Česká republika

Odpovědět
Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 05 kvě 2021, 12:07

https://echo24.cz/a/S6Nsq/sef-zalobcu-z ... ste-prijdu
Šéf žalobců Zeman: Styděl jsem se za průběh jednání sněmovny, nevím zda příště přijdu
Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman se styděl za to, jakým způsobem dnešní jednání sněmovny probíhalo, a za způsob komunikace. Novinářům to řekl poté, co poslanci nedokončili debatu o zrušené cestě vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) do Moskvy. Zeman byl na jednání pozván, ke slovu se ale nedostal.

Server Seznam Zprávy dnes uvedl, že Hamáček chtěl v Rusku vyměnit informace související s útokem na muniční sklady ve Vrběticích na Zlínsku za dodávky vakcíny proti covidu-19 Sputnik V a za uspořádání summitu amerického a ruského prezidenta v Praze. Hamáček to popírá.

"Styděl jsem se za to, jak to probíhalo, za ten způsob komunikace. Bylo mi líto lidí, kteří od roku 2014 vyšetřují tuto trestnou činnost. Strávili na tom hodiny, týdny, měsíce času, dospěli jsme k nějakému řešení. Místo toho, aby se jim dostalo poděkování, a teď nehovořím o sobě, ale o policii, BIS, příslušném dozorovém státním zástupci, tak jsem byl přítomen nejapnému a nedůstojnému divadlu," řekl Zeman.

Na dotaz, zda by byl ochoten znovu dorazit na jednání sněmovny k této záležitosti, uvedl, že o tom bude hodně přemýšlet. "Poněvadž jsem se opravdu dneska styděl. Za všechny lidi, kteří na kauze pracovali," dodal.

"Ta kauza je věc, na kterou bychom měli být hrdí. Zvládli jsme to," řekl. Mínil jak orgány činné v trestním řízení, tak zpravodajské služby. "Zároveň mohu říci, že jsem byl i pyšný na Českou republiku, jakým způsobem se postavila za celou kauzu, jakým způsobem ji vyřešila a myslím si, že u tohoto postoje bychom měli zůstat," uvedl šéf žalobců.

Zhruba před dvěma týdny vypukla diplomatická roztržka mezi ČR a Ruskem. Česko v návaznosti na odhalení bezpečnostních složek, podle nichž jsou ze dvou explozí munice ve Vrběticích důvodně podezřelí agenti GRU, vyhostilo 18 pracovníků ruské ambasády. Rusko reagovalo vyhoštěním 20 zaměstnanců českého velvyslanectví v Moskvě. Později česká diplomacie informovala o nuceném odchodu dalších ruských diplomatů z Česka do konce května a Rusko oznámilo, že přechází v počtech pracovníků ambasád "na striktní paritu".

Zeman také zopakoval své dopolední vyjádření pro ČTK, že při schůzce s Hamáčkem nenabyl dojmu, že by chtěl Hamáček kauzu Vrbětice jakýmkoliv způsobem utlumit nebo ukončit.

"Od samého počátku tvrdím, že je pouze jedna vyšetřovací verze a že nelze vyloučit, že trestní řízení skončí odložením věci. Pokud se nám nepodaří oba podezřelé vyslechnout nebo zajistit jejich přítomnost. Takový je zákonný postup," doplnil k tomu Zeman pro ČTK.

Zeman dopoledne také sdělil, že se zúčastnil celkem tří schůzek na téma Vrbětic a že na schůzce ve čtvrtek 15. dubna nebyl od začátku. "Dorazil jsem až později, kolem půl desáté večer. V době, kdy jsem na schůzku dorazil, bylo jasné, že se žádná cesta do Ruska neuskuteční. Tuto věc jsem tedy považoval za vyřešenou," popsal.
A to má iste žalúdok ako patológ od kriminálky
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 05 kvě 2021, 12:24

