Ukrajina

Odpovědět
Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Ukrajina

Příspěvek od petrp » 24 dub 2021, 12:54

Zelenskij nepojede do hlavního města agresorské země
Ukrajinský vicepremiér, zástupce vedoucího ukrajinské delegace v trilaterální kontaktní skupině pro Donbass Aleksej Reznikov, uved v TV vysílání že
ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij nemůže přijmout pozvání Vladimira Putina. „Ukrajinský prezident Zelenskij nemůže během války jet do hlavního města a setkat se s osobou, která je zástupcem agresorské země. Zdá se mi, že je to trochu podivný návrh, “ řekl Reznikov. Politik dodal, že podle jeho názoru by se takové setkání mělo uskutečnit ve formátu Normandie společně se šéfy Německa a Francie.

Putin již dříve reagoval na videozprávu Zelenského, v níž navrhl, aby se ruský prezident s ním„setkal kdekoli na ukrajinském Donbasu, kde je válka“. Ruský vůdce poznamenal, že pokud chce šéf Ukrajiny diskutovat o problémech Donbasu, musí se nejprve setkat s vedoucími DPR a LPR a poté o těchto otázkách hovořit se zástupci třetích zemí. Ruské úřady jsou však kdykoli připraveny přijmout Zelenského v Moskvě k projednání otázek bilaterálních vztahů, zdůraznil Putin.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... rske-zeme/

Nikdo ho ani nezval...
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 24 dub 2021, 13:03

Poprvé dva USAF RQ-4B FORTE10 a RQ-4A FORTE12 letí na průzkum Donbsu
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 4964333571
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 24 dub 2021, 22:58

Ukrajinský plynárenský monopol utrpěl ztrátu 11,8 miliardy hřiven
Nedávno národní akciová společnost Naftogaz Ukrajiny předložila ukrajinskému ministerstvu hospodářství návrh finančního plánu na rok 2021, který shrnuje předběžné výsledky roku 2020 vyjádřené úžasným výsledkem: ukrajinský plynárenský monopol utrpěl ztrátu 11,8 miliardy hřiven .
V této situaci existuje spousta neoficiálních důkazů, počínaje skutečností, že za osm let se cena plynu na Ukrajině zvýšila více než sedmkrát a Naftogaz, s výjimkou dceřiných společností, soustředil do svých rukou finanční tok 300 miliard hřivny - téměř čtvrtina státního a všech místních rozpočtů Ukrajiny.
https://ria.ru/20210424/naftogaz-1729686898.html
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

false_flag
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 9075
Registrován: 27 čer 2017, 23:20

Re: Ukrajina

Příspěvek od false_flag » 25 dub 2021, 05:01

Česká stopa v okradení Číny v kauze Motor Sič.
Инвесторы из холдинга Skyrizon и других предприятий в свое время купились на сладкие посулы почетного директора "Мотор-Сич" Вячеслава Богуслаева и видного деятеля фонда Сороса и чешского промышленника Томаша Фиалы. Два этих деятеля, собственно и придумали "китайскую схему" приватизации моторостроительного гиганта. Поговаривают, что сын Богуславского с жирных китайских барышей приобрел уютный островок у побережья Италии и массу вкусной недвижимости в разных теплых и красивых уголках планеты. Теперь обманутые восточные вкладчики жаждут их "крови" и сатисфакции от украинского руководства,
Investoři z holdingu Skyrizon a dalších podniků ve své době skočili na špek čestnému řediteli "Motor-Sich" Vjačeslavu Boguslavskému a význačnému představiteli fondu Sorose, českému průmyslníku Tomáši Fialovi. Tito dva ve skutečnosti osobně , přišli s" čínským schématem " privatizace motorového gigantu. Říká se, že syn Boguslavského z mastných čínských zisků získal útulný ostrůvek u pobřeží Itálie a spoustu atraktivních nemovitostí v růzličných teplých a krásných koutech planety. Nyní podvedení východní investoři touží po jejich "krvi" a satisfakci od ukrajinského vedení,

https://dragon-capital.com/ru/about/man ... 017_11_13/
https://zen.yandex.ru/media/id/5cbc1d66 ... mpaign=dbr
Pokud mým příspěvkům nerozumíte, jsou pro Vás urážlivé, či kolidují s Vaším viděním světa. Nerozčilujte se.
Není třeba reagovat. Klid. Vše je v pořádku. Ignorujte je. Nejsou určeny Vám.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 25 dub 2021, 14:43

Ukrajina se obrátila na Německo s žádostí o pomoc, chce lodě a rakety
Ukrajinské úřady požádaly Německo, aby dodalo obranné zbraně - použité korvety, rakety, systémy protivzdušné obrany a odminovací zařízení.

