Totalita pokračuje i po pádu represivního Fialova režimu…
Jednou zcela fatální a neomluvitelnou chybou Fialova režimu je, že poprvé od vzniku České republiky potlačoval svobodu projevu, zavedl cenzuru, zakazoval weby, jejichž názory neodpovídaly jeho názorům, a pro odlišné názory byli lidé vyhazováni z práce, ba dokonce trestně stíháni.
...
Každý si vzpomíná na případ učitelky Martina Bednářové, která byla trestně stíhána za módní trestný čin podle § 405 trestního zákoníku – tedy za popírání, zpochybňování, schvalování či ospravedlňování genocidia a válečných zločinů, jen proto, že dětem osvětlovala realitu v Rusku a viděla ji jinak než oficiální Fialovská propaganda. Očekával jsem, že ministr spravedlnosti využije svých pravomocí a bude proti tomuto rozhodnutí brojit, ale Tejc mne zklamal. Asi se mu to líbí. Co jsem však neočekával, že tato neblahá praxe bude pokračovat i po pádu minulé vlády.
V médiích prošla alarmující zpráva Společnosti pro obranu svobody projevu o případu, kdy učitelka v Havířově dostala trest za osmiminutové video o Rusku natočeném českým občanem studujícím žijícím v Rusku Jakubem Ziebou. Podle soudruhů probruselských cenzorů je právě Zieba problematickou postavou, protože podle některých názorů ve svých videích šíří ruskou propagandu. Jeho obhájci naopak upozorňují, že jde především o autentickou výpověď člověka, který v Rusku dlouhodobě žije a popisuje tamní realitu z vlastní zkušenosti. Na případ upozornil fanatický server Novinky ze skupiny Seznam, jehož redaktoři oslovili ředitele školy. Ten se od postupu své podřízené veřejně distancoval a rozhodl o konkrétních sankcích. Učitelka dostala vytýkací dopis, v příštím školním roce už nebude vyučovat občanskou výchovu a její další pedagogická činnost bude podrobena hospitacím. Ředitel se zároveň omluvil žákům a rozeslal dopis i jejich rodičům. K celé situaci se vyjádřila také samotná učitelka, která uvedla, že zařazené video nevnímala jako politický obsah.
OSTUDNÉ ..
To, že mnohý z nás zpravodajství našich médií pokládá za nevěrohodné, ba progandisticky překroucené a lživé je normální. Já sám čerpám například informace o dění na Ukrajině z portálů, přinášející pohledy významných zahraničních politologů či komentátorů Johna Maersheimera, Joffrey Sachse, Alexandra Mercourise a dalších a zejména z neobyčejně vyváženého a skutečně nestranného ukrajinského portálu Strana.ua. Našim portálům Seznam. cz, Novinky.cz nelze věřit, stejně jako deníkům Právo, Deníku N, Hospodářským novinám . A nelze ani věřit všem českým televizím, kdy ČT pak představuje skutečné informační dno a vrací nás k tomu nejhoršímu z Jakešova režimu.
https://vasevec.info/domaci-politika/to ... ova-rezimu
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Malé zloděje věšíme, velké jmenujeme do veřejných úřadů. Aristoteles
Čím zkorumpovanější stát, tím početnější zákony. Tacitus