https://roklen24.cz/prave-se-stalo/z-da ... -88-firem/
Z daňových rájů letos odešlo dalších 88 firem
Daňové ráje stále nenašly své pomyslné dno. Počet českých společností, které mají vlastníka v zemi považované za daňový ráj, kontinuálně klesá od roku 2015. Podle poradenské společnosti Dun & Bradstreet v prvním kvartálu odešlo z daňově zvýhodněných destinací celkem 88 českých společností. Aktuálně je tak z daňových rájů, často formálně, kontrolováno 11 295 našich firem.
„Čeští podnikatelé ztrácí zájem o daňové ráje již zhruba pět let. V posledních měsících je významným důvodem pro změnu sídla vlastníků tlak na identifikování skutečných vlastníků pomocí registrů skutečných majitelů firem v jednotlivých zemích Evropské unie, jejichž aplikování vychází ze směrnic EU v rámci zamezení praní špinavých peněz,“ říká analytička Dun & Bradstreet Petra Štěpánová s tím, že některé evropské státy již tyto registry stihly zavést a zpřístupnit je veřejnosti, jako například Slovensko. V České republice je rejstřík konečných majitelů neveřejný a evidují se v něm skuteční vlastníci právnických osob a svěřeneckých fondů. Přístup k údajům mají například soudy, orgány činné v trestním řízení, správci daní, FAÚ a ČNB spolu s dalšími orgány v boji proti terorismu, Nejvyšší kontrolní úřad, banky či poskytovatelé veřejné finanční podpory.

V prvním kvartálu letošního roku v ČR klesl počet firem s majitelem z daňového ráje o 88 na 11 295. „Úbytek jsme zaznamenali zejména v případě Nizozemí a Kypru,“ doplnila Petra Štěpánová z Dun & Bradstreet.

Majitelé z daňových rájů v základním jmění ovládaných subjektů kontrolují necelých 367 miliard korun.
+ tabulka
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 05 kvě 2021, 12:33

https://echo24.cz/a/SPvBS/za-otravu-bec ... vale-tesly
Za otravu Bečvy může firma Energoaqua, tvrdí posudek. Kyanidy měly vytéct z areálu bývalé Tesly
Řeku Bečvu otrávily loni v září kyanidy, které podle znalce vytekly z kanálu z areálu bývalé Tesly Rožnov. Znalecký posudek, který si policie nechala vypracovat, podezřívá firmu Energoaqua z Rožnova pod Radhoštěm. Firmě areál patří a provozuje tam i čistírnu odpadních vod. Ředitel firmy Oldřich Havelka zásadně odmítl, že by firma řeku otrávila. Do věci se vložil místopředseda hnutí STAN Petr Gazdík, podle něhož není soudní znalec Jiří Klicpera, který posudek vypracoval, věrohodný. Chce si proto počkat na věrohodné důkazy.

Policie se odmítla k informacím týkajícím se otravy řeky Bečvy, které zpravodajský portál zveřejnil, podrobněji vyjadřovat. „V tuto chvíli to nebudeme komentovat. Posudek fyzicky ještě nemáme, od nás taková informace určitě neunikla,“ řekl v úterý policejní mluvčí Petr Jaroš.

Zlínská policie v pondělí uvedla, že soudní znalec Jiří Klicpera dokončil práce na znaleckém posudku, který se týká otravy Bečvy a policie čeká na doručení materiálů, následně budou vyšetřovatelé s posudkem pracovat. Obsah posudku odmítl Klicpera komentovat, upozornil na to, že je vázán mlčenlivostí.

Informace týkající se otravy Bečvy firmou Energoaqua nepotvrdil. „Žádnou takovou informaci jsem já nevydal, jsou to nějaké jejich dohady. Já jsem ten článek ale nečetl. Jestli to publikují tak, že jsem to řekl nebo napsal do posudku, tak to není pravda, protože posudek nikdo nečetl,“ řekl Klicpera.

Mluvčí ministerstva životního prostředí Petra Roubíčková řekla, že úřad nebude nynější sdělení komentovat. Mluvčí také zopakovala, že ministerstvo nemá informace z vyšetřování k dispozici.

Posudek je pro policejní prověřování ekologické katastrofy klíčový. V minulosti Klicpera dvakrát požádal o prodloužení lhůty pro jeho vyhotovení, poprvé skončila loni v prosinci, podruhé letos v únoru. Znalec již dříve stejně jako ministr životního prostředí a místopředseda ANO Richard Brabec vyloučil, že by původcem otravy byla chemička Deza ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO), kam patří i portál iDNES.cz, který o výsledku znaleckého posudku jako první informoval. Dezu jako možného původce otravy již dříve vyloučila i Česká inspekce životního prostředí.