Uvádí to Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Německý ministr zahraničí Heiko Maas již negativně reagoval na možné dodávky zbraní požadované ukrajinskou stranou. Ministryně obrany Annegret Kramp-Karrenbauerová a předseda zahraničněpolitického výboru Spolkového sněmu Norbert Röttgen však na žádost reagovali kladně.

„Jelikož Rusko hrozí válkou, bylo by špatné nyní vyloučit dodávky čistě obranných zbraňových systémů,“ řekl Röttgen.

Připomínáme, že Výbor pro zahraniční vztahy Senátu USA jednomyslně podpořil návrh zákona „O partnerství s Ukrajinou v oblasti bezpečnosti“. Dokument mimo jiné počítá s nárůstem každoroční americké vojenské pomoci Ukrajině.
https://strana.ua/news/330124-ukraina-p ... uzhie.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 26 dub 2021, 09:14

Šéf prezidentské kanceláře Andrej Jermak uvedl, že USA mohou jmenovat zvláštního vyslance pro řešení a ukončení války na Donbasu.
Řekl to v rozhovoru pro Ligu.

"Pokud budeme mluvit o konkrétních krocích (v rámci pomoci v ukončení války na Donbasu), tak dnes se aktivně diskutuje o jmenování zvláštního vyslance USA pro urovnání a ukončení války na Donbasu. Je velmi důležité, aby se takový člověk objevil. Diskutuje se také o sbližování naších pozic a užší spolupráci ve vojensko-obranné oblasti a navíc existuje podpora Spojených států pro udělení MAP Ukrajině," řekl Jermak.

Podle Jermaka, "lze amerického zvláštního vyslance jmenovat „poměrně rychle“, protože „pokračují„ úzké kontakty na úrovni ministra zahraničí a administrativy“.
https://strana.ua/news/330219-v-ssha-sk ... ermak.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 26 dub 2021, 11:02

Zajímavé: CASA C-295M PLF034 polského letectva nad Ukrajinou - letící ke Kyjevu
https://www.flightradar24.com/PLF034/27856062
https://twitter.com/GDarkconrad/status/ ... 1000318979
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Ukrajina

Příspěvek od petrp » 26 dub 2021, 12:11

Šokin: Podal jsem žádost k EK na uvalení sankcí na Bidena a Porošenka
Na konci loňského roku učinila Evropská komise rozhodnutí, podle kterého se každá právnická nebo fyzická osoba z kterékoli země na světě může odvolat k Evropské komisi pro porušení kteréhokoli z jejích práv. Prvním na Ukrajině, který podal takovou žádost, byl bývalý generální prokurátor Viktor Šokin nebo spíše jeho jménem právník. Bývalý šéf GPU stále považuje své odvolání z této pozice za nezákonné a veškeré stížnosti na svévole v různých případech jsou ponechány bez řádného zvážení. Šokin za propuštění viní Joea Bidena, v té době viceprezidenta USA, a exprezidenta Ukrajiny Petra Porošenka.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... porosenka/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 26 dub 2021, 12:35

Zelenský chce přepsat minské dohody a pozvat USA s Kanadou do normandského formátu
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenský oznámil, že je třeba přepsat minské dohody a zapojit Spojené státy americké do jednání o normandském formátu.

Uvedl to v rozhovoru pro Financial Times.

Současná ustanovení dohod podle něj nepomáhají ukončit konflikt v regionu, protože slouží „účelům minulosti, nikoli současnosti“. Politik zároveň uvedl, že by chtěl „větší flexibilitu“ některých ustanovení dokumentu, protože je téměř nemožné je v současné verzi implementovat.

Podle ukrajinského prezidenta existují dvě možnosti řešení problému.

"Existují dvě možnosti: můžeme změnit minský formát, upravit jej. Nebo můžeme použít nějaký jiný formát. Na rychlosti záleží. Tempo tohoto procesu je důležité, protože každý den ztrácíme lidi," řekl Zelenský.

