozemcích o rozloze přibližně 25 tisíc (kilo???)metrů čtverečních plánuje stavbu škol, školek či ubytovacích zařízení. „Takže na tom makám, je to projekt, který si řeším sám, a nezapojuju do toho úředníky. Až to budu mít všechno v kopě, tak to samozřejmě představím,“ tvrdil Babiš.

Multikulturní nexenofobní promigrační sestra z KDU-ČSL a EP Michaela Šojdrová s jejími souvěrci pravdy a lásky podpoření masmédii puknou stekem. O čem nyní budou psát?
Babiš při čtvrtečních interpelacích odmítl návrh Šojdrové na přemístění syrských sirotků do České republiky. „Jsem přesvědčen, že máme pomáhat syrským dětem v Sýrii. Tam jsou ti sirotci. Projekty a představy paní Šojdrové od samého počátku jsou nesmyslné,“ prohlásil premiér.
https://echo24.cz/a/SvLD3/tri-pozemky-v ... sim-to-sam

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 10 pro 2018, 17:27

Justiční Kocourkov aneb Neuvěřitelná kauza Lukáše Nečesaného

Společnost pro právní stát připravuje návrh na zařazení kauzy „Nečesaný“ do Guinessovy knihy rekordů. Před téměř šesti lety došlo k mediálně známému trestnému činu pokusu o vraždu holičky v Hořicích. Od té doby začaly efektivně fungovat orgány činné v trestním řízení a návazně pak český soudní systém. Výsledek? Za pár měsíců má začít nalézací soud v dalším, již třetím složení, řešit kauzu opět od počátku. Začne znovu hodnotit i důkazy.
Co se týká viny, zpočátku panovala mezi nalézacím a odvolacím soudem shoda. Došlo jen k úpravě trestu ze šestnácti na třináct let a odsouzený nastoupil k výkonu trestu. Naštěstí pro spravedlnost podala ministryně rezortu stejného názvu stížnost pro porušení zákona. Nejvyšší soud rozsudek Vrchního soudu zrušil a pustil Lukáše Nečesaného na svobodu. Soudce Vacek, který začal případ opětovně řešit, nechtěl přiznat jakoukoliv chybu a rozhodl úplně stejně jako naposledy. Senát soudce Lněničky na Vrchním soudu nelenil, rozsudek potvrdil a poslal nově pravomocně odsouzeného zpět do vězení. Nejvyšší soud znovu propustil Nečesaného z výkonu trestu a opět z něj (dle presumpce neviny) učinil nevinného.
A úplně na závěr jedna perlička. Soudce Lněnička přišel ve svém rozsudku s přelomovou interpretací slova „pochybnost“, která zřejmě vstoupí do historie. Dosud pochybnost vždy znamenala výraz nejistoty, čili při aplikaci zásady „in dubio pro reo“ pochybností rozumíme stav, kdy není dosaženo jistoty průkaznosti důkazů. Pan Lněnička postavil „pochybnost“ vzhůru nohama a tvrdí logický nesmysl, že „odůvodnění toho, na čem jsou pochybnosti založeny, musí být jasné a přesvědčivé…“ Je smutné, že právě na tomto kuriózním tvrzení postavil své usnesení.
Smutné je, že tento způsob činnosti našeho soudního systému připadá většině jeho aktérům naprosto normální. Jinak by určitě hledali systémové řešení, aby se něco tak absurdního už nemohlo opakovat. Jakékoliv podobné tendence jsem však nezaregistroval.
http://www.ceska-justice.cz/blog/justic ... ecesaneho/

Kauza popsaná:
Nejste schopni zhodnotit důkazy, zdůvodnil vrchní soud vrácení kauzy Nečesaný
http://www.ceska-justice.cz/2018/12/nej ... -necesany/
viewtopic.php?f=8&t=21&start=1095#p75245

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 11 pro 2018, 07:00

Příkladná integrace? Většina z 800 tisíc imigrantů v Česku pracuje a cítí se bezpečně
Zpráva Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) srovnává integraci imigrantů v členských zemích. Z ní vyplývá, že v České republice žije 798 tisíc lidí, kteří se nenarodili na území Česka. Jejich podíl na celkové populaci činí 7 procent. V zemích OECD celkem žije 129 milionů imigrantů a tvoří 10 procent populace členských zemí. V EU to je 59 milionů, což je 12 procent celkové populace Evropské unie. Za posledních deset let se jejich počet zvýšil o 28 procent.
Celkem v zemích OECD pracuje 68 milionů přistěhovalců, dvě třetiny v produktivním věku mají práci. V České republice to je 77 procent. Lépe je na tom je Island s 83 procenty a Izrael se 79 procenty.

https://www.euro.cz/politika/imigranti- ... ti-1432432
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Česká republika

Příspěvek od Rado Info » 11 pro 2018, 19:42

Andor Šándor: Čučkaři? Tajné služby pomáhají vládám vládnout
https://dvojka.rozhlas.cz/andor-sandor- ... ut-7701702

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 11 pro 2018, 23:22

Sníh zastavil provoz na D1

Silnice na Vysočině jsou kvůli mokrému sněhu a náledí místy obtížně sjízdné. Před 20:45 policisté uzavřeli dálnici D1 ve směru na Prahu mezi 141. a 125. kilometrem. Zledovatělá je i ve směru na Brno, silničáři ji posolí. Kolem 18:00 byla nejhorší situace na Havlíčkobrodsku, problémy byly také na silnici I/19 mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě. Zledovatělý sníh je také na silnicích nižších tříd. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytla policie a silničáři.