Klicpera je ne důvěryhodný, možná je součástí mašinerie, tvrdí Gazdík

...
To je revu - pokus hodiť "kamošovo svinstvo" na Babiša / Babišovu firmu Deza sa zasa nevydaril

A odkiaľ teda Gazdík a novinári "vedia čo je v posudku"?
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 05 kvě 2021, 13:09

Hamáček kvůli článku Seznam Zpráv podá trestní oznámení. Chce deset milionů jako odškodné
Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) podá trestní oznámení kvůli článku serveru Seznam Zprávy o jeho zamýšlené cestě do Moskvy. V rámci civilní žaloby žádá odškodné deset milionů, peníze plánuje dát nadaci policistů a hasičů. Některé opoziční politiky také požádal o omluvu. Premiér Andrej Babiš (ANO) ČT řekl, že Hamáčkovi věří, zjištění Seznam Zpráv označil za nesmysl. Za Hamáčka se postavili také poslanci ČSSD.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hamac ... -/2032568?
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14394
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 06 kvě 2021, 07:59

Zase měli AK pravdu :nahoru: :pivo

Promluvil Hamáčkův stranický kolega, který řekl, že Hamáček chtěl zachránit ČSSD, které hrozí, že se nedostane do Parlamentu.
Hamáček tam měl přijít s nápadem, že pojede do Ruska, přiveze odtamtud milion vakcín Sputnik a pokusí se domluvit summit ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým prezidentem Joe Bidenem v Praze.

S plánem, že přiveze z Ruska vakcínu Sputnik a tím zachrání ČSSD, se měl svěřit jednomu ze svých spolustraníků.

„Účelem bylo mi v podstatě vysvětlit, jaká je jeho vize zachránit sociální demokracii od volebního debaklu. Vysvětloval mi, že to je cesta oočkovat národ a tak dále. Že Babiš je strašně nas…, protože očkování je jeho téma, ale že on (Hamáček – pozn. red.) na to s…, protože on (Babiš) na něj taky s… Takže prostě že má speciál (letecký) a má tam domluvenou cestu,“ uvedl sociální demokrat.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... SSD-663061
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 06 kvě 2021, 08:18

Trestní oznámení na policejního prezidenta podala firma z Vrbětic. Dnes podá další
Trestní oznámení, které kvůli kauze Vrbětice padlo na policejního prezidenta Jana Švejdara, podala společnost Imex Group. Respektive, za firmu, které v roce 2014 vybuchly dva sklady v muničním skladu ve Vrběticích, dal podnět na GIBS právník Radek Ondruš. Oznámení směřuje k podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby, případně jiného trestného činu, kterého se mohl v souvislosti s takzvanou kauzou Vrbětice Švejdar dopustit. Společnost by dnes měla kvůli únikům informací podat další trestní oznámení.
https://ekonomickydenik.cz/trestni-ozna ... oda-dalsi/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Česká republika

Příspěvek od puma » 06 kvě 2021, 09:16

Jefim Fištejn - Vrbětice dělají dojem dokonale zpackané kauzy, ale zapadají do logiky doby. Praha je hnízdo špionů
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14394
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 06 kvě 2021, 09:45

Putin s Bidenem pojedou do Prahy? Média zjistila možná místa setkání dvou prezidentů
Bývalí američtí představitelé nevylučují, že setkání prezidentů Ruska a Spojených států Vladimira Putina a Joe Bidena se může konat v hlavním městě České republiky v Praze; připouštějí i takové možnosti, jako je Island, Slovinsko nebo Ázerbájdžán, uvádějí noviny Politico.
https://cz.sputniknews.com/20210506/put ... 87563.html

// Biden totiž v červnu má navštívit Evropu
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 06 kvě 2021, 13:41

https://www.ceska-justice.cz/2021/05/ex ... ostizenim/
Exekuce nezletilé kvůli hospitalizaci? Ústavní soud se zastal ženy s mentálním postižením
Ústavní soud (ÚS) se zastal ženy s mentálním postižením, která čelila exekuci kvůli nezaplacenému regulačnímu poplatku za hospitalizaci v roce 2009. Tehdy jí bylo 16 let, nemohla ovlivnit svou situaci a ochrana jejích práv v řízení byla jen iluzorní, plyne z nálezu, který soud dnes zpřístupnil na svém webu. O návrhu na zastavení exekuce bude znovu rozhodovat Krajský soud v Hradci Králové.