Prezident se navíc domnívá, že do vyjednávacího procesu mohou být kromě Spojených států zapojeny také Británie nebo Kanada. Zelenský zároveň odmítl přímý dialog se zástupci takzvaných „LLR“ a „DLR“.

Prezident Ukrajiny dodal, že je připraven jednat o urovnání situace s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a ukrajinská strana „se nestará o místo konání, mluvíme o obsahu“.
https://strana.ua/news/330245-zelenskij ... -ssha.html

Kreml považuje Zelenského přání přepsat minské dohody za nemožné
V komentáři ke slovům ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který oznámil své přání přepsat minské dohody o Donbasu, tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov uvedl, že je nemožné je upravit.

To uvedla RIA Novosti s odkazem na Peskov.

Zelenský v rozhovoru pro Financial Times uvedl, že by rád přepsal minské dohody a zahrnul USA mezi účastníky jednání v normandském formátu. Peskov nazval tato slova prezidenta Ukrajiny „dalším varovným signálem“.

"Opakovaně jsme uváděli, že je to velmi obtížná situace. Je to opět na nejvyšší úrovni, a ukázka toho, že Ukrajina by chtěla minský proces změnit. A jeho změna, aniž by skončil, je prostě nemožná, " - řekl Peskov.
https://strana.ua/news/330264-ideju-zel ... remle.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16228
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Ukrajina

Příspěvek od petrp » 26 dub 2021, 12:38

Exministr zahraničí Schwarzenberg převezme vysoké vyznamenání Ukrajiny
Exministr zahraničí a poslanec TOP 09 Karel Schwarzenberg v úterý převezme z rukou ukrajinského velvyslance v Praze Jevhena Perebyjnise jedno z nejvyšších státních vyznamenání Ukrajiny, Řád knížete Jaroslava Moudrého 2. třídy. ČTK o tom informoval mluvčí TOP 09 Vladan Vaněk. Exministra řádem loni v srpnu vyznamenal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj za významný osobní příspěvek k posílení mezinárodní prestiže Ukrajiny, rozvoji spolupráce mezi státy a za plodné veřejné aktivity. Schwarzenberg se v ukrajinských médiích těší pověsti obránce Ukrajiny před Ruskem, vedle desítek dalších evropských politiků figuruje na černé listině, kterou Rusko vytvořilo v odvetě za západní sankce za anexi Krymu a konflikt v Donbasu.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/exmin ... y/2027977?
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 26 dub 2021, 14:12

Komentář Natalie Nikonorové ke Zelenského prohlášení o změně minských dohod
Výroky ukrajinského prezidenta požadující změnu minských dohod a rozšíření normandského formátu lze stručně charakterizovat slovy „naše píseň je dobrá, začněme znovu“.

Jakmile ukrajinské vedení vyčerpalo horlivost vymýšlet jiné způsoby, jak se vyhnout plnění svých závazků podle minských dohod, vrací se ke své oblíbené tezi, že „minský proces musí být flexibilní“. Jediným problémem je, že slovo „flexibilní“ je ukrajinskými orgány vždy chápáno jako „přepsány, upraveny, změněny“. Ale nikdy "dohodnuté na všech detailech a provedených".

Rovněž upozorňujeme pana Zelenského na skutečnost, že výzvy k setkání s vůdci třetích zemí mu v žádném případě nepomohou vyřešit konflikt na Donbasu. V tomto smyslu jsou prohlášení o tom, že „se nestará o místo jednání, mluvíme o obsahu“, jednoduše absurdní: hlavním obsahem minských dohod je právě potřeba přímého dialogu s námi a ukrajinské orgány se tomu snaží všemožně vyhnout.

Zelenského obava, že tempo vyjednávacího procesu není dostatečně rychlé, zní zcela pokrytecky - taková prohlášení činí prezident země, jehož zástupci na minské platformě dělají vše pro to, aby oddalovali a zkomplikovali práci v vyjednávacím procesu co nejvíce. Pokud by však ukrajinský vůdce opravdu chtěl urychlit jednání, můžeme mu říci, jak toho dosáhnout: může například vyvinout tlak na své zástupce v kontaktní skupině, aby konečně zaslali své připomínky k našemu návrhu cestovní mapy, který byl rozeslán před 7 měsíci a doposud jsme nedostali odpověď.