P.S. Že by taky největšími nepřáteli liberální demokracie bylo jaro, léto, podzim a hlavně zima jako to bylo za bolševika?

https://echo24.cz/a/SJvxc/snih-zastavil-provoz-na-d1

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 12 pro 2018, 18:52

ŽLUTÉ VESTY V ČR

Na českém facebooku spontánně vznikla stránka Žluté vesty v ČR. Obdobné stránky vznikly i na Slovensku a v mnoha dalších evropských zemích. Všichni se inspirovali událostmi ve Francii, protože Francouzi ve žlutých vestách – stejně jako většina obyvatel ČR a Evropy - chtějí, aby jejich vlastní země byla atraktivní pro jejich vlastní obyvatele a ne pro zahraniční investory, nadnárodní korporace a pro hrstku boháčů. Chtějí, aby stát, který si platí ze svých daní, také plnil jejich přání a poskytoval servis jim.

http://www.czechfreepress.cz/vase-free- ... -v-cr.html

Nejvyšší soud rozhodl o dovolání v kauze elektráren bratří Zemků, pustil Schneiderovou

Nejvyšší soud (NS) už rozhodl o všech dovoláních v kauze solárních elektráren na Chomutovsku, kde mezi obžalovanými figurovala někdejší předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková a také bratři Zemkové. Podle informací České justice byla z vězení okamžitě propuštěna bývalá vedoucí odboru licencí regulačního úřadu Michaela Schneidrová. „Mohu potvrdit, že na základě jednoho z výroků bylo rozhodnuto o okamžitém propuštění ing. Michaely Schneidrové z výkonu trestu ve Věznici ve Světlé nad Sázavou, přičemž senát následně rozhodl, že se tato obviněná nebere ani do vazby,“ reagoval mluvčí Nejvyššího soudu Petr Tomíček.
Schneidrová si měla odpykat sedm let vězení, podle informací České justice je doma již od včerejšího večera. Výsledky ostatních dovolání soud zatím nezveřejní. Nejprve musí zpracovávat písemné odůvodnění, poté spis vrátí Krajskému soudu v Brně, který bude rozhodnutí NS doručovat účastníkům řízení.
Dovolání k NS podali všichni odsouzení a také nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, jenž napadl výrok o zproštění Vitáskové. Obecně platí, že odůvodnění má být hotové do 30 dnů. V kauze solárních elektráren by to mohlo být rychleji, protože soudce Vladimír Jurka odchází k poslednímu prosinci do důchodu.

http://www.ceska-justice.cz/2018/12/nej ... eiderovou/

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 14 pro 2018, 12:38

Kdyby vás zajímala sledovat pořadů

https://mediamania.tyden.cz/rubriky/statistiky/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

QVAK
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 11612
Registrován: 07 úno 2017, 16:20

Re: Česká republika

Příspěvek od QVAK » 14 pro 2018, 17:28

Česká televize podala trestní oznámení na TV Barrandov

Veřejnoprávní Česká televize podala trestní oznámení v souvislosti s pořadem TV Barrandov Týden podle Jaromíra Soukupa. V pondělním vydání se moderátor a majitel televize Soukup tvrdě opřel do moderátorů a pořadů České televize, nechyběly ani vulgarity.
https://twitter.com/CzechTV/status/1073 ... -barrandov
https://echo24.cz/a/SMQeJ/ceska-televiz ... -barrandov

Uživatelský avatar
WuVirr
Šéfredaktor
Příspěvky: 5647
Registrován: 01 úno 2017, 15:31

Re: Česká republika

Příspěvek od WuVirr » 15 pro 2018, 11:38

Belgický premiér pohrozil Česku: Změňte postoj k migraci nebo vás vyloučíme ze Schengenu

Pateční jednání Evropské rady v Bruselu spustilo vášnivou diskusi o přerozdělování migrantů. Belgický premiér Charles Michel odpálil nálož, když prohlásil, že země visegrádské čtyřky musejí ukázat solidaritu ohledně otázky migrace, jinak půjdou pryč ze Schengenu.

Na summitu lídři unijních zemí nenašli společnou řeč ohledně reformy azylového systému. Během jednání znovu zazněla slova o pokrytectví zemí, které přijímají finanční prostředky z EU a využívají výhod schengenského prostoru, ale odmítají se solidarizovat se státy, jež na migrační krizi nejvíce trpí.
„Není možné, aby některé země považovaly EU za bankomat, ze kterého mohou dostávat podporu na svůj hospodářský rozvoj, ale zároveň odmítali princip solidarity v otázce migrace," pálil ostrými belgický premiér Charles Michel.
Více zde: https://cz.sputniknews.com/ceskarepubli ... Schengenu/

Odpovědět