„Soudní rozhodnutí ukládající povinnost zaplatit regulační poplatek za hospitalizaci osobě, která v době hospitalizace byla nezletilá, vážně nemocná a objektivně zcela nezpůsobilá ‚dbát o svá práva‘, ukládá povinnost, která není v souladu s ústavním pořádkem,“ stojí v nálezu soudce zpravodaje Jaromíra Jirsy.

Výkon exekuce by vedl ke zjevné nespravedlnosti a mířil proti základním principům právního státu, k nimž podle ÚS patří také to, jak se stát postará o své slabé. „Jen obtížně si lze představit slabšího účastníka soudního řízení, než byla stěžovatelka, která nemohla objektivně ovlivnit vývoj svého onemocnění, své rozumové schopnosti a způsob chování své zákonné zástupkyně, která se nestarala o její práva a neplnila své zákonné povinnosti,“ napsali ústavní soudci.

Žena strávila v roce 2009 v psychiatrické léčebně 75 dnů. Nemocnice jí podle tehdejších předpisů účtovala za každý den hospitalizace poplatek 60 korun, celkem tedy 4500 korun. Dívka ani její zákonní zástupci ale nezaplatili, proto v roce 2014 soudní exekutor vydal exekuční příkaz.

Celkem asi 20.000 korun chtěl exekutor strhávat z důchodu nemocné ženy, což se ale ukázalo jako nemožné, protože po odečtení nákladů na pobyt v ústavu sociální péče nezbývalo dost peněz. Později pohledávku převzala soukromá firma a krajský soud zamítl návrh na zastavení exekuce. Podle ústavních soudců to byla chyba.


Jsou to výlučně zákonní zástupci, kteří mají povinnost uhradit regulační poplatek za hospitalizaci nezletilých pojištěnců, míní ÚS. Právě od nich bylo možné vymáhat dlužnou částku.

ÚS zároveň uložil krajskému soudu povinnost zaplatit ženě náklady spojené s ústavní stížností. Porušení jejího práva na soudní ochranu ze strany krajského soudu bylo totiž natolik intenzivní, že tento výjimečný postup ospravedlnilo, uvedla mluvčí ÚS Miroslava Číhalíková Sedláčková.
Koľkých iných exekutori a sudcovia ožobráčili?
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 06 kvě 2021, 13:46

https://www.czechfreepress.cz/uvadime-v ... icich.html
Krádeže samopalů z areálu ve Vrběticích
ZLÍN – Až osmileté vězení hrozí minimálně dvěma mužům ze Zlínského kraje za to, že se letos na jaře vloupali do střeženého muničního skladu ve Vrběticích, který v roce 2014 zničily rozsáhlé výbuchy. Muži ve věku 20-35 let z areálu odnesli desítky zbraní a výbušnin, které se pravděpodobně chystali rozprodat.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 06 kvě 2021, 14:21

https://echo24.cz/a/SaXXd/byvaly-minist ... ska-v-brne
Bývalý ministr Herman se stane honorárním konzulem Lichtenštejnska v Brně
Lichtenštejnsko poprvé v historii zřídí v České republice honorární konzulát, konzulem jmenuje bývalého ministra kultury Daniela Hermana. Konzulát bude v Brně. V tiskové zprávě to dnes uvedl mediální kontakt lichtenštejnské vlády v ČR Michal Růžička. ČR zřídila svůj honorární konzulát v Lichtenštejnsku v roce 2018 a honorárním konzulem byl jmenován Thomas Zwiefelhofer. Kvůli majetku vyvlastněnému v České republice lichtenštejnskému vládnoucímu rodu po druhé světové válce je mezi oběma zeměmi vleklý majetkový spor.