Věříme, že je nejvyšší čas, aby se ukrajinské orgány smířily s jednoduchým faktem: jediným cílem, kterému slouží minský proces, je dosažení míru na Donbasu na základě dohody mezi stranami konfliktu - republikami a Kyjevem - o dalších podmínkách soužití a sousedství. A za účelem dosažení tohoto zjevného a transparentního cíle by Ukrajina neměla požadovat změny ani používat jiné formáty mírových jednání, ale přijímat a provádět dohody, které byly podepsány stranami a schváleny Radou bezpečnosti OSN před šesti lety.
https://dan-news.info/official/kommenta ... henij.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 26 dub 2021, 19:32

Bezpečnostní orgány jsou žádány, aby posoudily výzvy radnice starosty Ivano-Frankivska k „očištění“ klášterů UPC
Nazariy Kishak, poradce starosty Ivano-Frankivska pro bezpečnost a právo, zveřejnil příspěvek na fecebooku, ve kterém zveřejnil potřebu „očistit“ kláštery UPC. K příspěvku přidal fotografii lidí se zbraněmi a hashtag „smrt nepřátelům“.

"Je třeba vyčistit všechny moskevské kláštery, protože odsud hrozí bodnutí do zad! Jeden z nich-vizuální příklad na ulici Černovola v srdci Franovska. Pokud bude komunita i nadále lhostejná, nepřítel bude vždy před námi, " uvádí Kishak.

Na sociální síti kritizují příspěvek poradce starosty Ivano-Frankivska pro bezpečnost a právo, ve kterém vyzval k "očištění" klášterů UPC.

Bloger Alexander Voznesensky si myslí, že takový příspěvek může být kvalifikována jako výzva k násilí s použitím zbraní a výzva k vraždění.

Vyzval právníky, policisty, novináře a právníky UPC, aby zhodnotili výzvy k násilí ze strany radnice krajského města, které jsou zveřejněny z pozici poradce starosty.
https://strana.ua/news/330342-v-merii-i ... -upts.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 26 dub 2021, 19:52

Z iniciativy francouzské strany měl Vladimir Putin telefonický rozhovor s prezidentem Francouzské republiky Emmanuelem Macronem
Zvláštní pozornost byla věnována vnitřnímu ukrajinskému konfliktu. Bylo vyjádřeno znepokojení nad eskalací napětí na jihovýchodě Ukrajiny. Vladimir Putin upozornil na provokativní akce Kyjeva, který záměrně eskaluje situaci na kontaktní linii a ignoruje ustanovení minských dohod. Byla zdůrazněna potřeba přísného provádění dříve dosažených dohod kyjevskými orgány, především o navázání přímého dialogu s Doněckem a Luganskem a legislativní ukotvení zvláštního statusu Donbasu. Na druhé straně, Emmanuel Macron informoval o nedávných jednáních v Paříži s prezidentem Ukrajiny.

Znovu byla potvrzena dispozice pokračovat v úzké spolupráci mezi Ruskem a Francií ve formátu „Normandie“.
http://kremlin.ru/events/president/news/65450

Macron vyzval Putina, aby usiloval o snížení napětí s Ukrajinou
26. dubna hovořili telefonicky ruští prezidenti Vladimir Putin a Emmanuel Macron z Francie . Diskutovali o několika tématech, včetně Ukrajiny.

To je hlášeno ze strany západních médií.

Během rozhovoru s hlavou Kremlu ho tedy Macron vyzval, aby se upřímně snažil snížit napětí s Ukrajinou.
https://strana.ua/news/330345-makron-pr ... ainoj.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 27 dub 2021, 11:53

Zástupci Kyjeva v humanitární podskupině řekli anekdotu, místo aby diskutovali o výměnách vězňů - Morozova
Ukrajinská strana přeměnila jednání minské podskupiny o humanitárních otázkách na komedii - namísto diskuse o tématu procedurálních očištění občanů přečetl představitel Kyjeva přítomným anekdotu. Oznámila to dnes zástupkyně DLR v humanitární podskupině, ombudsmanka pro lidská práva v republice Daria Morozova.

"Dnešní setkání humanitární skupiny po sobě zanechalo jeden jedinečný a rozhodující dojem - absolutní zmatek." V průběhu let procesu vyjednávání jsem se dosud nesetkal s takovým chováním ukrajinské strany, které bylo demonstrováno na dnešním jednání, “ uvedla Morozová

Podle ní představitelé Ukrajiny v rozporu se stávajícím protokolem jednání odmítli diskutovat o otázkách souvisejících s „procedurálním očištěním“ účastníků výměn 2019-2020, „místo toho byla přečtena anekdota“.