Herman působil na různých pozicích v církevní a státní administrativě, v letech 2010 až 2013 vykonával funkci ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů v Praze. Po zvolení poslancem za KDU-ČSL v roce 2013 byl v roce 2014 jmenován ministrem kultury, ve funkci byl do roku 2017. "Jsem velmi ráda, že se nám pro tuto důležitou roli podařilo najít tak kvalifikovanou a uznávanou osobnost," uvedla lichtenštejnská ministryně zahraničí Dominique Haslerová. Herman se naposledy mediálně zviditelnil, když oznámil úmrtí bývalého šéfa protokolu prezidenta Jindřicha Forejta, který v té době byl v nemocnici v umělém spánku, a nedlouho poté se uzdravil. Herman se také dostal již dříve do ostrého sporu s prezidentem Milošem Zemanem kvůli státnímu vyznamenání pro svého strýce Jiřího Bradyho, který přežil holokaust.

Růžička uvedl, že jedním z úkolů zřizovaného honorárního konzulátu je posílení bohatých vazeb mezi oběma zeměmi, zejména na jižní Moravě, v kultuře, vzdělávání a ekonomice a vytvoření základu pro hlubší spolupráci, která by dokázala překonat potíže z minulosti.

Historicky jsou Lichtenštejnsko a Česká republika velmi úzce spjaty. Zámožný rod Lichtenštejnů patřil k nejbohatší šlechtě, hlavně na Moravě. Vlastnil mimo jiné Lednicko-valtický areál zapsaný na seznam kulturního dědictví UNESCO nebo zámky Bučovice, Plumlov či Velké Losiny.

O dvě třetiny pozemků ale rod přišel při meziválečné pozemkové reformě, zbylý majetek mu byl zabaven na základě poválečných dekretů prezidenta Edvarda Beneše. Tehdejší československé úřady konfiskaci provedly s poukazem na to, že se lichtenštejnský kníže František Josef II. přihlásil k německé národnosti a v souladu s tím se během války i choval. Lichtenštejnové ale tvrdí, že vyvlastnění bylo neoprávněné, protože vládnoucí kníže se za Němce neprohlásil a byl hlavou suverénního státu, který za války zachovával neutralitu. Lichtenštejnové se domáhají vrácení majetku soudní cestou. Země se v této souvislosti obrátila i na Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 06 kvě 2021, 14:24

https://echo24.cz/a/SgZ2v/benesova-se-c ... nou-zalobu
Benešová se chce zbavit nejvyššího státního zástupce Zemana, podá na něj kárnou žalobu
Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) pokračuje v tlaku na nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, který má vyústit až v jeho odvolání. Podle informací deníku Echo24 existovala dohoda, podle které Zeman sám rezignuje kvůli zásahům do restituční kauzy svého známého, pak se však začal angažovat v kauze Vrbětice. Marie Benešová se proto rozhodla podat na Pavla Zemana kárnou žalobu, potvrdila to deníku Právo.

Nynější kárná žaloba se má týkat zejména Zemanova vystoupení k výbuchům ve Vrběticích a probíhajícímu trestnímu řízení, ke kterému došlo po jednání vlády 19. dubna. Tím, že o případu hovořil, podle Benešové porušil zákon. „Podle zákona neměl v té věci vůbec vystupovat. On není ani dozorovým, ani dohledovým státním zástupcem. Pasoval se do role jakéhosi generálního prokurátora,“ řekla Benešová deníku Právo.

Podle deníku k Benešové doputoval také kárný návrh od právníka firmy Imex Group, která měla v roce 2014 v pronájmu zasažené sklady ve Vrběticích. Právník Radek Ondruš pak v návrhu stejně jako ministryně Benešová napadá chování nejvyššího státního zástupce.

Za žalobou však stojí i jiné důvody. Podle informací deníku Echo24 Benešová tlačila na Zemana, aby rezignoval v souvislosti s jinou kauzou, a to kauzou vydání majetku rodu Czerninů, v níž se měl Zeman osobně angažovat ve prospěch svého známého. Benešová už tehdy veřejně mluvila o možnosti odvolání nejvyššího státního zástupce, nakonec však měla vzniknout dohoda, že sám rezignuje.

Pak se ovšem Pavel Zeman začal angažovat v kauze Vrbětice. Marie Benešová tak měla v minulém týdnu na jednání vlády už připravené Zemanovo odvolání, to však vláda nakonec podle ministryně Aleny Schillerové (za ANO) neřešila. Nynější kárné řízení se však má podle Benešové týkat právě i tohoto případu, řekla Právu.

Podle Pavla Zemana se ke kauze Vrbětice přistupovalo stejně jako ke každé jiné kauze. „Hodnotilo se, zda je dán veřejný zájem na informování veřejnosti. Dozorový státní zástupce dospěl k závěru, že tento zájem je dán,“ sdělil Právu Zeman s tím, že krajské zastupitelství v Brně sepsalo informace povolené ke zveřejnění.

Zeman odmítá pochybení i v kauze vydání majetku rodu Czerninů. Benešová upozorňuje na to, že Zeman měl k věci vztah, jelikož v roce 2014 inicioval neformální schůzku se soudcem Janem Czerninem, aby ten zprostředkoval smírné řešení sporu mezi Czerniny a Zemanovým přítelem Petrem Habersbergerem, kterému restituce czerninského majetku znemožnily nabýt pozemky, na nichž hospodařil. Zeman ale odmítá, že by v souvislosti s trestním řízením měl vztah k věci, jelikož řízení, v němž byly odsouzeny dvě úřednice, se netýkalo Jana Czernina ani Petra Habersbergera.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 06 kvě 2021, 15:31

„Great Reset“ Světového ekonomického fóra - eufemismus pro scénář 3. světové války?
Nemylme se, už jsme ve třetí světové válce. Vznešenější výraz je „Great Reset“ - Světové ekonomické fórum (WEF) tak výmluvně popisuje zdevastovanou celosvětovou ekonomiku, nesčetné bankroty a nezaměstnanost, naprosté utrpení, hladomor, smrt vyhladověním, nemoci a sebevraždy. Stovky milionů lidí již byly postiženy tímto „vedlejším“ poškozením „covidové“ propagandy biologické války, vyvolávající strach, přičemž počet obětí se pohybuje možná již v řádu desítek milionů, ale ve skutečnosti to ještě nelze v tuto chvíli ani posoudit. Jen v tomto roce trestuhodného šílenství ďábelská elita multi-multimiliardářů tlačila na nás, na prostý lid. Jsme teprve v prvním roce války, která má podle plánu Resetu trvat celé desetiletí 2020-2030. Agenda má být dokončena do roku 2030 - nazývá se také Agenda OSN 2030.

Světové ekonomické fórum není ve skutečnosti nic jiného, než nevládní organizace, zaregistrovaná na bohatém předměstí Ženevy ve Švýcarsku. Členové jsou však bohužel součástí skupiny zbohatlíků, kteří přišli k penězům nečestným způsobem: vysoce postavení politici, šéfové korporací, bankovní gnómové, umělci a hollywoodské osobnosti - nikdo z nich není představitel s mandátem vládnout světu, jehož by řádně zvolil lid. Přesto prakticky vládnou světu tím, že kooptují, vyhrožují/vynucují si na celém systému OSN a jeho 193 členských zemích poslušnost. Protože si myslí, že mají všechny peníze na světě, a že si to mohou dovolit. Pochopte, jde o peníze, získané v podvodném systému, který sami navrhli. - Ještě důležitější však je, že my, lidé, jsme jim to dovolili.
Havlicek-GREAT-RESET2-1.jpg
http://www.zvedavec.org/komentare/2021/ ... -valky.htm
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 06 kvě 2021, 16:04

Den před výbuchem ve Vrběticích: brigádníci dostali nečekané volno, do skladu vyrazil jen majitel
Letos v únoru policie zadržela majitele zbrojařské firmy Imex Group Petra Bernatíka. Na dva dny skončil v cele. Kriminalisté ho vyslýchali kvůli nezvyklému chování a kvůli podezření, jestli jim v souvislosti s výbuchy dvou skladů, které si jeho firma pronajala v muničním areálu ve Vrběticích, něco netají. Podle zjištění Radiožurnálu totiž den před výbuchem prvního skladu v říjnu 2014 dostali brigádníci, kteří v areálu pracovali, nečekaně volno. A do skladu pak jel Bernatík sám, což bylo podle pracovníků neobvyklé, neboť před tím jezdil na kontrolu zboží vždy s někým dalším.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/vr ... 060500_onz
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 06 kvě 2021, 20:30

Štefec: Jak se říká: Už jenom z pouhé zvědavosti nechme tu frašku dohrát!
Jak se říká, laik žasne, odborník se diví a běžný občan je z toho na větvi. Už – už to vypadalo, že učinit po vrbětické kauze českou politickou scénu pro zahraniční politiky, diplomaty, pozorovatele a odborníky ještě směšnější už opravdu, ale opravdu nejde. Jenže člověk míní, pán Bůh mění ...