"Navzdory důležitosti tohoto problému ukrajinská strana proměnila diplomatickou platformu v komediální." Je třeba poznamenat, že situace s propuštěním zadržených je tragická a vyvolává velké znepokojení, “dodal veřejný ochránce práv.
https://dan-news.info/ukraine/predstavi ... ozova.html

Kreml potvrdil přípravy na setkání mezi Putinem a Zelenským. Ale nebude se jednat o Donbasu
Kreml v komentáři k možnému setkání prezidentů Ruska Vladimira Putina a Ukrajiny Vladimira Zelenského uvedl, že je nutné vyjasnit mnoho dalších podrobností jeho agendy.

O tom s odkazem na tiskového tajemníka prezidenta Ruské federace Dmitrije Peskova píše TASS.

Předmětem diskuse mohou být pouze bilaterální vztahy, upřesnil Peskov. Podle něj Kyjev dosud nenavrhl konkrétní místa pro případné setkání prezidentů.

"Nevím, že by z Kyjeva do Moskvy byly vysílány nějaké konkrétní návrhy, přinejmenším doposud. Pokud jsme to správně pochopili, prezident Ukrajiny právě řekl, že by měl být projednán Donbas, k tomu potřebujeme schůzku. To nekoreluje s představou ruského prezidenta o obsahu těchto kontaktů. V každém případě zbývá vyjasnit mnoho podrobností,“ řekl Dmitrij Peskov.

Podle něj nelze dialog vést o urovnání na jihovýchodě Ukrajiny.
https://strana.ua/news/330465-podhotovk ... remle.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 27 dub 2021, 14:30

Jermak podporuje klastry na Donbasu a okamžitě navrhl změnit klíčový bod v nich
Vedoucí prezidentské kanceláře Andrij Jermak připouští, že klastry navržené zástupci Francie a Německa se mohou stát základem „Cestovní mapy“ pro provádění minských dohod.

Vedoucí OP zároveň nadále trvá na takovém sledu realizace bodů, který zajišťuje především předání kontroly nad hranicí na ukrajinskou stranu a poté pořádání voleb v nyní nekontrolovaném Donbasu (což je v rozporu s body a podmínkami samotných klastrů a minských dohod - pozn. red. ). Jermak uvedl, že toto je principiální pozice Ukrajiny.

Uvedl to v rozhovoru pro „Ligu“.

„Děje se tak v logickém sledu toho, co je stanoveno v minských dohodách. S výjimkou těch bodů, které se již změnily, a těch pozic, které jsou oponenty velmi často interpretovány tak, jak chtějí,“ uvedl šéf Kancelář prezidenta.

Klastry Francie a Německa zároveň předpokládají jiný postup - volby a poté převod kontroly nad hranicí.

Připomeňme, že „Cestovní mapa“ navržená Paříží a Berlínem nabízí kompromisní plán pro provádění politické části minských dohod, ale její základní body zůstávají stejné jako v původní verzi Minsku-2 - volby na Donbasu před předáním kontroly nad hranicí a zavedení zvláštního statusu regionu v Ústavě, což Kyjev dříve kategoricky odmítl.
https://strana.ua/news/330487-ermak-pod ... punkt.html

Jurij Bojko oznámil, že OPPŽ je připravena vyjednávat s „DLR a LLR“
Poslanci strany Opoziční Platforma - Pro Život jsou připraveni jednat o obnovení územní celistvosti Ukrajiny, a to i se zástupci tzv. DLR a LLR.

Řekl to spolupředseda politické síly Jurij Bojko během zasedání Nejvyšší rady v úterý 27. dubna.

„Náš postoj se nezměnil - měla by být vedena jednání se všemi účastníky tohoto procesu, včetně„ neuznaných republik “, protože jsou také signatáři minských dohod,“ uvedl spolupředseda platformy OPPŽ.

Podle Bojka má OPPŽ politickou vůli vést taková jednání, a pokud je oficiální Kyjev nechce vést, pak jsou poslanci strany připraveni to udělat „kvůli míru a obnově územní celistvosti našeho státu."
https://strana.ua/news/330474-bojko-hot ... raine.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 27 dub 2021, 15:32

Shromáždění velení ozbrojených sil Ukrajiny začalo v Kyjevě kvůli „agresivním akcím Ruska“
V úterý 27. dubna začalo v Kyjevě operativně-strategické shromáždění pod vedením ozbrojených sil Ukrajiny pod vedením vrchního velitele Ruslana Chomčaka. Setkání organizovaného v důsledku akcí Ruské federace se účastní také zástupci ozbrojených sil členských států NATO, partnerských zemí a přední odborníci v oblasti národní bezpečnosti.