Bez ohledu na to, co se skutečně stalo, má Jan Hamáček obrovskou kliku, že se do této šlamastiky dostal čtvrtého dne měsíce května osvíceného roku 2021 v české kotlince. Naše poslanecká sněmovna totiž není ani stínem toho, co se nazývá Sněmovnou lordů britského parlamentu a Andrej Babiš není ani stínem premiéra Winstona Churchilla. Proč až tak? Je tady totiž jistá historická paralela, která by pro pana ministra vnitra za jiných okolností mohla být oním proslulým mementem mori. Nebo aspoň tématem k zamyšlení.

Téměř na den přesně před 80 lety, 10. 5. 1941, se (také letecky) vypravil "načerno" do Británie třetí nejmocnější muž Třetí říše, Rudolf Hess. Údajně dojednat mír mezi Británií a Německem. Jenže místo toho, aby byl oslavován coby mírotvorce, skončil ze záhadných důvodů coby těžce střežený válečný zajatec a později jako odsouzenec na doživotí v naprosté izolaci špandavské věznice jako její jediný vězeň. Tam také údajně ve svých 93 letech spáchal sebevraždu.

Nemyslím si, že by Janu Hamáčkovi hrozilo něco podobného. Do basy určitě nepůjde, členství v The Aspen Institute je v prostředí komické burlesky, zvané „česká politická scéna“, více než dostatečnou zárukou beztrestnosti za téměř všech okolností. Jeho problémem je, že se stal exponovanou figurkou v hrách figur tak mocných, že pro ně neznamená prakticky nic nejen on, ale ani celá Česká republika. Pokud by jeho zmizení ze scény nikoliv jen politické bylo jimi pociťováno jako přínos, bylo by otázkou jediného lusknutí prstů. Samozřejmě umístěných na příslušné ruce.
http://www.novarepublika.cz/2021/05/ste ... pouhe.html
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16235
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: Česká republika

Příspěvek od petrp » 06 kvě 2021, 20:52

Máme tu mediokracii. Je nepřijatelné, aby Seznam Zprávy řídily Parlament. Koten se na ČT přel s Takáčem
Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) chtěl zajistit politickou budoucnost ČSSD tím, že v Rusku sežene milion vakcín Sputnik V, tvrdil dnes pardubický hejtman Martin Netolický (ČSSD), se kterým o tom měl prý Hamáček mluvit. Vrbětice s tím podle něj ale nesouvisely. „Je to logické vysvětlení,“ přikláněl se předseda bezpečnostního výboru Radek Koten (SPD) k této variantě. Podle něj v kontextu toho sledujeme absurdní divadlo, kterým je „mediokracie“. „Pokud zákonodárci budou dál naskakovat na mediální články, budou řídit Parlament Seznam Zprávy. Jsou to pohádky ovčí babičky,“ uvedl Koten. Moderátor Daniel Takáč ho poté poučoval, co je hlavní náplní práce novinářů.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... cem-663160
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 3948
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Česká republika

Příspěvek od El Diablo » 06 kvě 2021, 22:42

Agenti podezřelí z exploze ve Vrběticích pro Kreml nepracují, uvedl Putinův mluvčí
Dnes 18:59 – Moskva
ČTK
Ruskému prezidentskému mluvčímu Dmitriji Peskovovi není známo, že by pro administrativu ruského prezidenta pracovali muži vystupující pod jmény Alexandr Petrov a Ruslan Boširov, které Česká republika podezřívá z podílu na explozi ve Vrběticích, uvedla agentura Ria Novosti.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... i-40359473
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14394
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Česká republika