Informovala o tom tisková služba Generálního štábu ozbrojených sil Ukrajiny na facebookové stránce.

Všimněte si, že ve zprávě generálního štábu je Rusko několikrát zmíněno a vždy je psáno s malým písmenem „r“.

„Vzhledem k agresivní politice ruska (pravopis tiskové služby byl zachován - pozn. Red. ), Jehož cílem je zničit naši státnost, je naší volbou začlenit se do struktur NATO a vycvičit ozbrojené síly Ukrajiny, které zajišťují suverenitu a územní celistvost Ukrajiny. Kreml je připraven zasahovat do realizace těchto plánů za každou cenu. Vzhledem k tomu, že se transformace Ukrajiny na prosperující nezávislou evropskou zemi stala přímou hrozbou pro její existenci, “uvedl náčelník generálního štábu Sergej Korniychuk.

Akce je zaměřena na prohloubení znalostí válečného umění jejích účastníků, organizaci a vedení výcviku ozbrojených sil s přihlédnutím k ohrožení národní bezpečnosti Ukrajiny, výměnu zkušeností se zástupci partnerských zemí. Účastníci zváží bezpečnostní situaci za hranicemi Ukrajiny a uvnitř státu, diskutují o plánování a použití obranných sil.

Během zasedání bude vedení ozbrojených sil Ukrajiny a dalších vojenských formací navíc zvažovat hlavní ustanovení nových nových doktrinálních dokumentů, které byly vyvinuty a implementovány v ozbrojených silách s přihlédnutím ke standardům NATO.
https://strana.ua/news/330507-v-kieve-n ... -nato.html

Zelenský chce vytvořit nový formát pro Donbas, „paralelní“ s Normandií
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenský se opět zasazoval o obnovení minského vyjednávacího procesu s tím, že by „měl být flexibilní“, ale opuštění Minsku není v tuto chvíli na pořadu jednání.

Hlava státu to řekla během pracovní cesty do Chersonské oblasti v úterý 27. dubna.

"Domnívám se, že Minsk by měl být flexibilní. Nikdo neříká, že by Minsk měl být opuštěn. Ale domnívám se, že několik bodů by mělo být změněno," řekl.

Zelenský dodal, že v současné době probíhají jednání v minském formátu, zejména v pracovních skupinách Trilaterální kontaktní skupiny, a brzy bude možné dosáhnout společného výsledku.

„Zítra se bude konat plnohodnotné zasedání TCG ve video formátu. Stále si myslím, že všechny strany se přiblíží rozhodnutí znovu vyhlásit příměří a vážně resetují tento režim - nejen slovy, ale i písmem,“ řekla hlava státu.

Rovněž uvedl, že souběžně s Normandií by mohl být vytvořen jiný formát za účasti zúčastněných zemí pro urovnání Donbasu.

"Samozřejmě bude možné vytvořit mnoho formátů. Ale pouze klíčový účastník procesu - Rusko se na nich nebude podílet, " komentoval Zelenského iniciativu telegram Politika země.
https://strana.ua/news/330515-zelenskij ... bassu.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 27 dub 2021, 16:44

Přeživší byli vážně zraněni. Minometčíci jeli v autě vyhozeném do vzduchu na Donbasu
Objevily se podrobnosti dnešního výbuchu automobilu v zóně OOS (JFO) na Donbasu, v důsledku čehož byl zabit jeden voják ukrajinských ozbrojených sil a další tři byli vážně zraněni.

K incidentu došlo v úterý 27. dubna v oblasti Orikhove. Podle předběžných údajů najelo vozidlo GAZ-66 14. samostatné mechanizované brigády s minometčíky na palubě na neznámé výbušné zařízení.

O tom píše telegramový kanál „Черговий ООС“.

V důsledku výbuchu seržant R.V.Guljak zemřel. Starší seržant V.I.Antonjuk, starší seržant A.V. Matseiko, voják V.S.Gursky byli vážně zraněni.