Příspěvek od martanus » 07 kvě 2021, 10:25

Policie pozvala Babiše a jeho poradkyni, aby se seznámili se spisem k Čapímu hnízdu
Podle serveru policista pozval Babiše na 25. května, Mayerovou pak na 24. května. Lhůta pro skončení vyšetřování byla zatím stanovena do 15. května, zřejmě tak bude muset být podle webu prodloužena. Mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová na dotaz uvedla, že si právo na poskytování informací v případu vyhradilo pražské městské státní zastupitelství. Jeho mluvčí zatím na dotazy nereagoval.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/policie-po ... domov_lijk
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Česká republika

Příspěvek od puma » 07 kvě 2021, 14:45

Operace Vrbětice v souvislostech
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42271
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Česká republika

Příspěvek od Alchymista » 07 kvě 2021, 18:46

https://www.czechfreepress.cz/kauzy/ska ... ubuje.html
Skandál Vrbětice se prohlubuje...
Sergej Lavrov obvinil Českou republiku z porušování a obcházení Ottawské úmluvy ICBL na zákaz výroby, skladování a přechovávání protipěchotních min! Podle ruských informací prý ve skladech zaměstnanci prováděli sborku anebo rozborku pěchotních min na tři oddělené části, aby se obešel mezinárodní zákaz! Mluvčí MO ČR připustil, že tam byly miny, ale prý bez náplní! Během montáže či demontáže jedné z min došlo k explozi skladu ve Vrběticích, uvádí zdroje ruských orgánů! Moskva požaduje zahájení vyšetřování České republiky kvůli obchodu se zakázanou protipěchotní municí!

Ruské ministerstvo zahraničí ústy Sergeje Lavrova obvinilo Českou republiku z obchodu a skladování zakázaných zbraní, jmenovitě protipěchotních min, které zakazuje mezinárodní Ottawská dohoda vycházející z programu International Campaign to Ban Landmines (ICBL). Česká republika je signatářem této dohody a písemně se zavázala do 4 let od podpisu smlouvy zlikvidovat a zničit veškeré své zásoby protipěchotních min.

Smlouva byla podepsána v roce 1997 a nejpozději koncem roku 2001 měly být všechny skladované miny nenávratně zničeny. Miny rozmístěné v půdě měly delší lhůtu na likvidaci. Smlouva hovoří o likvidaci zbraní, nikoliv o jejich rozebrání na součástky a uskladnění těchto součástek. A přesně toho se Česká republika měla dopustit. A podle ruských tajných služeb dokonce české zbrojařské firmy tyto zakázané zbraně vyvážely do světa, a to odděleně, pouzdra, výbušné směsi a roznětky zvlášť.

Úmluva o zákazu protipěchotních min, nazývaná také Ottawská úmluva (a podle některých i Smlouva o zákazu min), je komplexním zákazem protipěchotních min. Zakazuje používání, hromadění, výrobu, vývoj, získávání a přepravu protipěchotních min a vyžaduje jejich zničení, ať už se jedná o zásoby na skladech, anebo o miny rozmístěné v aktivním nasazení, tedy v půdě. Mluvčí českého Ministerstva obrany Jan Pejšek se proti tvrzení Sergeje Lavrova ohradil, ovšem přiznal, že ve skladech ve Vrběticích byly skladovány zakázané protipěchotní miny, ovšem v rozebraném stavu. Ve skladech prý byla pouze pouzdra min, zatímco výbušná směs a roznětky v nich nebyly.

Tiskový mluvčí skladování protipěchotních minových pouzder ve Vrběticích dokonce opřel o rozsudek zlínského soudu v roce 2016, že je to prý v pořádku. Ne, to není v pořádku, to je obcházení mezinárodní smlouvy na zákaz držení a uskladňování protipěchotních min i po vypršení závazné lhůty na jejich úplné a naprosté zničení a likvidaci, ke které se Česká republika jako signatář Ottawské dohody v roce 1997 připojila.

Podle ruských novinářů má Sergej Lavrov průkazné a usvědčující informace, včetně nevybuchlých kusů českých protipěchotních min, které ruská armáda zajistila v Sýrii v letech 2015 až do současnosti. Podle našich informací se jedná o české nášlapné miny, které byly vyvezeny z České republiky v rozebraném stavu a poté znovu smontovány na Ukrajině, případně v Turecku předtím, než byly miny dopraveny k zákazníkům v Sýrii, především Islámskému státu a rovněž do Libye, Konga a Jižního Súdánu.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Odpovědět