Případ se vyšetřuje. Není přitom vyloučeno, že výbušné zařízení bylo ukrajinské.
https://strana.ua/news/330521-pojavilis ... i-vsu.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 27 dub 2021, 17:24

Oficiálně: Naftogaz utrpěl v roce 2020 ztrátu 19 miliard
Skupina Naftogaz utrpěla v roce 2020 ztrátu 19 miliard UAH kvůli nízké poptávce a cenám plynu, v roce 2019 společnost získala zisk 2,6 miliardy UAH.Uvedla to tisková služba společnosti Naftogaz, prezentace skupiny. Celková ztráta skupiny činila 33,2 miliardy UAH oproti zisku 2 miliardy UAH v roce 2019.
https://www.epravda.com.ua/news/2021/04/27/673396/
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 27 dub 2021, 18:54

Ministři zahraničí Ukrajiny a Ruské federace učinili prohlášení o "červených liniích"
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov vyhlásil, že po každém pokusu překročit nedávno označené "červené linie" Vladimira Putina bude následovat tvrdá reakce.

Ministr to řekl v rozhovoru pro agenturu RIA Novosti.

V nedávném poselství Federálnímu shromáždění Putin uvedl "červené čáry": vměšování do vnitřních záležitostí Ruska, včetně voleb, stejně jako hanobení a poškozování ekonomických zájmů. Podle Lavrova dal šéf Kremlu jasně najevo, "že jsme připraveni na co nejširší dohody, pokud je to v našem zájmu".

"A samozřejmě budeme tvrdě reagovat na jakékoliv pokusy o překročení "červených linií", které, jak jste slyšeli, určíme sami," dodal Lavrov.

Upozornil také na tvrdé kroky Spojených států, které se snaží oživit unipolární svět a vytvořit "strukturu, kde budou všichni podřízeni západním zemím a celý západní tábor bude pod jeho prapory rekrutovat všechny ostatní země na různých kontinentech proti Číně a Ruské federaci". Podle jeho názoru, pokud taková politika nepřestane, bude plná nové studené války.

"No, pokud ne - je to jejich volba. Takže budeme žít v podmínkách, jak jste řekl, ať už ve studené válce, nebo v podmínkách ještě horších. Domnívám se, že ve studené válce bylo napětí samozřejmě velmi vážné, nejednou existovaly rizikové situace, krizové situace. Ale byl tam vzájemný respekt, který je nyní nedostatkový," řekl Lavrov.

Ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba také hovořil o červených čarách ve vysílání pořadu "HARDtalk" na kanálu BBC News World.

Kuleba okomentoval Putinovo prohlášení, že pokud chce Vladimir Zelenský diskutovat o problémech Donbasu, měl by se nejprve setkat s lídry "LLR" a "DLR".

"Je to červená čára, kterou nepřekročíme. Náš prezident je v tom velmi pevný. Všichni víme, že Rusko zaútočilo na Ukrajinu. Všichni víme, že klíč k vyřešení konfliktu je v Moskvě, a nebudeme mluvit s jejich loutkami," řekl Kuleba v reakci na Putinova slova.

Na otázku, zda se schůzka prezidentů Ukrajiny a Ruska uskuteční, ministr vyhýbavě řekl: "Doufejme."


Dodal, že hlavním cílem Ukrajiny je uspořádat summit normandské čtyřky, avšak vzhledem k tomu, že se ruský prezident vyhýbá účasti na něm, je připraven s ním uspořádat osobní setkání.

"Naším hlavním cílem je uspořádat plnohodnotný summit Normandské čtyřky, protože pro to existují podmínky. Ukrajina provedla všechny složky rozhodnutí summitu Normandské čtyřky v Paříži v roku 2019. Jedinou stranou, která své závazky neplní, je Rusko. Musíme s nimi mluvit a chceme mluvit ve formátu Normandie, ale pokud se Putin tomuto formátu vyhne, je náš prezident připraven se s ním osobně setkat a diskutovat o tom, jak odstranit Rusko z Ukrajiny, jak deokupovat naše území a nastolit mír," řekl Kuleba.
https://strana.ua/news/330551-hlavy-mid ... ijakh.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 27 dub 2021, 19:00

Zelenský požaduje, aby byla armáda připravena na návrat ruských vojsk na hranici, a oznámil nové zasedání NSDC
https://strana.ua/news/330557-zelenskij ... nosti.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Odpovědět